SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Apakah pekerjaan anda?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Apakah pekerjaan anda?   Tue Apr 15, 2008 12:15 pm

bulih bah kan kita berkenal2 dan pada masa yg sama kita kasih tau apa pekerjaan kita. Very Happy Very Happy

Saya mulakan dgn saya dulu..

pekerjaan saya sebenarnya berkaitan dgn paranormal juga.. hehe lucu bah kan, patut lah saya beria2 sama mod mau minta itu topik. Very Happy Very Happy ,

kadang2 org call saya sebagai visitor lecturer..kasih tarang2 pasal apa itu waves..dan apakah cara itu apply waves tersebut dlm kehidupan seharian..

lapas itu ada juga urg call saya utk diagnose certain unsolved case..mungkin dari pulis kah, individu kah..tapi kenalan rapat dan kenalan rapat dia urang saja lah. pasal saya ini memang tidak cari wang dgn paranormal ini. klu org bagi saya ambil. itu pun kalau urg kurang sikit berada, dia mati2 mo kasih pun saya mati2 juga tidak mau. sudah lah dia susah kita mo kasih susah lagi kah? haiya mana bulih kan!

bah itu saja buat saya..banyak mo cerita tapi nanti2 lah. saya kasih can sama kamu dulu.

ps:

mod bulih kasih pindah saya punya topik ini di thread berkenaan.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Tue Apr 15, 2008 12:41 pm

Wah, baguslah topik ini alpha ( Wah, this is a good topic alpha. This is the translation from Malays language for you aussie ) saya translate dlm BI sebab si aussie pun baca bah.

Saya lagi kenalkan diri ( Introducing myself ):

Nama / username: Borneo ( tahu pun )

Pekerjaan ( job ): Kalau komputer rosak, bah hantarlah tempat saya tapi sekitar KK saja, kalau luar KK jauh juga jalan dan ada juga bah itu di sana kedai komputer kan ( gurau ja ). ( PC Repairing and networking ).

Asal / Hometown : Ranau, Sabah.

Hobby : Computer repairing and networking ( doing research on ICT and Sports ).

Motto : Ur ok I'm ok. Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Tue Apr 15, 2008 5:44 pm

kedengaran macam bro. borneo ini berada dalam field ' system computer' saja ini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 16, 2008 9:05 am

Borneo wrote:
Wah, baguslah topik ini alpha ( Wah, this is a good topic alpha. This is the translation from Malays language for you aussie ) saya translate dlm BI sebab si aussie pun baca bah.

Saya lagi kenalkan diri ( Introducing myself ):

Nama / username: Borneo ( tahu pun )

Pekerjaan ( job ): Kalau komputer rosak, bah hantarlah tempat saya tapi sekitar KK saja, kalau luar KK jauh juga jalan dan ada juga bah itu di sana kedai komputer kan ( gurau ja ). ( PC Repairing and networking ).

Asal / Hometown : Ranau, Sabah.

Hobby : Computer repairing and networking ( doing research on ICT and Sports ).

Motto : Ur ok I'm ok. Very Happy

huiii, pandai pula ensi borneo bikin komputer ni. bule sia barajal kah ensi borneo? bulebah kan?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 16, 2008 1:27 pm

bongingtugarang wrote:
Borneo wrote:
Wah, baguslah topik ini alpha ( Wah, this is a good topic alpha. This is the translation from Malays language for you aussie ) saya translate dlm BI sebab si aussie pun baca bah.

Saya lagi kenalkan diri ( Introducing myself ):

Nama / username: Borneo ( tahu pun )

Pekerjaan ( job ): Kalau komputer rosak, bah hantarlah tempat saya tapi sekitar KK saja, kalau luar KK jauh juga jalan dan ada juga bah itu di sana kedai komputer kan ( gurau ja ). ( PC Repairing and networking ).

Asal / Hometown : Ranau, Sabah.

Hobby : Computer repairing and networking ( doing research on ICT and Sports ).

Motto : Ur ok I'm ok. Very Happy

huiii, pandai pula ensi borneo bikin komputer ni. bule sia barajal kah ensi borneo? bulebah kan?

bah bonging...kasih kanal kanal lah sedikit profail ko!
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Fri Apr 18, 2008 9:38 pm

abisla kao alpa, sia suda mari...... hihihiiiiii..... Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 9:13 am

pukutarap wrote:
abisla kao alpa, sia suda mari...... hihihiiiiii..... Very Happy
welcome my tompinai..terima kasih kerana kesudian tuan sulata..opppsss suri tersasul..maksud saya tuan pukutarap bersama kami dalam forum yg serba cantik ini. saya jangka bertambah2 lagi serinya SBF ini dgn kehadiran tompinai pukutarap.

sekali lagi saya ucapkan selamat datang. dan kami di SBF begitu gembira dgn kehadiran anda. cheerss!!
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 9:24 am

bah kao kasi sasul2 nama sia si sulata, nt sia kasi halou kao kaluar..... hihihihiiiii..... inda bah.... terima kasi karana mangalu2kan kadatangan sia sini forum santik ini..... suma itu sjlah, sia ni masi budak baru barajal, kalou sala tulung tunjukkan..... hihihihiiiii.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 9:29 am

pukutarap wrote:
bah kao kasi sasul2 nama sia si sulata, nt sia kasi halou kao kaluar..... hihihihiiiii..... inda bah.... terima kasi karana mangalu2kan kadatangan sia sini forum santik ini..... suma itu sjlah, sia ni masi budak baru barajal, kalou sala tulung tunjukkan..... hihihihiiiii.....

hehehe..intah mana sudah dia itu. saya tinguk dlm sf pun sudah tidak muncul2 sudah. pasal sini forum (SBF) tiada juga bah kelainan sama tempat lama kita itu. cuma dari segi adminnya, saya tinguk yg ada ini ada tulak ansur sikit lah. kemudian dia ini pun kadang2 rajin juga simbang2 sama forumer2. bukannya sudah lah tiba2 muncul tiba2 pula kasih ban urang. hehehe..(macam si anu...) hihihi..ko pun tau bah itu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 9:36 am

ya bah, antah2 si tuan sulata pun indada mood suda masuk sf pasal kao indada suda..... indada suda kawan mo dibawa badabat, hihihiiiiii.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 9:45 am

tidak tau lah gaman, tapi jauh di sudut hati saya..dia itu ada id lain bah dulu. klu tidak silap id dia bermula dgn 'J'. bagaimana pun saya kurang yakin. tapi klu cara dia cakap tu memang macam butul lah. macam suara yg sama. bah hari ini gaman tidak menurih (bukan mencuri) gatah kah gaman. hari ini hujan sikit bah.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 9:50 am

hihihiiiii.... baru balik memutung gata bah ging.... masi panat2 lg ni, bapalu2 lg.... dpt 3 kaping sukurlah.... kannn..... 3 kaping kali purata 10kg setiap satu = 30kg, kasi darap lg rm5 sekilo, suda rm150..... aduinaaaa.... aku kayaaaaa!!!!!! aku kayaaaaaa!!!!!! (tune kasi teriak). Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 9:58 am

pukutarap wrote:
hihihiiiii.... baru balik memutung gata bah ging.... masi panat2 lg ni, bapalu2 lg.... dpt 3 kaping sukurlah.... kannn..... 3 kaping kali purata 10kg setiap satu = 30kg, kasi darap lg rm5 sekilo, suda rm150..... aduinaaaa.... aku kayaaaaa!!!!!! aku kayaaaaaa!!!!!! (tune kasi teriak). Laughing Laughing Laughing

aduina macam itu prugram roda impian pula ini. wang besar...wang besar...pakcik sudah kaya!! hehehe..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 10:06 am

ya, pacik kayaaaa!!!!! pacik kayaaaaaa!!!!!! ..... hihihihiiiiii.... lusu pula sakali sakala tariak begini.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 10:10 am

jgn teriak2 kuat betul gaman, nanti itu pensuri atau perumpak kasih em-em sama ko pula. tau lah di sabah sekarang ini banyak betul sudah urang2 jahat.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 10:19 am

ih.... yakan..... nah malalut2 suda kita ni, off tupik suda....
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:20 am

Siuk pula cerita kamu berdua ni alphawaves dan pukutarap.

Selamat datang ke SBF pukutarap. Bertambah meriah lagi di sini dengan kehadiran dan gurauan mu pukutarap. Macam geng keras pula kamu dua orang ni. Macam aur dengan tebing atau macam air dicincang tak terputus, betulke perumpamaan saya tu? Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:25 am

akinabalu wrote:
Siuk pula cerita kamu berdua ni alphawaves dan pukutarap.

Selamat datang ke SBF pukutarap. Bertambah meriah lagi di sini dengan kehadiran dan gurauan mu pukutarap. Macam geng keras pula kamu dua orang ni. Macam aur dengan tebing atau macam air dicincang tak terputus, betulke perumpamaan saya tu? Very Happy

oh aki sudah sampai kah. ngam lah tu..lama sudah kami minum2 kupi sambil serita2 ini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:30 am

Saya dengar dengar kamu pakai sangkir lagi. Betuke tu?

Bah, mr pukutarap kasi turunlah ilmu di topik paranormal tu. Panjang sudah cerita kami dengan alphawaves tentang macam-macam termasuk pugai di sana tu.
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:33 am

akinabalu wrote:
Siuk pula cerita kamu berdua ni alphawaves dan pukutarap.

Selamat datang ke SBF pukutarap. Bertambah meriah lagi di sini dengan kehadiran dan gurauan mu pukutarap. Macam geng keras pula kamu dua orang ni. Macam aur dengan tebing atau macam air dicincang tak terputus, betulke perumpamaan saya tu? Very Happy
hihihiiiii.... kami ni adi baradi bah, lain bapa, lain mama..... tq akinabalu.... bilang ging karas inda juga, suma ging forum sj bah.... dulu kami parna baparang sama urang yg sama bah di forum lain.... hihihiiii.... jd itu pangalaman parang sampai tabawa2 sini forum....
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:34 am

akinabalu wrote:
Saya dengar dengar kamu pakai sangkir lagi. Betuke tu?

Bah, mr pukutarap kasi turunlah ilmu di topik paranormal tu. Panjang sudah cerita kami dengan alphawaves tentang macam-macam termasuk pugai di sana tu.
aduinaaa, sia inda sampin bah ilmu2 pasal paranormal ni, kalou si alpa mimang suda tarkanallah..... sampai ada sj serita pasal paranurmal2 ni, misti tepikir si alpawaves..... hihihiiii....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:36 am

aduina saya biasa2 saja bah ini. bah masam sudah malu2 kusing sudah saya ini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:40 am

Oh begitu pula, patutlah saya tengok dua dua macam lama tidak jumpa. Nasib baik kita dalam forum, kalau tidak saya kasih keluar itu tumpung kasih ganti itu sangkir. Very Happy

Saya dengar dua dua pandai main gitar, baguslah boleh berhibur masa susah hati.
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:43 am

alphawaves wrote:
aduina saya biasa2 saja bah ini. bah masam sudah malu2 kusing sudah saya ini.
hihihiiiii.... samanjak dua manjak ni kao pandai suda malu2 kusing????? sajak bila tu alpa?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:45 am

pukutarap wrote:
alphawaves wrote:
aduina saya biasa2 saja bah ini. bah masam sudah malu2 kusing sudah saya ini.
hihihiiiii.... samanjak dua manjak ni kao pandai suda malu2 kusing????? sajak bila tu alpa?

semenjak ada urang kasih puji2 ini lah bah. maklum lah saya ini jarang butul urang puji, bah bila ada yg kasih jek jek saya sikit, mula lah saya masam terangkat2 itu..nasib bagus juga kita ini jauh2. klu tidak bah..setakat stout itu tiada masalah bah itu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Today at 1:30 pm

Back to top Go down
 
Apakah pekerjaan anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: