SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 NewPhone dari pelan FIRST celcom

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ring531
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 12
Age : 29
Location : kl
Job/hobbies : drawing
Points : 20
Registration date : 2012-07-31

PostSubject: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Mon Mar 21, 2016 11:57 am

Kawan2 aku dok share psl Newphone dari pelan FIRST dorg just share gambar tapi tahu apa Newphone ni. So aku nak lebih tahu detail psl Newphone
scratch  study

Back to top Go down
http://www.facebook.com
telini
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 7
Age : 36
Location : kl
Job/hobbies : work
Points : 9
Registration date : 2012-08-02

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Tue Mar 22, 2016 5:20 am

ring531 wrote:
Kawan2 aku dok share psl Newphone dari pelan FIRST dorg just share gambar tapi tahu apa Newphone ni. So aku nak lebih tahu detail psl Newphone
scratch  study


sblm ko nk signup newphone nie ko kne subscribe pelan first ko boleh pilih mana2 pelan celcom ..

atau kalau ko memang pengguna celcom selama 12 blm ko boleh signup newphone nie.. Very Happy
Back to top Go down
http://www.facebook.com
singm20
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 9
Age : 35
Location : Tawau
Job/hobbies : Judo
Points : 11
Registration date : 2011-08-29

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Wed Mar 23, 2016 5:47 am

bayaran nya macam mahal je berbanding dgn yg lain... Neutral
Back to top Go down
http://www.tancorp.com.my
harryho46
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 7
Age : 27
Location : cheras
Job/hobbies : swimming
Points : 9
Registration date : 2012-01-05

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Wed Mar 23, 2016 5:51 am

singm20 wrote:
bayaran nya macam mahal je berbanding dgn yg lain... Neutral

memang mahal tapi bnyk benefit lagipon klw ambil newphone ni tak payah kontrak
Back to top Go down
http://youtube.com
proflim
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 6
Age : 33
Location : KK
Job/hobbies : Marketing
Points : 8
Registration date : 2012-01-07

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Wed Mar 23, 2016 5:55 am

serious affraid  takda kontrak lagipon selalu nak beli phone byr bulan nie ada syarat dan kontrak
Back to top Go down
http://www.facebook.com/proflim
noorfaridahh
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 17
Age : 25
Location : sabah
Job/hobbies : renang
Points : 23
Registration date : 2013-07-29

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Fri Mar 25, 2016 5:23 am

proflim wrote:
serious affraid  takda kontrak lagipon selalu nak beli phone byr bulan nie ada syarat dan kontrak

memang takda kontrak pon
Back to top Go down
http://noorfaridahh@yahoo.com
noorfaridahh
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 17
Age : 25
Location : sabah
Job/hobbies : renang
Points : 23
Registration date : 2013-07-29

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Fri Mar 25, 2016 5:25 am

singm20 wrote:
bayaran nya macam mahal je berbanding dgn yg lain... Neutral

mahal memamg mahal tapi benefit lain dengan yg lain tu bezanya mcm celcom i rasa takda kontrak dipelukan
Back to top Go down
http://noorfaridahh@yahoo.com
lau123
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 19
Age : 18
Location : pahang
Job/hobbies : badminton
Points : 23
Registration date : 2013-12-27

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Fri Mar 25, 2016 5:31 am

singm20 wrote:
bayaran nya macam mahal je berbanding dgn yg lain... Neutral

harga celcom newphone boleh tahan laa juga
Back to top Go down
http://familyer@outlook.com
bishopten
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 5
Age : 25
Location : penang
Job/hobbies : sales
Points : 5
Registration date : 2012-02-15

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Fri Mar 25, 2016 5:36 am

telini wrote:
ring531 wrote:
Kawan2 aku dok share psl Newphone dari pelan FIRST dorg just share gambar tapi tahu apa Newphone ni. So aku nak lebih tahu detail psl Newphone
scratch  study


sblm ko nk signup newphone nie ko kne subscribe pelan first ko boleh pilih mana2 pelan celcom ..

atau kalau ko memang pengguna celcom selama 12 blm ko boleh signup newphone nie.. Very Happy

laa ini je tinggal harap2 samsung galaxy note 5 tak habis stok
Back to top Go down
ring531
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 12
Age : 29
Location : kl
Job/hobbies : drawing
Points : 20
Registration date : 2012-07-31

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Fri Mar 25, 2016 5:38 am

noorfaridahh wrote:
proflim wrote:
serious affraid  takda kontrak lagipon selalu nak beli phone byr bulan nie ada syarat dan kontrak

memang takda kontrak pon

wahh baguslaa klw takda kontrak senang takda laa nk pening2
Back to top Go down
http://www.facebook.com
ngaudennis
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 7
Age : 36
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : badminton, jogging
Points : 8
Registration date : 2012-01-09

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Fri Mar 25, 2016 5:41 am

ring531 wrote:
noorfaridahh wrote:
proflim wrote:
serious affraid  takda kontrak lagipon selalu nak beli phone byr bulan nie ada syarat dan kontrak

memang takda kontrak pon

wahh baguslaa klw takda kontrak senang takda laa nk pening2

saya ada dengar gak kwn saya ckp klw signup new phone kontrak tidak diperlukan
Back to top Go down
http://www.facebook.com
susanchong
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 6
Age : 30
Location : johor
Job/hobbies : badminton
Points : 8
Registration date : 2012-08-04

PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Tue Mar 29, 2016 6:11 am

harga newphone nie pon boleh tahan juga takda laa mahal sgt bila nk byr bulanan tu
Back to top Go down
http://www.tumblr.com
Sponsored content




PostSubject: Re: NewPhone dari pelan FIRST celcom   Today at 9:33 pm

Back to top Go down
 
NewPhone dari pelan FIRST celcom
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum-
Jump to: