SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Cara berforum

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
walaitokou
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 71
Age : 36
Location : KK-Ranau-Telupid-Sandakan-LDatu-Tawau
Job/hobbies : Internet
Points : 27
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Cara berforum   Sun Sep 07, 2008 6:35 pm

Monkey wrote:
walaitokou wrote:
Monkey wrote:
walaitokou wrote:
Saya budak baru belajar, kalau salah tolong ajar. Laughing

kalau ko suda mula berforum, baru la kita buleh nampak tu kesilpan...bah...post la mana mana topik yg ko suka walaitoi.eehh walaitokou...
selamat berforum

Tingkiu tingkiu. Nanti saya kasi pinjam headphone saya sama monkey.

macam ko tau tau saja sa suka menyumbat telinga ni? bah makasih walai....nanti kita dengar lagu sama2. kita headbang sama sama...rock Bebe!

Yeaahh! Rock babe! Rock ya.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 5:24 am

ehem..ehem..sia pun mo pnjam tu headphone ko walaitokou, bulih ka..? hehe tongue
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 5:48 am

shalon6095 wrote:
saya pula kan cuma boleh bagi respon thdp forum yang menarik hati saya ja. dan saya cuma dpt bagi respon yg biasa2 ja. tapi saya jujur dgn apa yg saya ckp la. Very Happy


Ya butul itu shalon, sa pun mcm ko jg. Sa cuma respon mana2 yg sa mampu dan sa harap tdk la kena demand supaya dpt berforum mcm forumer yg lain. Sa ni sederhana ja nie. Tp sa berusaha jg mau respon thread lain. Kalau ada terlanjur kata atau tdk bernas idea2 sa tu, sa minta maap. Crying or Very sad
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 6:12 am

aiks..becky & shalon..jan ba kmu merendah diri..
ok ba kmurang ni sia tguk..idea yg kluar pun bernas
jgk..masing2 pnya opinion ba..klu smua sama..indada
la diskusi lg psal smua stuju sj..bagus lagi kmurang
ada blog..klu sia ni..mimang inda buli la..be'blog2 ni
harap tpt beporum sj la (mcm sbf) klu mo kasi
sumbang idea2 inda seberapa ni hehe... alien
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 6:19 am

Nah, merendah diri sudah si berry ni. Berry pun apa kurangnya, dari dulu hingga sekarang saya tengok berry konsisten saja. Saya suka cara berry berforum dan semasa di sebelah dulu mula-mula berforum sia ingatkan si berry ni si monkey @...rupanya lain orang pula. Bah, kena tegurlah kita oleh si monkey ni. Nanti dia bilang kita mengumpat di belakang dia ni... Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 6:28 am

hehe...ba jaga ko brani mengumpat si monkey...
monkey dear..si borneo tu aa yg mengumpat ko..
sia indada kaitan ni hehe... alien
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 6:34 am

Hehehe...nanti malam malam baru si monkey karual tu masam tunduyutung juga tu...aaiikk...bukan tonduyutung. ( Psssttt...berry, si monkey sudah jadi mod di sebelah tu...abislah sia kana ban kalau sia pigi sana kalau sia mengumpat monkey ni...).

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 6:36 am

Aaaik...tinggal saya saturang pula ni. Saya pun mau caw lah ni.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 7:08 am

blueberry wrote:
aiks..becky & shalon..jan ba kmu merendah diri..
ok ba kmurang ni sia tguk..idea yg kluar pun bernas
jgk..masing2 pnya opinion ba..klu smua sama..indada
la diskusi lg psal smua stuju sj..bagus lagi kmurang
ada blog..klu sia ni..mimang inda buli la..be'blog2 ni
harap tpt beporum sj la (mcm sbf) klu mo kasi
sumbang idea2 inda seberapa ni hehe... alien

Tq berry, mimang kenyataan la ni berry. Sa nda brpa pandai mau bahas2 dgn bahasa yg santik ni tp kalau time marah, berbahas mulut, blh terdiam jg la urg oleh sa. Hahaha! Apa2 pun sa terus trg ja ni kalau sa respon cni kie...
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 9:30 am

Becky84 wrote:
blueberry wrote:
aiks..becky & shalon..jan ba kmu merendah diri..
ok ba kmurang ni sia tguk..idea yg kluar pun bernas
jgk..masing2 pnya opinion ba..klu smua sama..indada
la diskusi lg psal smua stuju sj..bagus lagi kmurang
ada blog..klu sia ni..mimang inda buli la..be'blog2 ni
harap tpt beporum sj la (mcm sbf) klu mo kasi
sumbang idea2 inda seberapa ni hehe... alien

Tq berry, mimang kenyataan la ni berry. Sa nda brpa pandai mau bahas2 dgn bahasa yg santik ni tp kalau time marah, berbahas mulut, blh terdiam jg la urg oleh sa. Hahaha! Apa2 pun sa terus trg ja ni kalau sa respon cni kie...
memang terus diam kalu ko kulum bibir dia, sy pun tu mcm bah, kalu itu amoi bising2 terus sy kulum, naaa diam tarus, terus mau...apa kata mu..orennn
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 10:53 am

Bah, tiada apa-apa juga bah tu osmang. Sibecky cuma meluahkan apa yang dia fikirkan bah tu dan saya pun tahu bah osmang ada berusaha untuk memperbaiki diri dan osmang bukanlah teruk sangat seperti yang beberapa orang fikirkan. Kita mengambil pandirian yang kita ini hanya manusia biasa dan setiap manusia itu dijadikan oleh yang maha kuasa mengikut sifat-sifatnya dan kita juga boleh berubah apa lagi bulan baik ini kita lebih baik buat pahala. Okkah begitu osmang dan becky?

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 2:39 pm

akinabalu wrote:
Bah, tiada apa-apa juga bah tu osmang. Sibecky cuma meluahkan apa yang dia fikirkan bah tu dan saya pun tahu bah osmang ada berusaha untuk memperbaiki diri dan osmang bukanlah teruk sangat seperti yang beberapa orang fikirkan. Kita mengambil pandirian yang kita ini hanya manusia biasa dan setiap manusia itu dijadikan oleh yang maha kuasa mengikut sifat-sifatnya dan kita juga boleh berubah apa lagi bulan baik ini kita lebih baik buat pahala. Okkah begitu osmang dan becky?

Huiyooo..macam kata2 mutiara lah bahasa Tuan Aki ini. masuk2 saja sini terus terbaca pos tuan mod..well tersentak juga lah saya sekejap. hihih.

Well saya pun bersetuju..Sebenarnya si osmang ini ok bah orangnya. bila saya ternampak saja Logo SBF mesti saya teringat lah si osmang ini..hihihi..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 3:56 pm

osmangbinladeng wrote:
Becky84 wrote:
blueberry wrote:
aiks..becky & shalon..jan ba kmu merendah diri..
ok ba kmurang ni sia tguk..idea yg kluar pun bernas
jgk..masing2 pnya opinion ba..klu smua sama..indada
la diskusi lg psal smua stuju sj..bagus lagi kmurang
ada blog..klu sia ni..mimang inda buli la..be'blog2 ni
harap tpt beporum sj la (mcm sbf) klu mo kasi
sumbang idea2 inda seberapa ni hehe... alien

Tq berry, mimang kenyataan la ni berry. Sa nda brpa pandai mau bahas2 dgn bahasa yg santik ni tp kalau time marah, berbahas mulut, blh terdiam jg la urg oleh sa. Hahaha! Apa2 pun sa terus trg ja ni kalau sa respon cni kie...
memang terus diam kalu ko kulum bibir dia, sy pun tu mcm bah, kalu itu amoi bising2 terus sy kulum, naaa diam tarus, terus mau...apa kata mu..orennn

Oh ya laaa.... ko bah tue... paling hebat! cheers
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 3:59 pm

akinabalu wrote:
Bah, tiada apa-apa juga bah tu osmang. Sibecky cuma meluahkan apa yang dia fikirkan bah tu dan saya pun tahu bah osmang ada berusaha untuk memperbaiki diri dan osmang bukanlah teruk sangat seperti yang beberapa orang fikirkan. Kita mengambil pandirian yang kita ini hanya manusia biasa dan setiap manusia itu dijadikan oleh yang maha kuasa mengikut sifat-sifatnya dan kita juga boleh berubah apa lagi bulan baik ini kita lebih baik buat pahala. Okkah begitu osmang dan becky?

Ok bah... tda masalah baitu, sederhana ja tue cakapan sa sma dia.
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 5:46 pm

Borneo wrote:
Nah, merendah diri sudah si berry ni. Berry pun apa kurangnya, dari dulu hingga sekarang saya tengok berry konsisten saja. Saya suka cara berry berforum dan semasa di sebelah dulu mula-mula berforum sia ingatkan si berry ni si monkey @...rupanya lain orang pula. Bah, kena tegurlah kita oleh si monkey ni. Nanti dia bilang kita mengumpat di belakang dia ni... Laughing

uuiiii sebelah mana tu ah? kamu main sebelah sebelah..nda kasi tau sa...nda juga la bah sa marah..kamu ni..mana la sa pandai marah marah..even si Gxxxxxy pun inda...bikin ketawa saturang mcm urang gila adalah...heeee..bah , kamu umpat saja sa bah..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 5:50 pm

blueberry wrote:
hehe...ba jaga ko brani mengumpat si monkey...
monkey dear..si borneo tu aa yg mengumpat ko..
sia indada kaitan ni hehe... alien


biarlah dia umpat sa...sa kenal juga bah si borneo ni...dulu pernah bertapa dengan dia di tempat yg sama..cuma sa ni inda abis ilmu pertapaan, pasal gansau tomod...banyak ilmu si tuan borneo ni..cuma dia jenis cool ( ..and charming too) Cool
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 5:59 pm

Borneo wrote:
Hehehe...nanti malam malam baru si monkey karual tu masam tunduyutung juga tu...aaiikk...bukan tonduyutung. ( Psssttt...berry, si monkey sudah jadi mod di sebelah tu...abislah sia kana ban kalau sia pigi sana kalau sia mengumpat monkey ni...).


Malam malam banyak idea bah tuan borneo...mood kita pun tenang saja pasal sejuk bah...kalau ada yg bikin panas pun, cepat saja cool down...inda bagus marah2 ni..kita punya adrenalin ni kena kuntrul sikit...nanti cepat berkedut tu muka..heee..happy go lucky la katakan...heheheee

bah..Macam mana cara berforum yg baik? bagi pendapat dari hati kita dengan ikhlas...guna bahasa yg mudah difahami...dan selitkan unsur persoalan balik..supaya dapat respons dari yg lain2..mana tau dapat membantu durang utk kembangkan idea2 atau keluarkan pengetahuan sedia ada durang..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara berforum   Tue Sep 09, 2008 7:46 pm

akinabalu wrote:
Bah, tiada apa-apa juga bah tu osmang. Sibecky cuma meluahkan apa yang dia fikirkan bah tu dan saya pun tahu bah osmang ada berusaha untuk memperbaiki diri dan osmang bukanlah teruk sangat seperti yang beberapa orang fikirkan. Kita mengambil pandirian yang kita ini hanya manusia biasa dan setiap manusia itu dijadikan oleh yang maha kuasa mengikut sifat-sifatnya dan kita juga boleh berubah apa lagi bulan baik ini kita lebih baik buat pahala. Okkah begitu osmang dan becky?





Signature ni macam bagus sikit. ndak lah saya macam takut2 saja sama si aki ini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
aramaiti69
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 83
Age : 55
Location : Upside down
Job/hobbies : Round Kampung
Points : 31
Registration date : 2008-09-14

PostSubject: Re: Cara berforum   Sun Sep 14, 2008 1:51 pm

Aramaiti semua, saya baru daftar ini hari bah.
Back to top Go down
http://nunukragang.forumotion.net/
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Cara berforum   Sun Sep 14, 2008 2:15 pm

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Bah, tiada apa-apa juga bah tu osmang. Sibecky cuma meluahkan apa yang dia fikirkan bah tu dan saya pun tahu bah osmang ada berusaha untuk memperbaiki diri dan osmang bukanlah teruk sangat seperti yang beberapa orang fikirkan. Kita mengambil pandirian yang kita ini hanya manusia biasa dan setiap manusia itu dijadikan oleh yang maha kuasa mengikut sifat-sifatnya dan kita juga boleh berubah apa lagi bulan baik ini kita lebih baik buat pahala. Okkah begitu osmang dan becky?





Signature ni macam bagus sikit. ndak lah saya macam takut2 saja sama si aki ini.
hihihiiii..... lusu kaoni gaman..... masam pobia bah kan gaman.....
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Cara berforum   Sun Sep 14, 2008 2:15 pm

aramaiti69 wrote:
Aramaiti semua, saya baru daftar ini hari bah.
bah salamat dtg aramaiti..... kao punya avatar masam aramai juga ooo.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara berforum   Sun Sep 14, 2008 7:50 pm

pukutarap wrote:
alphawaves wrote:






Signature ni macam bagus sikit. ndak lah saya macam takut2 saja sama si aki ini.
hihihiiii..... lusu kaoni gaman..... masam pobia bah kan gaman.....

Mana ndak gaman, banyak kali saya jatuh gaung baitu. Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Cara berforum   Mon Sep 15, 2008 3:22 pm

pukutarap wrote:
aramaiti69 wrote:
Aramaiti semua, saya baru daftar ini hari bah.
bah salamat dtg aramaiti..... kao punya avatar masam aramai juga ooo.....

Ya, memang betul aramaiti avatar dia tu. Very Happy
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Cara berforum   Mon Sep 29, 2008 4:06 am

Twisted Evil
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Cara berforum   Mon Sep 29, 2008 5:00 pm

osmangbinladeng wrote:
Twisted Evil


malas butul ni urang mengkasih pendapat nie...kekekekeeeee...kering idea kah buss?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Sponsored content




PostSubject: Re: Cara berforum   Today at 1:12 am

Back to top Go down
 
Cara berforum
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Whicon places new homes on the jamaican market
» Andrea Bocelli
» 400 Bad Request - Request Header Or Cookie Too Large
» How to edit a .bbtheme file

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: