SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 SBF new look. What do you think?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 12, 2008 2:50 am

Saya pun pada mulanya tidak tahu yang Firefox ni ada kelebihan berbanding dengan IE. Kalau kita rajin explore, banyak features Firefox ini yang boleh membantu. Memang paparan FF ni lebih baik berbanding IE.
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sun Jul 13, 2008 2:21 am

hot_mama wrote:
Wahhh ..tengkiu banyak2 karasumgang .. nah dapat sudah bah .. hehe :pig: Razz

Sama-sama hot_mama. Kalau ada kesulitan, ngak payah dikhuatirin dong, bisa saja dibantuin ( buang tabiat sakap Indon ).
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Mon Jul 14, 2008 4:25 pm

karasumbang wrote:
hot_mama wrote:
Wahhh ..tengkiu banyak2 karasumgang .. nah dapat sudah bah .. hehe :pig: Razz

Sama-sama hot_mama. Kalau ada kesulitan, ngak payah dikhuatirin dong, bisa saja dibantuin ( buang tabiat sakap Indon ).

Aduii..ngapaian bicara segala gitu mas? Very Happy
( Buang tabiat pula karasumbang ni ).
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Tue Jul 15, 2008 4:12 am

tahan.tukul wrote:
karasumbang wrote:
hot_mama wrote:
Wahhh ..tengkiu banyak2 karasumgang .. nah dapat sudah bah .. hehe :pig: Razz

Sama-sama hot_mama. Kalau ada kesulitan, ngak payah dikhuatirin dong, bisa saja dibantuin ( buang tabiat sakap Indon ).

Aduii..ngapaian bicara segala gitu mas? Very Happy
( Buang tabiat pula karasumbang ni ).



kakakakka ..lusu lusus ....ndak buli buang ni sleng dusun
tongue :pig:
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Tue Jul 15, 2008 4:19 am

hot_mama wrote:
tahan.tukul wrote:
karasumbang wrote:
hot_mama wrote:
Wahhh ..tengkiu banyak2 karasumgang .. nah dapat sudah bah .. hehe :pig: Razz

Sama-sama hot_mama. Kalau ada kesulitan, ngak payah dikhuatirin dong, bisa saja dibantuin ( buang tabiat sakap Indon ).

Aduii..ngapaian bicara segala gitu mas? Very Happy
( Buang tabiat pula karasumbang ni ).



kakakakka ..lusu lusus ....ndak buli buang ni sleng dusun
tongue :pig:

Kalau dia bilang,"Auiibah...ngapaian bicara segala itu masam kio.."apa masam?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Fri Jul 18, 2008 5:27 pm

cool website..cuma kalau boleh, kasi lebar sikit width dia (cek sana index & css)
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Fri Jul 18, 2008 5:30 pm

betul betulll..kecik betul lah..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Fri Jul 18, 2008 5:33 pm

tdk la kecik sgt..ngam juga la..cuma lagi elok kalau kasi lebar skit..


just my rm2.70...
Back to top Go down
http://chedet.com
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Fri Jul 18, 2008 9:41 pm

Ya, betul tu. Mangkali mau kasi nampak itu hutan Borneo bah tu. Saya pun suka tengok background hutan Borneo ni. Lama sudah saya teropong tapi belum lagi saya nampak gajah kah, palanduk kah, payau kah, badak kah.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 3:14 am

Ni macam bukan hutan borneo ni.Ni macam hutan dlm LOTR..sia punya cadangan tu hari , kasi tengok tu flora and fauna of sabah yg menarik..mungkin tuan admin belum jumpa la tu...sa cadang kasi tenguk tu badak sumbu borneo..hehehe bulah ka? itu endangered animal tu kan?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 5:19 am

Ya kan, pandai mangkali si osmang buat header yang ada binatang macam badak kah dll di Sabah ini ( termasuk tunduyutung ).
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 6:17 am

skyjetj wrote:
Ya kan, pandai mangkali si osmang buat header yang ada binatang macam badak kah dll di Sabah ini ( termasuk tunduyutung ).

memang dia pandai, cuma sia takut binatang yg dia buat tu lain lain...yg teda dlm senarai haiwan liar sabah...idea dia tu melepasi langit ke 7 adanya...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 12:45 pm

Wah, seronok cerita kawan ni. Saya juga setuju jika lebih lebar muka laman ni. Yang sekarang pun ok sebab nampak jelas background dia.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 12:50 pm

tapi cadangan hari tu mo kasih masuk lagu tema utk forum belum ada lagi kah? taruh lah lagu 'tinggi tinggi gunung knabalu'.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 12:57 pm

Ya kan BB. Harap dapat dipertimbangkan dan dipercepatkan.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 12:59 pm

macam sama ja senyuman kita ni..nda nampak mata.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 1:02 pm

BBmonkey wrote:
macam sama ja senyuman kita ni..nda nampak mata.

Ya bah BB. Gambar betul ke tu BB?
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 1:04 pm

mamat53 wrote:
BBmonkey wrote:
macam sama ja senyuman kita ni..nda nampak mata.

Ya bah BB. Gambar betul ke tu BB?

gambar betul. sia edit pakai ms photo editor..buleh bah kan..ko dari mana juga ni..enda masuk masuk join kami bkurapak.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 2:59 pm

BBmonkey wrote:
mamat53 wrote:
BBmonkey wrote:
macam sama ja senyuman kita ni..nda nampak mata.

Ya bah BB. Gambar betul ke tu BB?

gambar betul. sia edit pakai ms photo editor..buleh bah kan..ko dari mana juga ni..enda masuk masuk join kami bkurapak.
hello.... helloooo..... pukutarap di sini.....
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sat Jul 19, 2008 3:04 pm

pukutarap wrote:
BBmonkey wrote:
mamat53 wrote:
BBmonkey wrote:
macam sama ja senyuman kita ni..nda nampak mata.

Ya bah BB. Gambar betul ke tu BB?

gambar betul. sia edit pakai ms photo editor..buleh bah kan..ko dari mana juga ni..enda masuk masuk join kami bkurapak.
hello.... helloooo..... pukutarap di sini.....

astaga..darling ku pula...siou..siou.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Mon Jul 21, 2008 8:27 pm

width dia sudah ok.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Tue Jul 22, 2008 5:58 am

skyjetj wrote:
Ya, betul tu. Mangkali mau kasi nampak itu hutan Borneo bah tu. Saya pun suka tengok background hutan Borneo ni. Lama sudah saya teropong tapi belum lagi saya nampak gajah kah, palanduk kah, payau kah, badak kah.

Itu pelanduk dan yg sewaktu dengannya sudah kana timbak oleh si Insik Pukutarap ..psal melilau di kabun gatah dia ..hehehhe
:pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Tue Jul 22, 2008 6:05 am

BBmonkey wrote:
mamat53 wrote:
BBmonkey wrote:
macam sama ja senyuman kita ni..nda nampak mata.

Ya bah BB. Gambar betul ke tu BB?

gambar betul. sia edit pakai ms photo editor..buleh bah kan..ko dari mana juga ni..enda masuk masuk join kami bkurapak.


kakakakak ..wah bata ku ndak mandangar pakataan ni .. kurapak Razz :pig:
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Tue Jul 22, 2008 7:57 am

hot_mama wrote:
BBmonkey wrote:
mamat53 wrote:
BBmonkey wrote:
macam sama ja senyuman kita ni..nda nampak mata.

Ya bah BB. Gambar betul ke tu BB?

gambar betul. sia edit pakai ms photo editor..buleh bah kan..ko dari mana juga ni..enda masuk masuk join kami bkurapak.


kakakakak ..wah bata ku ndak mandangar pakataan ni .. kurapak Razz :pig:

Auu..banar tuh. Bata kitani enda bakurapak. Kamana jua si mamat53 ni..kadang kadang ada, kadang kadang endada. Sibuk kali.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Sun Aug 03, 2008 8:03 am

tuan admin,
buleh kah kasi tukar tukar tu bekground sbf...mungkin ni kali gambar laut kah....bila mo kasi masuk lagu tema SBF ni...?sambil berforum sambil dengar lagu..atau kasi masuk radio online kah...buleh dengar stesen radio tempatan..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Sponsored content




PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Today at 1:29 pm

Back to top Go down
 
SBF new look. What do you think?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: