SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Salam sioloon.com

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aLFFiaN
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 10
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : It engineer
Points : 3
Registration date : 2008-09-25

PostSubject: Salam sioloon.com   Thu Sep 25, 2008 7:27 pm

name:aLFFiaN
age:25 years old
location:kota kinabalu
hobi: racing car
job:IT Technician
where i knew this community: www.sioloon.com (by BORNEO)

p/s: thank you for advertise this web from www.sioloon.com (also sabah community group)my i know, who is used user BORNEO at www.sioloon.com ?
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Thu Sep 25, 2008 10:17 pm

Hai mr alFFiaN. I just registered in your www.sioloon.com and congratulation being able to spend your time introducing your self in this thread. Well. I am just an ordinary member in this SBF forum and I hope more SBF members will welcome your soon! Thank you to BB monkey ( one of SBF adviser ) for linking SBF to sioloon.com. I think this is a good start of goodwill between sioloon.com and SBF. Thanks!

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 8:08 am

Salam SBF kepada sioloon.com. Wah, banyak juga member sioloon.com yang saya nampak tu. Macam mana alfian menarik semua ahli sioloon.com tu?
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 8:23 am

welcome tuan alfiann....
selamat datang ke dunia SBF ni....cerita sini lain dari cerita di sioloon...hehehe..bah, keluarkan lah ilmu ilmu tuan pasal kereta sini...
selamat datang dan selamat berforum sini...

( p/s ...tuan borneo..sa Monkey laa..bukan BB. BB suda lama hilang tu..merajuk suda dia...jadi si monkey yg datang ganti..heeee)
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Mis_Vee
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 12
Age : 34
Location : Menggatal - Ampang
Job/hobbies : Reading, surfing internet
Points : -3
Registration date : 2008-09-25

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 8:52 am

sioloon tu website berkenaan apa? mesti pasal kreta2 ni kan.. hehe.. welcome alfian... Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 9:21 am

Mis_Vee wrote:
sioloon tu website berkenaan apa? mesti pasal kreta2 ni kan.. hehe.. welcome alfian... Very Happy


Hai Mis_vee..orang baru kah ni? suda introduce diri ka? well, selamat datang ke dunia SBF....aktifkan diri mu di sini ok..

Mau tau apa itu sioloon, sila lah ke Dunia Siolooner ...mantapss abiss ..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
froneTier
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 22
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : mcm2 ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 10:48 am

afro enjoy here,.heheheheh
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 11:00 am

frontier....hehehe...hai sis...
( miss_vee, pinjam dulu kp punya room sekejap ah..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
aLFFiaN
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 10
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : It engineer
Points : 3
Registration date : 2008-09-25

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 2:08 pm

waaa... mesra juga di sini ... terima kasih lah kerana sudi juga sambut aku di sini dengan baik. aku harapankan SBF ni mampu sebaris dengan SFC , mempunyai komuniti. aku full support dengan kamu semua. sebab asal kamu semua dari forumotion.com . aku lama sudah berkenalan d sana. jadi tidak salah aku rasa bangga ada sudah di malaysia ni berani abwa masuk forumotion.com ni d malaysia. go go go ...
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
aLFFiaN
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 10
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : It engineer
Points : 3
Registration date : 2008-09-25

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 2:11 pm

tahan.tukul wrote:
Salam SBF kepada sioloon.com. Wah, banyak juga member sioloon.com yang saya nampak tu. Macam mana alfian menarik semua ahli sioloon.com tu?

menarik dan tertarik adalah dua perkara berbeza. apa yg tips yg aku boleh kongsi di sini, buatlah sesuatu perkara dengan ikhlas. itu saja yg aku buat untuk sioloon.com di mana dulu d kenali sebagai sioloonfunclub.niceboard.com.
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
aLFFiaN
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 10
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : It engineer
Points : 3
Registration date : 2008-09-25

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 2:13 pm

Borneo wrote:
Hai mr alFFiaN. I just registered in your www.sioloon.com and congratulation being able to spend your time introducing your self in this thread. Well. I am just an ordinary member in this SBF forum and I hope more SBF members will welcome your soon! Thank you to BB monkey ( one of SBF adviser ) for linking SBF to sioloon.com. I think this is a good start of goodwill between sioloon.com and SBF. Thanks!

nvm.. i`ll try my best.. only exchange link so matter. we are sabahan.. !! i so pround of you ....
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 2:59 pm

Borneo wrote:
Hai mr alFFiaN. I just registered in your www.sioloon.com and congratulation being able to spend your time introducing your self in this thread. Well. I am just an ordinary member in this SBF forum and I hope more SBF members will welcome your soon! Thank you to BB monkey ( one of SBF adviser ) for linking SBF to sioloon.com. I think this is a good start of goodwill between sioloon.com and SBF. Thanks!


adeiiiiii...malu malu miau pula sa nie...heeheeeheee Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Sep 26, 2008 3:16 pm

aLFFiaN wrote:
tahan.tukul wrote:
Salam SBF kepada sioloon.com. Wah, banyak juga member sioloon.com yang saya nampak tu. Macam mana alfian menarik semua ahli sioloon.com tu?

menarik dan tertarik adalah dua perkara berbeza. apa yg tips yg aku boleh kongsi di sini, buatlah sesuatu perkara dengan ikhlas. itu saja yg aku buat untuk sioloon.com di mana dulu d kenali sebagai sioloonfunclub.niceboard.com.


fuuuhh..mantap ucapan si tuan alfiee ni...diharapkan SBF dan SFC dapat bertukar tukar idea dlm membangunkan website masing masing...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Sun Sep 28, 2008 9:35 am

bgs2 thread ni...salam sioloon.com
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Sat Oct 18, 2008 4:23 am

aLFFiaN wrote:
tahan.tukul wrote:
Salam SBF kepada sioloon.com. Wah, banyak juga member sioloon.com yang saya nampak tu. Macam mana alfian menarik semua ahli sioloon.com tu?

menarik dan tertarik adalah dua perkara berbeza. apa yg tips yg aku boleh kongsi di sini, buatlah sesuatu perkara dengan ikhlas. itu saja yg aku buat untuk sioloon.com di mana dulu d kenali sebagai sioloonfunclub.niceboard.com.

Ya betul aLFFiaN. Saya setuju dengan pendapat aLFFiaN tentang keikhlasan tu. Satu lagi, kita kenalah hormat menghormati antara satu dengan lain dan bersahabat dengan sesiapa jua tidak kira dari mana mereka berada. Tahniah aLFFiaN!
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Sat Oct 18, 2008 4:26 am

Monkey wrote:
aLFFiaN wrote:
tahan.tukul wrote:
Salam SBF kepada sioloon.com. Wah, banyak juga member sioloon.com yang saya nampak tu. Macam mana alfian menarik semua ahli sioloon.com tu?

menarik dan tertarik adalah dua perkara berbeza. apa yg tips yg aku boleh kongsi di sini, buatlah sesuatu perkara dengan ikhlas. itu saja yg aku buat untuk sioloon.com di mana dulu d kenali sebagai sioloonfunclub.niceboard.com.


fuuuhh..mantap ucapan si tuan alfiee ni...diharapkan SBF dan SFC dapat bertukar tukar idea dlm membangunkan website masing masing...

Betul tu monkey. Kita semua kenalah bekerjasama memberikan pandangan dan teguran mana-mana yang patut supaya SBF dan mana-mana forum yang ada di Sabah ini semakin mantap dan disukai ramai. Saya ok. Saya boleh menerima teguran dan kritikan yang membina dan positif. No problem.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Mon Oct 20, 2008 12:44 pm

aLFFiaN wrote:
tahan.tukul wrote:
Salam SBF kepada sioloon.com. Wah, banyak juga member sioloon.com yang saya nampak tu. Macam mana alfian menarik semua ahli sioloon.com tu?

menarik dan tertarik adalah dua perkara berbeza. apa yg tips yg aku boleh kongsi di sini, buatlah sesuatu perkara dengan ikhlas. itu saja yg aku buat untuk sioloon.com di mana dulu d kenali sebagai sioloonfunclub.niceboard.com.

Betul tu geng. Kalau kita buat sesuatu tu dengan tenang dan sabar pasti akan berhasil nanti.
Back to top Go down
aLFFiaN
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 10
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : It engineer
Points : 3
Registration date : 2008-09-25

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Wed Nov 12, 2008 9:23 pm

maaf saudaraku di sini.. lama tidak masuk web ni.. aku tgk sudah ada perkembangan. aku harap web ini akan diteruskan, jangan mudah untuk berputus asa. semoga impian menjadi realiti. sekali lagi salamku dari www.sioloon.com/index.htm
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Thu Nov 13, 2008 6:37 am

Terima kasih atas harapan dan pandangan yang ikhlas dari bos sioloon.com. Begitulah harapan kita semua supaya sbf dapat menjadi wadah perbincangan yang ikhlas daripada semua masyarakat utuk kita menyampaikan mesej yang sepatutnya kita kongsikan bersama.

Kita juga berdoa supaya sioloon.com juga bertambah maju dan disukai ramai.
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Fri Nov 14, 2008 6:13 pm

Saya kagum dengan laman web sioloon.com ni.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Tue Nov 18, 2008 6:08 pm

Saya juga ucapkan selamat datang ke sini saudara aLFFiaN.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam sioloon.com   Today at 6:51 am

Back to top Go down
 
Salam sioloon.com
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: