SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
O.R.G.A
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 16
Age : 35
Location : Promised Land
Job/hobbies : 20-points
Points : 0
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Mon Aug 25, 2008 6:14 am

Hello my fellows Sabahan.

This forum is really awesome. Great Background. Standard interface Smile

Just call me Orga at this moment. i am working and i'm single but not available. My interest is on Sabahan living Standard.

I went through some of the topics and i spotted few names that i might

familiar with.

but really, i'm not here just to say hai and wasting my time. I am here to introduce a Small Group consist of adult, young adult, young professional, and a student of Sabahan.

This group was establish by Sabahan because we feel that all Sabahan must reunite and fight for their rights. We believed that if we unite regardless of our race, religion and colour, we will make a different.

We are non profit movement and all our effort will be contributed

voluntarily by our member. Political is not our main concern but if and only if the current government playing stupid, we will not be silent. We will voice out our opinions.

At this moment, only CASH is doing their job to talk. Again, we have no relation with other parti or Org. We started from a forum just like this. you always can refer us at sabahforum.com where all this started.

Our main goal is to make Sabah a better place to live with. Therefore we intend to get as many as member especially those have expertise in professional field. With Knowlegde as our main power, we can make a different. We are no longer a people who in some time called as "Cave Man" or jungle people. We want the public to know the real Sabahan.

If you are looking for a someone who willing to fight for our future, for our children and if you are waiting for someone or a miracle, don't bother to wait brothers and sister, we are here, it is us who will make a different. Together we stand, together we will make changes. We have waited for long enough for our leaders to save our future but no need to explain more. they failed and speechless.


Oh how i wish to give more words but i'm working at this moment. i will open post in the political section for invitation to voice of sabahan and to update our current activity. last but not least, join us:

VOICE OF SABAHAN
Orga.
voiceofsabahan@hotmail.com
Some of our articles,

http://www.malaysia-today.net/2008/cont
http://malaysiakini.com/letters/83515

our Webpage
http://www.freewebs.com/voiceofsabahan/index.htm-- > under construction
http://voiceofsabahan.blogspot.com/

Here where were we started.
http://www.sabahforum.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=3870&start=0
Back to top Go down
http://voiceofsabahan.blogspot.com/
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Mon Aug 25, 2008 6:51 am

selamat datang wahai Tuan Orga...heheheh
Back to top Go down
O.R.G.A
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 16
Age : 35
Location : Promised Land
Job/hobbies : 20-points
Points : 0
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Mon Aug 25, 2008 7:57 am

Bah, sama sama kawan Smile
Back to top Go down
http://voiceofsabahan.blogspot.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Mon Aug 25, 2008 10:57 am

Thanks for the compliment ORGA. I am just curious to know how did by any chance you stumbled upon this forum?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Mon Aug 25, 2008 12:56 pm

Selamat datang bro...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Mon Aug 25, 2008 1:05 pm

welcome to the club O.R.G.A..by the way what 'O.R.G.A' stands for...hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Mon Aug 25, 2008 5:40 pm

Welcome to the club O.R.G.A.
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Tue Aug 26, 2008 3:19 am

welcome Razz Razz Razz
Back to top Go down
O.R.G.A
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 16
Age : 35
Location : Promised Land
Job/hobbies : 20-points
Points : 0
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Tue Aug 26, 2008 8:18 am

Borneo wrote:
Thanks for the compliment ORGA. I am just curious to
know how did by any chance you stumbled upon this forum?

Hemm i just google for sabah forum Borneo since i intend to invite all of Sabahan to reunite and reform Smile Well thanks. Nice background Smile

osmangbinladeng wrote:
selamat datang wahai Tuan Orga...heheheh
Monkey wrote:
Selamat datang bro...
Pakbelalang wrote:
welcome to the club O.R.G.A..by the way what 'O.R.G.A' stands for...hihihi Smile
karasumbang wrote:
Welcome to the club O.R.G.A.
TonduYutung wrote:
welcome Razz Razz Razz


Thank You all SmileSmile Laughing Laughing
Back to top Go down
http://voiceofsabahan.blogspot.com/
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Tue Aug 26, 2008 1:35 pm

Welcome tompinai. Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Tue Aug 26, 2008 5:50 pm

salam kawan2..saya baca2 blog ko. bagus. Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Tue Aug 26, 2008 8:21 pm

Welcome to SBF O.R.G.A. I read your blog and I salute you for being a real Sabahan.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Thu Sep 04, 2008 5:10 am

Hi O.R.G.A ,
So how to become the member of ur group?
Back to top Go down
O.R.G.A
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 16
Age : 35
Location : Promised Land
Job/hobbies : 20-points
Points : 0
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Thu Sep 04, 2008 6:45 am

Thank you semua sebab terima saya di sini.



Siapa2 yang mahu jaga masa depan kita, join la. Kalau boleh semua kita join bah. We want unity. Itu saja yang boleh ubah nasib kita. kalau kita masing2 cakap sana sini, tapi inda buat apa2 susah juga. Kalau kita tunggu2 sampai ada orang, atau tunggu sampai kita punya MP tiba2 semua orang local pun susah, bah kawan2, jangan tunggu2 bah.

Kami akan hantar 20-points sama Daily Express/Malaysia Today dalam masa yg secepat mungkin untuk menghangatkan lagi 16 September.

email saja voiceofsabahan@hotmail.com
Sama-sama kita pikul tanggung jawab kita untuk memajukan sabah dan melindungi orang-orang kita.
Back to top Go down
http://voiceofsabahan.blogspot.com/
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Thu Sep 04, 2008 7:46 am

Saya fikir baik ORGA kumpulkan saja senarai mereka yang berminat di SBF ni dan kalau nak disambung dalam forum lain, ORGA 'add list' saja dalam forum lain tu pun boleh bah tu asalkan mod di sana setuju. Kita tidak mahu forum lain menyalahtafsirkan kewujudan SBF kecuali web yang telah bersahabat dan bersefahaman dengan SBF seperti Pitas Online, Mari Belajar, E-Minda, SFU, NunukRagang.

Saya cadangkan ORGA berikan butir perlu diisi dan kita mula di thread ini, macam mana?
Back to top Go down
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Thu Sep 04, 2008 8:29 am

Saya setuju dengan saranan oleh aki tu. Kita juga mempunyai identiti sendiri dan tidak payahlah kita berharap sangat dengan forum yang tidak mahu bersahabat dengan kita ( forum yang menghentam kita semasa mula SBF wujud ). Kita juga berterima kasih kepada web yang sudi bersahabat dengan SBF seperti yang aki nyatakan tu.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Thu Sep 04, 2008 6:34 pm

O.R.G.A wrote:
Thank you semua sebab terima saya di sini.



Siapa2 yang mahu jaga masa depan kita, join la. Kalau boleh semua kita join bah. We want unity. Itu saja yang boleh ubah nasib kita. kalau kita masing2 cakap sana sini, tapi inda buat apa2 susah juga. Kalau kita tunggu2 sampai ada orang, atau tunggu sampai kita punya MP tiba2 semua orang local pun susah, bah kawan2, jangan tunggu2 bah.

Kami akan hantar 20-points sama Daily Express/Malaysia Today dalam masa yg secepat mungkin untuk menghangatkan lagi 16 September.

email saja voiceofsabahan@hotmail.com
Sama-sama kita pikul tanggung jawab kita untuk memajukan sabah dan melindungi orang-orang kita.

semangat SABAHAN PATRIOTISME ni urang kuat butul..tapi macam cadang tuan aki dan si karasumbang tu, pikir pikir lah cara yang sesuai...

Quote :
Kita tidak mahu forum lain menyalahtafsirkan kewujudan SBF kecuali web
yang telah bersahabat dan bersefahaman dengan SBF seperti Pitas Online,
Mari Belajar, E-Minda, SFU, NunukRagang.

sa sukung ko aki..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Thu Sep 04, 2008 6:49 pm

Monkey wrote:
O.R.G.A wrote:
Thank you semua sebab terima saya di sini.



Siapa2 yang mahu jaga masa depan kita, join la. Kalau boleh semua kita join bah. We want unity. Itu saja yang boleh ubah nasib kita. kalau kita masing2 cakap sana sini, tapi inda buat apa2 susah juga. Kalau kita tunggu2 sampai ada orang, atau tunggu sampai kita punya MP tiba2 semua orang local pun susah, bah kawan2, jangan tunggu2 bah.

Kami akan hantar 20-points sama Daily Express/Malaysia Today dalam masa yg secepat mungkin untuk menghangatkan lagi 16 September.

email saja voiceofsabahan@hotmail.com
Sama-sama kita pikul tanggung jawab kita untuk memajukan sabah dan melindungi orang-orang kita.

semangat SABAHAN PATRIOTISME ni urang kuat butul..tapi macam cadang tuan aki dan si karasumbang tu, pikir pikir lah cara yang sesuai...

Quote :
Kita tidak mahu forum lain menyalahtafsirkan kewujudan SBF kecuali web
yang telah bersahabat dan bersefahaman dengan SBF seperti Pitas Online,
Mari Belajar, E-Minda, SFU, NunukRagang.

sa sukung ko aki..

sia pun sukung ( sia batu api kama ni...) hehehe... Laughing
Back to top Go down
O.R.G.A
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 16
Age : 35
Location : Promised Land
Job/hobbies : 20-points
Points : 0
Registration date : 2008-08-25

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Fri Sep 05, 2008 4:35 am

Ya, saya pun setuju bah, Dimana2 kita, yg penting kita sama2 jaga dan bangun untuk Sabah.

Hai akinabalu, apa kabar ko? Smile

Bah nanti sia post sana politic ah, Sebab saya mo kc update tu website VoS. Website free saja Smile
Back to top Go down
http://voiceofsabahan.blogspot.com/
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Fri Sep 05, 2008 10:33 am

O.R.G.A wrote:
Ya, saya pun setuju bah, Dimana2 kita, yg penting kita sama2 jaga dan bangun untuk Sabah.

Hai akinabalu, apa kabar ko? Smile

Bah nanti sia post sana politic ah, Sebab saya mo kc update tu website VoS. Website free saja Smile

Khabar baik ORGA ( Osonong kasari boh ). Bah, jangan tunggu lama lagi. Postlah di sana.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Sat Sep 06, 2008 9:23 pm

Quote :
Ya, saya pun setuju bah, Dimana2 kita, yg penting kita sama2 jaga dan bangun untuk Sabah.

butul tu kalau bukan kita siapa lagi yang mau jaga negeri kita kan..kan..kan?
Back to top Go down
http://www.google.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Sat Sep 06, 2008 10:50 pm

karasumbang wrote:
Saya setuju dengan saranan oleh aki tu. Kita juga mempunyai identiti sendiri dan tidak payahlah kita berharap sangat dengan forum yang tidak mahu bersahabat dengan kita ( forum yang menghentam kita semasa mula SBF wujud ). Kita juga berterima kasih kepada web yang sudi bersahabat dengan SBF seperti yang aki nyatakan tu.

Lupakanlah hal itu KS. semuanya sudah redah sekarang ini. Kalau kita di larang utk membalas dendam, bermakna kita juga secara tersiratnya dilarang utk menyimpan dendam, kerana dendam itu akarnya perbuatan membalas dendam itu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A   Today at 9:34 pm

Back to top Go down
 
Ponsikou-Ketuhadan-O.R.G.A
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: