SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Siapa cikgu idola anda?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Siapa cikgu idola anda?   Fri Aug 01, 2008 9:01 pm

Hehehe..mesti ada kan? Ada yang suka cikgunya kerana ehem ehem, ada yang suka kerana cikgu ini mesra pelajar, ada yang suka kerana cikgu ini seorang yang tegas dan mampu membimbing pelajar hingga berjaya.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Fri Aug 01, 2008 9:14 pm

sia ada.nama dia cikgu XXX..dia ajar subjek sejarah masa form 5.punya la penjaat, tapi lucu..bengis, tapi caring..mesti orang tidak faham macam mana buleh bgitu..tapi dia lah cikgu yg beri semangat utk berjaya dlm hidup...sesuatu cita cita itu dapat kita capai sekiranya kita punya keazaman yang kukuh..dan semangat yg padu..jangan terima istilah KALAH, namun anggaplah kekalahan itu sebagai pencetus kepada semangat utk menang..Terima kasih , cikgu idola ku.


Last edited by BBmonkey on Fri Aug 01, 2008 9:19 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : typing error)
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Fri Aug 01, 2008 9:17 pm

cikgu ali majitaba...hee
Back to top Go down
http://chedet.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Sat Aug 02, 2008 3:40 am

Encik_Ikan wrote:
cikgu ali majitaba...hee

Encik_Ikan sikul di SMK Likas? Bagus ini sigu. Orang kuat bola sepak Sabah.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Sat Aug 02, 2008 4:29 am

Tulah jadi idola dia tu..sa rasa dia suka main bola sepak ni...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Sat Aug 02, 2008 11:18 am

Borneo wrote:
Encik_Ikan wrote:
cikgu ali majitaba...hee

Encik_Ikan sikul di SMK Likas? Bagus ini sigu. Orang kuat bola sepak Sabah.

Razz
Back to top Go down
http://chedet.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Wed Aug 06, 2008 3:28 am

Miss Gladys --- my English Teacher , dia ni ndak suka kena panggil cikgu .. so dia suruh all the murid panggil nama dia ...but she is fun lah ..suka outing punya org ..from Penang , last I heard she went back to Penang already loorr ...
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Wed Aug 06, 2008 4:20 am

Thanks to all my teachers.
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Wed Aug 06, 2008 4:42 am

Sa pn ada sigu idola....
Nama da sigu I.... da tu sigu time sa sklu rendah g....
dulu time sa sklu rendah, sa lah raja pemalas p skul, 1 mgu tia pernah full... kdg2 2 or 3 kali ja p skul dlm smingu.. pi skul pn slu smpi lambat... pas2 malas g bt kerja rmh.. pernah g kena denda bdiri ats kerusi cz tia bt kerja rmh....
Sigu I ni sigu br kami time tu.. ngam2 da jg guru kalas kmi.. pndi btl da ka c disiplin murid2 da... 1 hr tia pi skul da denda lari pusing keliling padang 2x then rutan tgn 2x.. kalo tia bt kerja rmh pn da rutan jg... tp da baik, tia pilih kasih kalo mengajar.. pas2 kalo ada murid da yg laaaama sdh tia p skul, da dtg p jpa ibubapa 2 murid da.. mo tau mslh sbnr..,.then kalo dpt tlg, da akn tlg... da tegas kalo mengajar tp pndi bt lawak jg.. cra da mengajar kan tia boring ni.... .. nah sanalah sa insaf.. tiba2 kunu sa rajin dtg p skul, siap bgn awl g.. kalo tia p skul, rasa mcm mnyesal plk... at the end, bcz of diz teacher, sa berjaya ka c abs skul smpi 'U'......
sa lama sdh tia jpa ni sigu, dr skul rndh g,.. rindu btl.. Sad
Back to top Go down
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Wed Aug 06, 2008 1:10 pm

Saya pula ada ramai guru yg saya hormat betul. Harap mereka semua bahagia dan sihat walafiat. Tdk tau mana sdh mereka.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Thu Aug 07, 2008 8:37 am

Saya masih ingat satu sigu sia yg first time kasi bagus kelas kami time sekolah rendah lagi. Banyak nasihat ini sigu sampai sekarang sia ingat. Tq sigu. Ini sigu pun sudah pinsin, lama sia tida jumpa dia.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Tue Aug 12, 2008 4:41 pm

sia punya cikgu dulu samua bagus bagus bah..bulum ada lagi yang makan urang...walaupun sia salalu juga kana rotan cigu tapi hasilnya...nah sakarang ni sia suda pandai mambaca manulis mangira (walaupun tidak barapa pas mangira) tapi masa sia di tingkatan 4 ada ini satu urang cigu parampuan cina(muda lagi tu ),dia salalu pakai singkat singkat apa lagi kami yang suda masuk akil baligh punyalah suka kacau kacau itu cigu....jan marah ah cigu..hihihihi Very Happy
Back to top Go down
http://www.google.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Wed Aug 13, 2008 11:14 am

saya ada cikgu yg saya suka, cikgu asmwati-ajar kimia dan biologi, cikgu rahmes- ajar add math. cikgu yg sia nda suka- cikgu fizik-dia paksa tinggal di asrama-... saya ni tak suka tinggal di asrama sekolah.
Back to top Go down
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Wed Aug 13, 2008 6:51 pm

hi shalon.. cikgu asmawati tu dr semennjung? kecik2 org dia?
Back to top Go down
http://chedet.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Fri Aug 15, 2008 12:54 pm

kalau kita minat tu cikgu sanang saja itu palajaran mau masuk di kapala..tapi kalau tia minat..barabis pun tu cikgu ajar susah butul mau masuk ajar...hihihi Very Happy
Back to top Go down
http://www.google.com
theRYaaND
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 23
Age : 34
Location : Sikalang duduk PJ..
Job/hobbies : susah mau cakap
Points : 25
Registration date : 2009-04-07

PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Tue Apr 07, 2009 10:55 pm

Sigu idola saya mimang ada... Namanya cikgu Rozita... dulu SMTeknik Kudat... Harap cikgu saya masih sihat... Terima kasih atas bimbingan serta tunjuk ajar cikgu dulu...

Mengapa menjadi idola saya..?
Kerana selain mempunyai perwatakan yang menarik beliau juga adalah seorang yang tabah dalam mendidik budak nakal macam saya dulu... Ketabahan itu yang membuatkan saya respek sama beliau sebab tidak pernah jemu untuk mencurahkan ilmu walaupun pada masa itu saya tidak berminat untuk belajar.. Hasilnya saya telah lulus subjek yang diajarnya walaupun tidak cemerlang tetapi cukup2 untuk makanlah...
Terus teringat saya sama beliau oh....
Back to top Go down
http://Cakapsabah.Net
Sponsored content




PostSubject: Re: Siapa cikgu idola anda?   Today at 9:33 pm

Back to top Go down
 
Siapa cikgu idola anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Oliver "Oli" Herbert

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Education-
Jump to: