SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Kursus Perhubungan Awam???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
xinkenken
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 2
Age : 28
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Singing
Points : 4
Registration date : 2013-06-10

PostSubject: Kursus Perhubungan Awam???   Mon Jun 10, 2013 5:51 am

Ingin sangat nak bekerja sebagai sebahagian dari pentabiran syarikat yang boleh mewakili syarikat menjadi jurucakap...
Memang dari kecil lagi suka bercakap dan pembentangan merupakan benda yang remeh temeh bagi saya...
Tapi kalau ingin mewakili syarikat kena ada pengetahuan yang cukup untuk membawa syarikat menuju ke arah yang betul dalam persaingan yang sengit masa kini..
Tak silap saya industry ni mempunyai masa depan yang cerah...
Anda bagaimana??
Back to top Go down
http://www.facebook.com
kingstone321
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 1
Age : 29
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Reading
Points : 1
Registration date : 2013-06-10

PostSubject: Re: Kursus Perhubungan Awam???   Tue Jun 11, 2013 6:42 am

Tiada masalah jika nak jadi PR, mana2 uni pun ade offer course ni...
abang aku pun ambik course PR.
Tapi dia cakap sukar lah nak jadi manager atau officer untuk PR, krn ini perlu banyak pengalaman dan skill, jadi korang perlu berusaha untuk mancapai!
Back to top Go down
xinkenken
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 2
Age : 28
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Singing
Points : 4
Registration date : 2013-06-10

PostSubject: Re: Kursus Perhubungan Awam???   Wed Jun 12, 2013 8:27 am

Yalah, pengalaman tu kenalah ada
Tapi jika boleh mula belajar dan melatih lebih kebolehan tentang interpersonal dan kemahiran dalam pentadbir awam boleh membantu berfungsi dengan cekap dan berkesan dalam usaha untuk meningkatkan dengan prestasi yang lebih baik dalam sektor awam nanti...
Dengan ada pengetahuan dalam sektor kerajaan juga mampu memahami dengan lebih mendalam tentang sistem, pendekatan dan proses pentadbiran dan pengurusan kerajaan..
Tak susah nanti nak jadi pegawai kerajaan lol Smile





Back to top Go down
http://www.facebook.com
teddybaggy
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 2
Age : 30
Location : Melaka
Job/hobbies : Reading
Points : 2
Registration date : 2013-06-13

PostSubject: Re: Kursus Perhubungan Awam???   Thu Jun 13, 2013 10:59 am

Tak susah kot...
Nak jadi PR kepada pegawai kerajaan?
Aku pigi website Unirazak dan aku nampak kursus macam ni
Bachelor of Arts (Government & Public Policy) (Hons) mungkin berkaitan dengan kursus yang kau cari.
Pigi lah tengok 2 infonya.
unirazak.edu.my/school-of-government-programme/programme-8
Back to top Go down
youmui
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 2
Age : 28
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : gardening
Points : 2
Registration date : 2013-06-13

PostSubject: Re: Kursus Perhubungan Awam???   Fri Jun 14, 2013 6:44 am

Kursus yang ada dekat link tu memang bagus ...
Ia merangkumi banyak ilmu dalam aspek ekonomi, undang-undang, politik,kerajaan institusi serta sistem dan proses yang berkaitan dengan perkembangan dan pembangunan sektor awam..
Lepas belajar bolehlah jadi Perunding Dasar Awam, Pentadbir Kerajaan Tempatan serta Pegawai Kerajaan Persekutuan
Back to top Go down
http://www.facebook.com
teddybaggy
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 2
Age : 30
Location : Melaka
Job/hobbies : Reading
Points : 2
Registration date : 2013-06-13

PostSubject: Re: Kursus Perhubungan Awam???   Sat Jun 15, 2013 6:20 pm

Jika nak dpt info yang lebih tepat dan banyak, pergilah Unirazak open day.... 
Ada juga peluang menang ipad mini Smile
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kursus Perhubungan Awam???   Today at 1:31 pm

Back to top Go down
 
Kursus Perhubungan Awam???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Education-
Jump to: