SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ring531
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 12
Age : 29
Location : kl
Job/hobbies : drawing
Points : 20
Registration date : 2012-07-31

PostSubject: Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Mon Mar 25, 2013 8:42 am

I berminat utk menjadi seorang peguam di Malaysia. dan nampaknye prospek pengajian perundangan di Malaysia agak luas. Walaupun berminat, tapi, i masih tak tahu bagaimana kita nk pilih universiti.. kriteria yg mana kita perlu menimbangkan sebelum memohon ?
Back to top Go down
http://www.facebook.com
rosalinda9988
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 1
Age : 34
Location : Sabah
Job/hobbies : Designer
Points : 1
Registration date : 2013-03-26

PostSubject: Re: Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Tue Mar 26, 2013 5:33 am

Kursus perundangan sekarang mmg subject yg bagus! Kriteria yg perlu dik ingat adalah ,
sijil mesti dapat diiktiraf daripada kementerian pendidikan. Kalao Boleh pilihlah kolej/uni lebih yg mempunyai nama yg lebih baik.Lepas tu , pastikan yuran sama ada berpatutan bagi dik?
Dik juga kena check lokasi sama ada dekat rumah dik atau sama ada asrama?Bagi peguam , yg paling penting ia kena diiktiraf oleh Qualified Board of Malaysia
Back to top Go down
http://rosalinda9988@gmail.com
ring531
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 12
Age : 29
Location : kl
Job/hobbies : drawing
Points : 20
Registration date : 2012-07-31

PostSubject: Re: Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Wed Mar 27, 2013 9:32 am

Sekarang ni, I nk cari universiti yg menawarkan pengajian UK Degree Programme for Law, 2+1. ni. Tapi masih tak tahu universiti yg mana best bagi saya. Ada apa apa cadangan ?
Back to top Go down
http://www.facebook.com
batkoo88
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 1
Age : 34
Location : Sabah
Job/hobbies : Marketing
Points : 1
Registration date : 2013-03-28

PostSubject: Re: Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Thu Mar 28, 2013 6:10 pm

Kalao Dik mahu pilih kolej yg baik, I akan mengesyorkan Inti Kolej .UK Degree Program 2+1 untuk Kursus Perundangan mempunyai pengiktirafan daripada UK Bar Standards Board dan Legal Profession Qualifying Board Malaysia .Reputasi inti koleh mmg sangat baik di malaysia. Ia juga memenuhi kriteria yg dik memerlukan. Cuba layari ni
newinti.edu.my/main/academic_programmes/law
Back to top Go down
http://batkoo88@gmail.com
tuliperfancy
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 2
Age : 34
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Graphic Designer
Points : 2
Registration date : 2012-08-06

PostSubject: Re: Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Fri Mar 29, 2013 7:09 pm

bagi kursus law...i rasa amat penting bagi uni untuk mempunyai perpustakaan yg lengkap macam Inti kolej .You mesti pergi tengok kemudahan yg mereka ada. Kampus tu mempunyai kemudahan sukan dan rekereasi juga...macam tu u x kan rasa bosan semasa x da kelas. Boleh lah pergi main badminton, renang...masa tu pun boleh kenal kawan2 . kan baguss..I pun baru saja join inti...i sangat puas hati dgn pilihan i
Back to top Go down
http://tuliperfancy@gmail.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?   Today at 6:52 am

Back to top Go down
 
Kriteria yg penting semasa memilih universiti pengajian peundangan?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Education-
Jump to: