SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Kisah cinta anda dulu-dulu..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 02, 2008 3:58 pm

bah ini bukan apa..hanyalah kisah2 cinta munyit masa dulu-dulu atau sekarang pun bulilah... boleh bah kalo ko..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 02, 2008 4:00 pm

uinaaaa, siuk ini tupik..... turus sia pikir2 pasal sinta2 sia dulu.....
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 02, 2008 7:44 pm

memang siuk ni topik bah...nanti sa cerita kisah cinta monyet sa dari darjah darjah lagi ahhh...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Tue Sep 02, 2008 7:46 pm

Hehehe...kenangan mengusik jiwa tu bush. Laughing
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 03, 2008 8:41 am

aikk ..byk btl ni kaLO sinta2 munyit...dr darjah smpi menengah.. hehe
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 03, 2008 10:33 am

eeeii..malas btul sia ni, byk suda sia taip..ilang la pulak... Rolling Eyes len kali la bru sia crita..
Back to top Go down
bighorn
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 12
Age : 35
Location : KK - Sandakan - Keningau - Papar - KB - Lahad Datu
Job/hobbies : Playing music, internet, sports
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 03, 2008 11:15 am

Saya teringat cinta saya semasa muda2 dulu, semua tdk jadi. Neutral Crying or Very sad
Back to top Go down
http://maribelajar.forumotion.com/index.htm
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 03, 2008 6:34 pm

macam c bluebeerry ni banyak kisah sinta ni utk di kungsi...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 03, 2008 9:33 pm

....


Last edited by alphawaves on Fri Sep 05, 2008 1:05 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Wed Sep 03, 2008 9:36 pm

Ok berbalik pada kisah cinta dulu2 ini..hihihi..tapi saya pernah dapat seorang girls yg diantara tercantik (top 5) di area kota marudu bah..dulu2. hihihi..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 4:56 am

Weiii ..cakap ada cerita .. tiada pun yang cerita di sini.. semua pun shy shy cat .. hehe
kalau sia waktu sekolah rendah ndak sudah sia ingat woorr ..ada kaitu ahh?? Tapi waktu skulah menengah ..hehe mimanglah bah ada ..klu sia ingat sekarang lucu woorr pasal sanggup ni simpan belanja sekolah untuk beli hadiah ... iskk iskkk iskkk Very Happy Very Happy tongue :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 5:52 am

love story sia masa skolah rendah mcm teda psal time tu sia benci budak lelaki hahaha..tp ada tu satu cigu prna bagi sia surat..buduh btul sia tdk brani mo baca tu apa dia tulis (mcm surat cinta ba..klu ko budak2 mimang la ko takut kan)..sia kasi balik jak surat dia masa sblm cuti panjang ujung taun (next yr tu mo p ting 1 suda) hehe...cinta munyit sia byk jgk la tp yg paling sia ingat smpai skrg ada tu ex bf sia prna kasi nyanyi sia ni lagu time mo mengurat muakaka..chewah...
http://www.youtube.com/watch?v=vp_bJFvaKQY
yg sodihnya masa sia further study dia be couple sma bespren sia pulak..silaka pnya bf..bila sia abis study dia mo balik sma sia mana sia mau suda..klu kmurang kamu mau lagi ka..sottt kan..
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 7:53 am

Saya yang sudah tua ni pun mau dengar-dengar juga cerita kawan-kawan time dulu-dulu.
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 8:04 am

blueberry wrote:
love story sia masa skolah rendah mcm teda psal time tu sia benci budak lelaki hahaha..tp ada tu satu cigu prna bagi sia surat..buduh btul sia tdk brani mo baca tu apa dia tulis (mcm surat cinta ba..klu ko budak2 mimang la ko takut kan)..sia kasi balik jak surat dia masa sblm cuti panjang ujung taun (next yr tu mo p ting 1 suda) hehe...cinta munyit sia byk jgk la tp yg paling sia ingat smpai skrg ada tu ex bf sia prna kasi nyanyi sia ni lagu time mo mengurat muakaka..chewah...
http://www.youtube.com/watch?v=vp_bJFvaKQY
yg sodihnya masa sia further study dia be couple sma bespren sia pulak..silaka pnya bf..bila sia abis study dia mo balik sma sia mana sia mau suda..klu kmurang kamu mau lagi ka..sottt kan..

Wah, saya memang suka lagu dari youtube oleh Frankie Valli ni. Yalah berry, apa nak dikatakan...kalau tak ada jodoh tu apa boleh buat kan. Sebaliknya jika ada jodoh, bak kata pepatah...udang di laut, asam di darat, tetap bersama.
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 8:43 am

Teringat saya seorang classmate saya yang selalu datang ke meja saya minta tunjuk ajar dalam kelas hingga selalu diusik oleh kawan-kawan tapi betullah kata aki kalau tak ada jodoh tu apa boleh buat. Classmate ni sekarang aktif dalam politik dan dah jadi menteri pun satu ketika dulu. Saya ucapkan tahniah diatas kejayaan beliau dalam politik.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 6:37 pm

karasumbang wrote:
Teringat saya seorang classmate saya yang selalu datang ke meja saya minta tunjuk ajar dalam kelas hingga selalu diusik oleh kawan-kawan tapi betullah kata aki kalau tak ada jodoh tu apa boleh buat. Classmate ni sekarang aktif dalam politik dan dah jadi menteri pun satu ketika dulu. Saya ucapkan tahniah diatas kejayaan beliau dalam politik.


dooiiiiii..tahun berapa kamu jadi classmate tu Karasumbang? Kalau kamu secara tidak sengaja terbersua muka, ko rasa rasa kamu bertegur lagi kah atau angguk angguk kepalakah atau senyum senyum saja..?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 6:46 pm

Monkey wrote:
karasumbang wrote:
Teringat saya seorang classmate saya yang selalu datang ke meja saya minta tunjuk ajar dalam kelas hingga selalu diusik oleh kawan-kawan tapi betullah kata aki kalau tak ada jodoh tu apa boleh buat. Classmate ni sekarang aktif dalam politik dan dah jadi menteri pun satu ketika dulu. Saya ucapkan tahniah diatas kejayaan beliau dalam politik.


dooiiiiii..tahun berapa kamu jadi classmate tu Karasumbang? Kalau kamu secara tidak sengaja terbersua muka, ko rasa rasa kamu bertegur lagi kah atau angguk angguk kepalakah atau senyum senyum saja..?

sia pikir itu yb tia kanal oh sama sikarasumbang lagi tu pasal mangkali gumuk sudah itu yb kalau jadi mentri hehehe... Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 7:10 pm

aduinaaa..sa punya cinta munyit mula masa sia dalam darjah 6..yg mengurat sa tu budak dari sekolah menengah.,,budak form 3.Gila eehh..tiap hari ada jak surat cinta...naik form 1,kami break kunu..pasal dia tukar sekolah..cheaah..sa kena kirim surat by the boy from kelas peralihan..jenis gudboy punya looking, sisiran belah tapis..aduinaaa..susah hati sa kalau masa perhimpunan pasal barisan kami berhampiran saja..malu malu kunu..tapi surat tiap hari menyusul..masuk lagi satu boy dari form 3..hensem banget..putih melepak, sisiran rambut mcm jeffry din..aduiinaa..ada saja yg inda kena di mata, tapi carry on juga the 'cinta monyet'...surat sentiasa berbalas..tapi nda apa, 'motivasi' sa juga, sebab result nda pernah kondem ...olwez the top three in class..naik form 2, sa pinda sekolah, without saying gudbye...sa dengar from my cousin , durang tercari cari kemana menghilangnya sweet tomboy gurl yg garagas ....last visit sa sana pekan "M", my auntie kasi tau the boy next kampung olwez ask her 'where is ur seet niece?"...heheee..apa buleh buat..nama suda cinta monyet..


Nah hotmama, sa suda cerita kisah cinta sa dulu2..the pekan "M" actually stand for pekan next to bongawan..ramai kkawan sa di sana inda kanal lagi sama sa kali..pasal from the tomboy tukar tu perempuan ayu ..muahahahaaa...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Thu Sep 04, 2008 7:17 pm

Monkey wrote:
aduinaaa..sa punya cinta munyit mula masa sia dalam darjah 6..yg mengurat sa tu budak dari sekolah menengah.,,budak form 3.Gila eehh..tiap hari ada jak surat cinta...naik form 1,kami break kunu..pasal dia tukar sekolah..cheaah..sa kena kirim surat by the boy from kelas peralihan..jenis gudboy punya looking, sisiran belah tapis..aduinaaa..susah hati sa kalau masa perhimpunan pasal barisan kami berhampiran saja..malu malu kunu..tapi surat tiap hari menyusul..masuk lagi satu boy dari form 3..hensem banget..putih melepak, sisiran rambut mcm jeffry din..aduiinaa..ada saja yg inda kena di mata, tapi carry on juga the 'cinta monyet'...surat sentiasa berbalas..tapi nda apa, 'motivasi' sa juga, sebab result nda pernah kondem ...olwez the top three in class..naik form 2, sa pinda sekolah, without saying gudbye...sa dengar from my cousin , durang tercari cari kemana menghilangnya sweet tomboy gurl yg garagas ....last visit sa sana pekan "M", my auntie kasi tau the boy next kampung olwez ask her 'where is ur seet niece?"...heheee..apa buleh buat..nama suda cinta monyet..


Nah hotmama, sa suda cerita kisah cinta sa dulu2..the pekan "M" actually stand for pekan next to bongawan..ramai kkawan sa di sana inda kanal lagi sama sa kali..pasal from the tomboy tukar tu perempuan ayu ..muahahahaaa...

...itu musim masih malu malu bah kan monkey...pakai surat surat lagi tu...
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Fri Sep 05, 2008 6:11 am

ya ba aki..klu teda jodoh mimang teda la tu...

M tu membakut kaitu monkey...bulih imajin oh sisiran rambut jefri din hahaha..msti ko femes ni dulu kan monkey..tomboy yg jambu..peewit...hehe.. Basketball
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Fri Sep 05, 2008 10:59 am

Smile
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Fri Sep 05, 2008 2:22 pm

bushido wrote:
bah ini bukan apa..hanyalah kisah2 cinta munyit masa dulu-dulu atau sekarang pun bulilah... boleh bah kalo ko..

hehe mimang c kawang ni jiwang ba... suka sorita2 pasal cinta..haha Very Happy
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Fri Sep 05, 2008 4:54 pm

shalon6095 wrote:
bushido wrote:
bah ini bukan apa..hanyalah kisah2 cinta munyit masa dulu-dulu atau sekarang pun bulilah... boleh bah kalo ko..

hehe mimang c kawang ni jiwang ba... suka sorita2 pasal cinta..haha Very Happy

...zaman sekarang berbeza dengan time 60an dulu shalon. Time tu kebanyakan pilihan suami isteri dipilih oleh ibubapa dan bukan sinta sinta duluan macam sekarang ni. Tapi, kebanyakannya bahagia juga hingga ke anak cucu.
Back to top Go down
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Fri Sep 05, 2008 5:19 pm

alkisah pada zaman dulu....ketika zaman di bangku sekolah lagi.. semasa umur zaman remaja lagi... masa yang indah. semuanya tidak perlu fikir banyak hal. yg di kerjakan ialah pagi saja nesti mau jalan pergi sekolah selepas kerja2 rumah dah di buat...

sesekali masa di bangku sekolah ada juga sumandak2 yang memikat hati...maklumlah ciptaan Tuhan yang paling seksi.. tetapi pastilah keluarga tidak izinkan bercintan-cintun masa remaja begitu..... di pendek kan cerita ni kali saya belum sedia kongsikan cinta munyit masa remaja dulu... hu hu hu
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Sat Sep 06, 2008 7:14 am

bushido wrote:
alkisah pada zaman dulu....ketika zaman di bangku sekolah lagi.. semasa umur zaman remaja lagi... masa yang indah. semuanya tidak perlu fikir banyak hal. yg di kerjakan ialah pagi saja nesti mau jalan pergi sekolah selepas kerja2 rumah dah di buat...

sesekali masa di bangku sekolah ada juga sumandak2 yang memikat hati...maklumlah ciptaan Tuhan yang paling seksi.. tetapi pastilah keluarga tidak izinkan bercintan-cintun masa remaja begitu..... di pendek kan cerita ni kali saya belum sedia kongsikan cinta munyit masa remaja dulu... hu hu hu

hahha kawang... blm sedia ka atau takut kedapatan dgn GF.. Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kisah cinta anda dulu-dulu..   Today at 6:50 am

Back to top Go down
 
Kisah cinta anda dulu-dulu..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Casa Pia: seven found guilty of abuse

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: