SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Jom berlancong!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
milooaiss
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 11
Age : 27
Location : kedah
Job/hobbies : swimming
Points : 17
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Jom berlancong!   Mon Apr 29, 2013 7:47 pm

tengah rancang nk pigi mana nie bila cuti. rasa nk berlancong kat luar negara nie. hihihi.. hmmm skang pilihan pertama sy adelah phuket lah. korang tau x ape flight yg paling murah ke sane? kalo tau ade apa pe hotel yg best tlg intro jgk yer! oh ya, biasa korang pigi berlancong, bawa cash ker kad kredit? mana satu lg snang?
Back to top Go down
http://milooaiss@hotmail.com
donniehuat
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 1
Age : 26
Location : selangor
Job/hobbies : sudoku
Points : 1
Registration date : 2013-04-30

PostSubject: Re: Jom berlancong!   Tue Apr 30, 2013 6:24 am

Bagus tu.., Phuket memang tempat yang bagus dan indah. Kat sana, sy membelanjakan kira-kira RM1500 + + termasuk tiket penerbangan, penginapan, makanan dan lain-lain ...Biasanya sy booking online flight Air Asia dan penginapan murah. sy nasihat supaya jangan bawak wang tunai terlalu banyak dan guna USD jer kerana ia boleh diterima di mana-mana. Sy syorkan guna kad kredit jerů Arrow
Back to top Go down
http://www.google.com
milooaiss
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 11
Age : 27
Location : kedah
Job/hobbies : swimming
Points : 17
Registration date : 2013-04-29

PostSubject: Re: Jom berlancong!   Wed May 01, 2013 12:04 pm

hmm ya ker? kad kredit lebih syok ker? hehe
eh wak pernah dengar ttg standard chartered worldmiles kad kredit tu x??
mereka ade bg tiket percuma ke beberapa tempat ler. sy dengar ads tu kat radio la
tp x sure camne blh dpt tiket tu
Back to top Go down
http://milooaiss@hotmail.com
juliaolenka
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 1
Age : 26
Location : selangor
Job/hobbies : sudoku
Points : 1
Registration date : 2013-05-01

PostSubject: Re: Jom berlancong!   Thu May 02, 2013 12:54 am

Tak tahu ada sesapa pernah dengar pasal Stanchart Worldmiles kad kredit yg terbaru tuh? Nampak iklan diorg kat akhbar ...memang menarik, masa pendaftaran, boleh memperolehi 40K mata ganjaran dari Air Asia dan juga diskaun 15% apabila menempah melalui asiatravel.com. Maklumat lanjut boleh layari laman ini standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html?subChanCode=IME1! terbest! Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
blaalaaa
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 2
Age : 30
Location : kedah
Job/hobbies : sleep
Points : 4
Registration date : 2013-05-03

PostSubject: Re: Jom berlancong!   Fri May 03, 2013 3:54 pm

juliaolenka wrote:
Tak tahu ada sesapa pernah dengar pasal Stanchart Worldmiles kad kredit yg terbaru tuh? Nampak iklan diorg kat akhbar ...memang menarik, masa pendaftaran, boleh memperolehi 40K mata ganjaran dari Air Asia dan juga diskaun 15% apabila menempah melalui asiatravel.com. Maklumat lanjut boleh layari laman ini standardchartered.com.my/personal-banking/latest-promotions/credit-cards/world-miles/index.html?subChanCode=IME1! terbest! Smile
x nampak iklan tu lg tp baru jer tengok web yg ko bg.. mmg syok lah eh eh sebab mata ganjaran tu blh ditukar kpd tiket penerbangan, sy rasa sgt baloi la nie..
bg sesape yg suka berlancong jgk blh sign kad ni sebab smua spending kat kad akan convert jd miles, mcm sejauh mana kita blh pigi, yg utk tukar tiket tu..
Back to top Go down
http://blaalaaa@hotmail.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Jom berlancong!   Today at 9:25 pm

Back to top Go down
 
Jom berlancong!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Travel & living-
Jump to: