SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 SBF logo anyone? Post it here!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: SBF logo anyone? Post it here!   Tue Apr 15, 2008 10:27 am

SBF logo anyone? Do you have any suggestion regarding SBF logo? Post it here!
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri Apr 18, 2008 8:57 am

mana sudah pakar2 grafik kita ini?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Sun Apr 20, 2008 12:22 pm

sia tia pandai bah. suba kita sakap sama si berry.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Mon Apr 21, 2008 4:59 am

alamak sia pun tdk sampin ba ini grafik2 ni..klu lukis d krtas then pkai warna air atau poster kaler bulih la mgkali..hehe.. Basketball Basketball
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Mon Apr 21, 2008 7:05 am

kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.
Back to top Go down
sikukmungit
Newbie
Newbie


Number of posts : 97
Points : 0
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Mon Apr 21, 2008 7:08 am

bongingtugarang wrote:
kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.

Kasi masuk gambarr sia boleh kah? pirat
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Mon Apr 21, 2008 7:10 am

sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.

Kasi masuk gambarr sia boleh kah? pirat

kasi pakai sarual dulu baru bule sikuk. jan marah hah sia main main sakap. Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
sikukmungit
Newbie
Newbie


Number of posts : 97
Points : 0
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Mon Apr 21, 2008 7:13 am

bongingtugarang wrote:
sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.

Kasi masuk gambarr sia boleh kah? pirat

kasi pakai sarual dulu baru bule sikuk. jan marah hah sia main main sakap. Laughing Laughing Laughing

mama sia tia kasi duit beli sarual bah.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Mon Apr 21, 2008 11:25 am

bongingtugarang wrote:
kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.

mcm malu pulak sia mo kasi tinguk hasil kerja sia cni..nanti urg bilang budak tadika mana la msuk beporum ni..hehe.. geek
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Mon Apr 21, 2008 11:27 am

sikukmungit wrote:

mama sia tia kasi duit beli sarual bah.

sia kasi bili ko la sikuk..apa ko mo..klu short pant yg ada gmbar mr bean tu ok ka.. alien
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Tue Apr 22, 2008 7:31 am

blueberry wrote:
sikukmungit wrote:

mama sia tia kasi duit beli sarual bah.

sia kasi bili ko la sikuk..apa ko mo..klu short pant yg ada gmbar mr bean tu ok ka.. alien

uina semalam lain ko punya avatar hari ini lain lagi, ko bulih sudah di gelar puteri avatar ini. anyway avatar cucuk mata itu kalo berry sudah tidak mau bulih bagi saya kah.suka butul saya tinguk dia.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Tue Apr 22, 2008 8:38 am

alphawaves wrote:
uina semalam lain ko punya avatar hari ini lain lagi, ko bulih sudah di gelar puteri avatar ini. anyway avatar cucuk mata itu kalo berry sudah tidak mau bulih bagi saya kah.suka butul saya tinguk dia.

abis ko bilang sakit mata ko mcm kana cucuk..tpaksa sia tukar avatar..hehe..bulih ba klu ko..ambik la..sia kasi free hehe..

p/s ensi admin, suri aa mo tnya..napa ba kita pnya heading cni kana taip SABAHFORUM..sia takut ada yg salah faham ni SBF adalah cawangan SF..hehe..
Back to top Go down
frOst_und3rgrOuNd
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 105
Age : 29
Location : Somewhere I Belong !!
Job/hobbies : Nda tahu
Points : 15
Registration date : 2008-05-16

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri May 16, 2008 9:34 am

blueberry wrote:


abis ko bilang sakit mata ko mcm kana cucuk..tpaksa sia tukar avatar..hehe..bulih ba klu ko..ambik la..sia kasi free hehe..

p/s ensi admin, suri aa mo tnya..napa ba kita pnya heading cni kana taip SABAHFORUM..sia takut ada yg salah faham ni SBF adalah cawangan SF..hehe..

Em , ya kan .. bah suba lu admin kasi tukar lain ... sekarang pun suda ok tp kasi ok lagi . SabahForumotion kah .. hehehe sa nda sampin pasal pekara ni , sa suma menyokong sakap si bluberry.
Back to top Go down
http://www.sabahforumer.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri May 16, 2008 10:07 am

frOst_und3rgrOuNd wrote:
blueberry wrote:


abis ko bilang sakit mata ko mcm kana cucuk..tpaksa sia tukar avatar..hehe..bulih ba klu ko..ambik la..sia kasi free hehe..

p/s ensi admin, suri aa mo tnya..napa ba kita pnya heading cni kana taip SABAHFORUM..sia takut ada yg salah faham ni SBF adalah cawangan SF..hehe..

Em , ya kan .. bah suba lu admin kasi tukar lain ... sekarang pun suda ok tp kasi ok lagi . SabahForumotion kah .. hehehe sa nda sampin pasal pekara ni , sa suma menyokong sakap si bluberry.

Bagus juga cadangan frost ni. Kenapa kita tidak terfikir selama ini kan? Very Happy
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri May 16, 2008 11:27 am

sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.

Kasi masuk gambarr sia boleh kah? pirat

kasi pakai sarual dulu baru bule sikuk. jan marah hah sia main main sakap. Laughing Laughing Laughing

mama sia tia kasi duit beli sarual bah.


Nanti sia kasi ko seluar anak sia yang lama ... ko mau ? Laughing :pig:
Back to top Go down
frOst_und3rgrOuNd
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 105
Age : 29
Location : Somewhere I Belong !!
Job/hobbies : Nda tahu
Points : 15
Registration date : 2008-05-16

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri May 16, 2008 1:22 pm

hot_mama wrote:
sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.

Kasi masuk gambarr sia boleh kah? pirat

kasi pakai sarual dulu baru bule sikuk. jan marah hah sia main main sakap. Laughing Laughing Laughing

mama sia tia kasi duit beli sarual bah.


Nanti sia kasi ko seluar anak sia yang lama ... ko mau ? Laughing :pig:



Sa pun tia saluar Hot_mama , masam lah ?? Sad lol! <-- Macam Son Goku lah afro <-- No Komen !
Back to top Go down
http://www.sabahforumer.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri May 16, 2008 5:58 pm

frOst_und3rgrOuNd wrote:
hot_mama wrote:
sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
sikukmungit wrote:
bongingtugarang wrote:
kasi scan turus kasi kirim sini bule bah tu berry. subalah kio.

Kasi masuk gambarr sia boleh kah? pirat

kasi pakai sarual dulu baru bule sikuk. jan marah hah sia main main sakap. Laughing Laughing Laughing

mama sia tia kasi duit beli sarual bah.


Nanti sia kasi ko seluar anak sia yang lama ... ko mau ? Laughing :pig:



Sa pun tia saluar Hot_mama , masam lah ?? Sad lol! <-- Macam Son Goku lah afro <-- No Komen !


Murah bah jual di rombengan tu frost. Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Tue Jun 03, 2008 8:12 pm

benda yg mula sa mo tengok ialah logo.tapi macam belum ada logo forum ni.
kita buleh edit dari mana-mana gambar..ada banyak prog yg buleh pakai.mcm photoshop ka..kalau mo cantik lagi pakai webshot...apa kata bagi chance forumer lain tunjuk bakat dorang.ada yg sisik tapuk , mana kita tau.lepas design, upload gmbar tu..lepas tu buat undi laa.mana yg bagus..sambil2 asah bakat.
wah...ni cadangan ja...sa sendiri nda pandai.pandai cadang buleh la. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Tue Jun 03, 2008 8:28 pm

Sehingga kini SBF belum lagi menerima pencalonan drp mana-mana pakar dan tak pakar buat logo. Sebab tulah mungkin kita guna gambar gunung Kinabalu. Itu pun identiti Sabah juga bah kan. Laughing
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Tue Jun 03, 2008 8:34 pm

Borneo wrote:
Sehingga kini SBF belum lagi menerima pencalonan drp mana-mana pakar dan tak pakar buat logo. Sebab tulah mungkin kita guna gambar gunung Kinabalu. Itu pun identiti Sabah juga bah kan. Laughing


ada gunung knabalu? knapa sia tidak nampak ni.sudah saya round tp nda jumpa..bila p galery jumpa pula org hilang sebelah pipi..doiiii dogo...memang termimpi la saya ni malam. tu org mati ka idup tu.( off topic...alamak terlebih sudah ni )
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Tue Jun 03, 2008 8:53 pm

BBmonkey wrote:
Borneo wrote:
Sehingga kini SBF belum lagi menerima pencalonan drp mana-mana pakar dan tak pakar buat logo. Sebab tulah mungkin kita guna gambar gunung Kinabalu. Itu pun identiti Sabah juga bah kan. Laughing


ada gunung knabalu? knapa sia tidak nampak ni.sudah saya round tp nda jumpa..bila p galery jumpa pula org hilang sebelah pipi..doiiii dogo...memang termimpi la saya ni malam. tu org mati ka idup tu.( off topic...alamak terlebih sudah ni )

Mungkin admin sedang edit dan akan upload balik nanti. Sabarlah ya.
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri Jun 06, 2008 4:45 am

Jika ada ahli mempunyai cadangan, blhlah post ke gallery SBF.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Thu Dec 04, 2008 3:59 am

hehehe....apa mcm ni barang ok kah>



logo yg keluar dalam utak sy time xxxxx...
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Thu Dec 04, 2008 5:32 pm

Terima kasih obl kerana telah berusaha mereka dan menyediakan logo SBF. Setakat ini logo ini boleh diterimapakai dan telah pun dijadikan logo dalam header SBF. Ini membuktikan SBF mempunyai identiti tersendiri dan SBF adalah milik semua orang dan pihak pengurusan SBF akan sentiasa mendengar dan mengambilkira pandangan semua ahli demi kebaikan dan faedah kita semua untuk meningkatkan lagi pembangunan diri dan masyarakat kita ke arah Wawasan 2020.

Sumbanglah, rekalah, komenlah dan ideakanlah segalanya dalam SBF dengan menepati syarat dan terma yang ada.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Fri Dec 05, 2008 7:10 am

Admin wrote:
Terima kasih obl kerana telah berusaha mereka dan menyediakan logo SBF. Setakat ini logo ini boleh diterimapakai dan telah pun dijadikan logo dalam header SBF. Ini membuktikan SBF mempunyai identiti tersendiri dan SBF adalah milik semua orang dan pihak pengurusan SBF akan sentiasa mendengar dan mengambilkira pandangan semua ahli demi kebaikan dan faedah kita semua untuk meningkatkan lagi pembangunan diri dan masyarakat kita ke arah Wawasan 2020.

Sumbanglah, rekalah, komenlah dan ideakanlah segalanya dalam SBF dengan menepati syarat dan terma yang ada.


apa kata...kita jadikan ni SBF ni berdiri sendiri...maksud sy sabahborneo.com.my...hehehe ada housting sendiri...ada domain sendiri...sy kasih harga murah Rm999...temasuk domain dan hosting dan maintainance dan lagi dan lagi daln lagi dan lagi.....heheheheh..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: SBF logo anyone? Post it here!   Today at 9:29 pm

Back to top Go down
 
SBF logo anyone? Post it here!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Wanted: Post war (1950s) items
» Putting an image in your post
» Why it's NOT a crime to post an offensive message on Twitter: DPP backs free speech and clears Tom Daley 'troll'
» How to post a YouTube Video correctly
» I require a logo

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: