SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 ANTARA ZAHIR DAN BATIN

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Thu Jul 31, 2008 10:34 am

Gelora cinta dan asmara membuahkan keghairahan untuk menikmati kemesraan batiniah dalam hubungan perkahwinan. Kegoncangan jiwa akan menjadi damai dengan sentuhan-sentuhan lembut dan penuh kemanjaan sehingga rumahtangga bagaikan dipenuhi cahaya kebahagian yang berpanjangan. Begitu juga jika keperluan zahir dapat dipenuhi untuk ahli keluarga maka akan lahir wajah yang penuh kepuasan sebagai tanda kesyukuran kepada Nya.

Impian rumahtangga yang sejahtera akan hancur lebur bagaikan deraian kaca jika keperluan zahir dan batin diabaikan. Pasangan yang tidak memahami faktor penting dalam institusi kekeluargaan akan mengikis sendi-sendi yang mereka bina, ia bagaikan anai-anai yang memakan habis tempat perlindungannya sendiri dan akhirnya ia punah dimamah pergantiaan musim.

Dalam hal ini lah muncul seorang profesor yang tidak asing lagi dalam dunia zahir malah batin sesetengah pihak mampu di selesaikan berkat nasihat beliau. Osmangbinladeng di lahirkan di sebelah dusun kurma di selatan Afganistan, dan mendapat pendidikan rendah di salah sebuah sekolah terkemuka di Iraq sebelum di pindahkan ke University Oxford dalam bidang Pembuatan Bom. Justeru ini, beliau menyarankan agar satu treah di buka untuk menyelesaikan masalah rumahtangga suami isteri atau pasangan kekasih yg memerlukan nasihat...lalu terciptalah treath baru...ANTARA ZAHIR DAN BATIN.......
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Thu Jul 31, 2008 5:00 pm

Cool
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Fri Aug 01, 2008 3:44 am

BBmonkey wrote:
Cool
napa BB ada masalah rumah tangga...bleh sy tulun... Twisted Evil
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Fri Aug 01, 2008 4:06 am

seperti gayanya Osmang menghadapi masalah rumahtangga yg agak kronik... bah2 sapat2 kamurang bg advise or tips sama dia...... Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Fri Aug 01, 2008 4:20 am

sia senyum bukan apa...kalau yang kasih nasihat tu orang yang sudah kawin berpuluh puluh tahun ( ceewaah)..sia mungkin konsider mo minta nasihat..hehehe..jangan marah ah osamang..bujang bah gia kao tu kan?
macam mana la ko mo ksih nasihat yang sudah kawin..jangan ko loyar buruk macam sia sudah lah...

sayang sama osamang macam sayang sama intan, berlian, emas..hehehe( tiru dialog filem P.Ramlee ni..)
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Fri Aug 01, 2008 4:24 am

TonduYutung wrote:
seperti gayanya Osmang menghadapi masalah rumahtangga yg agak kronik... bah2 sapat2 kamurang bg advise or tips sama dia...... Very Happy



Yalah Yutung. Nampak gaya osmang mau bagi tips berumahtangga ni.
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Fri Aug 01, 2008 8:32 am

TonduYutung wrote:
seperti gayanya Osmang menghadapi masalah rumahtangga yg agak kronik... bah2 sapat2 kamurang bg advise or tips sama dia...... Very Happy
ya bah sy ada masalah rumahtangga bah....rumah sy kan ada urg xxxxx sana tangga bah...hari-hari kasih barsih dia xxxxx jgk sana..itulah masalah rumah dan tangga sy... Laughing
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Fri Aug 01, 2008 4:29 pm

BBmonkey wrote:
sia senyum bukan apa...kalau yang kasih nasihat tu orang yang sudah kawin berpuluh puluh tahun ( ceewaah)..sia mungkin konsider mo minta nasihat..hehehe..jangan marah ah osamang..bujang bah gia kao tu kan?
macam mana la ko mo ksih nasihat yang sudah kawin..jangan ko loyar buruk macam sia sudah lah...

sayang sama osamang macam sayang sama intan, berlian, emas..hehehe( tiru dialog filem P.Ramlee ni..)

aii aii..mata siapa lah agaknya tue..misterinya.. Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Fri Aug 01, 2008 7:08 pm

alphawaves wrote:
BBmonkey wrote:
sia senyum bukan apa...kalau yang kasih nasihat tu orang yang sudah kawin berpuluh puluh tahun ( ceewaah)..sia mungkin konsider mo minta nasihat..hehehe..jangan marah ah osamang..bujang bah gia kao tu kan?
macam mana la ko mo ksih nasihat yang sudah kawin..jangan ko loyar buruk macam sia sudah lah...

sayang sama osamang macam sayang sama intan, berlian, emas..hehehe( tiru dialog filem P.Ramlee ni..)

aii aii..mata siapa lah agaknya tue..misterinya.. Very Happy

hehehe tu mata urang putih bah tu sia pi ambik dari google..sia edit lah jadi avatar sia..hehehe..eurasian punya mata..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sat Aug 02, 2008 3:55 am

Semalam sekejap saja gambar macam Ramlah Ram tu.. Very Happy

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sat Aug 02, 2008 3:57 am

Borneo wrote:
Semalam sekejap saja gambar macam Ramlah Ram tu.. Very Happy

hhehehehehe..macam ramlah ram? sepa tu ah?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sat Aug 02, 2008 4:03 am

BBmonkey wrote:
Borneo wrote:
Semalam sekejap saja gambar macam Ramlah Ram tu.. Very Happy

hhehehehehe..macam ramlah ram? sepa tu ah?

Cool Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sat Aug 02, 2008 4:05 am

Borneo wrote:
BBmonkey wrote:
Borneo wrote:
Semalam sekejap saja gambar macam Ramlah Ram tu.. Very Happy

hhehehehehe..macam ramlah ram? sepa tu ah?

Cool Laughing


( shyyyyyyy..malam malam lah yg paling syiok mo online.Teda orang masuk..banyak lagi idea terkeluar keluar..jadi memang teda orang akan nampak kalau ada sebarang perubahan.) Twisted Evil
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sun Aug 03, 2008 4:33 pm

alphawaves wrote:
BBmonkey wrote:
sia senyum bukan apa...kalau yang kasih nasihat tu orang yang sudah kawin berpuluh puluh tahun ( ceewaah)..sia mungkin konsider mo minta nasihat..hehehe..jangan marah ah osamang..bujang bah gia kao tu kan?
macam mana la ko mo ksih nasihat yang sudah kawin..jangan ko loyar buruk macam sia sudah lah...

sayang sama osamang macam sayang sama intan, berlian, emas..hehehe( tiru dialog filem P.Ramlee ni..)

aii aii..mata siapa lah agaknya tue..misterinya.. Very Happy

tuan alpa bule kira macam seorang psikik..cuba tuan alpa tenung lama lama tu mata..apa yg tuan alpa dapat gmbar kan..melalui pemerhatian, penelitian, apa yg tuan buleh simpulkan..org cakap, mata ada kuasa yg luarbiasa..mesti tuan alpa ada belajar kan? Nah, cuba tuan kasi keluar sikit tu ilmu..mungkin buleh bincang di bahagia paranormal.. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sun Aug 03, 2008 5:23 pm

sy nampak kedut2 d bwh mata saja.. heee
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sun Aug 03, 2008 5:25 pm

Encik_Ikan wrote:
sy nampak kedut2 d bwh mata saja.. heee
sia tanya tuan alpa laa..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Sun Aug 03, 2008 8:28 pm

BBmonkey wrote:
tuan alpa bule kira macam seorang psikik..cuba tuan alpa tenung lama lama tu mata..apa yg tuan alpa dapat gmbar kan..melalui pemerhatian, penelitian, apa yg tuan buleh simpulkan..org cakap, mata ada kuasa yg luarbiasa..mesti tuan alpa ada belajar kan? Nah, cuba tuan kasi keluar sikit tu ilmu..mungkin buleh bincang di bahagia paranormal.. Razz
sia tingu2, masam mata sigu.....
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Mon Aug 04, 2008 12:31 am

pukutarap wrote:
BBmonkey wrote:
tuan alpa bule kira macam seorang psikik..cuba tuan alpa tenung lama lama tu mata..apa yg tuan alpa dapat gmbar kan..melalui pemerhatian, penelitian, apa yg tuan buleh simpulkan..org cakap, mata ada kuasa yg luarbiasa..mesti tuan alpa ada belajar kan? Nah, cuba tuan kasi keluar sikit tu ilmu..mungkin buleh bincang di bahagia paranormal.. Razz
sia tingu2, masam mata sigu.....

macam mo memansaing mansing bah ko ni ptarap...hehehe..sampai hati ko kasi tinggal sia saturang di sini..adeiiii..apa punya kawan la dia ni..janji datang bulan betul.. Sad
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Mon Aug 04, 2008 3:43 am

Encik_Ikan wrote:
sy nampak kedut2 d bwh mata saja.. heee

hehhe.. mata ikan lg tajam bah...
hoho..sila kembali kepada topik perbincangan ....... Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Mon Aug 04, 2008 11:14 am

BBmonkey wrote:


tuan alpa bule kira macam seorang psikik..cuba tuan alpa tenung lama lama tu mata..apa yg tuan alpa dapat gmbar kan..melalui pemerhatian, penelitian, apa yg tuan buleh simpulkan..org cakap, mata ada kuasa yg luarbiasa..mesti tuan alpa ada belajar kan? Nah, cuba tuan kasi keluar sikit tu ilmu..mungkin buleh bincang di bahagia paranormal.. Razz

Maaf BB, tapi saya tidak yakin utk memberikan ramalan..lagi pun sebelah mata saja, saya tidak cukup info. Wink
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Mon Aug 04, 2008 1:30 pm

alphawaves wrote:
BBmonkey wrote:


tuan alpa bule kira macam seorang psikik..cuba tuan alpa tenung lama lama tu mata..apa yg tuan alpa dapat gmbar kan..melalui pemerhatian, penelitian, apa yg tuan buleh simpulkan..org cakap, mata ada kuasa yg luarbiasa..mesti tuan alpa ada belajar kan? Nah, cuba tuan kasi keluar sikit tu ilmu..mungkin buleh bincang di bahagia paranormal.. Razz

Maaf BB, tapi saya tidak yakin utk memberikan ramalan..lagi pun sebelah mata saja, saya tidak cukup info. Wink

aiyaah..pakai satu mata pun buleh bah...kenapa urang kalau tengok tangan pakai sebelah kanan saja? sia kena kasi tau , tangan kiri merupakan kita punya past time life, while yg kanan is our future..tapi sia nda picaya..
nda apa la tuan alpa..bagus juga kalau nda baca, nanti tuan alpa tau semua secret mecret sia..inner or else..hehehe Razz thanks anyway..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Mon Aug 04, 2008 5:00 pm

BBmonkey wrote:
alphawaves wrote:
BBmonkey wrote:


tuan alpa bule kira macam seorang psikik..cuba tuan alpa tenung lama lama tu mata..apa yg tuan alpa dapat gmbar kan..melalui pemerhatian, penelitian, apa yg tuan buleh simpulkan..org cakap, mata ada kuasa yg luarbiasa..mesti tuan alpa ada belajar kan? Nah, cuba tuan kasi keluar sikit tu ilmu..mungkin buleh bincang di bahagia paranormal.. Razz

Maaf BB, tapi saya tidak yakin utk memberikan ramalan..lagi pun sebelah mata saja, saya tidak cukup info. Wink

aiyaah..pakai satu mata pun buleh bah...kenapa urang kalau tengok tangan pakai sebelah kanan saja? sia kena kasi tau , tangan kiri merupakan kita punya past time life, while yg kanan is our future..tapi sia nda picaya..
nda apa la tuan alpa..bagus juga kalau nda baca, nanti tuan alpa tau semua secret mecret sia..inner or else..hehehe Razz thanks anyway..
blum tahap dewa lagi tuan alpha tilik urg nie...sy kalu tilik urng pakai lida...sy rasa lidah dia..hehehe kalu pandaimain-main tu lidah...naahhhhh..susah mau sakap bah
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Mon Aug 04, 2008 5:35 pm

Razz Razz cam ni kah lidah ko osamang? cam lida ular ja tu...adeeiiiii...lida ular digunakan utk merasa haba ( mengesan mangsa) ...iyaaaiii...abis la kalau sia jumpa sama si osamang ni betul2..pengsan duluan kali nmpak lida dia keluar keluar..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Tue Aug 05, 2008 4:49 am

BBmonkey wrote:
Razz Razz cam ni kah lidah ko osamang? cam lida ular ja tu...adeeiiiii...lida ular digunakan utk merasa haba ( mengesan mangsa) ...iyaaaiii...abis la kalau sia jumpa sama si osamang ni betul2..pengsan duluan kali nmpak lida dia keluar keluar..
tapi siuk bah tu BB...
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Tue Aug 05, 2008 7:09 am

Back on track!
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ANTARA ZAHIR DAN BATIN   Today at 9:36 pm

Back to top Go down
 
ANTARA ZAHIR DAN BATIN
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: