SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Lelaki itu....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 7:36 am

Mari mari...rapat -rapat..meh kita cerita pasal lelaki..Bah, Hotmama, Berry dll forumers ppuan..meh lah kasih share kamu punya info pasal lelaki..( Lelaki mesti kasih info yg bagus2 saja pasal durang, yang tidak bagus durang simpan..)

1. Lelaki paling pantang tengok ppuan cantik. Alasan durang 'cuci mata'.
2. Lelaki tengok juga perempuan yg biasa biasa..Alasan durang 'naluri lelaki'.
3. Semua tubuh badan perempuan akan diteliti, dari hujung rambut smpai hujung kaki.
Alasan durang " seni itu indah".
4. Lelaki paling tidak suka perempuan kuat membebel. Alasan durang..'bising saja'.
5.Lelaki paling loya tengok lelaki pondan. Alasan durang ' memberi gali'.
6.Lelaki paling pantang menangis..Alasan durang .'Saya lelaki sejati'.
7.Lelaki paling suka minat benda berkaitan seks berbanding ppuan..Alasan durang ...
"Enak bah tu barang".
8.Lelaki paling suka tidur..
9.Lelaki paling suka perempuan yang manja manja kucing.
10......
......
......
......

silakan..sambung kalau ada lagi info...
( Kita tenguk apa respons urang urang yang jajal dlm forum ni) Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 1:50 pm

BBmonkey wrote:
Mari mari...rapat -rapat..meh kita cerita pasal lelaki..Bah, Hotmama, Berry dll forumers ppuan..meh lah kasih share kamu punya info pasal lelaki..( Lelaki mesti kasih info yg bagus2 saja pasal durang, yang tidak bagus durang simpan..)

1. Lelaki paling pantang tengok ppuan cantik. Alasan durang 'cuci mata'. (parampuan bagaya, beginsu, badandan, jalan kunturul ayu, kapala kasi miring sikit, kiri pigang dumpit, kanan pigang tisu, pakai lawa2 tu takan utk enjoy2 sendiri sj? takan utk tatapan sendiri di seremin sj? bukan mo kasi tingu urangkah tu? lusu juga kao ni....)
2. Lelaki tengok juga perempuan yg biasa biasa..Alasan durang 'naluri lelaki'. (aduinaaaa..... urang malimpas di dapan, takan inda tingu.....)
3. Semua tubuh badan perempuan akan diteliti, dari hujung rambut smpai hujung kaki.
Alasan durang " seni itu indah". (ini sia satujulah tp ujung kaki sia inda tingulah, hujung rambut pun inda.... buat apa tingu ujung kaki n rambut....)
4. Lelaki paling tidak suka perempuan kuat membebel. Alasan durang..'bising saja'. (butul tu, kalou membebel sj, bagus buang jauh2)
5.Lelaki paling loya tengok lelaki pondan. Alasan durang ' memberi gali'. (pasal diurang suka kami bah sadangkan sama2 tungkat sakti, siapa yg inda takut)
6.Lelaki paling pantang menangis..Alasan durang .'Saya lelaki sejati'. (manangis juga, tp buruk butul bah kalou dua2 manangis)
7.Lelaki paling suka minat benda berkaitan seks berbanding ppuan..Alasan durang ...
"Enak bah tu barang". (normal baitu bb, kalou inda minat abnormal sdh.... sia tanya kao, kao suka lalaki yg minat atau yg inda minat?)
8.Lelaki paling suka tidur.. (sudah mangantuk mo buat masamana.....)
9.Lelaki paling suka perempuan yang manja manja kucing. (indalah.... masam budak2 kalou manja2.....)
10......
......
......
......

silakan..sambung kalau ada lagi info...
( Kita tenguk apa respons urang urang yang jajal dlm forum ni) Razz
aduinaaaa..... mamansing2 kao bb?
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 2:21 pm

Mamansing? nda lah. Saja bah ni topik sa buka. Pasal di forum lain, bila kami bincang ni perkara..punyalah deras hujah hujah yang datang smpai kami (ppuan) nda sempat sempat menjawab..pet pot pet pot pet pot..sampai kami senyum2 sendiri..ingatkan ppuan saja pndai pot pet pot pet.. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 3:56 pm

tentu ramai yang ingin menilik rahsia lelaki.Maklumlah lelaki punya
terlalu banyak misteri.Jadi apa kata kali ini kita tilik dan intip
sedikit rahsia mereka...


ANTARA NYA:


1. LELAKI LEBIH SUKA GADIS YG SUKA MEMASAK...
2. BAHAGIAN UTAMA LELAKI YG TIDAK SUKA DI SENTUH OLEH PEREMPUAN IALAH "RAMBUT" MEREKA.
3. KELEMAHAN DARI SEGI FIZIKAL BAGI SEORANG LELAKI IALAH PADA "LUTUT"
4. LELAKI SANGAT SUKA MEMILKAT DARIPADA DI PIKAT.
5. LELAKI MENJADI SERBA TAK KENA ANDAI KATA SI GADIS MENGUSAP LEMBUT JEMARINYA.
6. LELAKI AKAN MENJADI TEWAS DAN KELU LIDAH APABILA BERHADAPAN DGN GADIS PUJAAN NYA...
7. " AWK BUAT APA TU? " " AWK DAH MKN? " ADALAH SOALAN BIASA YG SERING DI TANYA OLEH 1 LELAKI...
8. LELAK PALING TAK SUKA BERCAKAP TNTG BEKAS KEKASIH..
9. LELAKI BOLEH MENJADI SEPERTI KUCING YG MANJA JIKA BERHADAPAN DGN GADIS PUJAAN HATI...
10.
KAUM LELAKI SERING MEMIKIRKAN GADIS YG MEMINATINYA TETAPI JGN PELIK
SEKIRANYA LELAKI ITU SEBENARNYA TIDAK MENYUKAI GADIS TERSEBUT..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 4:01 pm

lelaki ni mudah lembut hati bile tgk org yg disayangi nye mengalirkan air mata.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 4:03 pm

lelaki juga suka berahsia
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 4:04 pm

lelaki ni caring terhadap org yg dia sayang...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 4:06 pm

lelaki bila dah jatuh hati n cinta gila dgn seseorang wanita tu, dia
akan mendambakn hati serta perasaan dia sepenuhnya pd wanita tu....
akan cuba terdaya yg mungkin mencairkan hati wanita tersebut... n
genggam habis... tak kan biar terlepas kat org lain.... betul2 serius
nk jadikan insan di syg n bini dia.....
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 4:09 pm

Lelaki bila kita nak dkat dia, dia buat jual mahal. Tapi kalo kita tak nak kat dia, terhegeh-hegeh datang.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 4:13 pm

lelaki selalu bikin tak serupa cakap. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 4:16 pm

pukutarap wrote:
BBmonkey wrote:
Mari mari...rapat -rapat..meh kita cerita pasal lelaki..Bah, Hotmama, Berry dll forumers ppuan..meh lah kasih share kamu punya info pasal lelaki..( Lelaki mesti kasih info yg bagus2 saja pasal durang, yang tidak bagus durang simpan..)

1. Lelaki paling pantang tengok ppuan cantik. Alasan durang 'cuci mata'. (parampuan bagaya, beginsu, badandan, jalan kunturul ayu, kapala kasi miring sikit, kiri pigang dumpit, kanan pigang tisu, pakai lawa2 tu takan utk enjoy2 sendiri sj? takan utk tatapan sendiri di seremin sj? bukan mo kasi tingu urangkah tu? lusu juga kao ni....)
2. Lelaki tengok juga perempuan yg biasa biasa..Alasan durang 'naluri lelaki'. (aduinaaaa..... urang malimpas di dapan, takan inda tingu.....)
3. Semua tubuh badan perempuan akan diteliti, dari hujung rambut smpai hujung kaki.
Alasan durang " seni itu indah". (ini sia satujulah tp ujung kaki sia inda tingulah, hujung rambut pun inda.... buat apa tingu ujung kaki n rambut....)
4. Lelaki paling tidak suka perempuan kuat membebel. Alasan durang..'bising saja'. (butul tu, kalou membebel sj, bagus buang jauh2)
5.Lelaki paling loya tengok lelaki pondan. Alasan durang ' memberi gali'. (pasal diurang suka kami bah sadangkan sama2 tungkat sakti, siapa yg inda takut)
6.Lelaki paling pantang menangis..Alasan durang .'Saya lelaki sejati'. (manangis juga, tp buruk butul bah kalou dua2 manangis)
7.Lelaki paling suka minat benda berkaitan seks berbanding ppuan..Alasan durang ...
"Enak bah tu barang". (normal baitu bb, kalou inda minat abnormal sdh.... sia tanya kao, kao suka lalaki yg minat atau yg inda minat?)
8.Lelaki paling suka tidur.. (sudah mangantuk mo buat masamana.....)
9.Lelaki paling suka perempuan yang manja manja kucing. (indalah.... masam budak2 kalou manja2.....)
10......
......
......
......

silakan..sambung kalau ada lagi info...
( Kita tenguk apa respons urang urang yang jajal dlm forum ni) Razz
aduinaaaa..... mamansing2 kao bb?


hehehehe...pasal tu lah sia ada kekasih gelap..sepa tdak suka kalau lelaki yang AMAT berminat.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Sun Jul 20, 2008 6:54 pm

KeEgoan lelaki itu membutakan mata hati nya..menutup akal waras nya..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Mon Jul 21, 2008 6:20 pm

Lelaki mudah dipujuk apabila kita mnggunakan deria sentuh utk memujuk hatinya..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Mon Jul 21, 2008 6:52 pm

>Lelaki ada suka senyum ( macam saya ) , ada yang serius saja.
>lelaki ada yang handsome, ada yang pura-pura tidak handsome.
>Lelaki ada yang miskin harta tapi kaya budi bicara.
>Lelaki ada yang kaya harta tapi miskin budi bicara.
>Lelaki ada yang miskin harta dan miskin budi bicara.
>Lelaki ada yang kaya harta dan kaya budi bicara.
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Thu Jul 24, 2008 6:12 am

BBmonkey wrote:
Lelaki mudah dipujuk apabila kita mnggunakan deria sentuh utk memujuk hatinya..
heee....susah nie barang...sy kalau sudah kana pujuk nie tarus mau tu...
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Thu Jul 24, 2008 9:52 am

BBmonkey wrote:
Lelaki mudah dipujuk apabila kita mnggunakan deria sentuh utk memujuk hatinya..

haiyaa..itu kana tinguk juga..siapa yg sentuh tu.
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 7:15 am

BBmonkey wrote:
lelaki bila dah jatuh hati n cinta gila dgn seseorang wanita tu, dia
akan mendambakn hati serta perasaan dia sepenuhnya pd wanita tu....
akan cuba terdaya yg mungkin mencairkan hati wanita tersebut... n
genggam habis... tak kan biar terlepas kat org lain.... betul2 serius
nk jadikan insan di syg n bini dia.....

BB, yg ini sa sukung btl2 hehhehe...
bikin takut jg ni kdg2...
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 7:19 am

osmangbinladeng wrote:
BBmonkey wrote:
Lelaki mudah dipujuk apabila kita mnggunakan deria sentuh utk memujuk hatinya..
heee....susah nie barang...sy kalau sudah kana pujuk nie tarus mau tu...

gilatan jg c osmang ni...yg ni jenis lelaki yg 'semakin tua. semakin menjadi2'..miang..hhehehhee.. jan mare ar osmang... :pig:
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 8:02 am

pukutarap wrote:
BBmonkey wrote:
Mari mari...rapat -rapat..meh kita cerita pasal lelaki..Bah, Hotmama, Berry dll forumers ppuan..meh lah kasih share kamu punya info pasal lelaki..( Lelaki mesti kasih info yg bagus2 saja pasal durang, yang tidak bagus durang simpan..)

1. Lelaki paling pantang tengok ppuan cantik. Alasan durang 'cuci mata'. (parampuan bagaya, beginsu, badandan, jalan kunturul ayu, kapala kasi miring sikit, kiri pigang dumpit, kanan pigang tisu, pakai lawa2 tu takan utk enjoy2 sendiri sj? takan utk tatapan sendiri di seremin sj? bukan mo kasi tingu urangkah tu? lusu juga kao ni....)
2. Lelaki tengok juga perempuan yg biasa biasa..Alasan durang 'naluri lelaki'. (aduinaaaa..... urang malimpas di dapan, takan inda tingu.....)
3. Semua tubuh badan perempuan akan diteliti, dari hujung rambut smpai hujung kaki.
Alasan durang " seni itu indah". (ini sia satujulah tp ujung kaki sia inda tingulah, hujung rambut pun inda.... buat apa tingu ujung kaki n rambut....)
4. Lelaki paling tidak suka perempuan kuat membebel. Alasan durang..'bising saja'. (butul tu, kalou membebel sj, bagus buang jauh2)
5.Lelaki paling loya tengok lelaki pondan. Alasan durang ' memberi gali'. (pasal diurang suka kami bah sadangkan sama2 tungkat sakti, siapa yg inda takut)
6.Lelaki paling pantang menangis..Alasan durang .'Saya lelaki sejati'. (manangis juga, tp buruk butul bah kalou dua2 manangis)
7.Lelaki paling suka minat benda berkaitan seks berbanding ppuan..Alasan durang ...
"Enak bah tu barang". (normal baitu bb, kalou inda minat abnormal sdh.... sia tanya kao, kao suka lalaki yg minat atau yg inda minat?)
8.Lelaki paling suka tidur.. (sudah mangantuk mo buat masamana.....)
9.Lelaki paling suka perempuan yang manja manja kucing. (indalah.... masam budak2 kalou manja2.....)
10......
......
......
......

silakan..sambung kalau ada lagi info...
( Kita tenguk apa respons urang urang yang jajal dlm forum ni) Razz
aduinaaaa..... mamansing2 kao bb?

Nah lujik butul ini jawapan..9 soalan dan kekliruan si BB, telah di jelaskan dgn terang oleh si gaman..
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 8:05 am

TonduYutung wrote:
BBmonkey wrote:
lelaki bila dah jatuh hati n cinta gila dgn seseorang wanita tu, dia
akan mendambakn hati serta perasaan dia sepenuhnya pd wanita tu....
akan cuba terdaya yg mungkin mencairkan hati wanita tersebut... n
genggam habis... tak kan biar terlepas kat org lain.... betul2 serius
nk jadikan insan di syg n bini dia.....

BB, yg ini sa sukung btl2 hehhehe...
bikin takut jg ni kdg2...

Bukan semua lelaki macam itu. ada cara juga baitu how to turn the table. mungkin kamurang takut saja.. pengalaman saya dgn perempuan pula klu sudah suka lelaki tu..adui..bukan setakat bikin takut..meloyakan, bikin gerigitan dan bikin panas baran adanya. sikit sikit call, pasal sms jgn serita lah..tiada lain tapi numbur dia. call klu ada hal penting nda apa juga..ini setakat mo tanya sudah makan minum kah saja..kemudian tiada lain dalam hati dia..ingat kita ada perempuan lain..pigi minum sama2 kawan lalaki pun dia cakap kita pigi dating sampai mau minta bukti suruh kawan saya bercakap sebagai proof.

Nasib baik kami sudah putus oo..kalau nda macam saya mo bunuh itu perempuan..sakit hati butul. hidup saya macam dalam neraka oo. nasib bagus betul tuhan tolong saya kasih kami berpisah..klu tidak mau saya jadi gila..lepas kami putus terus saya pindah kerja pindah tempat tinggal..

Ps: pengalaman pahit dalam hidup.
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 8:13 am

korrud wrote:
TonduYutung wrote:
BBmonkey wrote:
lelaki bila dah jatuh hati n cinta gila dgn seseorang wanita tu, dia
akan mendambakn hati serta perasaan dia sepenuhnya pd wanita tu....
akan cuba terdaya yg mungkin mencairkan hati wanita tersebut... n
genggam habis... tak kan biar terlepas kat org lain.... betul2 serius
nk jadikan insan di syg n bini dia.....

BB, yg ini sa sukung btl2 hehhehe...
bikin takut jg ni kdg2...

Bukan semua lelaki macam itu. ada cara juga baitu how to turn the table.

oo.. eyaka?
bh jd mcm na gia cara 'how to turn the table' ko tu? hehhe...
ka c terang gia... Very Happy
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 8:17 am

ada bah sifat2 semulajadi perempuan tu yg boleh di manipulasi.

analoginya macam ini..

katalah kita serang musuh, musuh pula dalam kota yg temboknya memang musthail di musnahkan dengan meriam dari luar..

kalau sudah tau macam tu, jangan lah cuba2 lagi tembak meriam..tapi biar dia org kasih runtuh itu tembok sendiri.
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 8:37 am

korrud wrote:
ada bah sifat2 semulajadi perempuan tu yg boleh di manipulasi.

analoginya macam ini..

katalah kita serang musuh, musuh pula dalam kota yg temboknya memang musthail di musnahkan dengan meriam dari luar..

kalau sudah tau macam tu, jangan lah cuba2 lagi tembak meriam..tapi biar dia org kasih runtuh itu tembok sendiri.


hehe..inda sa berani mo ka c urai yg ini, tkt pengertian sa salah hehe.,. kurang pengalaman ba sa ini..
mmm psl pglmn c korud sama ppn yg da sorita tu... mgkn sa ble simpulkan llki tia suka kana 'Queen Ctrl'.. mcm mengongkong ba kalo smpi suma pn mo tau kan...
suma pn inda suka kna kuntrul bah.. msti ada privacy jg..
ko relax ja bah korud.... inda suma pglmn pahit itu buruk,... at least ko dpt sttu dr pengalam ko e2.. mgkn ada jg hikmah d sebaliknya... Wink


Last edited by TonduYutung on Fri Jul 25, 2008 9:11 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 9:10 am

TonduYutung wrote:
korrud wrote:
ada bah sifat2 semulajadi perempuan tu yg boleh di manipulasi.

analoginya macam ini..

katalah kita serang musuh, musuh pula dalam kota yg temboknya memang musthail di musnahkan dengan meriam dari luar..

kalau sudah tau macam tu, jangan lah cuba2 lagi tembak meriam..tapi biar dia org kasih runtuh itu tembok sendiri.


hehe..inda sa berani mo ka c urai yg ini, tkt pengertian sa salah hehe.,. kurang pengalaman ba sa ini..
mmm psl pglmn c korud sama ppn yg da sorita tu... mgkn sa ble simpulkan llki tia suka kana 'Queen Ctrl'.. mcm mengongkong ba kalo smpi suma pn mo tau kan...
suma pn inda suka kna kuntrul bah.. msti ada privacy jg..
ko relax ja bah korud.... inda suam pglmn pahit itu buruk,... at least ko dpt sttu dr pengalam ko e2.. mgkn ada jg hikmah d sebaliknya... Wink

Betul tu Tdyutung..pikiran lelaki sma ppan bukan sama...sya sudah kena tu hari..malas sudah sya mo komen..trlebih joke kena salah tafsir...tidak mo joke pun kena salah paham juga...Kalau mcm kita ni yg kurang pengalaman, baik kita dengar ja komen, kita bagi isu, biar durang yg kasi cerita..kita dengar ja apa kurapak durang ni...si korrud pernah kena QC(queencontrol), sa pula kena KC( king control) apa mo buat mesti kena tegur..mana mo pigi mesti kena tanya, p party kawan2 mesti kena koll, bila balik..mengalahkan mama sya pula..belum masuk pakaian...nmpak ja sya pakai jeans kuyak2 kena tegur ( macam tu urg makan dadah dia bilang, adakah..) sia kasih break, dia cari smpai rumah...masa tu beliau suda mo angkat parang tu..pasal dia berani naik tangga...adey...nasib abik datang amai sya kalau tidak abis lah ada nyawa melayang...sia pun kena marah.pasal p kawan sama tu urg...satu hari satu malam sya kena marah..smpai hilang sakit hati sya..tau la masa teenagers kan..itu guy pula 10 thn tua dari sya..memang susah la kalau kawan sama urg yg tua dri kita ni..lain kita pikir, lain yg dia pikir..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Lelaki itu....   Fri Jul 25, 2008 9:19 am

waaa... lebih kurang hebatnya jg pglmn ko ni BB...
hrp2 sa inda kn lah KC ni... takut jg... kdg2 kt tia tau apa jenis urg yg kt jumpa... kalo ngam2 tekena yg baik, besyukurlah...
tia bgs bah men KC or QC ni.... kalo sdh kapel tu, mesti TRUST each otherlah....br tia timbul KC or QC...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Lelaki itu....   Today at 1:10 am

Back to top Go down
 
Lelaki itu....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: