SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 bulih-bulih sudah ni tau........

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Sun Sep 07, 2008 8:07 pm

froneTier wrote:
allo Jaguar ,.ko pun ada d sini ka?,.hehehe afro

hallo fron..ko baru join ni web kah...
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Mon Sep 08, 2008 2:59 am

jaguar wrote:
alphawaves wrote:
jaguar wrote:
alphawaves wrote:
skyjetj wrote:
Atuuukkkooiii jaguar! Soira ko korikot? Welome, welcome... cheers

okon ko tulun tokou gia isiyo ri.. Very Happy
atok kui..kada memberos dusun...
macam mana ni...orang lain join ni web pun binggung lau cakap dusun...
off topic cakap dusun..baru le mantap...aku orang berbangsa dusun berdarah cina...paham apa yang kamu cakap tu...

mentaku=montoku,
memboros=mimboros,

Spelling ndak ngam tu..dusun/sina? bah tulun tokou.! Very Happy

bukan apa nanti kalau slang ndak butul, org cakap ini org suluk pandai cakap dusun lah.hihihi..

anak kelahiran dusun iban+sino dusun.....
lau orang suluk pun..dorang takkan faham bahasa dusun pun...
lau orang nak sindir aku bahasa dusun pun aku tahu...cuma aku tak brp lancar bercakap saja...pertuturan dalam rumah bukan bahasa dusun...
cuma aku berlajar memehami 6 bahasa yang berlainan...

Bah, kalau mau bincang tentang bahasa Dusun, buka thread di ruangan Education.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Mon Sep 08, 2008 3:12 am

hai jaguar,

sa harap blm terlambat sa mewelcomekan ko... Rolling Eyes
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
froneTier
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 22
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : mcm2 ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 10, 2008 12:42 pm

jaguar wrote:
froneTier wrote:
allo Jaguar ,.ko pun ada d sini ka?,.hehehe afro

hallo fron..ko baru join ni web kah...

ya,.baru jg bah join ni,. Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 10, 2008 4:02 pm

Welcome jaguar. Buat macam rumah sendiri di sini ok.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Today at 9:35 pm

Back to top Go down
 
bulih-bulih sudah ni tau........
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: