SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Kisah cinta anda dulu-dulu..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Sat Sep 06, 2008 3:56 pm

blueberry wrote:
ya ba aki..klu teda jodoh mimang teda la tu...

M tu membakut kaitu monkey...bulih imajin oh sisiran rambut jefri din hahaha..msti ko femes ni dulu kan monkey..tomboy yg jambu..peewit...hehe.. Basketball
p

Yup,berry..mum sa kasi pinda sementara pasal dia nda mo sa masuk kelas peralihan..pasal masa tu, murid dari sekolah rendah cina mesti masuk kelas peralihan dulu baru masuk tingkatan 1...ap nda femes...kkawan sa yg besa p tabasan..sa pula jenis putih kuning...aduhai..terus kena tau bukan urang sana pasal logat lain macam..bukan setakat di sekolah saja..dari sebelah menyebelah kampung pun ada sa punya secret admirer..mulaauu eeh..time sa limpas depan diam saja kunu..bila suda jauh sikit baru mo teriak '' BB...sia anu kirim salam sama ko..dia suka ko"..heeeee...adakah mengurat pun main jauh jauh..sa punya uncle kasi warning sama sa ' bukan mo ingat tu sintaaa sajaaa..kamu ni sinta munyit..belajar dulu smpai pandai."..garang sa punya uncle ni tapi besa laa..banyak akal kancil..apa guna tu akal kalau inda guna kan..hehee
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Sat Sep 06, 2008 11:35 pm

Pak B...dulu dulu ada jugalah ampat lima anam tujuh lapan urang sumandak yang mau bacinta sama Pak B...tapi Pak B ni jenis rock selamba saja..tia mau pikir hal hal cinta cinta...tau taulah Pak B bukan ada duit mau bawa anak dara urang dating...duit pun salalu tidada..kalau ada kana kasih mama adalah kalau tiada...tiadalah..kawan kawan lain masing masing ada girlpren..ada juga kes Pak B jadi posmen member yang bacinta..lama lama itu sumandak tersuka sama Pak B ..tapi Pak B tulak..pasal mau jaga hati kawan..bila habis sikul...ada karaja..ada duit sandiri barulah Pak B barani mau bacinta ( sama Mak B )...demikianlah carita Pak B..yang tidak sebarapa ini...hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Sun Sep 07, 2008 8:03 am

uiksa, sa pun byk ni cerita cintan2 bersantan ni tp mcm tdk cramp jari jemari sa kalau sa cerita cni. Lucu jg sa rasa kalau teringat zaman bujang2 ni... Haha! Siuk bah kan itu feeling masa mula2 mau kanal2 org, malu2 kunun, kdg2 pandai panik lagi...
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Sun Sep 07, 2008 8:07 am

sa ingat dulukan, kena panggil playgirl oh masa skolah menengah sbb ramai lelaki p cerita2 n jumpa sa d skolah... Ramai jg yg mau urat2 ni tp mmg sa pandai elak dr dorg. Mcm matang la kunun jg masa skolah dulu tp pandai mau muntah lg tu kalau ada lelaki berabis mau urat sa terutama yg sa tdk berkenan. Sa pun eran oh napa sampai mau muntah... Question
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Sun Sep 07, 2008 9:43 am

macam manalah rasanya itu kalau sampai ada anak 3 pun masih malu-malu lagi sama pasangan?

ini adlaah pengalaman mereka yang dulu kerana cara perkawinan dulu ialah di tentukan oleh ibubapa. perkawinan dahulu di pimpin dengan cara disiplin dan atitude oleh kedua pihak ibubapa pasangan..

itu sebab jarang berlaku cerai pada masa dulu. ramai yang mengatakan bahawa walaupun sudah kawin dan ada 2 anak mereka pasangan masih lagi malu-malu dan mereka berusaha menyenangkan hati antara mereka sesama suami isteri. kalau ada yang tak setuju, mereka dengan penuh disiplin akan menyatakan ketidak setujuan mereka sebab mereka tidak ada asmara cinta macam zaman kita kini yang walaupun dalam sms dan telefon masih lagi kunu cinta melekat ni... dah kawin bukan cinta melekat sudah dah jadi cinta piring terbang lah pula..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Sun Sep 07, 2008 11:58 am

bushido wrote:
macam manalah rasanya itu kalau sampai ada anak 3 pun masih malu-malu lagi sama pasangan?

ini adlaah pengalaman mereka yang dulu kerana cara perkawinan dulu ialah di tentukan oleh ibubapa. perkawinan dahulu di pimpin dengan cara disiplin dan atitude oleh kedua pihak ibubapa pasangan..

itu sebab jarang berlaku cerai pada masa dulu. ramai yang mengatakan bahawa walaupun sudah kawin dan ada 2 anak mereka pasangan masih lagi malu-malu dan mereka berusaha menyenangkan hati antara mereka sesama suami isteri. kalau ada yang tak setuju, mereka dengan penuh disiplin akan menyatakan ketidak setujuan mereka sebab mereka tidak ada asmara cinta macam zaman kita kini yang walaupun dalam sms dan telefon masih lagi kunu cinta melekat ni... dah kawin bukan cinta melekat sudah dah jadi cinta piring terbang lah pula..

Macam dalam cerita filem P Ramlee pula tu bushido. Laughing
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 09, 2008 5:39 am

adui monkey msti sengsara uncle ko jaga ko dulu kan hahaha..suda la femes (jambu gia..hehe)..jajal lagi.. Laughing

si becky pun femes smpai kana panggil playgurl..wah..bukan alang2 ba ko ni my pren hehe.. Smile

si bushido pulak bikin meradang..dia yg stat ni tred..tp dia pulak inda redi kasi crita kisah sinta dia yg dulu2..main buyuk ba ko ni.. Rolling Eyes
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 09, 2008 9:23 am

Monkey wrote:
aduinaaa..sa punya cinta munyit mula masa sia dalam darjah 6..yg mengurat sa tu budak dari sekolah menengah.,,budak form 3.Gila eehh..tiap hari ada jak surat cinta...naik form 1,kami break kunu..pasal dia tukar sekolah..cheaah..sa kena kirim surat by the boy from kelas peralihan..jenis gudboy punya looking, sisiran belah tapis..aduinaaa..susah hati sa kalau masa perhimpunan pasal barisan kami berhampiran saja..malu malu kunu..tapi surat tiap hari menyusul..masuk lagi satu boy dari form 3..hensem banget..putih melepak, sisiran rambut mcm jeffry din..aduiinaa..ada saja yg inda kena di mata, tapi carry on juga the 'cinta monyet'...surat sentiasa berbalas..tapi nda apa, 'motivasi' sa juga, sebab result nda pernah kondem ...olwez the top three in class..naik form 2, sa pinda sekolah, without saying gudbye...sa dengar from my cousin , durang tercari cari kemana menghilangnya sweet tomboy gurl yg garagas ....last visit sa sana pekan "M", my auntie kasi tau the boy next kampung olwez ask her 'where is ur seet niece?"...heheee..apa buleh buat..nama suda cinta monyet..


Nah hotmama, sa suda cerita kisah cinta sa dulu2..the pekan "M" actually stand for pekan next to bongawan..ramai kkawan sa di sana inda kanal lagi sama sa kali..pasal from the tomboy tukar tu perempuan ayu ..muahahahaaa...


Ainnahhh ...kali ku kanal ko ni Dang? sama kian kampung kita tu ..Bah aku mau ingat dulu ni sepa aahh kawan aku yg dulu tomboy seksi tu ahhh?? hmmmm .... Rolling Eyes
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 09, 2008 9:27 am

Monkey wrote:
blueberry wrote:
ya ba aki..klu teda jodoh mimang teda la tu...

M tu membakut kaitu monkey...bulih imajin oh sisiran rambut jefri din hahaha..msti ko femes ni dulu kan monkey..tomboy yg jambu..peewit...hehe.. Basketball
p

Yup,berry..mum sa kasi pinda sementara pasal dia nda mo sa masuk kelas peralihan..pasal masa tu, murid dari sekolah rendah cina mesti masuk kelas peralihan dulu baru masuk tingkatan 1...ap nda femes...kkawan sa yg besa p tabasan..sa pula jenis putih kuning...aduhai..terus kena tau bukan urang sana pasal logat lain macam..bukan setakat di sekolah saja..dari sebelah menyebelah kampung pun ada sa punya secret admirer..mulaauu eeh..time sa limpas depan diam saja kunu..bila suda jauh sikit baru mo teriak '' BB...sia anu kirim salam sama ko..dia suka ko"..heeeee...adakah mengurat pun main jauh jauh..sa punya uncle kasi warning sama sa ' bukan mo ingat tu sintaaa sajaaa..kamu ni sinta munyit..belajar dulu smpai pandai."..garang sa punya uncle ni tapi besa laa..banyak akal kancil..apa guna tu akal kalau inda guna kan..hehee


Budak Pei Yin pulak ko ni ahh .. karang ku mengunjar siapa kah dikau aahh BB ku sayang ... Razz
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 09, 2008 6:47 pm

hot_mama wrote:
Monkey wrote:
blueberry wrote:
ya ba aki..klu teda jodoh mimang teda la tu...

M tu membakut kaitu monkey...bulih imajin oh sisiran rambut jefri din hahaha..msti ko femes ni dulu kan monkey..tomboy yg jambu..peewit...hehe.. Basketball
p

Yup,berry..mum sa kasi pinda sementara pasal dia nda mo sa masuk kelas peralihan..pasal masa tu, murid dari sekolah rendah cina mesti masuk kelas peralihan dulu baru masuk tingkatan 1...ap nda femes...kkawan sa yg besa p tabasan..sa pula jenis putih kuning...aduhai..terus kena tau bukan urang sana pasal logat lain macam..bukan setakat di sekolah saja..dari sebelah menyebelah kampung pun ada sa punya secret admirer..mulaauu eeh..time sa limpas depan diam saja kunu..bila suda jauh sikit baru mo teriak '' BB...sia anu kirim salam sama ko..dia suka ko"..heeeee...adakah mengurat pun main jauh jauh..sa punya uncle kasi warning sama sa ' bukan mo ingat tu sintaaa sajaaa..kamu ni sinta munyit..belajar dulu smpai pandai."..garang sa punya uncle ni tapi besa laa..banyak akal kancil..apa guna tu akal kalau inda guna kan..hehee


Budak Pei Yin pulak ko ni ahh .. karang ku mengunjar siapa kah dikau aahh BB ku sayang ... Razz


Salah tekaan mu itu hotmama...asal ku bukan dari membakut bah...nda ku mau sama sekolah yg mama ku pilih di tempat asal aku tu..ada budak lelaki yg inda ku suka...nah..datang auntie aku mengofer..mau kah inda aku tinggal sama dia di membakut..lagipun setahun saja bah..apa lagi aku iyah saja..maka bermula la episod baru di membakut..inda berapa campin bah aku berkurapak brunei ani..dulu2..ada satu budak ppuan org brunei jadi geng karas aku..lama aku inda berjumpa sama dia..miss sudah aku sama dia ..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 09, 2008 6:48 pm

hot_mama wrote:
Monkey wrote:
aduinaaa..sa punya cinta munyit mula masa sia dalam darjah 6..yg mengurat sa tu budak dari sekolah menengah.,,budak form 3.Gila eehh..tiap hari ada jak surat cinta...naik form 1,kami break kunu..pasal dia tukar sekolah..cheaah..sa kena kirim surat by the boy from kelas peralihan..jenis gudboy punya looking, sisiran belah tapis..aduinaaa..susah hati sa kalau masa perhimpunan pasal barisan kami berhampiran saja..malu malu kunu..tapi surat tiap hari menyusul..masuk lagi satu boy dari form 3..hensem banget..putih melepak, sisiran rambut mcm jeffry din..aduiinaa..ada saja yg inda kena di mata, tapi carry on juga the 'cinta monyet'...surat sentiasa berbalas..tapi nda apa, 'motivasi' sa juga, sebab result nda pernah kondem ...olwez the top three in class..naik form 2, sa pinda sekolah, without saying gudbye...sa dengar from my cousin , durang tercari cari kemana menghilangnya sweet tomboy gurl yg garagas ....last visit sa sana pekan "M", my auntie kasi tau the boy next kampung olwez ask her 'where is ur seet niece?"...heheee..apa buleh buat..nama suda cinta monyet..


Nah hotmama, sa suda cerita kisah cinta sa dulu2..the pekan "M" actually stand for pekan next to bongawan..ramai kkawan sa di sana inda kanal lagi sama sa kali..pasal from the tomboy tukar tu perempuan ayu ..muahahahaaa...


Ainnahhh ...kali ku kanal ko ni Dang? sama kian kampung kita tu ..Bah aku mau ingat dulu ni sepa aahh kawan aku yg dulu tomboy seksi tu ahhh?? hmmmm .... Rolling Eyes

aku sekolah di St.Patrick bah hotmama...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 10, 2008 4:54 am

oo ingatkan ko urang membakut sayang .... sama pula skulah kita tu ya ..hehe
Back to top Go down
walaitokou
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 71
Age : 36
Location : KK-Ranau-Telupid-Sandakan-LDatu-Tawau
Job/hobbies : Internet
Points : 27
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 10, 2008 5:39 am

Tahun berapa sekolah St Patrick tu? ( Busybody pula saya ).
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 10, 2008 2:24 pm

blueberry wrote:
adui monkey msti sengsara uncle ko jaga ko dulu kan hahaha..suda la femes (jambu gia..hehe)..jajal lagi.. Laughing

si becky pun femes smpai kana panggil playgurl..wah..bukan alang2 ba ko ni my pren hehe.. Smile

si bushido pulak bikin meradang..dia yg stat ni tred..tp dia pulak inda redi kasi crita kisah sinta dia yg dulu2..main buyuk ba ko ni.. Rolling Eyes

waduh sudah saya kasi kena buyuk ko kan? he he he

bah saya serita lah kunun.. bukan cerita yang negatif dan keburukan diri namun sejujurnya inilah diri manusia.

suatu ketika dulu semasa di bangku sekolah rendah iaitu semasa tahun 6 barulah saya pernah berkenalan dengan perempuan yang bukan saudara saya. maklumlah kalau di kg semua kawan2 sebaya adalah saudara terdekat. maka di sekolah rendah itu barulah saya tahu bezanya bahawa kalau saudara ni rapat macam mana pun tidak ada istilah suka... namun lain lah pula kalau orang lain yang tiada kaitan saudara ni... maka masa tahun 6 itulah saya kunun tiba-tiba suka dengan perempuan di kelas sebela saya kunun.

nakal tu memanglah saya nakal tetapi asal saja kunun perempuan yang saya suka itu datang terus kuntrul habis jadi budak baik..he he he badigol betul lah zaman budak2 ni...

he he he he bah blueberry saya sudah cerita ni...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 11, 2008 4:25 am

walaitokou wrote:
Tahun berapa sekolah St Patrick tu? ( Busybody pula saya ).


Sepa? sia kah si BB ko tanya ni miau .. hehe Walai bah? sekolah rendah kah sekolah menengah?
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 11, 2008 5:52 am

bushido wrote:

waduh sudah saya kasi kena buyuk ko kan? he he he

bah saya serita lah kunun.. bukan cerita yang negatif dan keburukan diri namun sejujurnya inilah diri manusia.

suatu ketika dulu semasa di bangku sekolah rendah iaitu semasa tahun 6 barulah saya pernah berkenalan dengan perempuan yang bukan saudara saya. maklumlah kalau di kg semua kawan2 sebaya adalah saudara terdekat. maka di sekolah rendah itu barulah saya tahu bezanya bahawa kalau saudara ni rapat macam mana pun tidak ada istilah suka... namun lain lah pula kalau orang lain yang tiada kaitan saudara ni... maka masa tahun 6 itulah saya kunun tiba-tiba suka dengan perempuan di kelas sebela saya kunun.

nakal tu memanglah saya nakal tetapi asal saja kunun perempuan yang saya suka itu datang terus kuntrul habis jadi budak baik..he he he badigol betul lah zaman budak2 ni...

he he he he bah blueberry saya sudah cerita ni...

hahaha...pndai jgk otomatik kuntrul hensem oh kan hehe..
tu la klu dpan urg yg kita suka trus tiba2 pndai tukar tu
karekter.. jan ckp budak2 suda bsar2 ni pun maasi jgk ba
bgitu esp klu tjmpa urg yg disukai..na pndai lain2 tu gaya
(klu pmpuan) mula2 galangas trus jd ayu hahaha...yg byk
ckp trus jd pendiam ba (psal ilang idea hehe) tongue pirat alien
Back to top Go down
elis
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 3
Age : 34
Location : Sabah
Job/hobbies : Teda
Points : 3
Registration date : 2009-03-24

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Mar 24, 2009 11:01 am

waakaka..sy ndada pengalaman cinta munyit..abis klu ada urg mengurat sy lari satu ratus meter..Very Happy..tp sy paling gerigitan ni satu budak d kelas sy dulu dia p tulis I LOB U basar2 sana mija sy pakai liquid paper..panat2 sy lapis mija saya lawa2 dia p conteng pula..Razz
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Mar 24, 2009 2:03 pm

elis wrote:
waakaka..sy ndada pengalaman cinta munyit..abis klu ada urg mengurat sy lari satu ratus meter..Very Happy..tp sy paling gerigitan ni satu budak d kelas sy dulu dia p tulis I LOB U basar2 sana mija sy pakai liquid paper..panat2 sy lapis mija saya lawa2 dia p conteng pula..Razz

Hehehe...itu masam dia mahu kasi tau dia suka sama elis lah bah tu... Laughing Lepas tu masam mana elis? Sibuk pula sia ni... Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Today at 6:55 am

Back to top Go down
 
Kisah cinta anda dulu-dulu..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Casa Pia: seven found guilty of abuse

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: