SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 SBF restricted to members only!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Adakah anda bersetuju SBF dilayari oleh ahli berdaftar sahaja?
Setuju
61%
 61% [ 14 ]
Tidak setuju
39%
 39% [ 9 ]
Total Votes : 23
 

AuthorMessage
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:35 am

dua2 boleh, cuma kalau sensitif, pm lagi baik...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:37 am

baiklah, saya off topic sdh ni, minta maaf admin... back to topic please...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:39 am

saya sudah PM kau.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:40 am

Niche? Alpha? apa suda terjadi? Question
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:44 am

tunggu ya shalon.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:46 am

back to topic please...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 11:30 am

niche wrote:


hai semua,
cuba lawat forum ini http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm.

Saya ingin menjemput anda semua utk turut sama2 'menghidupkan' forum yg masih baru ini. Forum ini baru sj disiapkan & sedia utk digunakan. Harap kita bersama2 mempromosikan forum-forum Sabah agar 'hidup' dan berkembang spt forum2 lain. Harap anda semua sudi mendaftar sbg ahli.

Tq

SBF memang mengalu-alukan forum lain memperkenalkan diri di SBF ini berbeza dengan dasar beberapa forum yang tidak memberi peluang forum lain promosi dan walaupun ILSF masih baru, SBF mengambil sikap positif supaya ILSF dapat bersahabat dengan SBF kerana kedua-duanya pun hasil usaha orang Sabah yang indah ini. Boleh bah kan niche?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 2:58 pm

tuan tanah yang prihatin...hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:27 pm

Ini tuan tanah yg pemurah..dari dulu memang saya kagum sama ini admin oo.
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:29 pm

niche wrote:


hai semua,
cuba lawat forum ini http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm.

Saya ingin menjemput anda semua utk turut sama2 'menghidupkan' forum yg masih baru ini. Forum ini baru sj disiapkan & sedia utk digunakan. Harap kita bersama2 mempromosikan forum-forum Sabah agar 'hidup' dan berkembang spt forum2 lain. Harap anda semua sudi mendaftar sbg ahli.

Tq

Tadi saya tinguk di dalam thread link, si niche belum lagi kasih link dia di sana..ndak apa saya kasih wakil sama dia lah.
Back to top Go down
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:40 pm

Admin wrote:
niche wrote:


hai semua,
cuba lawat forum ini http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm.

Saya ingin menjemput anda semua utk turut sama2 'menghidupkan' forum yg masih baru ini. Forum ini baru sj disiapkan & sedia utk digunakan. Harap kita bersama2 mempromosikan forum-forum Sabah agar 'hidup' dan berkembang spt forum2 lain. Harap anda semua sudi mendaftar sbg ahli.

Tq

SBF memang mengalu-alukan forum lain memperkenalkan diri di SBF ini berbeza dengan dasar beberapa forum yang tidak memberi peluang forum lain promosi dan walaupun ILSF masih baru, SBF mengambil sikap positif supaya ILSF dapat bersahabat dengan SBF kerana kedua-duanya pun hasil usaha orang Sabah yang indah ini. Boleh bah kan niche?
tq very much admin... memandangkan ILSF masih baru, dan saya juga baru belajar, memang terdpt kekurangan, sebab itu terus terang saya banyak mengambil contoh2 dari SBF ini. Thanks...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:41 pm

korrud wrote:
Ini tuan tanah yg pemurah..dari dulu memang saya kagum sama ini admin oo.
saya setuju...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:42 pm

korrud wrote:
niche wrote:


hai semua,
cuba lawat forum ini http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm.

Saya ingin menjemput anda semua utk turut sama2 'menghidupkan' forum yg masih baru ini. Forum ini baru sj disiapkan & sedia utk digunakan. Harap kita bersama2 mempromosikan forum-forum Sabah agar 'hidup' dan berkembang spt forum2 lain. Harap anda semua sudi mendaftar sbg ahli.

Tq

Tadi saya tinguk di dalam thread link, si niche belum lagi kasih link dia di sana..ndak apa saya kasih wakil sama dia lah.
tq korrud... ILSF lah yg benar2 menghargai keterbukaan pihak pengurusan SBF, tq...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 4:19 pm

keprihatinan yang baik. kita tak mahu jadi macam www.kadazandusun.net yang saya pernah pos beberapa waktu dulu.

kita tak mahu tetiba..sbf mengibarkan bendera turkey he he he

biasanya spyware boleh di hantar dengan cara spam kalau ndak salah sayalah..

ada baiknya kita buat begini saja.. sebab nyatalah kita tak mampu menyerang balas hackers kalau kita di kurik-dikangkang dan di sapu habis oleh hackers...

jauh daripada apa yang saya katakan ini memang ada kebaikan cara yg sekarang ni..

kopivosian..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 4:35 pm

ttg hacker tu, mgkin saya kurang risau kerana berdasarkan apa yg saya baca dr forum support, mgkin perlindungan forum ini kukuh juga... kalaupun terdpt masalah, kita boleh menghubungi pihak forum utk mengembalikan forum kita spt sedia kala... spt pd tarikh2 tertentu... lgpun terdpt terlalu banyak forum yg menggunakan penyedia forum spt yg kita gunakan ini. Jd, sdh tentu security mereka kuat sebab semua forum kita ini melalui forum utama dulu sebelum disebar ke seluruh rangkaian internet.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 4:51 pm

seperti yg daku bilang sebelum ini ya..pokoknya para hackers klu mo hack mana2 forum di bawah kelolaan forumotion, bererti dia bukan hack sesuatu forum itu tapi seolah2 mau hack forumotion.com.

dan spt yg kita tau, forumotion bukan lah calang2 punya website.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 4:55 pm

ya betul.. yang masalahnya kali yang domainnya www.abcd.net atau .com atau .org

tetapi bukan bermakna tidak menembus tu kerja-kerja hackers...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 5:01 pm

betul juga, pertahanan tentera pun boleh dibolos, bank pun no problem, apa lagi kalau setakat forum... kita berharap sjlah agar penyedia forum telah bersedia sepenuhnya utk mengelak drpd kena 'kapak'...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 5:09 pm

Yahoo, e-bay atau google pun masih menembus juga kadang-kadang serangan hackers.. tetapi kehebatan mereka yg macam yahoo ni adalah dapat di kira dalam bentuk "saat" selepas di ceroboh terus mereka punya software tendang habis2 itu perisian hackers..

walaupun hacker tak berjaya tetapi operasi mereka tergendala dalam 1 atau 3 jam dan anggaran kerugian adalah jutaan jugalah...

itu bagi web-web yang besar. sasaran utamanya adalah segala transaksi keluar masuk baik akaun pengguna mahupun urusan kad kredit atau paypal [ebay].. tapi tak berjaya jugalah... ini adlaah perang cyber dan hacker adalah selalu bergelegak adrenalin mereka utk menghacking..bahaya tu.. he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 5:10 pm

niche wrote:
betul juga, pertahanan tentera pun boleh dibolos, bank pun no problem, apa lagi kalau setakat forum... kita berharap sjlah agar penyedia forum telah bersedia sepenuhnya utk mengelak drpd kena 'kapak'...

Informasi ini mungkin berguna kepada kita semua sebelum terjerat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Phishing
Back to top Go down
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 6:02 pm

kalau yang malzazu sini:
http://ms.wikipedia.org/wiki/Phishing
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Mon Sep 08, 2008 6:40 am

Kalau sa la kan, sa setuju mana2 ja sbb sa mmg akan terus setia d cni. Tp mcmna pun jujur la kan, hati sa lg berat utk SETUJU kalau kena restricted. Very Happy I love you
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Mon Sep 08, 2008 8:21 am

Becky84 wrote:
Kalau sa la kan, sa setuju mana2 ja sbb sa mmg akan terus setia d cni. Tp mcmna pun jujur la kan, hati sa lg berat utk SETUJU kalau kena restricted. Very Happy I love you

samalah bah kita ini becky..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Mon Sep 08, 2008 8:36 am

Setelah selesai berbincang diperingkat pengurusan SBF, keputusan sebulat suara dengan mengambil pandangan semua ahli walaupun majoriti undian adalah majoriti setuju, 'non members restriction' adalah dimansuhkan dan semua guest boleh melawati SBF sesuai dengan konsep forum terbuka untuk semua.

Pihak SBF mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah memberikan pandangan yang jujur supaya SBF ini lebih mantap lagi dan dihormati bersama-sama rakannya seperti E-Minda, Pitas Online, Mari Belajar, NunukRagang, I Love Sabah dan yang tidak dinyatakan di sini termasuk blog si Becky, shalon, laman web bushido dll yang tidak dinyatakan di sini.

Majulah Sabah!!!
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Mon Sep 08, 2008 8:40 am

Ya tuan admin, bagus sikit sudah bah sekarang ini. tapi bukan sekarang saja bah dulu2 pun pada saya memang bagus ini SBF. hihihi..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Today at 1:06 am

Back to top Go down
 
SBF restricted to members only!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Welcome HPANA members!
» Celebrating 1,000 Members!
» Edit profiles fields browsing through the members profiles
» Administrators have forbidden any new members.
» cant get new members wont let them join

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Pengumuman & Informasi Forum Terkini-
Jump to: