SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Fri Jun 05, 2009 7:11 pm

Hai..anda semua..

Ada perkara yang saya nak kongsi bersama anda hari ini terutama kepada mereka yang berminat dalam kerjaya mengecat sama ada kereta atau material yang lain.Ini sebagai pengujian minda bagi pro mengenali kemampuan minat anda untuk pos-post seterusnya..

"""Bayangkan anda ada sebuah kereta didepan anda yang amat cantik bagaikan kilawan matahari
di siang hari menyinari mata anda..Jika anda masih muda dan belum berkahwin samada anda
lelaki atau wanita,bayangkan 5 orang perampuan cantik atau lelaki kacak datang kepada anda
dengan senyuman yang manis dan bertanya.."wow cantiknya kereta..Anda punya ke?...Wow!!!
hebatnya...".Anda pula menjawab"Ya saya punya" .Kemudian datang pula seorang yang tidak tahu
langsung mengenai kereta dengan bertanya kepada anda.."Wow cantiknya kereta ini..boleh saya
ambil gambar?"..dengan pantas pula anda menjawab "Ya".After that..setelah mengelilingi kereta
anda si tak tahu ini bertanya kepada anda...DiMANA NADI KERETA INI??

Sila jawab soalan terakhir...Aramaiti.
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Sat Jun 06, 2009 4:41 am

Mungkinkah enjin kereta ialah nadi kereta itu?

Betulkah jawapan saya pro?
Back to top Go down
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Sat Jun 06, 2009 12:01 pm

Hai skyjetj....

Pasti anda telah berfikir mengenai jawabannya...Pro tidak boleh katakan ya atau tidak
jawaban dari anda buat masa ini...

Apa kata kalau kita tunggu jawaban dari kawan-kawan yang lain..bolehkan..?
Manalah tahu jawaban dari mereka ni,tayar kereta ke,pintu kereta ke...
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Sat Jun 06, 2009 5:51 pm

Hai nath...

Bagus perkongian nath ni...

Saya mahu cuba pula...nadi kereta ialah enjin dan komponen2 kereta2. Apa macam? Betulkah jawapan saya ni?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Sun Jun 07, 2009 1:07 am

Hai broneo...
Hai skyjetj..
Hai anda semua...

Sekiranya pro menyenaraikan 3 jawaban..

a. Enjin kereta
b. Minyak kereta
c. Anda

Apa pilihan anda?..Sebenarnya kesemua jawaban ini benar...Tapi
pro ada pilihan jawaban yang lebih baik iaitu ANDA..Kenapa?

  • Anda adalah pemilik kereta

  • Anda telah melakukan sesuatu kepada kereta anda sehingga menarik perhatian orang

  • Anda telah menarik pelanggan

  • Anda boleh berfikir daripada peralatan yang ada pada kereta

  • Kereta boleh start kerana anda

  • Kerana anda kita berforum disini dan banyak lagi

Benar tak kawan-kawan...
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
walaitokou
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 71
Age : 36
Location : KK-Ranau-Telupid-Sandakan-LDatu-Tawau
Job/hobbies : Internet
Points : 27
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Sun Jun 07, 2009 9:14 am

Ya, betul bah tu. Kita kan sebagai pemandu dan pengguna dan tuan kepada kereta kita sendiri kan. Jadi, wajarlah jika kita katakan kita adalah nadi kereta.

Namun begitu, ramai pengguna yang lupa dan sebagai contoh memandu semasa dipengaruhi oleh alkohol. Akibatnya, berlaku kemalangan jalan raya.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Sun Jun 07, 2009 4:42 pm

Eya kawan-kawan...

Kita yang ada pengetahuan serba sedikit mengenai perkembangan pengangkutan
di negeri tercinta kita,.. juga telah menyebabkan kemalangan..

Berita TV3 jam 8 waktu malaysia bru saja menyiarkan pembangunan pengangkutan yang akan
dibangunkan di kawasan kota belud.Kita harap ia bukan sekedar berita hangat saja tapi kenyataan..

Tapi banyak persoalan di situ sekiranya dihayati secara mendalam...golongan muda yang
celik pengetahuan pasti tahu kemahuan,kesedaran dan kebangkitan mereka...pengalaman
mereka dalam tempoh pemerintahan kerajaan pasti banyak memberikan kesan di jiwa
golongan muda..terutamanya di negeri kita...

Kita hanya berharap kerajaan memberikan hak rakyat sabah yang sebenarnya...
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Mon Jun 08, 2009 4:05 am

Saya ada satu pertanyaan kepada nath...

Apa masalah jika aircond kereta kita selalu kurang sejuk sedangkan gas aircon telah diisi dan tidak sampai dua tahun kurang sejuk semula? Mungkinkah ada kaitan dengan air tangki?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Wed Jun 10, 2009 4:46 am

Sementara menunggu jawapan pakar kereta kita, mari kita lihat gambar nadi kereta ini:
Nadi yang menggerakkan kereta,

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Wed Jun 10, 2009 3:34 pm

Hai Bro..

Pro agak kurang pengalaman pasal aircond kereta ni kerana
bukan bidang yang pro caburi tapi ada sedikitlah..
Mengikut setekat pengatahuan dari pro..,kebocoraan pada
tangki ada kesannya juga itu pun bergantung pada kebocoran
besar atau tidak..

Pada kebiasaannya bagi pro..masalah aircond kereta ni boleh di
ketahui apabila kita nak service aircond kereta kerana banyak perkara
berkaitan yang saling mempengaruhi dari segi saluran,kotoran dan filter
pada aircon kereta..Agak payah sedikit bagi pro menterjamahnya di sini..

Cuma pro mampu memberikan cadangan pada anda..Apa kata kalau golah minta services aircond kereta tu..2 tahun agak lama tu..

kalau nak servis aircond kereta tu cari tempat services khas untuk aircond kereta kerana mereka expert dan memiliki peralatan gantian aircond kereta.

Harap ini dapat membantu...
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)   Today at 9:33 pm

Back to top Go down
 
Mengenali Nadi Kereta Anda (Mari jawab soalan ini)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mari Luz CortÚs case: Trial started in Huelva today/J Morais
» P Reis about the sighting from Mari Olli
» Jozlynn Mari Martinez Never Found -- Jeffrey Malmberg Convicted Of Second-Degree Murder
» No Respect for Mari Luz CortÚs
» cleaning

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Education-
Jump to: