SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Fri Mar 28, 2008 3:58 pm

Bah kepada wanita-wanita.. ada tips yang boleh di kongsikan kah pasal ini?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Sat Mar 29, 2008 6:46 am

bah mana sudah ladies kita ni.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Sun Mar 30, 2008 4:53 pm

ya bah mana sudah tu sumandak? aku nak minta tips ni... kalau ada baik lah kita share kat sini.. maklumlah aku no lelaki gasar. dah lah tu... asal saya dari daerah paling miskin di malaysia (matunggong). Di tambah lagi kampung saya kedua di Paitan pun masih lagi di katakan paling miskin di malaysia.

Keadaan itu menyebabkan saya tak tau berlembut ni.. he he he sekarang ni nak belajar lah main psiko kunu he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Mon Mar 31, 2008 3:25 am

hehe..lucu ba ni topic tp sia tulung jgk kstau apa yg sia tau sj la.. ok guys..1st jeng..jeng..jeng..ko tguk dulu gf kmurang ni jenis yg cmana psal diff person diff approach tau hehe..klu dia jenis yg sentimental atau lembut, jgn skali2 bekasar sma dia (kalau kmurang jenis yg kasar aa..) suara pun inda bulih ckp yg teriak2 mcm begaduh tu..msti kontrol byk takut dia kejutan budaya..kesian jgk..klu ko bushido tepaksa kerja keras la hehe.. klu jenis yg lasak atau gurangak..kmurang tepaksa ikut arus lor..klu mo happy slalu..sbb klu tdk nanti si dia cpt boring..idea n creativity msti byk..ini idea sia sj aa ada byk lg tu.. (tp kdg2 couple yg berbeza gaya pun bulih happy jgk tu..cth klu yg 1 pendiam yg 1 suka bising .. mimang ngam combination dia..psal klu dua2 bising nanti begaduh sj klu bejumpa..hehe) Basketball Basketball cheers
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Mon Mar 31, 2008 10:06 am

kita misti sayang sama kakasi kita kalau kita mau ambil ati dia. apa sara pun misti yang manarik ati. sia ada tingu satu urang lalaki kasi main silap mata sama galprin dia sampin sampin sampai galprin dia katawa tabahak bahak karana gumbira. ini masam pun satu sara ambil ati kakasi kita.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Mon Mar 31, 2008 10:18 am

ya btul tu..tu la msti kreatif klu mo ambil ati..slalu pompuan suka yg lucu2 tp tguk keadaan jgk..time bad mood (esp bndera jipun) jan la mo be'funny2 nanti kna penampar hehe..
Back to top Go down
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Mon Mar 31, 2008 4:42 pm

oh aku konflik identiti terus ni... aku ni jenis yang kaku kali... tak tau layan gf saya ni.. kui kui kui...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Sun Apr 06, 2008 10:21 am

bushido wrote:
oh aku konflik identiti terus ni... aku ni jenis yang kaku kali... tak tau layan gf saya ni.. kui kui kui...

kasi buat masam biasa bah ensi bush masam pilim hindustan yang masam si shah rukh khan balakun tu...kasi suka hati sama urang yang kita suka nanti dia pun suka sama kita. jan suba suba kasi marah sama dia kio....hihihi

yang panting sakali, jan lupa ari jadi dia kio.
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Fri Apr 11, 2008 8:27 am

bushido wrote:
oh aku konflik identiti terus ni... aku ni jenis yang kaku kali... tak tau layan gf saya ni.. kui kui kui...

Belajarlah melalui tips yg banyak terdapat di internet, majalah dll bushido. Lambat laun akan terbiasa nanti.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Sun Apr 13, 2008 7:00 pm

bushido wrote:
oh aku konflik identiti terus ni... aku ni jenis yang kaku kali... tak tau layan gf saya ni.. kui kui kui...

saya cadangkan, mr bush pigi jumpa pakar hipnosis utk mengubah tabiat ini. klu boleh pigi secepat yg bulih. bukan apa bus, rugi time muda2 ini time ini lah kita mau cari banyak2 dulu, baru pilih mana satu. jangan kahwin dulu kalau belum dating atau berkawan sekurang2nya 70-100 org sumandak. saya serius ini.

perasaan kaku ini sedekit sebanyak di sebabkan oleh pengaruh di mana kita terlalu fokus dgn apa yg patut di lakukan dan apa yg tidak patut di lakukan, apa yang patut di cakap dan apa yg tidak patut di bualkan apabila bersama dgn kaum wanita, tambah2 lagi klu wanita itu jenis taste kita.

saya cakap pasal saya dulu pun penyakit yg sama juga macam ko ni bus.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Sun Apr 13, 2008 7:10 pm

bushido wrote:
ya bah mana sudah tu sumandak? aku nak minta tips ni... kalau ada baik lah kita share kat sini.. maklumlah aku no lelaki gasar. dah lah tu... asal saya dari daerah paling miskin di malaysia (matunggong). Di tambah lagi kampung saya kedua di Paitan pun masih lagi di katakan paling miskin di malaysia.

Keadaan itu menyebabkan saya tak tau berlembut ni.. he he he sekarang ni nak belajar lah main psiko kunu he he

sepatutnya perkataan ini jauhkan dari berlegar legar di minda kita, sebab ini akan membuat kita secara otomatik (unconsciously)tuned you down!

1. maklumlah aku no lelaki gasar..
** gantikan perkataan ini dgn sesuatu yg berlawanan. cthnya: aku lelaki budiman, baik hati dan sempurna!!!
2. dah lah tu... asal saya dari daerah paling miskin di malaysia (matunggong)..
*** cinta tidak mengenal sempadan dan status. tgk puteri jepun pun boleh kahwin sama urang kebanyakan.

dan setiap kali jumpa sumandak...bisikkan dalam hati bahawa dia sekadar seorang perempuan yg tidak berdaya. apa nak takut!!

cakap affirmations di atas berulang2 kali pada bila2 masa pun. paling bagus time ko sudah baring mau tidur dan time baru bangun tidur.

org kadang2 (bukan dlm forum ini)mengajar teknik ini teknik itu lah, memang betul. tapi paling penting kita kena bina semangat dalaman kita dulu. bayangkan saja, kita punya beratus2 teknik mau pikat perempuan, teknik mo ajak ke kamar tidur lah..teknik mo speed seduction lah..tapi klu perasaan malu dgn perempuan tidak di atasi dulu mana mungkin teknik di atas tu berjalan.

cuba lah.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Tue Apr 15, 2008 7:03 am

Ya, betul yang alpa katakan tu. Cuma tidak semestinyalah kena tunggu hingga 100 gf. Jangan marah ya alpha. Kalau jumpa yang serasi dan dah lama berkawan serta tahu latar belakang dan kehendak masing-masing, apa lagi tunggu. Kalau yang belum kahwin, cepat-cepatlah kahwin supaya bila dah pencen atau belum pencen, anak pun dah besar dan bolehlah tolong kita bila tua nanti. Betul tak alpha?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Tue Apr 15, 2008 12:19 pm

tahan.tukul wrote:
Ya, betul yang alpa katakan tu. Cuma tidak semestinyalah kena tunggu hingga 100 gf. Jangan marah ya alpha. Kalau jumpa yang serasi dan dah lama berkawan serta tahu latar belakang dan kehendak masing-masing, apa lagi tunggu. Kalau yang belum kahwin, cepat-cepatlah kahwin supaya bila dah pencen atau belum pencen, anak pun dah besar dan bolehlah tolong kita bila tua nanti. Betul tak alpha?
butul cakap kau tukul.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Thu Apr 17, 2008 4:15 pm

ha ha ha terima kasi semua... teketawa juga aku topik ni. apapun ada betulnya juga semua cakap korang.

tetapi kalau 100 gf tu itu memang bertentangan dgn diri saya. jangankan 100 baru satu pun dah susah nak berurus ka ka ka...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Thu Apr 17, 2008 4:19 pm

Kau gementar kalau berdepan dengan kekasih ke bushido?
Senang saja. Relax dan fokus dengan apa perkara baik yang engkau lakukan.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Wed Apr 23, 2008 9:11 am

lalalalal... alahaiiii bush... ko ba tu yg jual mahal... ramai ba sumandak tuuu yg minat kooo.... Very Happy Very Happy Very Happy kekekekekek
Back to top Go down
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Wed Apr 23, 2008 4:06 pm

Admin wrote:
Kau gementar kalau berdepan dengan kekasih ke bushido?
Senang saja. Relax dan fokus dengan apa perkara baik yang engkau lakukan.

sebenarnya aku ni jenis yg tidak gemetar tetapi kalau saya tak silap sumandak yg gemetar dengan saya he he he..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Wed Apr 23, 2008 4:06 pm

shalon6095 wrote:
lalalalal... alahaiiii bush... ko ba tu yg jual mahal... ramai ba sumandak tuuu yg minat kooo.... Very Happy Very Happy Very Happy kekekekekek

itu pancingan ehh kawang...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Thu Apr 24, 2008 4:17 am

Senang saja baitu .. perempuan ni suka attention.. so when she said something .. shut up n listen! and understand .jan buat deeeee... ja .. because when they ask u .. nah ko ndak tau jawab bererti ko ndak dengar apa yg dia cakap.. ko ndak dengar maksudnya ko ndak pay attention .. ko ndak pay attention maksudnya ko ndak ada interest sama dia... and so on .. tapi ni di mata perempuan lah ..
lepas tu perempuan kan suka kena sayang2 .. so she wants somebody who can be there for her .. not someone to just kasi kawan2 ja.. .. banyak lagi lah... Tapi my point .. a women needs attention & affection .. I love you :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Thu Apr 24, 2008 4:26 am

hehe..ngam tu hotmama..sia setuju btul ni.. flower
Back to top Go down
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Thu Apr 24, 2008 6:41 am

Attention & Affection yang macam mana yer?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Thu Apr 24, 2008 9:00 am

bushido wrote:
Attention & Affection yang macam mana yer?


Attention---- shut up n listen !

Affection ----- kasi sayang2 lah bah tu gf supaya dia rasa macam kena saaaayang all the time .. mcm klu dia masak (biarpun tidak sedap hangus ) makan ja .. cakap ja seeedappp .. hehehehe .. barulah dia rasa kena appreciate & kena sayang ..betulka ? cuba ko try dulu .. Laughing :pig:
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Thu Apr 24, 2008 1:44 pm

hot_mama wrote:
Senang saja baitu .. perempuan ni suka attention.. so when she said something .. shut up n listen! and understand .jan buat deeeee... ja .. because when they ask u .. nah ko ndak tau jawab bererti ko ndak dengar apa yg dia cakap.. ko ndak dengar maksudnya ko ndak pay attention .. ko ndak pay attention maksudnya ko ndak ada interest sama dia... and so on .. tapi ni di mata perempuan lah ..
lepas tu perempuan kan suka kena sayang2 .. so she wants somebody who can be there for her .. not someone to just kasi kawan2 ja.. .. banyak lagi lah... Tapi my point .. a women needs attention & affection .. I love you :pig:

dan selalunya bila lalaki tidak atau pura2 tidak bagi attention..selalunya si wanita ini akan berjuang habis2an utk kasih alih itu perhatian lalaki sama dia.. ehehe..butul kah mama?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Fri Apr 25, 2008 4:28 am

alphawaves wrote:
hot_mama wrote:
Senang saja baitu .. perempuan ni suka attention.. so when she said something .. shut up n listen! and understand .jan buat deeeee... ja .. because when they ask u .. nah ko ndak tau jawab bererti ko ndak dengar apa yg dia cakap.. ko ndak dengar maksudnya ko ndak pay attention .. ko ndak pay attention maksudnya ko ndak ada interest sama dia... and so on .. tapi ni di mata perempuan lah ..
lepas tu perempuan kan suka kena sayang2 .. so she wants somebody who can be there for her .. not someone to just kasi kawan2 ja.. .. banyak lagi lah... Tapi my point .. a women needs attention & affection .. I love you :pig:

dan selalunya bila lalaki tidak atau pura2 tidak bagi attention..selalunya si wanita ini akan berjuang habis2an utk kasih alih itu perhatian lalaki sama dia.. ehehe..butul kah mama?


ya betulll ..betul bah klu ko ... Laughing Laughing :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Fri Apr 25, 2008 5:08 am

inda tau la..tp klu sia...klu kunun2 la sia suka tu lelaki tp tu lelaki jual mahal...sia kasi biar sj lpas tu..bukan jgk kita tau dia btul2 inda suka ka atau dia pura2 inda peduli...hehe.... bikin malu sj tu brabis mo minta perhatian dr tu lelaki......ada urg bilang klu mo kawin .. marry a man who loves u more than a man u love.. klu dia urg yg sama, untung la hahaha... cheers Basketball Basketball
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?   Today at 1:09 am

Back to top Go down
 
Cara melayani atau mendekati kekasih dgn cara sihat bagaimana?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
 Similar topics
-
» Whicon places new homes on the jamaican market
» Andrea Bocelli
» 400 Bad Request - Request Header Or Cookie Too Large
» How to edit a .bbtheme file
» Andi Deris

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: