SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 bulih-bulih sudah ni tau........

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Tue Sep 02, 2008 8:52 pm

Monkey wrote:
jaguar wrote:
skyjetj wrote:
Monkey wrote:
skyjetj wrote:
Uuiii! Tidak baik tau tidak hormat mod monkey.


Alalaahhhhh ...minta ampun...minta maap..sorry puan tukul..monkey ni selalu lupa daratan..pasal selalu bergayut gayutan..siou..hehehee..sa mo main main sama si puan tahan saja bah tu sky..ko nie...ehh..

Kagutan mangkali monkey ni malam. Minum air suam banyak-banyak gia.

yaba...terlalu syok bah tu...bukan kegutan...bulan puasa mana boleh minum mentaku...wakaka


dalam betul meaning si jaguar ni...aduinaa..cuba ko check check Sky, betul ka dia ni JAGUAr atau JaGuan..

Hihihi...talabih sudah kita ni monkey. Marahlah sijaguar ni. Jangan marah ah jaguar, nanti kena jual. rabbit
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Tue Sep 02, 2008 8:53 pm

skyjetj wrote:
jaguar wrote:
skyjetj wrote:
Mcam biasa dengarlah gaya bahasa jaguar ni. scratch
biasa???kat mana yer? Shocked

Yang wakaka tu yg biasa didengar atau saya silap orang ni? Laughing
cuba ko teka siapa aku
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Tue Sep 02, 2008 8:54 pm

Monkey wrote:
jaguar wrote:
skyjetj wrote:
Monkey wrote:
skyjetj wrote:
Uuiii! Tidak baik tau tidak hormat mod monkey.


Alalaahhhhh ...minta ampun...minta maap..sorry puan tukul..monkey ni selalu lupa daratan..pasal selalu bergayut gayutan..siou..hehehee..sa mo main main sama si puan tahan saja bah tu sky..ko nie...ehh..

Kagutan mangkali monkey ni malam. Minum air suam banyak-banyak gia.

yaba...terlalu syok bah tu...bukan kegutan...bulan puasa mana boleh minum mentaku...wakaka


dalam betul meaning si jaguar ni...aduinaa..cuba ko check check Sky, betul ka dia ni JAGUAr atau JaGuan..

matai,,,,ada2 saja c monkey ni...jaguar jg jaguan...
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Tue Sep 02, 2008 8:56 pm

skyjetj wrote:
Monkey wrote:
jaguar wrote:
skyjetj wrote:
Monkey wrote:
skyjetj wrote:
Uuiii! Tidak baik tau tidak hormat mod monkey.


Alalaahhhhh ...minta ampun...minta maap..sorry puan tukul..monkey ni selalu lupa daratan..pasal selalu bergayut gayutan..siou..hehehee..sa mo main main sama si puan tahan saja bah tu sky..ko nie...ehh..

Kagutan mangkali monkey ni malam. Minum air suam banyak-banyak gia.

yaba...terlalu syok bah tu...bukan kegutan...bulan puasa mana boleh minum mentaku...wakaka


dalam betul meaning si jaguar ni...aduinaa..cuba ko check check Sky, betul ka dia ni JAGUAr atau JaGuan..

Hihihi...talabih sudah kita ni monkey. Marahlah sijaguar ni. Jangan marah ah jaguar, nanti kena jual. rabbit

aku ok bah..jan risau..gurau2 pun ttp ada yg serius...wakakkaa...mantap
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Tue Sep 02, 2008 8:59 pm

sini SBF ni urang urang dia ada bermacam macam pe'el..ada yg holy thinker, ada yg holy crab, holy cow..halooween pun ada..yg penting bilang mods..jaga bahasa..so, kita tenguk la.kalau tu urang OK, open minded, masuk dlm kategori holy crab@holy cow..bah apa cerita memang masuk jak tu..jangan saja p usik yg holy thinker...kena khutbah nanti..

satu ja yg teda sini..holy sh1t...itu memang terus kena banned tu.. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Tue Sep 02, 2008 9:00 pm

jaguar wrote:
skyjetj wrote:
Monkey wrote:
jaguar wrote:
skyjetj wrote:
Monkey wrote:
skyjetj wrote:
Uuiii! Tidak baik tau tidak hormat mod monkey.


Alalaahhhhh ...minta ampun...minta maap..sorry puan tukul..monkey ni selalu lupa daratan..pasal selalu bergayut gayutan..siou..hehehee..sa mo main main sama si puan tahan saja bah tu sky..ko nie...ehh..

Kagutan mangkali monkey ni malam. Minum air suam banyak-banyak gia.

yaba...terlalu syok bah tu...bukan kegutan...bulan puasa mana boleh minum mentaku...wakaka


dalam betul meaning si jaguar ni...aduinaa..cuba ko check check Sky, betul ka dia ni JAGUAr atau JaGuan..

Hihihi...talabih sudah kita ni monkey. Marahlah sijaguar ni. Jangan marah ah jaguar, nanti kena jual. rabbit

aku ok bah..jan risau..gurau2 pun ttp ada yg serius...wakakkaa...mantap

Hhehehe...ya mantap mantap. Jaguar rasa jadikah 16 September ni kerajaan bertukar di Malaysia ni?
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 03, 2008 5:56 am

Bah, selamat jaguar. apa cerita?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 03, 2008 6:25 am

Borneo wrote:
Bah, selamat jaguar. apa cerita?
masih meronda2 dalam forum....banyak sangat topic....
binggung mau faham...tp cuba nak faham...
asal web ni mmg dari mana?
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 03, 2008 7:55 am

Web ni hasil usaha orang Sabah juga bah jaguar. Sebab tulah ramai ahli Sabahan. Saya melihat pun tidak banyak tempat perbincangan orang-orang Sabah secara online.

Kita juga akan membuat pembersihan post-post yang tidak sesuai kerana mengikut perjanjian dan peraturan berforum, 'off topic discussions' yang tidak dinyatakan tidak diperbolehkan. Post dimaksudkan sesuai dipadam. Ini akan membingungkan ahli-ahli lain kerana menyimpang dari topik asal.

Harap jaguar dapat menyesuaikan diri dan maklumkan kepada pihak pengurusan SBF mana-mana post yang tidak sesuai untuk ditapis.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 03, 2008 9:56 am

welkam jaguar... alien ..
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 03, 2008 8:54 pm

Monkey wrote:
Mana sa tau kalau dia tu memang madam?...heheeee..jantina pun inda ada tu....aaaaah..sa kasi shemale..paling senang la tu..

hai BB..ehem, ehem........rileks bah! Shocked
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Wed Sep 03, 2008 8:57 pm

skyjetj wrote:
Atuuukkkooiii jaguar! Soira ko korikot? Welome, welcome... cheers

okon ko tulun tokou gia isiyo ri.. Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 6:38 pm

akinabalu wrote:
Web ni hasil usaha orang Sabah juga bah jaguar. Sebab tulah ramai ahli Sabahan. Saya melihat pun tidak banyak tempat perbincangan orang-orang Sabah secara online.

Kita juga akan membuat pembersihan post-post yang tidak sesuai kerana mengikut perjanjian dan peraturan berforum, 'off topic discussions' yang tidak dinyatakan tidak diperbolehkan. Post dimaksudkan sesuai dipadam. Ini akan membingungkan ahli-ahli lain kerana menyimpang dari topik asal.

Harap jaguar dapat menyesuaikan diri dan maklumkan kepada pihak pengurusan SBF mana-mana post yang tidak sesuai untuk ditapis.
ngam tu bro,,aku setuju tu...buang pose yang tak berkaitan dgn tajuk(spammer)
biar post yang boleh di kongsi bersama,,,jan sekadar menaikkan post
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 6:40 pm

blueberry wrote:
welkam jaguar... alien ..
tq2..sila tunjuk ajar orang baru
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 6:43 pm

Welcome jaguar.
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 6:45 pm

alphawaves wrote:
Monkey wrote:
Mana sa tau kalau dia tu memang madam?...heheeee..jantina pun inda ada tu....aaaaah..sa kasi shemale..paling senang la tu..
hai BB..ehem, ehem........rileks bah! Shocked

bb??nda faham ni...apa yang rileks...binggung aku..huhu
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 6:48 pm

jaguar wrote:
alphawaves wrote:
Monkey wrote:
Mana sa tau kalau dia tu memang madam?...heheeee..jantina pun inda ada tu....aaaaah..sa kasi shemale..paling senang la tu..
hai BB..ehem, ehem........rileks bah! Shocked

bb??nda faham ni...apa yang rileks...binggung aku..huhu

bahasa si alpha ni kadang kadang complicated...heheheeeee..hanya urang yg dia tujukan saja tu yg faham makna sebalik ayat...ngeheheee...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 6:51 pm

alphawaves wrote:
skyjetj wrote:
Atuuukkkooiii jaguar! Soira ko korikot? Welome, welcome... cheers

okon ko tulun tokou gia isiyo ri.. Very Happy
atok kui..kada memberos dusun...
macam mana ni...orang lain join ni web pun binggung lau cakap dusun...
off topic cakap dusun..baru le mantap...aku orang berbangsa dusun berdarah cina...paham apa yang kamu cakap tu...
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 6:52 pm

Monkey wrote:
jaguar wrote:
alphawaves wrote:
Monkey wrote:
Mana sa tau kalau dia tu memang madam?...heheeee..jantina pun inda ada tu....aaaaah..sa kasi shemale..paling senang la tu..
hai BB..ehem, ehem........rileks bah! Shocked

bb??nda faham ni...apa yang rileks...binggung aku..huhu

bahasa si alpha ni kadang kadang complicated...heheheeeee..hanya urang yg dia tujukan saja tu yg faham makna sebalik ayat...ngeheheee...

...sia paham bah sakap alpha tu...
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 7:01 pm

oic...macam lain saja maksudnya...aku orang baru ni..tp dapat tangkap apa yang d maksudkan tu...bulih2 sudah ni tau
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Thu Sep 04, 2008 7:08 pm

...bulih bah kalau kau jaguar... Laughing
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Sat Sep 06, 2008 9:20 pm

bah selamat datang jaguar...hihihi
Back to top Go down
http://www.google.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Sat Sep 06, 2008 9:36 pm

jaguar wrote:
alphawaves wrote:
skyjetj wrote:
Atuuukkkooiii jaguar! Soira ko korikot? Welome, welcome... cheers

okon ko tulun tokou gia isiyo ri.. Very Happy
atok kui..kada memberos dusun...
macam mana ni...orang lain join ni web pun binggung lau cakap dusun...
off topic cakap dusun..baru le mantap...aku orang berbangsa dusun berdarah cina...paham apa yang kamu cakap tu...

mentaku=montoku,
memboros=mimboros,

Spelling ndak ngam tu..dusun/sina? bah tulun tokou.! Very Happy

bukan apa nanti kalau slang ndak butul, org cakap ini org suluk pandai cakap dusun lah.hihihi..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
froneTier
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 22
Age : 33
Location : kota kinabalu
Job/hobbies : mcm2 ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Sun Sep 07, 2008 9:22 am

allo Jaguar ,.ko pun ada d sini ka?,.hehehe afro
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Sun Sep 07, 2008 8:05 pm

alphawaves wrote:
jaguar wrote:
alphawaves wrote:
skyjetj wrote:
Atuuukkkooiii jaguar! Soira ko korikot? Welome, welcome... cheers

okon ko tulun tokou gia isiyo ri.. Very Happy
atok kui..kada memberos dusun...
macam mana ni...orang lain join ni web pun binggung lau cakap dusun...
off topic cakap dusun..baru le mantap...aku orang berbangsa dusun berdarah cina...paham apa yang kamu cakap tu...

mentaku=montoku,
memboros=mimboros,

Spelling ndak ngam tu..dusun/sina? bah tulun tokou.! Very Happy

bukan apa nanti kalau slang ndak butul, org cakap ini org suluk pandai cakap dusun lah.hihihi..

anak kelahiran dusun iban+sino dusun.....
lau orang suluk pun..dorang takkan faham bahasa dusun pun...
lau orang nak sindir aku bahasa dusun pun aku tahu...cuma aku tak brp lancar bercakap saja...pertuturan dalam rumah bukan bahasa dusun...
cuma aku berlajar memehami 6 bahasa yang berlainan...
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Sponsored content




PostSubject: Re: bulih-bulih sudah ni tau........   Today at 6:53 am

Back to top Go down
 
bulih-bulih sudah ni tau........
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: