SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Fri Apr 11, 2008 2:10 pm

Mungkin salah satunya ialah kebanyakan dari forumer yg datang sini adalah org yg sama dari sebuah website forum.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Fri Apr 11, 2008 2:12 pm

cadangan saya..(cadangan saja) apa kata id lama dari sebuah website tidak di gunakan di sini? jgn marah ya..ini cadangan saja. minta maaf klu tidak kana.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Sun Apr 13, 2008 4:14 am

Saya fikir id tu memainkan pernan penting dalam sesebuah forum. Saya fikir kalau kita jujur dan dapat berkomunikasi dgn baik dgn forumers lain, sudah tentu ramai individu yg tertarik dgn cara kita berforum. Cuma, saya fikir forum ini pelu ditambah dgn portal dan ciri kemudahan yg lain seperti yg terdapat dalam forum lain yg popular dan ramai pengunjungnya. Ini juga cadangan membina drp saya. Apa kata kawan-kawan lain?

To aussie, what do U think of the best ways to attract and boost other forumers to register in this forum? Signatures in posts is also one way to promote this forum to other forumers just as what I did in that Australian forum that I joined with U aussie.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Sun Apr 13, 2008 6:47 pm

Borneo wrote:
Saya fikir id tu memainkan pernan penting dalam sesebuah forum. Saya fikir kalau kita jujur dan dapat berkomunikasi dgn baik dgn forumers lain, sudah tentu ramai individu yg tertarik dgn cara kita berforum. Cuma, saya fikir forum ini pelu ditambah dgn portal dan ciri kemudahan yg lain seperti yg terdapat dalam forum lain yg popular dan ramai pengunjungnya. Ini juga cadangan membina drp saya. Apa kata kawan-kawan lain?

To aussie, what do U think of the best ways to attract and boost other forumers to register in this forum? Signatures in posts is also one way to promote this forum to other forumers just as what I did in that Australian forum that I joined with U aussie.

mungkin salah satu contohnya ialah active topics..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Tue Apr 15, 2008 10:19 am

Boleh jelaskan mengenai 'active topic' ini alpha? Bagus cadangan ini.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Tue Apr 15, 2008 11:31 am

Admin wrote:
Boleh jelaskan mengenai 'active topic' ini alpha? Bagus cadangan ini.

hehe..maksud saya..macam ada latest punya topik2. kita buka2 saja SBF first sekali yang keluar ialah topik yg baru di bincangkan kah, atau topik yg baru org pos kah..jadi nanti tidak payah lah kita explore satu2 thread utk mencari pos2 tersebut.

by the way this is just a suggestion. the further action still in your hands. tq. Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Tue Apr 15, 2008 11:54 am

bukan apa bila ada pertindihan ID, sudah tentu adanya pertindihan idea. mungkin tidak lama lagi saya akan menukar id saya sudah ini. hehe..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Wed Apr 16, 2008 8:09 am

portal kah yang ensi alpha sakap ini? yang bagarak turun kasi tau tajuk baru kana hantar kah ensi alpha?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Wed Apr 16, 2008 1:43 pm

bongingtugarang wrote:
portal kah yang ensi alpha sakap ini? yang bagarak turun kasi tau tajuk baru kana hantar kah ensi alpha?

saya pun kurang pasti bonging, tapi mungkin iya lah.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Wed Apr 16, 2008 1:59 pm

alphawaves wrote:
bongingtugarang wrote:
portal kah yang ensi alpha sakap ini? yang bagarak turun kasi tau tajuk baru kana hantar kah ensi alpha?

saya pun kurang pasti bonging, tapi mungkin iya lah.

Saya tengok oklah sudah tu. memang portal lah yang alphawaves maksudkan tu. Saya buka tadi pun memang terpapar portal yang alpha maksudkan tu.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Wed Apr 16, 2008 2:03 pm

akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
bongingtugarang wrote:
portal kah yang ensi alpha sakap ini? yang bagarak turun kasi tau tajuk baru kana hantar kah ensi alpha?

saya pun kurang pasti bonging, tapi mungkin iya lah.

Saya tengok oklah sudah tu. memang portal lah yang alphawaves maksudkan tu. Saya buka tadi pun memang terpapar portal yang alpha maksudkan tu.

kan senang macam ini, apa2 hal saya pigi portal tu lepas tu saya tgk apa yg latest..lepas tu samada saya buat reply atau tidak itu belakang cerita dulu..bila saya sudah selesai situ dan saya ada masa2 sikit baru lah saya explore thread ini satu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Thu Apr 24, 2008 5:59 am

Lama2 ramai la forumer di sini .. na kan sia sudah datang .. tambah lagi satu forumer ... heheheheh perasan oohhh ! Nanti sia kasi laku lagi ni forum ... Laughing :pig:
Back to top Go down
Junkers 109
Newbie
Newbie


Number of posts : 48
Points : 15
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: bahahah   Mon Apr 28, 2008 10:10 am

teruk butul bah kamurg ni, Sialah ' Messenger' dari 'sebuah forum' itu... tiada pun urg bagitau kewujudan SBF. Oh btw, cantik lagi forum ini dia punya 'setting' hehe
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Mon Apr 28, 2008 10:28 am

Junkers 109 wrote:
teruk butul bah kamurg ni, Sialah ' Messenger' dari 'sebuah forum' itu... tiada pun urg bagitau kewujudan SBF. Oh btw, cantik lagi forum ini dia punya 'setting' hehe

Bah, kasi kenal dirilah di ruangan Introducing Members junkers.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Mon Apr 28, 2008 11:09 am

Junkers 109 wrote:
teruk butul bah kamurg ni, Sialah ' Messenger' dari 'sebuah forum' itu... tiada pun urg bagitau kewujudan SBF. Oh btw, cantik lagi forum ini dia punya 'setting' hehe

saya tidak mo panggil ko messenger lah saya panggil junker 109 saja. bah selamat datang ah kawan. kalo betul ko messenger misti ko kenal saya ni.. hehe..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Mon Apr 28, 2008 2:33 pm

minggu lalu mcm 36 org ja yg join ... ni ari mcm uda 40 org join... sikit2 lama2 jadi bukit ba gaman... Very Happy
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Mon Apr 28, 2008 4:33 pm

Kalau jadi gunung macam mana? Oklah tu. Walaubagaimanapun, yang penting kita dapat mencurahkan apa yang sepatutnya ( yang positif ) dalam forum ini untuk pembangunan minda kita dan negeri Sabah amnya.
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Tue Apr 29, 2008 9:03 am

Saya tengok semakin bertambah meriah SBF ini dengan kehadiran rakan setiap hari dengan post yang baik. Ada pula yang marah marah tidak kena beritahu tentang laman web ini seperti si Junkers.


Statistics


Our users have posted a total of 1390 messages
We have 40 registered users
The newest registered user is princess
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Tue Apr 29, 2008 9:05 am

Saya tengok ada tunduyutung dan princess register sini tapi mereka diam diam sahaja tidak menyertai perbincangan di sini. Terdapat juga ahli yang dormant ( tidak aktif ) yang telah register awal.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Tue Apr 29, 2008 11:31 am

Bah jaga kamu kana antam uli si princess .. ndak terjawab kamu nanti .. Laughing Laughing affraid cheers bom
Bah Princess capat ko perkenalkan diri .. hehehehe :pig:
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Wed Apr 30, 2008 6:20 am

Princess telah memperkenalkan dirinya pagi ini.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Sat May 03, 2008 11:24 am

kita perlu panaskan dulu topik-topik bah ni... tetapi bukan yg gaduh punya topik lah.. topik yg mengasah minda dan mencabar secara spontan kali he he aku pun tak tau..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Sat May 03, 2008 11:27 am

bushido wrote:
kita perlu panaskan dulu topik-topik bah ni... tetapi bukan yg gaduh punya topik lah.. topik yg mengasah minda dan mencabar secara spontan kali he he aku pun tak tau..

panas macam mana tu bush?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Sat May 03, 2008 3:54 pm

bushido wrote:
kita perlu panaskan dulu topik-topik bah ni... tetapi bukan yg gaduh punya topik lah.. topik yg mengasah minda dan mencabar secara spontan kali he he aku pun tak tau..

Saya juga bersetuju dengan apa yang bushido cadangkan tu. Topik-topik yang telah dibuka hendaklah kita jaga dan perbincangan yang membina minda sangat diminati oleh forumers lain. Saya fikir inilah yang sebaiknya menarik minda orang lain untuk menyertai berforum.

Saya juga cadangkan supaya apa yang berlaku di forum lain janganlah kita bawa ke forum ini supaya tidak mendatangkan prasangka yang tidak baik forum lain terhadap SBf ini. Terima kasih kawan-kawan.
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Wed Oct 08, 2008 3:05 pm

alphawaves wrote:
bushido wrote:
kita perlu panaskan dulu topik-topik bah ni... tetapi bukan yg gaduh punya topik lah.. topik yg mengasah minda dan mencabar secara spontan kali he he aku pun tak tau..

panas macam mana tu bush?

Saya rasa apa yang dimaksudkan oleh bush tu ialah setiap thread yang dibuka patut ada kesinambungannya dan tidak mati begitu saja. Komenbalas user lain patut dijawab oleh sipembuka thread tu dan jangan biarkan tidak dijawab hingga berbulan-bulan hingga user lain bosan dan tarik diri daripada forum ini.

Kesopanan semasa berforum juga penting supaya mengelakkan ahli lain menjauhkan diri daripada forum ini.

Just my 20cents.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!   Today at 9:27 pm

Back to top Go down
 
Saya tau kenapa SBf tidak ramai forumers!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: