SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Signature tidak keluar?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Signature tidak keluar?   Thu Apr 24, 2008 6:14 pm

kenapa signature saya tidak keluar?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Mon Apr 28, 2008 9:44 am

apa masam?
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Mon Apr 28, 2008 9:47 am

suba ini masam:


profile>signature>( kasi taip apa apa sajalah yang kamurang siuk siuk suka suka bule kasi gambar online bah )save


suba yang sia kasi tarang ini masam. bule tu.
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Mon Apr 28, 2008 9:51 am

ada bah suda tanda tangan kau tu ensi alphawaves yang sakap engilis tu. yang gambar kah yang kau bilang tu? Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Mon Apr 28, 2008 10:29 am

Mungkin alphawaves mahu masukkan gambar dalam signature. Samalah macam penerangan FAQ yang alphawaves ajar tu.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Mon Apr 28, 2008 11:07 am

sudah ada bos, cuma hari tu saja tidak bulih mungkin. sekarang ni sudah ok.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Tue Apr 29, 2008 6:16 am

Mana avatar mu alphawaves?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Tue Apr 29, 2008 7:16 am

Admin wrote:
Mana avatar mu alphawaves?

Ada kesilapan sedikit. hehe...tungguuuuuuuu kemunculannyaaaaaa!!! Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Sun Sep 07, 2008 8:29 pm

buat mcm aku ni saja,,muda n ringkas..
1,klik host an image
2,pilih saiz gambar n browsen pileh gambar kita nak gunakan sebagai signature kita n tekan host it
3,copy thumbnail n paste d signature dalam profile....untuk memastikan ia berkesan,,sila preview dlu sebelium save..
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Mon Sep 08, 2008 3:11 am

jaguar wrote:
buat mcm aku ni saja,,muda n ringkas..
1,klik host an image
2,pilih saiz gambar n browsen pileh gambar kita nak gunakan sebagai signature kita n tekan host it
3,copy thumbnail n paste d signature dalam profile....untuk memastikan ia berkesan,,sila preview dlu sebelium save..

Bagus jaguar. Ini ialah satu cara kita 'resizing' gambar yang kita pilih untuk dibuat avatar. User boleh memilih gambar yang mereka suka dan ubah ukuran mengikut kesesuaian ketetapan avatar.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Mon Sep 08, 2008 6:35 am

Terima kasih kerana membantu jaguar.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
ugly
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 2
Age : 30
Location : K.L
Job/hobbies : mOnGiLuG TuRiPoS
Points : 0
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Fri Feb 20, 2009 5:59 pm

first day log in..signature sy tak kluar...sia akan tgk lg pada kesampatan lain..tq
Back to top Go down
http://www.sabahborneoforum.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Sun Feb 22, 2009 8:56 am

ugly wrote:
first day log in..signature sy tak kluar...sia akan tgk lg pada kesampatan lain..tq

Cuba lagi ke profile>signature. Selamat mencuba!

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Signature tidak keluar?   Today at 6:54 am

Back to top Go down
 
Signature tidak keluar?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Signature not showing
» sanket sir plz tel about ur signature
» Signature!
» Resize Signature Image
» Signature

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: