SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Sabah Sentral

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Sabah Sentral   Mon Jul 06, 2009 7:04 am

Lambat bah kemajuan berlaku di negeri kita Sabah ni. Saya tengok di semenanjung sudah jauh maju berbanding tempat kita.

Salah satu perkara yang patut kita cadangkan kepada kerajaan untuk dimajukan atau dinaiktaraf ialah bas pusat di Kota Kinabalu yang patut kita mungkin namakan Sabah Sentral atau Kota Kinabalu Sentral macam yang terdapat di Melaka ni bah.

http://mlksentral.com/

Di Melaka Sentral ini terdapat pusat bas yang terdapat kemudahan moden dan amat selesa berbanding dengan yang terdapat di KK.

Terminal:


Pasar:


Bazar:


Medan selera:


Harap pihak berkuasa tempatan negeri kita dapat mengambil inisiatif tentang perkara ini. study
Back to top Go down
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Sabah Sentral   Mon Jul 06, 2009 7:20 pm

Eya lo sky...

Pasti kita ni semua sudah tahu perbezaan ini..patutpun pembangunan di sabah diutamakan...
tapi entahlah kenapa kerajaan sekarang sudah lama memerintah tapi pembangunan tidak seimbang dengan kemahuan dan perkembangan pemikiran rakyat..
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Sabah Sentral   Tue Jul 07, 2009 3:14 am

nath wrote:
Eya lo sky...

Pasti kita ni semua sudah tahu perbezaan ini..patutpun pembangunan di sabah diutamakan...
tapi entahlah kenapa kerajaan sekarang sudah lama memerintah tapi pembangunan tidak seimbang dengan kemahuan dan perkembangan pemikiran rakyat..

Betul tu.

Selalu kita diberi alasan yang peruntukan tak cukup atau sebagainya.

Sepatutnya kita telah mencapai apa yang sepatutnya dan kini ternyata kita tertinggal dalam serba-serbi dan nasib baik kita rajin berusaha dan harap perkara ini mendapat perhatian sebagai ktitikan yang membina.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Sabah Sentral   Sat Jul 25, 2009 6:44 am

Borneo wrote:
nath wrote:
Eya lo sky...

Pasti kita ni semua sudah tahu perbezaan ini..patutpun pembangunan di sabah diutamakan...
tapi entahlah kenapa kerajaan sekarang sudah lama memerintah tapi pembangunan tidak seimbang dengan kemahuan dan perkembangan pemikiran rakyat..

Betul tu.

Selalu kita diberi alasan yang peruntukan tak cukup atau sebagainya.

Sepatutnya kita telah mencapai apa yang sepatutnya dan kini ternyata kita tertinggal dalam serba-serbi dan nasib baik kita rajin berusaha dan harap perkara ini mendapat perhatian sebagai ktitikan yang membina.

Kita harap wakil-wakil rakyat yang kita undi tu janganlah lupa tentang memajukan perkara ini demi untuk peningkatan taraf hidup rakyat dan kesenangan semua. Pada masa ini pusat bas di Inanam tu memang terhad saja nampaknya. Yang ada dekat Centre Point tu pun macam asal ada saja tidak selesa untuk rakyat yang membayar cukai.
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Sabah Sentral   Mon Aug 03, 2009 12:50 pm

Betul apa yang kawan-kawan cadangkan tu. Saya amat setuju.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
toriposkici
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 100
Age : 44
Location : Seremban
Job/hobbies : Engineer
Points : 121
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Sabah Sentral   Thu Aug 13, 2009 5:31 pm

Perubahan bermula dari diri kita. Mungkin sudah sampai masa kita cuba yang 'lain'. Mungkin di hujung yang lain terdapat sinar yang lebih baik !!!
Back to top Go down
http://www.kliks.my/rose78
Sponsored content




PostSubject: Re: Sabah Sentral   Today at 9:29 pm

Back to top Go down
 
Sabah Sentral
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Baby P doctor 'warned Great Ormond Street of risk a year before his death

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Travel & living-
Jump to: