SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 SBF new look. What do you think?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: SBF new look. What do you think?   Tue Apr 15, 2008 10:05 am

Beginning from today, SBF transformed to this new look to attract more members to this site. Any constructive comments on this?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Tue Apr 15, 2008 11:44 am

Admin wrote:
Beginning from today, SBF transformed to this new look to attract more members to this site. Any constructive comments on this?

saya suka warna hitam, bila sebut pasal warna hitam saya teringat nokia music edition. semuanya hitam.

Cuma satu lagi mr admin, warna baru hitam ini nampak sedikit mistery..saya suka juga. cuma ikon utk thread tu saya tgk kurang stailis sikit lah.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 5:37 am

mcm sia blum biasa ba mo tguk ni background ... telampau galap Surprised .. n satu lagi klu 'dark blue' bedakat sma 'black' mcm susa ckit mo tguk ba..psal kaler dia inda contrast..especially klu tu huruf dark blue (small capital lg)..payah jgk mo adjust tu mata hehe..jan marah aa admin..btw, ok jgk ni new look..hehe mcm unexplained mystery alien


lagi satu, napa klu sia try quote statement urg..mcm inda nampak sj tu..dalam pos sia
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 7:06 am

Betul juga kata blueberry tu. Saya dah tukar dengan HitSkin Vista rupa laman SBF ini. Harap dapat komen yang membina dari ahli semua. Ciri hitam masih kekal untuk mereka yang sukakan hitam ( especially alphawaves ).
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 8:11 am

siuk oh ini SBF baru. santik daripada yang sia nampak dulu. aduina ensi admin. sia mau barajal bah kasi buat ini masam. bounce bounce bounce
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 8:55 am

tq mr admin..hehe..makin lama makin lawa pulak ni SBF oh.. flower flower
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 8:58 am

sia pun ini masam suka ini barang SBF berry. apa yang ensi alpha kasi sadangan butul butul oh bagus and sia suka oh ini masam. ada portal yang ensi alpha kasi sadangan. tinkiyu ensi admin.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 9:02 am

bonging cmana ko kasi karual tu signature ko aa..? kstau sia gia hehe..
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 9:03 am

kanapa kau tukar gambar kau berry? tia siuk kah yang gambar palakun itu? kasi komen gia ini muka SBF baru berry.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 9:11 am

ko ba..inda mo kstau cmana mo kasi smpan tu sgnature.. suda ba sia komen ni muka baru SBF ni hehe..ko inda perasan kali kan.. tu gmbar sia sj2 mo tukar baitu..napa ko suka gmbar yg dulu ka..hehe..
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 9:23 am

aduina..........kau pigi ja sana avatar, pas tu pigi signature, taiplah apa apa sakapan masam sia kasi taip antam antam. bule kah? kasi tau sia kio kalau enda bule.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 9:52 am

inda buli oh bonging..sia suda msuk d sgnature, suda save inda jgk karual tu yg sia main antam2 taip haha..inda apa la..nanti sia try lagi hehe..btw tq kio.. cheers
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 1:32 pm

Admin wrote:
Betul juga kata blueberry tu. Saya dah tukar dengan HitSkin Vista rupa laman SBF ini. Harap dapat komen yang membina dari ahli semua. Ciri hitam masih kekal untuk mereka yang sukakan hitam ( especially alphawaves ).

saya baru buka ini sbf. aduina admin mimang saya puji ko ni betul2 kreatif. saya buka2 saja SBF masam saya tarkajut. seikhlasnya memang banyak pembaharuan dan sudah nampak ekslusif ini SBF. saya percaya dgn penampilan terbaru ini (sesungguhnya) makin ramai forumer akan bertandang di sini.

Syabas mr admin. memang saya puji betul ini kerja. dan tq. kerana masih mengekalkan hitam.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 1:41 pm

alphawaves wrote:
Admin wrote:
Betul juga kata blueberry tu. Saya dah tukar dengan HitSkin Vista rupa laman SBF ini. Harap dapat komen yang membina dari ahli semua. Ciri hitam masih kekal untuk mereka yang sukakan hitam ( especially alphawaves ).

saya baru buka ini sbf. aduina admin mimang saya puji ko ni betul2 kreatif. saya buka2 saja SBF masam saya tarkajut. seikhlasnya memang banyak pembaharuan dan sudah nampak ekslusif ini SBF. saya percaya dgn penampilan terbaru ini (sesungguhnya) makin ramai forumer akan bertandang di sini.

Syabas mr admin. memang saya puji betul ini kerja. dan tq. kerana masih mengekalkan hitam.

Saya pun macam tidak percaya bila saya buka forum ini alphawaves. Saya fikir saya tersesat taip forum lain. Baguslah kita dapt forum yang selesa untuk kita dan menarik. Ada saingan dengan forum lain.

Satu lagi, saya cadangkan supaya parking forum ini diperbetulkan supaya bila orang taip perkataan 'Sabah' akan terus terpapar alamat forum ini di enjin pencarian Yahoo atau Google dengan cepat. Parking memainkan peranan penting dalam memudahkan pencarian dalam enjin Yahoo atau Google. Periksa 'meta tags' forum ini.
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 1:46 pm

blueberry wrote:
bonging cmana ko kasi karual tu signature ko aa..? kstau sia gia hehe..

Senang saja tu blueberry. Pergi ke:

profile>signature>( taiplah apa yg mahu dikatakan dalam signature ) save


Cubalah mesti dapat tu. Yang bonging tunjukkan tu ada sedikit masalah teknikal.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 2:06 pm

akinabalu wrote:


Saya pun macam tidak percaya bila saya buka forum ini alphawaves. Saya fikir saya tersesat taip forum lain.

haha aki, memang saya pun mula2 tadi pun ingat saya sesat forum juga. tapi malu saya mau cakap. bila aki cakap ini baru saya berani mengaku yg saya macam kana kajutan budaya tinguk kecanggihan terbaru dari SBF ini. saya terasa macam beruntung dan bangga betul saya jadi ahli di sini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Apr 16, 2008 2:15 pm

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:


Saya pun macam tidak percaya bila saya buka forum ini alphawaves. Saya fikir saya tersesat taip forum lain.

haha aki, memang saya pun mula2 tadi pun ingat saya sesat forum juga. tapi malu saya mau cakap. bila aki cakap ini baru saya berani mengaku yg saya macam kana kajutan budaya tinguk kecanggihan terbaru dari SBF ini. saya terasa macam beruntung dan bangga betul saya jadi ahli di sini.

Ya alphawaves. Inilah kebaikan kita mempunyai forum tempatan di negeri sendiri.Kita sama sama beri komen supaya kita pun merasakan keselesaannya dan cepat betul tindakan. Hendaknya forum ini menjadi wadah kepada sumbangan dan idea daripada kawan-kawan.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Jun 25, 2008 11:57 am

ada satu yg sia inda paham ba..tu ada satu bahagian keywords tu utk apa baitu...ada sia nmpak axxo, nungka, laptop, dsb.. Laughing
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Fri Jun 27, 2008 8:04 pm

blueberry wrote:
ada satu yg sia inda paham ba..tu ada satu bahagian keywords tu utk apa baitu...ada sia nmpak axxo, nungka, laptop, dsb.. Laughing

mangkali mau kasi tarang ada itu barang bah berry, kasi suntuh barang kita mau sari mangkali. Laughing
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Jul 09, 2008 7:07 am

Anyone ..siapa yg buli tulung si mama ni ..kenapa bah screen sia jadi kicik asal sia buka ni sbf ni?? tapi di PC kawan sia sama di rumah ndak pun...mcm besa juga ..

Duiii bah tulung dulu Mama nakkkk ... :pig:
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Jul 09, 2008 7:58 am

Menyampuk pula saya ni hot_mama. Hot_mama guna Internet Explorer ke Mozilla Firefox semasa kejadian screen kecil tu?

Setahu saya, kalau kita guna IE, memang banyak features yang tidak support. Jadi, kena install Mozilla Firefox supaya paparan dan setting lain lebih baik.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Jul 09, 2008 9:28 am

Haiii tengkiu lah sama ko karasumbang ... bah okie sia DL dulu itu firefox lah .... :pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Jul 09, 2008 9:57 am

Wahhh ..tengkiu banyak2 karasumgang .. nah dapat sudah bah .. hehe :pig: Razz
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Wed Jul 09, 2008 6:50 pm

karasumbang wrote:
Menyampuk pula saya ni hot_mama. Hot_mama guna Internet Explorer ke Mozilla Firefox semasa kejadian screen kecil tu?

Setahu saya, kalau kita guna IE, memang banyak features yang tidak support. Jadi, kena install Mozilla Firefox supaya paparan dan setting lain lebih baik.

Cuma slow sikit saja bah dia punya speed kan..
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Thu Jul 10, 2008 1:25 am

karasumbang wrote:
Menyampuk pula saya ni hot_mama. Hot_mama guna Internet Explorer ke Mozilla Firefox semasa kejadian screen kecil tu?

Setahu saya, kalau kita guna IE, memang banyak features yang tidak support. Jadi, kena install Mozilla Firefox supaya paparan dan setting lain lebih baik.

ah, masa.sia pakai mozilla, pun kecik juga view dia..kalau guna IE, pigi view, pigi ejes la saiz paparan..install IE 7, supaya baik dan banyak sevis buleh dapat...hihihi..pakai crack punya os kah? kalau yg pirate memang banyak yg tidak buleh support... Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Sponsored content




PostSubject: Re: SBF new look. What do you think?   Today at 9:28 pm

Back to top Go down
 
SBF new look. What do you think?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: