SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Kenapa SBF enda ramai orang?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Kenapa SBF enda ramai orang?   Wed Mar 05, 2008 12:46 pm

Jangan marah ya mr admin. Saya mahu bincang-bincang bah mangkali boleh membantu SBF menjana keahlian forum ini. Setiap kali saya ke forum ini hanya saya, alphawaves, bonging, akinabalu, tahan.tukul, mamat53 sahaja yang berbual-bual di sini. Kenapa ya? Mungkin ada faktor penyebab SBF ini kurang sign up. Mari kita bincang.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Wed Mar 05, 2008 3:36 pm

Mungkin SBF ini masih baru bah ini..

Lagi satu semalam ingat saya mau kasih upload satu artikel.

bagaimana pun dia cakap. overloaded. dan artikel tersebut tidak dapat di paste kan sini.

kenapa macam tu?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Wed Mar 05, 2008 6:24 pm

Ada cuba link kah artikel tersebut alpha? Mungkinkah masalah bandwidth tidak mencukupi? Tapi, saya fikir mungkin ada masalah lain sebab forum ini masih baru dan masih banyak ruang.
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Fri Mar 07, 2008 3:28 pm

....sia ari ari sambayang tapikong minta tulung kasi banyak tarik urang sini SBF hoh.... Shocked Shocked
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Mon Mar 10, 2008 7:59 am

bongingtugarang wrote:
....sia ari ari sambayang tapikong minta tulung kasi banyak tarik urang sini SBF hoh.... Shocked Shocked

betulkah kau sembhyang tapikong bonging?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Thu Mar 13, 2008 4:39 am

Hehehe....suri palis kio ensi alphawaves lambat sia jawab sualan kau ini. sibuk bah sia tingu urang kimpin hihihi....kadang-kadang juga sia pigi tingu urang sambayang sana tapikung sambil sia harap diurang sambayang supaya banyak urang register sini SBF. Sia sambayang dalam hati ja tu supaya ramai urang binsang binsang sini supaya banyak kawan bisang sini bah.
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Tue Apr 15, 2008 12:59 pm

Makin bertambah keahlian SBF setiap hari dengan kelihatan ada sahaja pendaftaran baru.

Our users have posted a total of 691 messages

We have 31 registered users

The newest registered user is korrud

Cuma diharap makin bertambah mereka yang menyumbangkan pendapat dan idea dalam forum ini.
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Wed Apr 23, 2008 9:44 am

relax la... lama2 ramai juga nie kita sini forum...cuma sia ada cadangan ba nie mau minta di tamabh bahagian lagi di SBF... tapi nanti la... tunggu ramai dulu kawan2...hehehe Very Happy
Back to top Go down
puntih
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 2
Registration date : 2008-04-30

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Thu May 01, 2008 5:40 pm

Kurang promot dan perbincangan yg kurang menarik bah mangkali baini Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Thu May 01, 2008 6:50 pm

welcom putih... Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Sat May 03, 2008 5:36 am

puntih wrote:
Kurang promot dan perbincangan yg kurang menarik bah mangkali baini Very Happy

Welcome onboard puntih. Feel comfortable here at SBF, locally created by local Sabahan. We are looking forward your great ideas and sharing here. Feel free to browse the Introducing Members slot. TQ
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Mon May 05, 2008 7:26 am

Aikks .. belum lagi ni .. Ndak lama lagi ramai sudah orang di sini ni .. Nah .. klu sudah ramai yg berforum di sini kasian lah si Insik Admin .. terpaksa cari assistant woor.. untuk tinguk traffic di sini .. takut heavy traffic jam pula kan... hehe Laughing Laughing :pig:
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Mon May 05, 2008 9:03 am

Yalah hot_mama. Setakat ini kira masih boleh lagi. Mungkin akan datang saya perlu juga moderators membantu mengawas flow traffic forum ini.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Mon May 05, 2008 9:38 am

Admin wrote:
Yalah hot_mama. Setakat ini kira masih boleh lagi. Mungkin akan datang saya perlu juga moderators membantu mengawas flow traffic forum ini.

Kalau betul..saya cadangkan Mr. Akinabalu dan Borneo.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Mon May 05, 2008 10:02 am

alphawaves wrote:
Admin wrote:
Yalah hot_mama. Setakat ini kira masih boleh lagi. Mungkin akan datang saya perlu juga moderators membantu mengawas flow traffic forum ini.

Kalau betul..saya cadangkan Mr. Akinabalu dan Borneo.


Yakah ? tapi sia baru mau cadangkan Insik Alphawaves .. pasal banyak butul dia dapat numbur satu ... jadi ini lah hadiah dia ... wahahahahaha Laughing Laughing tongue :pig:

Apa macam kawan2 semua & Insik Admin ? hehehe .. cadangan ja bah ni kan ....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Mon May 05, 2008 10:08 am

hot_mama wrote:
alphawaves wrote:
Admin wrote:
Yalah hot_mama. Setakat ini kira masih boleh lagi. Mungkin akan datang saya perlu juga moderators membantu mengawas flow traffic forum ini.

Kalau betul..saya cadangkan Mr. Akinabalu dan Borneo.


Yakah ? tapi sia baru mau cadangkan Insik Alphawaves .. pasal banyak butul dia dapat numbur satu ... jadi ini lah hadiah dia ... wahahahahaha Laughing Laughing tongue

Apa macam kawan2 semua & Insik Admin ? hehehe .. cadangan ja bah ni kan ....

ko ni hot mama, bikin malu saya saja. siapa lah saya ini mau jadi mod. masih tidak layak lagi. klu aki sama borneo tu memang yg paling sesuai lah saya rasa. hehe..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Mon May 05, 2008 4:03 pm

alphawaves wrote:
Mungkin SBF ini masih baru bah ini..

Lagi satu semalam ingat saya mau kasih upload satu artikel.

bagaimana pun dia cakap. overloaded. dan artikel tersebut tidak dapat di paste kan sini.

kenapa macam tu?

Yang ini saya terlepas pandang pula. Kalau berlaku begini, maknanya kandungan perkataan melebihi maksima yang diperuntukkan. Jadi, caranya, kurangkan sahaja perkataan dalam post tu dan paling mudah, link sahaja mana-mana yang sesuai. Mengenai flash, sama juga seperti yang diajar dalam FAQ.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Tue May 06, 2008 5:02 pm

alphawaves wrote:
Admin wrote:
Yalah hot_mama. Setakat ini kira masih boleh lagi. Mungkin akan datang saya perlu juga moderators membantu mengawas flow traffic forum ini.

Kalau betul..saya cadangkan Mr. Akinabalu dan Borneo.


Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Thu Dec 11, 2008 9:49 am

puntih wrote:
Kurang promot dan perbincangan yg kurang menarik bah mangkali baini Very Happy

Memang butul sakapan mr puntih ni. Very Happy

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Fri Dec 12, 2008 4:25 pm

SBF ini satu ketika dulu agak meriah juga pengunjungnya..saya sebenarnya agak sedih kebelakangan ini agak kurang sudah forumer melawat.

Selain beberapa sebab, mungkin salah satunya ialah pengapgredan SBF kepada beberapa themes yg mungkin kurang sesuai di jiwa forumer2 semua sebelum ini.

Sebagainya contohnya saya..(saya tidak mau cakap psl org lain)..

saya lebih suka forum yg simple saja tanpa banyak rambu dan rambanya..latar belakang yang terang dan perbezaan ketara mesti ada pada masa 'quote'..

setakat ini saja lah..

BTW memang saya rasa sedih betul sekarang ini.

harap2 kalau forumer lama nampak mesej saya ini..seperti blueberry. hot mama, bonging, alphawaves, borneo, puntih, ikan dan osmang..dan lain2 yg saya sudah lupa namanya..

harap2 sudi2lah melawat SBF ini. mari kita meriahkan macam dulu2 punya.
Back to top Go down
http://pitasonline.net
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Sat Dec 13, 2008 8:00 am

pinsan wrote:
SBF ini satu ketika dulu agak meriah juga pengunjungnya..saya sebenarnya agak sedih kebelakangan ini agak kurang sudah forumer melawat.

Selain beberapa sebab, mungkin salah satunya ialah pengapgredan SBF kepada beberapa themes yg mungkin kurang sesuai di jiwa forumer2 semua sebelum ini.

Sebagainya contohnya saya..(saya tidak mau cakap psl org lain)..

saya lebih suka forum yg simple saja tanpa banyak rambu dan rambanya..latar belakang yang terang dan perbezaan ketara mesti ada pada masa 'quote'..

setakat ini saja lah..

BTW memang saya rasa sedih betul sekarang ini.

harap2 kalau forumer lama nampak mesej saya ini..seperti blueberry. hot mama, bonging, alphawaves, borneo, puntih, ikan dan osmang..dan lain2 yg saya sudah lupa namanya..

harap2 sudi2lah melawat SBF ini. mari kita meriahkan macam dulu2 punya.

..ada bah sia sini pinsan...tarabang tarabang ja karaja sia ni...si berry sama hot_mama sama lain lain masam buang batu sama kita oh tia mau kawan kita lagi oh... What a Face
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Tue Dec 16, 2008 3:40 pm

iya bah..tapi mungkin dia org ada hal baitu..
Back to top Go down
http://pitasonline.net
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Thu Dec 18, 2008 2:59 pm

pinsan wrote:
SBF ini satu ketika dulu agak meriah juga pengunjungnya..saya sebenarnya agak sedih kebelakangan ini agak kurang sudah forumer melawat.

Selain beberapa sebab, mungkin salah satunya ialah pengapgredan SBF kepada beberapa themes yg mungkin kurang sesuai di jiwa forumer2 semua sebelum ini.

Sebagainya contohnya saya..(saya tidak mau cakap psl org lain)..

saya lebih suka forum yg simple saja tanpa banyak rambu dan rambanya..latar belakang yang terang dan perbezaan ketara mesti ada pada masa 'quote'..

setakat ini saja lah..

BTW memang saya rasa sedih betul sekarang ini.

harap2 kalau forumer lama nampak mesej saya ini..seperti blueberry. hot mama, bonging, alphawaves, borneo, puntih, ikan dan osmang..dan lain2 yg saya sudah lupa namanya..

harap2 sudi2lah melawat SBF ini. mari kita meriahkan macam dulu2 punya.

Saya pun sama seperti yang saudara pinsan fikirkan. Saya pun tidak tahu apa masalah sebenar yang menyebabkan laman ini sunyi tidak seperti dulu. Saya juga amat setuju dengan pendapat saudara puntih iaitu mungkin kurang promosi dan kurang topik yang hangat. Apa apa pun saya tengok leman ini mempunyai susunan topik yang baik dan ada bahagian yang menjadi ikutan forum lain dan forum popular.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Sun Dec 21, 2008 2:24 pm

sekarang ini suda bagus lah design forum ini. tulisan pos sudah agak bagus..cuma tulisan dalam portal itu saja masih mcam kecil lagi. lain2 semua sudah ok pada pendapat saya..

pendapat saya. minta maaf klu terkasar bahasa sikit..background hitam macam dulu tu jgn di ulang lagi..habis mood saya berforum..mana tulisan kita dan mana yg org quote pun mcm saya keliru tinguk.

keduanya mengenai susunan topik..saya rasa bahagian sub topik kepada entertainment itu masukan terus ke dalam kategorinya, jadi klu org mau..klik dulu baru terbuka sub topiknya. sama juga dgn market place,web blogging, web development, computer. ict & gadgets dan sbf tamu ground.

kenapa dulu2 ramai orang sekarang tidak? secara logik tinguk susunan forum kita ni dulu..dulu nampak simple saja. tapi kami tiap2 hari datang dan bagi pos. rasanya hal ini saya dan monkey ada bagi rungutan..secara peribadi disitulah mulanya hal ini berlaku..yg mana tidak sebelumnya, pada waktu itu kalau kita klik home atau forum saja..berterabur semua susunan2 pos. tidak tau mau pigi mana.

dan keduanya psl back ground hitam itu..saya, hehehe..malas betul time tu.

Anyway kepada mr aki, tukul dan borneo..saya betul2 minta maaf kalau pendapat saya ini tidak sepatutnya..saya secara jujurnya menyuarakan apa yg ada dalam hati saya saja.

Terima kasih SBF.

P/S: kalau perlu..apa salahnya mencontohi forum lain, tidak ada apa yg di takutkan.. saya jamin tiada sebarang saman dari mana pihak.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Sun Dec 28, 2008 1:51 pm

We have 118 registered users
The newest registered user is miensteen

Our users have posted a total of 10057 messages in 649 subjects
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Kenapa SBF enda ramai orang?   Today at 9:25 pm

Back to top Go down
 
Kenapa SBF enda ramai orang?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: