SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Tue May 20, 2008 10:10 am

Saya cadangkan supaya ahli SBF menghormati forum lain dan janganlah kita membawa masalah di forum lain ke SBF supaya tidak menjadi salah sangka forum lain terhadap kewujudan forum SBF ini. Masalah di forum lain biarlah ditinggalkan dan kita bina semangat baru di SBF ini dengan idea dan fikiran kita yang bernas dan tidak menyakiti orang lain.
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Tue May 20, 2008 10:24 am

Betul, para ahli SBf adalah dinasihatkan supaya tidak membincangkan masalah anda dari forum lain ke dalam SBF ini untuk mengelakkan prasangka forum lain terhadap kejujuran kewujudan SBF terhadap pengguna. Perbincangan positif sangatlah dialu-alukan dan janganlah jadikan forum ini sebagai medan melepaskan geram anda kepada admin atau moderator lain.



Diharap semua ahli SBF menerima teguran ini dengan fikiran terbuka dan berfikiran positif untuk kemajuan negeri kita, Sabah yang kita sayangi.



Terima kasih.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Tue May 20, 2008 11:32 am

Okie Insik Spiderman Aka Admin .. Sia orite ni .... Yg penting dapat berforum sama kawan2 sia di sini .. hehe Razz :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Tue May 20, 2008 11:42 am

sia pun...susa baini gajah sama gajah bejuang, pelanduk d tgah2 yg kana..hehe...peace.. Basketball Basketball alien
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 3:47 am

Borneo wrote:
Saya cadangkan supaya ahli SBF menghormati forum lain dan janganlah kita membawa masalah di forum lain ke SBF supaya tidak menjadi salah sangka forum lain terhadap kewujudan forum SBF ini. Masalah di forum lain biarlah ditinggalkan dan kita bina semangat baru di SBF ini dengan idea dan fikiran kita yang bernas dan tidak menyakiti orang lain.

ermmmm...bagus lah kalu kamu ada kesedaran...mungkin kamu lebih mengatakan pasal sy...kenapa perlu ada rasa hormat....sy bagi tau kamu SBF ni du buka adakah lebih kepada menciplak mereka...kalu mahu kita hormat pada mereka....kenapa mesti ada topik yg mengatakan SFB ni di ciplak dari mereka dan platform utuk memburukan forumer lain....buka mata ko borneo....sy mau tau kenapa mereka cakap sy ngan si alpha org yg sama.... kalu kamu bleh percaya dengan hasutan atau andaian sesetengah forumer so teruskan...masing2 ada hak....

Dorang cakap sy pengecut....why...sapa yg ban org tanpa sebab...pernakan mereka tanya sy atau PM sy kenapa sy buat demikian...teda buss...ban tanpa sebab...atau paling bagus sy cakap mereka cakap sy ni alphawave....sy rasa mereka lagi pengecut kerana takut mau kebenaran terbongkar...tiap kali alasan ialah org yg sama...pasal apa dia ndak mau kedapatan kesalahan dia menyamakan org tu....sy bagi tau ko lah Si aplah tu KDM buss....sy BUGIS....sama kah kami tu buss...dari awal ko bleh tau sapa si tayar_botak.....dan kamu bleh bezakan post kami...sama kah ndak...pleaseee....buka lah mata buss....jan asyik selalu menyalahkan org kerana kamu takut ndan Moderat kamu tu....kenapa kamu t akut kena ban kah...?????
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 4:36 am

osmangbinladeng wrote:
Borneo wrote:
Saya cadangkan supaya ahli SBF menghormati forum lain dan janganlah kita membawa masalah di forum lain ke SBF supaya tidak menjadi salah sangka forum lain terhadap kewujudan forum SBF ini. Masalah di forum lain biarlah ditinggalkan dan kita bina semangat baru di SBF ini dengan idea dan fikiran kita yang bernas dan tidak menyakiti orang lain.

ermmmm...bagus lah kalu kamu ada kesedaran...mungkin kamu lebih mengatakan pasal sy...kenapa perlu ada rasa hormat....sy bagi tau kamu SBF ni du buka adakah lebih kepada menciplak mereka...kalu mahu kita hormat pada mereka....kenapa mesti ada topik yg mengatakan SFB ni di ciplak dari mereka dan platform utuk memburukan forumer lain....buka mata ko borneo....sy mau tau kenapa mereka cakap sy ngan si alpha org yg sama.... kalu kamu bleh percaya dengan hasutan atau andaian sesetengah forumer so teruskan...masing2 ada hak....

Dorang cakap sy pengecut....why...sapa yg ban org tanpa sebab...pernakan mereka tanya sy atau PM sy kenapa sy buat demikian...teda buss...ban tanpa sebab...atau paling bagus sy cakap mereka cakap sy ni alphawave....sy rasa mereka lagi pengecut kerana takut mau kebenaran terbongkar...tiap kali alasan ialah org yg sama...pasal apa dia ndak mau kedapatan kesalahan dia menyamakan org tu....sy bagi tau ko lah Si aplah tu KDM buss....sy BUGIS....sama kah kami tu buss...dari awal ko bleh tau sapa si tayar_botak.....dan kamu bleh bezakan post kami...sama kah ndak...pleaseee....buka lah mata buss....jan asyik selalu menyalahkan org kerana kamu takut ndan Moderat kamu tu....kenapa kamu t akut kena ban kah...?????

Saya tidak nampak SBF ini menciplak dari forum lain di Sabah ini. Cuba kita lihat design dan rangka SBF ini, memang tidak mempunyai persamaan langsung dengan forum lain di Sabah ini. Kita kena faham istilah 'ciplak' sebelum kita menuduh forum lain.

Mengenai identiti osmang dan alphawaves, labih baik kita minta admin jelaskan mengenai perkara ini supaya tidak timbul kekeliruan.

Sekali lagi, saya merayu kepada kawan-kawan di sini supaya kita berforum dengan bertertib dan menghormati ahli lain. Sebarang perbincangan hendaklah kita lakukan dengan cara yang bersopan dan menghormati sesiapa juga.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 5:00 am

Ya betul Borneo .. kita berforum secara aman damai ... woohoooo .. sia sukung !! Cool :pig:
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 5:46 am

Borneo wrote:
osmangbinladeng wrote:
Borneo wrote:
Saya cadangkan supaya ahli SBF menghormati forum lain dan janganlah kita membawa masalah di forum lain ke SBF supaya tidak menjadi salah sangka forum lain terhadap kewujudan forum SBF ini. Masalah di forum lain biarlah ditinggalkan dan kita bina semangat baru di SBF ini dengan idea dan fikiran kita yang bernas dan tidak menyakiti orang lain.

ermmmm...bagus lah kalu kamu ada kesedaran...mungkin kamu lebih mengatakan pasal sy...kenapa perlu ada rasa hormat....sy bagi tau kamu SBF ni du buka adakah lebih kepada menciplak mereka...kalu mahu kita hormat pada mereka....kenapa mesti ada topik yg mengatakan SFB ni di ciplak dari mereka dan platform utuk memburukan forumer lain....buka mata ko borneo....sy mau tau kenapa mereka cakap sy ngan si alpha org yg sama.... kalu kamu bleh percaya dengan hasutan atau andaian sesetengah forumer so teruskan...masing2 ada hak....

Dorang cakap sy pengecut....why...sapa yg ban org tanpa sebab...pernakan mereka tanya sy atau PM sy kenapa sy buat demikian...teda buss...ban tanpa sebab...atau paling bagus sy cakap mereka cakap sy ni alphawave....sy rasa mereka lagi pengecut kerana takut mau kebenaran terbongkar...tiap kali alasan ialah org yg sama...pasal apa dia ndak mau kedapatan kesalahan dia menyamakan org tu....sy bagi tau ko lah Si aplah tu KDM buss....sy BUGIS....sama kah kami tu buss...dari awal ko bleh tau sapa si tayar_botak.....dan kamu bleh bezakan post kami...sama kah ndak...pleaseee....buka lah mata buss....jan asyik selalu menyalahkan org kerana kamu takut ndan Moderat kamu tu....kenapa kamu t akut kena ban kah...?????

Saya tidak nampak SBF ini menciplak dari forum lain di Sabah ini. Cuba kita lihat design dan rangka SBF ini, memang tidak mempunyai persamaan langsung dengan forum lain di Sabah ini. Kita kena faham istilah 'ciplak' sebelum kita menuduh forum lain.

Mengenai identiti osmang dan alphawaves, labih baik kita minta admin jelaskan mengenai perkara ini supaya tidak timbul kekeliruan.

Sekali lagi, saya merayu kepada kawan-kawan di sini supaya kita berforum dengan bertertib dan menghormati ahli lain. Sebarang perbincangan hendaklah kita lakukan dengan cara yang bersopan dan menghormati sesiapa juga.


ya saya sokong 100% ko punya pendapat tu buss.....hanya admin yg boleh kasih betul ni keadaan....mungkin dorong bleh jelaskan dengan forumer lain yg kami adalah org berbeza dan hanya kenal melalui forum....tapi sy sedih sy rasa moderated tu tau, tapi saja ndak mau kasih lihat kebenaran...kenapa dia takut mau mengaku kesilapan dia menyamakan org tanpa usul periksa....sy harap betul admin di kedua-dua forum ni tunjukkan atau keluar memberi kenyataan kepada forumer lain, yang kami adalah dua FOrumer yg berbeza....
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 5:54 am

Untuk kejelasan semua, saya telah periksa IP osmangbinladeng dan alphawaves dan memang IP mereka berbeza. Saya nasihatkan kepada osmangbinladeng dan alphawaves, selepas ini, janganlah membawa masalah dari forum lain ke SBF untuk mengelakkan kekeliruan tujuan asal SBF ini diwujudkan. Back to the right track guys!
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 5:56 am

hot_mama wrote:
Ya betul Borneo .. kita berforum secara aman damai ... woohoooo .. sia sukung !! Cool :pig:

heheheh ya bah hot_mama...sy pun ndak suka pakai nie Osmangbinladeng....pasal sy sedar jugk sy jaat...sy lebih suka pakai tayar_botak...tapi antah lah..sy pun panas jgk kalu kana tuduh sembarangan kan...hehehehhe
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 6:00 am

Admin wrote:
Untuk kejelasan semua, saya telah periksa IP osmangbinladeng dan alphawaves dan memang IP mereka berbeza. Saya nasihatkan kepada osmangbinladeng dan alphawaves, selepas ini, janganlah membawa masalah dari forum lain ke SBF untuk mengelakkan kekeliruan tujuan asal SBF ini diwujudkan. Back to the right track guys!

terima kasih...so di sini memang kena akui lah kami ni berbeza...tapi ada di satu forum kami masih di samakan....dan sy rasa hairan kena cepat betul mereka menuduh tanpa usul periksaa....forum tetap forum.....hak tetap hak...hehehehe
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 7:04 am

osmangbinladeng wrote:
hot_mama wrote:
Ya betul Borneo .. kita berforum secara aman damai ... woohoooo .. sia sukung !! Cool :pig:

heheheh ya bah hot_mama...sy pun ndak suka pakai nie Osmangbinladeng....pasal sy sedar jugk sy jaat...sy lebih suka pakai tayar_botak...tapi antah lah..sy pun panas jgk kalu kana tuduh sembarangan kan...hehehehhe


Ndak jua bah ko jaat tu .. kadang2 ja .. hehe (jan marah aahh)

Apakah yg membuatkan manusia menjadi jahat? nah..pikirkan ! misti ada motif.. mesti ada penyebab

Anyway .. mari kita berforum macam biasa .. Razz :pig:
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 7:12 am

Sa ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada admin SF, Mr. Guntur, Faith, airbus320, KiCkOutPTI, Tobuakar, messenger, tycoob, bushido dan kawan2 lain SF yang terlibat dalam perdebatan thread sa ni.... yang jua menyokong usul sa atas kerasional dan professional kamu smua ni

Sa jua bertrima kasih atas admin SBF, wlaupun tidak ben orang ini, dia pun sudah sruh si pencabul tu untuk menukar avatar dia.... dan syukur everything is ok now...

Terima kasih banyak2... harap2 korang semua ni akan jadi MP untuk memperjuangkan hak rakyat di masa depan...kasi sapu bersih IC Projec aka PTI dari sabah!!! huhuhu...


na tinguk lah.....ndak puas hati kalu sy indak kena ban...sudah burukkan SBF minta maaf pun indak....masalah dia selesai minta maaf pun ndak...nampak sangat kepintingan sendiri di utamakan...please...lah penat aku mau layan ni budak...ntah apa masalah dia dengan sy ni....pasal hack2 tu kah....nasib lah sy masih waras lagi....tapi terus terang lah memang si will ada sy hack tapi yg lain teda kepentingan sy mau buat begitu...buang masa jak...sy mau kasih sedar jak si will jan telampau pentingkan diri sendiri...padan cakap urg kurang ajar...tapi bila kita balas....terus mengadu sama moderated minta sy kena ban...cehhh podah lar.... No No nasib lah sy ada rasa hormat sikit sama ni dua2 admin...pasal dorang teda kena mengena pun...cuba ada sesetengah jak yg batu api sana...heheheheheh

apapun..ok lah sy buang dah tu avatar....tapi adil lah ko mintasi will tarik balik rayuan dia supaya tayar_botak kena unban...pasal dia yg start suruh tayar_botak kena ban...adil kan....kalu itu pun ndak adil sy pun susah sudah mau cakap...
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Wed May 21, 2008 7:27 am

Topik ini dikunci untuk mengelakkan kekeliruan antara admin SF dan admin SBF. Saya merayu admin SF juga mengunci topik Ciplak yang dibuka oleh encik William.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.   Today at 9:32 pm

Back to top Go down
 
Hormati forum lain untuk menghapuskan prasangka.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» MMSA Forum Down
» New to the forum
» The Code of Conduct for the forum
» How Long Has Shout Around The World Been A Forum?
» British and Commonwealth Military Badge Forum

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Pengumuman & Informasi Forum Terkini-
Jump to: