SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 MUla Business di Sabah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
singm20
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 9
Age : 35
Location : Tawau
Job/hobbies : Judo
Points : 11
Registration date : 2011-08-29

PostSubject: MUla Business di Sabah   Mon Aug 29, 2011 4:20 pm

Tahun depan, I akan mulakan syarikat I di Sabah..... I kerja dalam service sector, perlu buat banyak pangilan tempatan....
Ada suggestion apa telco services I seharus guna?
Back to top Go down
http://www.tancorp.com.my
tungkelly
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 8
Age : 39
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Reading
Points : 12
Registration date : 2011-08-26

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Tue Aug 30, 2011 5:37 am

Ini bergantung kepada apa yang anda nak… harga murah atau rangkaian yang luas..
Masa I kerja dekat sana saya guna celcom, tak pernah menghadapi masalah … Surprised
Back to top Go down
http://www.my.com.my
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Wed Aug 31, 2011 12:15 pm

singm20 wrote:
Tahun depan, I akan mulakan syarikat I di Sabah..... I kerja dalam service sector, perlu buat banyak pangilan tempatan....
Ada suggestion apa telco services I seharus guna?

Syarikat apa tu singm20?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
singm20
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 9
Age : 35
Location : Tawau
Job/hobbies : Judo
Points : 11
Registration date : 2011-08-29

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Wed Aug 31, 2011 5:50 pm

Borneo: Syarikat I adalah dengan service line...

Tung Kelly
Harga yang Murah I NAK
Rangkaian yang luas I pun NAK.... tapi rangkai lebih penting untuk I...
I perlu dapat dicontact selalu nya
Back to top Go down
http://www.tancorp.com.my
tungkelly
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 8
Age : 39
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Reading
Points : 12
Registration date : 2011-08-26

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Thu Sep 01, 2011 4:28 am

Memanglah semua peniaga ingin tak melabur tapi dapat untung 100%! Tapi dalam dunia reality ini mana ada benda macam ni???? Very Happy
Macam i katakana celcom punya liputan agak bagus dekat sana... kalau nak boleh cuba mereka punya prepaid biz plan dulu... rabbit
Back to top Go down
http://www.my.com.my
montyashley
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 4
Age : 56
Location : shopping
Job/hobbies : own business
Points : 8
Registration date : 2011-08-26

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Thu Sep 01, 2011 6:43 pm

macam ni ambil aje celcom dgn digi..tapi kena bayar lebih $$$$ lol
Back to top Go down
http://www.facebook.com/montyashley
hafiznoram20
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 1
Age : 34
Location : Malaysia
Job/hobbies : Judo
Points : 1
Registration date : 2011-09-02

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Fri Sep 02, 2011 7:55 am

Jangan ikut kesilapan I yang pernah laku..... Evil or Very Mad
I dulu sign up disebab dengan contract yang murah.....
lepas tu pergi sini line tak stabil, lagi teruk kadang kala tak a line langsung....
I sekarang betul faham, murah tak selalu baik.... terutama dalam businesss....... Razz
Back to top Go down
http://www.malaysiasme.com.my
dreschan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 9
Age : 46
Location : Kuala Lumpur
Job/hobbies : Investment
Points : 15
Registration date : 2011-09-01

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Sat Sep 03, 2011 4:00 am

Betul cakap Hafiz tu, dalam perniagaan saya tidak perlu buat panggilan banyak sangat…biasanya hanya call untuk rakan perniagaan saya eja…
i telah mengambil business 5+1 plan yang membolehkan saya dapat semua benda free dengan 5 nomber tertentu…Nak tau lebih tengoklah sendiri di

celcom.com.my/biz/products.php?page=familyplan_biz1plus5
Back to top Go down
http://www.my.com.my
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Wed Sep 14, 2011 3:28 pm

Tahniah dreschan kerana membuat pilihan yang bijak. Bagi saya pula, saya dah guna perkhidmatan Maxis dan Celcom dah beberapa tahun dan tiada masalah line coverage. Cuma, kadangkala terdapat gangguan perkhidmatan sekali sekala Celcom di Sabah ni.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
qqshop55
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 3
Age : 36
Location : sabah
Job/hobbies : sales
Points : 3
Registration date : 2011-09-18

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Mon Sep 19, 2011 3:45 am

dreschan wrote:
Betul cakap Hafiz tu, dalam perniagaan saya tidak perlu buat panggilan banyak sangat…biasanya hanya call untuk rakan perniagaan saya eja…
i telah mengambil business 5+1 plan yang membolehkan saya dapat semua benda free dengan 5 nomber tertentu…Nak tau lebih tengoklah sendiri di

celcom.com.my/biz/products.php?page=familyplan_biz1plus5

Plan ini nampak best la! Saya minat the free stuff yang akan dapat kalau call 5 register number tu. 5 register number kena celcom juga ke??
Back to top Go down
http://www.fecebook.com
qqbeh
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 8
Age : 36
Location : Sandakan
Job/hobbies : Hiking
Points : 8
Registration date : 2011-09-18

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Tue Sep 20, 2011 3:01 am

Ada siapa yang boleh syorkan pakage yang bagus???
I punya syarikat ada 7 orang perkerja dan kami saling berhubung dan call pelanggan dengan mengguna mobile….
Nak cari plan yang mempunyai rangkaian yang luas dengan kos munasabah…terima kasih banyak… Laughing
Back to top Go down
http://www.my.com.my
allmoor
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 8
Age : 36
Location : cheras
Job/hobbies : cooking
Points : 12
Registration date : 2011-09-21

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Wed Sep 21, 2011 1:20 pm

Saya juga guna Celcom P148 dan tak ada masalah pun sampai sekarang.. Sebabnya mana satu network saya call pun guna rate yang sama! RM0.10 saja untuk semua. Berbaloi la! Jimat wang , masa dan tak ada problem pun.
Back to top Go down
http://www.facebook.com
qqbeh
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 8
Age : 36
Location : Sandakan
Job/hobbies : Hiking
Points : 8
Registration date : 2011-09-18

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Thu Sep 22, 2011 3:47 am

allmoor wrote:
Saya juga guna Celcom P148 dan tak ada masalah pun sampai sekarang.. Sebabnya mana satu network saya call pun guna rate yang sama! RM0.10 saja untuk semua. Berbaloi la! Jimat wang , masa dan tak ada problem pun.

I memang berminat sangat dengan harga setafat ke semua rangkaian mobile dan tak erlu bimbang tentang kos tambahan setiap kali buat call….
Kos yang rendah = untung yang tinggi, macam tamak sangat tu… Laughing
Back to top Go down
http://www.my.com.my
singm20
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 9
Age : 35
Location : Tawau
Job/hobbies : Judo
Points : 11
Registration date : 2011-08-29

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Fri Sep 23, 2011 2:16 pm

Emmm…. Terima kasih banyak banyak atas balas dalam tajuk saya ni! Tapi, saya akan timbang bagi kos and kebaikan bagi perniagaan saya . Saya rasa nak ambil CELCOM BIZ prepaid plan dulu! Tengok la nanti baru tukar pergi postpaid.
Back to top Go down
http://www.tancorp.com.my
beeyii
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 13
Age : 35
Location : ampang
Job/hobbies : no
Points : 17
Registration date : 2011-09-24

PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Sat Sep 24, 2011 7:07 am

Sebelum ni saya juga guna Digi . Tapi sekarang dah tukar the CELCOM dan tak ada masalah untuk coverage dia. Sampai sekarang ok la! Perniagaan baru memang ada banyak hal nak ambil tahu. Inilah masalah yang akhir saya kena pilih. Kamu boleh pilih mana satu yang sesuai untuk kamu guna dalam perniagaan you la!

celcom .com
Back to top Go down
http://www.facebook.com
Sponsored content




PostSubject: Re: MUla Business di Sabah   Today at 6:54 am

Back to top Go down
 
MUla Business di Sabah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The Jamaican Woman-Blazing a Trail of Success in Small Business
» J'can firm wins top business award
» Downtown kingston jamaica is safe to do business says business owners!
» Business Man and Rapper/Singer T.I. And Tiny Responds To Divorce Rumors
» Meeting between the PJ, Metodo 3 and Brian Kennedy

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Economy-
Jump to: