SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Mengurangkan cuti umum???

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
proflim
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 6
Age : 33
Location : KK
Job/hobbies : Marketing
Points : 8
Registration date : 2012-01-07

PostSubject: Mengurangkan cuti umum???   Mon Jan 09, 2012 4:14 am

Baru baca satu rencana dari The Star yang menyatakan bahawa Malaysia mempunyai cuti awam yang terlalu banyak dan ini telah menyebabkan produktiviti jatuh… Apakah pnedapat anda??

http: // thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/1/5/nation/10207483&sec=nation
Back to top Go down
http://www.facebook.com/proflim
ngaudennis
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 7
Age : 36
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : badminton, jogging
Points : 8
Registration date : 2012-01-09

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Tue Jan 10, 2012 10:59 am

hmm, ini bergantung samada anda adalah majikan atau pekerja... saya sedang menjalankan perniagaan saya sendiri, jadi tidak kira tahun baru, Thaipusam, hari raya dan sebagainya ... masih bekerja apabila bertemu dgn tarikh akhir ,tetapi untuk CNY ini pasti akan menghabiskan masa dengan keluarga lol kerana ini adalah setahun sekali semua ahli keluarga berkumpul, oleh itu saya harap boleh mendapat wang yg cukup untuk membeli kereta impian saya .. volkswagen polo TSI untuk bawa sekeluarga saya berjalan-jalan =)
Back to top Go down
http://www.facebook.com
drekyee
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 7
Age : 32
Location : Sandakan
Job/hobbies : Joging
Points : 12
Registration date : 2012-01-10

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Wed Jan 11, 2012 4:11 am

I hanya pekerja yang boleh menikmati semua cuti umum ni…
Tak kisahlah kena kerja untuk cuti umum asalkan majikan bayar I 2X ganda gaji….
Nak duit sangat untuk bayar pinjaman Crying or Very sad
Back to top Go down
http://www.facebook.com/drekyee
ngaudennis
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 7
Age : 36
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : badminton, jogging
Points : 8
Registration date : 2012-01-09

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Mon Jan 16, 2012 3:16 pm

apa pasal hilang aje ni....aku ni tak la kira sangat dgn cuti ni..tau aje lah jika company nak bagi cuti aku ambil aje ler....tapi yg pastinya jika nak extra $$$$ atau kereta polo tu..kena la buat homework sikit...taip CAR dan SMS kat 22222...ok bounce
Back to top Go down
http://www.facebook.com
drekyee
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 7
Age : 32
Location : Sandakan
Job/hobbies : Joging
Points : 12
Registration date : 2012-01-10

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Mon Jan 16, 2012 3:20 pm

ngaudennis wrote:
apa pasal hilang aje ni....aku ni tak la kira sangat dgn cuti ni..tau aje lah jika company nak bagi cuti aku ambil aje ler....tapi yg pastinya jika nak extra $$$$ atau kereta polo tu..kena la buat homework sikit...taip CAR dan SMS kat 22222...ok bounce

kekeke gua tau u cakap pasal apa ni....call me tone a thon kan....gua pon tgh cuba nak menang kereta polo TSI tu ler..harap2 tahun ni byk rezeki ler...

thecube.my/mdp/cmtathon.js lol!
Back to top Go down
http://www.facebook.com/drekyee
tungkelly
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 8
Age : 39
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Reading
Points : 12
Registration date : 2011-08-26

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Mon Jan 16, 2012 3:22 pm

ngaudennis wrote:
apa pasal hilang aje ni....aku ni tak la kira sangat dgn cuti ni..tau aje lah jika company nak bagi cuti aku ambil aje ler....tapi yg pastinya jika nak extra $$$$ atau kereta polo tu..kena la buat homework sikit...taip CAR dan SMS kat 22222...ok bounce

betui ker ni??? ada wang dan kereta utk dimenangi???!!!! wang tu berapa byk yer??? macam scam ajer ni....
Back to top Go down
http://www.my.com.my
stellachew90
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 6
Age : 27
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : swimming, skating, travelling
Points : 8
Registration date : 2012-01-17

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Tue Jan 17, 2012 6:40 am

tungkelly wrote:
ngaudennis wrote:
apa pasal hilang aje ni....aku ni tak la kira sangat dgn cuti ni..tau aje lah jika company nak bagi cuti aku ambil aje ler....tapi yg pastinya jika nak extra $$$$ atau kereta polo tu..kena la buat homework sikit...taip CAR dan SMS kat 22222...ok bounce

betui ker ni??? ada wang dan kereta utk dimenangi???!!!! wang tu berapa byk yer??? macam scam ajer ni....


Aiyah of course true la..coz my friend won RM 3200 from them lol…here’s another video of the winners…sooooo when is my turn ler???!!!

youtube.com/watch?v=3LE9vdl08Ls&feature=youtu.be
Back to top Go down
http://www.facebook.com
tungkelly
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 8
Age : 39
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Reading
Points : 12
Registration date : 2011-08-26

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Wed Jan 18, 2012 6:42 am

Walau eh, so good they send to door step with the wining ah!!!!
Cant believe it and now I need to change my number to Clecom ….
but when is the last day to join?????
I think better ask first or else I change already but the contest ended Laughing
Back to top Go down
http://www.my.com.my
stellachew90
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 6
Age : 27
Location : Petaling Jaya
Job/hobbies : swimming, skating, travelling
Points : 8
Registration date : 2012-01-17

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Wed Jan 18, 2012 4:55 pm

tungkelly wrote:
Walau eh, so good they send to door step with the wining ah!!!!
Cant believe it and now I need to change my number to Clecom ….
but when is the last day to join?????
I think better ask first or else I change already but the contest ended Laughing


Hahaha before you reply..i know what r u going to say…just google Call Me Tone A Thon right….haiyah everybody know la…..by the way the max $$$$ you can win is RM 7000…fuiyoh!!!! good luck^^!
Back to top Go down
http://www.facebook.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Sun Jan 22, 2012 3:36 am

stellachew90 wrote:
tungkelly wrote:
Walau eh, so good they send to door step with the wining ah!!!!
Cant believe it and now I need to change my number to Clecom ….
but when is the last day to join?????
I think better ask first or else I change already but the contest ended Laughing


Hahaha before you reply..i know what r u going to say…just google Call Me Tone A Thon right….haiyah everybody know la…..by the way the max $$$$ you can win is RM 7000…fuiyoh!!!! good luck^^!

All SBF members: Beware of spams and cyber frauds. SBF Admin
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Mengurangkan cuti umum???   Today at 1:28 pm

Back to top Go down
 
Mengurangkan cuti umum???
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Economy-
Jump to: