SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 SBF restricted to members only!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Adakah anda bersetuju SBF dilayari oleh ahli berdaftar sahaja?
Setuju
61%
 61% [ 14 ]
Tidak setuju
39%
 39% [ 9 ]
Total Votes : 23
 

AuthorMessage
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:20 pm

saya setuju dgn komen pukutarap... admin, cuba fikirkan point2nya. Tindakan membuat sekatan seolah2 dibuat terburu2 tanpa berfikir panjang, harap maaf.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
MaHaRaJa_GaNaZ_GiLeR
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 27
Age : 85
Location : Istana Ganaz Giler
Job/hobbies : bermain-main dengan para gundik
Points : 0
Registration date : 2008-08-18

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:29 pm

mcm police state. register dulu baru boleh masuk. tiada kebebasan utk "meronda2" sbf.

kalau takut spammer, update latest version la. (tapi setakat ini tiada pun auto spammer disini, so alasan rejek!)

psl guest dari luar negara tu bukannya boleh percaya sgt. aku di kk, ip pun kk tp bila masuk certain web ip kena detect luar negara konon. so alasan rejek.

setuju dgn pukutarap dan niche..

restrict la, dan percaya la hits akan berkurangan dengan banyaknya. kalau ini admin ada taruh google analytical, bandingkanlah hits sekarang ni dengan sebelum kena restrik.

sekadar pandangan................

so, vote: TDK SETUJU


p/s: tiada guna letak tu adsense kalau ini forum kena restrik. berapa kerat la member sbf ni dan kebarangkalian utk dorang klik tu adsens sgt rendah berbanding dengan public forum.ingat nie, makin banyak hits itu web, makin tinggi la possibility iklan gugel tu kena klik dan makin banyak la duit dapat. har har har. no kidding, gugel da byr aku pun psl ini adsense. tdk bnyk, setakat 327usd saja (hold).


Last edited by MaHaRaJa_GaNaZ_GiLeR on Sat Sep 06, 2008 4:38 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://www.maharajaganazgiler.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:33 pm

Minta tuan admin supaya buat poll..mana tau ada yg setuju tapi diam diam...sa terus terang sa memang nda setuju..sa ingat tadi sa suda kena banned..pasal sumtime main laser laser saja..sumtime terlebih lebih rumantik sama si osamang...heheeee..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:45 pm

Saya setuju dgn pandangan maharaja, hits pasti akan berkurang. Berapa lama kesan baru kita nampak? Sebulan, 2 bulan...? tp pd masa tu reputasi sbf yg sdg dibina telahpun tercalar. Dan bila reputasi tercalar, bukan senang utk menyembuhkannya, percayalah...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:48 pm

Quote :
5. pasal itu recent topics tu, bagus kalou diadakan samula pasal
member2 yg sadia ada, biasanya diurang akan tingu topic2 ini utk mo
tingu apa topik terkini yg dibinsangkan, atau mo tingu tred diurang ada
respon ka dari urang lain. Jd, sekurang2nya ini akan manggalakkan
perbinsangan. Berbanding dingan satiap kali masuk forum, kana tingu all
over again mansari2 apakah tupik terkini yg dibinsangkan. Akibatnya, nt
adalah tupik2 yg indada respon....

Ni bahagian sa masuk dulu...kalau ada yg menggerakkan hati sa hantar post..baru sa log in...kalau teda ni susa laa..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:50 pm

niche wrote:
Saya setuju dgn pandangan maharaja, hits pasti akan berkurang. Berapa lama kesan baru kita nampak? Sebulan, 2 bulan...? tp pd masa tu reputasi sbf yg sdg dibina telahpun tercalar. Dan bila reputasi tercalar, bukan senang utk menyembuhkannya, percayalah...

Yah bah niche..urang putih bilang..'once bitten, twice shy'..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
MaHaRaJa_GaNaZ_GiLeR
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 27
Age : 85
Location : Istana Ganaz Giler
Job/hobbies : bermain-main dengan para gundik
Points : 0
Registration date : 2008-08-18

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:50 pm

sekarang ni pun boleh cek itu analytical, bandingkan dlm masa beberapa hari ini sudah boleh menceritakan segala-galanya. harr harr harrr

mmg tercalar pun, sebab ini sbf baru belajar merangkak sdh mau buat dasar tertutup..susah la itu gaman. lain la kalau ini sbf da lama & bilangan member pun ramai dan juga pagerank pun melebihi 4. mau buat dasar tertutup pun orang akan rela hati masuk.

fikir2 kan la yeeeeee


Last edited by MaHaRaJa_GaNaZ_GiLeR on Sat Sep 06, 2008 5:15 pm; edited 2 times in total
Back to top Go down
http://www.maharajaganazgiler.com
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:51 pm

Monkey wrote:
Minta tuan admin supaya buat poll..mana tau ada yg setuju tapi diam diam...sa terus terang sa memang nda setuju..sa ingat tadi sa suda kena banned..pasal sumtime main laser laser saja..sumtime terlebih lebih rumantik sama si osamang...heheeee..
telah ada poll di atas, sila undi mydear monkey. Setakat ini 8 setuju & hanya 3 tdk setuju. Ttg kena ban tu, kalau kena ban, apa boleh buatlah... tdk rugi apa2...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:54 pm

Monkey wrote:
niche wrote:
Saya setuju dgn pandangan maharaja, hits pasti akan berkurang. Berapa lama kesan baru kita nampak? Sebulan, 2 bulan...? tp pd masa tu reputasi sbf yg sdg dibina telahpun tercalar. Dan bila reputasi tercalar, bukan senang utk menyembuhkannya, percayalah...

Yah bah niche..urang putih bilang..'once bitten, twice shy'..
yes, ia agree wth you...

saya, walaupun jarang masuk di sini, tp apabila saya cuba masuk tadi, ada pula restriction begini, terus mood berforum terganggu.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 4:58 pm

MaHaRaJa_GaNaZ_GiLeR wrote:
sekarang ni pun boleh cek itu analytical, bandingkan dlm masa beberapa hari ini sudah boleh menceritakan segala-galanya. harr harr harrr

mmg tercalar pun, sebab ini sbf baru belajar merangkak sdh mau buat dasar tertutup..susah la itu gaman. lain la kalau ini sbf da lama & membership pun ramai dan pagerank pun melebihi 4. mau buat dasar tertutup pun orang akan rela hati masuk.

fikir2 kan la yeeeeee
betul tu, sepatutnya sbf yg masih baru tdklah membuat restriction begini. Ia menutup perkembangan forum. Bebaskan shj sesiapa membaca... sekarang ini, members pun tdk boleh membaca, perlu login dulu.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 5:22 pm

Tuan admin....kalau kita buleh buat mesyuarat maya , kita buleh bincang2 pasal ni sana di chatbox kali..sekurang kurangnya berfungsi juga tu chatbox..nda ganggu post dlm thread..cuma kasi tentu tu tarikh dan masa..sapa yg free masa tu, buleh la join..
Amacam tuan?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 10:01 pm

Pak B rasa mimang ada pro dan kontra nya dalam hal ini..cuba kita tingu pronya dulu..
1.mungkin pihak admin tida mau urang luar melihat post post yang kurang berkualiti..ini buli mencalar nama baik sbf..
2.sbf tida berapa meriah kalau cuma kana cubuk cubuk saja..
3.mungkin pihak admin cuma mau urang yang betul betul minat saja untuk menyertai sbf barulah buli turut serta dalam apa juga perbincangan..
ok ini kontranya pula...
1. urang baru yang mau join akan berfikir dua tiga kali untuk daftar...
kalau nasib baik mungkin dia akan daftar kalau tidak baik dia cabut lari..
2.member yang sedia ada juga mungkin akan jarang jarang log in..

tapi apa apa pun keputusan masih terletak ditangan tuan tanah...
Back to top Go down
http://www.google.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 10:01 pm

Mendengar pendapat2 semua, jadi serba salah pula saya pasal saya sudah undi setuju sedangkan hati saya sudah berubah menjadi tidak setuju. dan seperti cakap pak b, saya juga bersetuju apa keputusan pun terletak di tangan tuan tanah.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sat Sep 06, 2008 11:07 pm

akinabalu wrote:
pukutarap wrote:
alphawaves wrote:
Saya setuju 100% aki. kadang2 saya tgk ramai yg online, tapi tiada satu pun yg register. so zaman intip2 secara free sudah berakhir. klu mau reigister dulu.

off topic:
oppss..signature itu macam pernah ku lihat..dimana ya???
signature??? nah abislah kao gaman..... hihihihiiiii.....

Off topic: Yakah? Sama dengan signature orang lain kah alpha? Di mana? Mungkin kebetulan saja tu. Laughing
ohh, klu kebetulan saja nahhh, saya pun lega hati lah nampaknya..bukan apa saya sudah phobia oo sama urang yg ada signature itu..takut saya kana ban sembarangan lagi.. hihihi.. Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:38 am

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
pukutarap wrote:
alphawaves wrote:
Saya setuju 100% aki. kadang2 saya tgk ramai yg online, tapi tiada satu pun yg register. so zaman intip2 secara free sudah berakhir. klu mau reigister dulu.

off topic:
oppss..signature itu macam pernah ku lihat..dimana ya???
signature??? nah abislah kao gaman..... hihihihiiiii.....

Off topic: Yakah? Sama dengan signature orang lain kah alpha? Di mana? Mungkin kebetulan saja tu. Laughing
ohh, klu kebetulan saja nahhh, saya pun lega hati lah nampaknya..bukan apa saya sudah phobia oo sama urang yg ada signature itu..takut saya kana ban sembarangan lagi.. hihihi.. Very Happy

Hehehe...supersenior pun phobia kah alpha? Kenangan mengusik jiwa bah tu kan. Very Happy

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:40 am

Apa apa pun, saya fikir pihak pengurusan SBF akan pertimbangkan dengan sebijaknya bah tu kan. Undilah dengan jujur. Nah, kalau tidak setuju tapi undi setuju, masam baginilah jadinya PRU 12 sekarang ni...hehehe...gurau je ah kawan-kawan, jangan serious nanti kena jual...

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:41 am

Mungkin pihak pengurusan buat 'try & error' je bah tu kan... Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 3:42 am

niche wrote:
hai, hai, hai... begini sdhkah kejadian sbf sekrng ni? Minta maaflah tp nampak forum ini milik peribadi, tdk terbuka kpd umum. Saya banyak ronda2 forum di mana2, first time saya jumpa forum begini. Ada juga yg tertutup tp ia bukan utk public forum, ia biasa digunakan oleh tutor dgn studentsnya. Nampak spt semakin jarang lagilah saya melayari forum ini. Apapun, saya ucapkan slmt berjaya, kalau boleh tukarlah cara restriction ini sebap pd saya, ia seolah2 ke belakang...

Nah...terkeluar sudah idea-idea bernas siprincess yang ayu ni. Hehehe...mungkin ada hikmah disebalik kegersangan kan princess? Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 5:49 am

wah mcm2 da idea kawan2 sini. Very Happy
jd apa mcm tuan admin?
Back to top Go down
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 7:50 am



hai semua,
cuba lawat forum ini http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm.

Saya ingin menjemput anda semua utk turut sama2 'menghidupkan' forum yg masih baru ini. Forum ini baru sj disiapkan & sedia utk digunakan. Harap kita bersama2 mempromosikan forum-forum Sabah agar 'hidup' dan berkembang spt forum2 lain. Harap anda semua sudi mendaftar sbg ahli.

Tq
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:03 am

niche wrote:


hai semua,
cuba lawat forum ini http://ilovesabah.forumotion.net/forum.htm.

Saya ingin menjemput anda semua utk turut sama2 'menghidupkan' forum yg masih baru ini. Forum ini baru sj disiapkan & sedia utk digunakan. Harap kita bersama2 mempromosikan forum-forum Sabah agar 'hidup' dan berkembang spt forum2 lain. Harap anda semua sudi mendaftar sbg ahli.

Tq

forum ko kan?
Back to top Go down
niche
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 39
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Internet
Points : 0
Registration date : 2008-06-29

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:14 am

ya shalon, sudi2lah menjelajahinya... mungkin inilah first time forum yg disediakan oleh kaum hawa...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:21 am

Borneo wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
pukutarap wrote:
alphawaves wrote:
Saya setuju 100% aki. kadang2 saya tgk ramai yg online, tapi tiada satu pun yg register. so zaman intip2 secara free sudah berakhir. klu mau reigister dulu.

off topic:
oppss..signature itu macam pernah ku lihat..dimana ya???
signature??? nah abislah kao gaman..... hihihihiiiii.....

Off topic: Yakah? Sama dengan signature orang lain kah alpha? Di mana? Mungkin kebetulan saja tu. Laughing
ohh, klu kebetulan saja nahhh, saya pun lega hati lah nampaknya..bukan apa saya sudah phobia oo sama urang yg ada signature itu..takut saya kana ban sembarangan lagi.. hihihi.. Very Happy

Hehehe...supersenior pun phobia kah alpha? Kenangan mengusik jiwa bah tu kan. Very Happy

Ya kenangan itu masih menghantui..namun kebaikannya semakin mendewasakan kan ku. hihihi..
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:22 am

niche wrote:
ya shalon, sudi2lah menjelajahinya... mungkin inilah first time forum yg disediakan oleh kaum hawa...

ya sy sedang tingu2 ni. si pukutarap suda ada post2 sana. Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Sun Sep 07, 2008 9:25 am

niche wrote:
ya shalon, sudi2lah menjelajahinya... mungkin inilah first time forum yg disediakan oleh kaum hawa...

Niche, ada satu saya mau komplen bah. kau mau saya PM kau personally kah atau kita cakap disini saja.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: SBF restricted to members only!   Today at 1:07 am

Back to top Go down
 
SBF restricted to members only!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Welcome HPANA members!
» Celebrating 1,000 Members!
» Edit profiles fields browsing through the members profiles
» Administrators have forbidden any new members.
» cant get new members wont let them join

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Pengumuman & Informasi Forum Terkini-
Jump to: