SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF
Share | 
 

 Perawan Tua @ Anak dara tua

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts: 484
Points: 3
Registration date: 2008-04-15

PostSubject: Perawan Tua @ Anak dara tua   Wed Sep 03, 2008 9:08 pm

Saya mempunyai beberapa org teman (wanita)yg memilih utk terus hidup berseorangan biar pun umur ada yg sudah mencecah 40an..

1. Apa sebenarnya yang difikirkan oleh mereka ini?
2. Mengapa mereka jadi lebih "sensitif" (seperti pemarah dan sbginya) ?
3. Apakah batin mereka tersiksa?


kadang2 rentak saya macam sumbang2 kalau didepan dia orang ini. silap sikit tidak bertegur dua tiga hari..
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts: 603
Location: Kota Kinabalu
Job/hobbies: Kuli .... / Gossip ....
Points: 0
Registration date: 2008-04-22

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Wed Sep 10, 2008 11:25 am

1. Apa yang difikirkan oleh mereka?
Apa yang difikirkan oleh kita ..itu juga yg difikirkan oleh mereka , mcm mana cari duit ..lepas ni mau makan apa , dll

2. Megapa mereka jadi lebih sensitif?
Mungkin kerana umur sudah meningkat? hormon kali ...

3. Apakah batin mereka tersiksa?
Siksa? kenapa pula? sia rasa ndak lah ...tidak bermaksud mereka tidak kawin mereka sunyi ..maybe they prefer it to be that way kan ...

Tidak semua Andartu ni sensitif bah ... ada juga yang ok
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts: 938
Age: 54
Location: sanaa bah..
Job/hobbies: joomla! addict..
Points: 5
Registration date: 2008-02-26

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Wed Sep 10, 2008 9:25 pm

Dia orang ndak rasa apa2 kaitu aah mama?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts: 1370
Age: 101
Location: ..
Job/hobbies: ..
Points: -47
Registration date: 2008-06-03

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Wed Sep 10, 2008 11:00 pm

alphawaves wrote:
Dia orang ndak rasa apa2 kaitu aah mama?

Sa rasa ada bah tu..cuma durang inda mo kasi share..kalau mo share pun sama urang yg paling durang percaya saja..
ada satu kawan sekerja mum sa...dari sa sekolah rendah sampai sekarang, itu auntie belum kawin lagi..sa dapat tau itu bukan kehendak dia mo jadi bujang sampai tapi disebabkan perbuatan khianat org yg sakit hati sama dia..dia pernah kena pinang..tapi dia tolak..org yg ditolak pinangan tu 'mengenakan' dia..kalau ada lelaki suka dia , dia inda suka..kalau dia pula suka tu lelaki, lelaki pula inda mau sama dia..lawa bah ni auntie ni..
mum sa cerita ada masa dia ni sensitif betul..tapi kawan2 yg suda faham keadaan dia kasi biar saja.

sa rasa berbeza dengan ppuan yng mngambil keputusan utk tidak mau berkawin atas pilihan mereka sendiri..mungkin juga durang pernah broken heart tahap dewa sama lelaki..mana kita tau..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Mis_Vee
Newbie
Newbie


Female
Number of posts: 12
Age: 32
Location: Menggatal - Ampang
Job/hobbies: Reading, surfing internet
Points: -3
Registration date: 2008-09-25

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Tue Nov 11, 2008 4:57 pm

saya ada jgk kenalan yg gini... wanita berkerjaya, kreta honda civic, rumah teres dua tingkat.. satu jak yg kurang la.. xda teman hidup.. 30an suda umor dia.. still ok la sy rasa.. dia penah dikecewakan lelaki ba ni.. trus serik tul dia.. camana ya mo bgtau dia yg gagal sekali x semestinya gagal selama2nya.. kalo la ada calon, lelaki tu tinggal basuh kaki jak masuk rumah tu.. rumah dia fully furnished suda..
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts: 484
Points: 3
Registration date: 2008-04-15

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Thu Nov 13, 2008 7:39 pm

yg hairan lagi itu..bila ada saja lelaki mo tekel2 dia..awal2 sudah dia bagi amaran keras ohh..jangan dekat dia bilang..
Back to top Go down
dijainer
Newbie
Newbie


Female
Number of posts: 27
Age: 25
Location: sabah
Job/hobbies: movie
Points: 1
Registration date: 2008-10-26

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Fri Nov 14, 2008 3:54 pm

wohoho..wow! topic..

1. apa yang diurang fikir..
Sa rasa betulla apa yang h_mama ckp. Cuma cara diurang berfikir mungkin lain ckit. Selain tu, macam byk o benda yang diurang yang tau..mungkin byk masa free utk bc buku..entahla.
Apa-apapun mungkin diurang lebih bahagia begitu hahaha..

2. Kenapa diurang lebih sensitif..
Ya betul2..org gini memang sensitip yg teramat sangat. Tapi bukan semua la.
Stress pun ble jd penyebab ke-sensitif-an diurang. Biasalah, hidup sorang2 x sama mcm hidup lebih dari sorang hoh0..MUngkin juga angkara h0rm0n hehehe..tapi lama2 diurang okeh la tuu(kurang sensitip)..mungkin pas lewat 40-an..pandai kontrol emosi da mungkin.

3. Apakah batin mereka tersiksa?
wohohoho..yang ni no komen. ngahaha..

lAGI 1, biasanya diurang punya kata2 sangat pedas membelah jiwa. Sikkit2 mau marah..sikit2 membebel. Buat salah sikit ada la tu kuar kata2 yg menyayat ati, bikib panas pun ada. Tapi bukan semua la..auntie kwn saya pun x kawen..keja dia pegwi pendidikan. Tu auntie saaaangat baik, tdk cepat marah, tdk kuat membebel.

Zaman sekolah dulu2, pernah saturang kwn saya bg cadangan 'wui,apa kmu mau join kelab andartu kah? Aku jd pengerusi.' hahaha..sakit perut kami ketawa dengar dia ckp camtu. Tapi macam best juga tu sebab ble buat apa-apa jak kita mau. Duit pun banyak..Boleh spend kawan-kawan, anak-anak buah, shopping sampai tetunggang-tunggang, boleh p mana-mana jak..Paris? Korea? Hawaii?? cehh..kunun la. Mungkin sebab ni lah ada sebilangan wanita-wanita yang memilih untuk jadi single selamanya..

Tapi walau apa pun dorang ada sebab sendiri. Walaupun susah mau paham kenapa dorang begitu, kita kena respek dorang kan?

Apa pendapat yang lain-lain..
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts: 581
Points: 49
Registration date: 2008-02-22

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Fri Nov 14, 2008 11:01 pm

Banyak perkara yang menyebabkan seseorang wanita lewat kahwin atau tak kahwin langsung. Ada yang patah hati. Ada yang tak sanggup ada komitmen terhadap keluarga. Ada yang mahu fokus kepafa kejayaan kerjaya mereka. Pendek kata, banyak sebab mereka begitu.

Namun begitu, adalah lebih baik jika berkeluarga kerana jika berkeluarga dan sibuk dengan anak-anak akan menghindari daripada melakukan perkara yang tak diingini oleh agama masing-masing.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts: 603
Location: Kota Kinabalu
Job/hobbies: Kuli .... / Gossip ....
Points: 0
Registration date: 2008-04-22

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Wed Nov 19, 2008 9:52 am

alphawaves wrote:
Dia orang ndak rasa apa2 kaitu aah mama?


Rasa apa Alpha? Rasa oren ..... kekekekke , kadang2 mungkin pandai juga datang tu rasa sunyi kan ..mustahil lah dalam hati durang ndak pandai jelos bah nampak kawan lain bersama laki durang sendiri kan , apa lagi klu umur sudah meningkat nampak kawan yg satu umur sudah beranak pinak ....

Very Happy :pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts: 603
Location: Kota Kinabalu
Job/hobbies: Kuli .... / Gossip ....
Points: 0
Registration date: 2008-04-22

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Wed Nov 19, 2008 9:53 am

Off Topic dulu kijap

Aki, gambar butul kaitu aahhh? hehe
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts: 581
Points: 49
Registration date: 2008-02-22

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Thu Nov 20, 2008 12:29 pm

hot_mama wrote:
Off Topic dulu kijap

Aki, gambar butul kaitu aahhh? hehe


Off topic: Bukan bah hot_mama. Namun begitu, ada hampir kesamaan peribadi saya dengan gambar itu. Sebab tulah saya guna gambar tu.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts: 68
Age: 43
Location: Sabah
Job/hobbies: Reading.
Points: 12
Registration date: 2008-11-22

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Sat Nov 22, 2008 11:54 pm

akinabalu wrote:
hot_mama wrote:
Off Topic dulu kijap

Aki, gambar butul kaitu aahhh? hehe


Off topic: Bukan bah hot_mama. Namun begitu, ada hampir kesamaan peribadi saya dengan gambar itu. Sebab tulah saya guna gambar tu.

kalau dia org tidak berkahwin.. nah itu satu kerugian amatlah.
Back to top Go down
http://pitasonline.net
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts: 165
Points: 21
Registration date: 2008-02-26

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Tue Nov 25, 2008 10:41 pm

pinsan wrote:
akinabalu wrote:
hot_mama wrote:
Off Topic dulu kijap

Aki, gambar butul kaitu aahhh? hehe


Off topic: Bukan bah hot_mama. Namun begitu, ada hampir kesamaan peribadi saya dengan gambar itu. Sebab tulah saya guna gambar tu.

kalau dia org tidak berkahwin.. nah itu satu kerugian amatlah.

Memang banyak tidak untungnya jika tidak kahwin namun begitu kita hormati keputusan mereka dan harap terbuka hati mereka untuk menerima yang berkenan di hati mereka.
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts: 68
Age: 43
Location: Sabah
Job/hobbies: Reading.
Points: 12
Registration date: 2008-11-22

PostSubject: Re: Perawan Tua @ Anak dara tua   Thu Nov 27, 2008 9:45 pm

betul tuan mamat.. cuma sekiranya boleh, khabar2kan juga kepada mereka ini ttg nikmatnya kahwin, mungkin salah satu sebab mereka ini tidak suka berkahwin kerana tiada pendedahan ttg hal tersebut.

Bagaimana pun saya risau juga ya tuan mamat, apakah kesan2 dari segi fisikal, emosi dan spiritual kepada mereka2 yg tidak pernah merasa nikmat seks dan alam rumah tangga ini.

kenapa saya mengatakan demikian kerana ada kajian2 sains yg mengatakan bahawa seks ini adalah sesuatu yg amat baik dan digalakan terutama utk pengurangan toksin dalam badan.
Back to top Go down
http://pitasonline.net
 

Perawan Tua @ Anak dara tua

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

 Similar topics

-
» Joshua Davis -- Missing 2/4/11
» Park Bom

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Psychology-