SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Cadangan memajukan SBF !!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
toriposkici
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 100
Age : 44
Location : Seremban
Job/hobbies : Engineer
Points : 121
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Cadangan memajukan SBF !!   Sun Aug 30, 2009 8:31 am

Hi... mc makin lama makin kureng sambutan jer SBF nie...
Korang cuba letak challenge skit.

1 . Bagi hadiah kepada " Highest Post" ker, "Longest Stay On Line" ker, "Best Topic" ker?
Nilai hadiah tak penting, yang penting recognition tu.

2 . Buat la kuiz ke, peraduan ke? Mcm saya ckp, nilai hadiah tak penting.
Tak payah la hadiah besar2.

Pressure creates diamond! Bila ada tekanan/challenge baru boleh gerak.
Back to top Go down
http://www.kliks.my/rose78
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Cadangan memajukan SBF !!   Sun Aug 30, 2009 8:45 am

toriposkici wrote:
Hi... mc makin lama makin kureng sambutan jer SBF nie...
Korang cuba letak challenge skit.

1 . Bagi hadiah kepada " Highest Post" ker, "Longest Stay On Line" ker, "Best Topic" ker?
Nilai hadiah tak penting, yang penting recognition tu.

2 . Buat la kuiz ke, peraduan ke? Mcm saya ckp, nilai hadiah tak penting.
Tak payah la hadiah besar2.

Pressure creates diamond! Bila ada tekanan/challenge baru boleh gerak.

Ya, bagus banget cadangan toripos ni. Cuma macam mana kita mau judge kategori 'Longest Stay Online' tu?

Cadangan yang dua tu boleh pakai dan agaknya apa hadiah yang sesuai ya? Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Cadangan memajukan SBF !!   Mon Aug 31, 2009 5:15 pm

Borneo wrote:
toriposkici wrote:
Hi... mc makin lama makin kureng sambutan jer SBF nie...
Korang cuba letak challenge skit.

1 . Bagi hadiah kepada " Highest Post" ker, "Longest Stay On Line" ker, "Best Topic" ker?
Nilai hadiah tak penting, yang penting recognition tu.

2 . Buat la kuiz ke, peraduan ke? Mcm saya ckp, nilai hadiah tak penting.
Tak payah la hadiah besar2.

Pressure creates diamond! Bila ada tekanan/challenge baru boleh gerak.

Ya, bagus banget cadangan toripos ni. Cuma macam mana kita mau judge kategori 'Longest Stay Online' tu?

Cadangan yang dua tu boleh pakai dan agaknya apa hadiah yang sesuai ya? Laughing

yeaaa sia sukung ini pakara......mari kita kasi ramai bah ini sbf Basketball
Back to top Go down
toriposkici
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 100
Age : 44
Location : Seremban
Job/hobbies : Engineer
Points : 121
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Cadangan memajukan SBF !!   Sun Sep 06, 2009 6:05 pm

Apa kata kasi hadia satu ikur "BONGING". Dulu sia suka kasi ikat banang di kaki tu bonging, pas tu kasi tarabang. Best owhh..
Back to top Go down
http://www.kliks.my/rose78
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Cadangan memajukan SBF !!   Sat Sep 12, 2009 11:20 am

Bagaimana kalau kita tidak memikirkan sangat masalah SBF ni tapi
memikirkan penyelasaiannya..

Pro hanya memberikan cadangan sajalah..
*Setiap ahli SBF buat promosi..promosi..promosi...

Bagaimana???

blog,link,email,twitter,facebook,video,picture dan banyak lagi perkhidmatan lain.
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Cadangan memajukan SBF !!   Thu Oct 15, 2009 8:46 pm

nath wrote:
Bagaimana kalau kita tidak memikirkan sangat masalah SBF ni tapi
memikirkan penyelasaiannya..

Pro hanya memberikan cadangan sajalah..
*Setiap ahli SBF buat promosi..promosi..promosi...

Bagaimana???

blog,link,email,twitter,facebook,video,picture dan banyak lagi perkhidmatan lain.

Terima kasih nath. Bagus cadangan nath ini dan harap semua ahli dapat usahakan seperti yang dicadangkan oleh nath.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Cadangan memajukan SBF !!   Today at 1:30 pm

Back to top Go down
 
Cadangan memajukan SBF !!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Aktiviti Warga Sabah Borneo Forum-
Jump to: