SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Resort-Resort Di Ranau

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Fri Aug 08, 2008 5:27 pm

blueberry wrote:
inda tau oh bonging..tp biasanya mana2 tpt peranginan pun ada penunggu baitu kunun...tu la urg bilang klu naik gunung atau jln2 d hutan inda bulih teriak2 suka2 nanti tu penunggu marah..

aduilaah berry..ko bikin sa jeles saja..nda lah sa dapt naik gunung ni..dulu masa sparing..kaki sia terkehel teruk..kalau sia kasi pusing2 itu kaki kan, ko bule dengar tu bnyi dia rreeett reerrt..krak ..krak..urat mgkali..haiya..kalau mo hari mo hujan, sia duluan tau pasal kaki sia pndai bdenyut2..nda lagi sia brani jump mo blok bola kalu main vb..takut sia tkehel lagi kaki..pakai highheel pun nda berani lagi yg 5inci..kalau 3inci buleh la.. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Aug 13, 2008 10:47 am

Borneo wrote:
blueberry wrote:
inda tau oh bonging..tp biasanya mana2 tpt peranginan pun ada penunggu baitu kunun...tu la urg bilang klu naik gunung atau jln2 d hutan inda bulih teriak2 suka2 nanti tu penunggu marah..

Ya, betul tu, lebih-lebih lagi kalau kita mendaki Gunung Kinabalu kita kena sentiasa hormat dan jangan sakap sembarangan semasa mendaki. Ada satu masa tu seorang kawan sia ambil kesempatan ambil batu di atas Gunung Kinabalu tu dan belum sampai satu km dia berjalan dia pun rasa kurang sihat, bila dia buang balik batu tu, dia rasa segar semula.

sa pernah suri2 ambik daun pukuk time naik G.Kinabalu.. sja mo simpan utk kenangan....
nsb tia belaku apa2 sama sa.. mgkn e2 penunggu ka c halal.. hehe..
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Fri Aug 15, 2008 6:32 pm

Pak B..baru sekali daki gunung kinabalu sampai puncak..rasanya hampir semua tampat tampat menarik (yang dikomersialkanlah) di ranau sudah pun sia pigi..poring,national park,taman orkid,gunung kinabalu,air terjun Lagadan ( betulkah nama dia tu sia pun lupa sudah) dan beberapa buah kampung di ranau lah sudah pun sia sampai..macam di kg malinsau,kg bongkut,kg kaingaran,kg kawiyan,kg kinapulidan.. banyak lagilah kg..tia ingat lagi..itu pun sia pigi ikut kawan kawan..makan angin...hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Sun Aug 31, 2008 5:18 am

Pakbelalang wrote:
Pak B..baru sekali daki gunung kinabalu sampai puncak..rasanya hampir semua tampat tampat menarik (yang dikomersialkanlah) di ranau sudah pun sia pigi..poring,national park,taman orkid,gunung kinabalu,air terjun Lagadan ( betulkah nama dia tu sia pun lupa sudah) dan beberapa buah kampung di ranau lah sudah pun sia sampai..macam di kg malinsau,kg bongkut,kg kaingaran,kg kawiyan,kg kinapulidan.. banyak lagilah kg..tia ingat lagi..itu pun sia pigi ikut kawan kawan..makan angin...hihihi Smile

Bah, serita bah pengalaman berada di kampung-kampung di Ranau tu. Ada serita ganjil kah, misterikah, luar biasakah, masam-masam lagi yang boleh diserita. Laughing Ada jumpa bigfootkah? clown

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Sun Sep 07, 2008 12:51 am

Borneo wrote:
Pakbelalang wrote:
Pak B..baru sekali daki gunung kinabalu sampai puncak..rasanya hampir semua tampat tampat menarik (yang dikomersialkanlah) di ranau sudah pun sia pigi..poring,national park,taman orkid,gunung kinabalu,air terjun Lagadan ( betulkah nama dia tu sia pun lupa sudah) dan beberapa buah kampung di ranau lah sudah pun sia sampai..macam di kg malinsau,kg bongkut,kg kaingaran,kg kawiyan,kg kinapulidan.. banyak lagilah kg..tia ingat lagi..itu pun sia pigi ikut kawan kawan..makan angin...hihihi Smile

Bah, serita bah pengalaman berada di kampung-kampung di Ranau tu. Ada serita ganjil kah, misterikah, luar biasakah, masam-masam lagi yang boleh diserita. Laughing Ada jumpa bigfootkah? clown

kalau carita misteri tu tidada lah juga..tapi yang siok dia...sanang mau dapat buah buahan, sayur sayuran...pigi masuk utan saja buli jumpa banyak buah buahan...malam malam pigi mamburu sama kawan kawan ,sama urang kampung..atau pigi mamana ikan..parnah juga Pak B pigi mamana ikan dari pukul lapan malam sampai subuh ... udang ,ikan ..buli tahan juga...sampai rumah turus masuk kuali..ada bebarapa kampung tu durang jual durian 30 sen ke 1 ringgit..satu biji durian..nah apa lagi tia barabut sama kawan kawan mau mambali durian...itu pun masih lagi kami tawar menawar harga..rasa zalim pula, sudah punya murah mau minta tawar harga lagi..sayur manis satu baldi kana jual 50 sen saja..
bigfoot..tidada pula Pak B tajumpa...small foot adalah...kabanyakan urang kampung disana masih suka bakaki ayam..salipar atau kasut durang pakai masa mau pigi ranau saja...nah ini saja yang Pak B sampat kasih carita nanti lain kali Pak B cuba recall balik carita carita disana...hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Sun Sep 07, 2008 6:36 am

Saya dengar bangunan baru di simpang Tenompok tu milik Dr Ewon Ebin? Betul ke? Kawan-kawan kata bangunan tu resort baru yang belum dapat oc, betul ke? Mana pukutarap ni?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Thu Sep 18, 2008 10:46 am

hey guys......sa rasa lah kan..ranau masih teda 5 star hotel oh kan...y not buat 5 star hotel d ranau.......can attract more tourist to come sbb ada good facilities.....
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
chimbunghol
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 6
Age : 61
Location : Selangor
Job/hobbies : fishing
Points : 8
Registration date : 2012-07-08

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Thu Jul 26, 2012 1:48 am

Anda boleh teka apa gambar-gambar ini??

Okla .. inilah beberapa petunjuk untuk anda ..
1. ia akan membuat anda jadi Wheeeee!!!
2. Hello kepada kehidupan sosial!
3. Segera memberi keyakinan pada diri
4. ia adalah hadiah yang super mengagumkan
Perlu lebih banyak petunjuk?? Segerala layari URL di sini ... good luck ya, dan jgn lupa dail * 128 #
http://xpax.com.my/whatchuwant.php # grandprize
Back to top Go down
http://www.youtube.com
alonso65
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 4
Age : 30
Location : canada
Job/hobbies : shopping
Points : 8
Registration date : 2012-11-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Fri Nov 23, 2012 5:39 pm

Hi all,
I think this is a good resort in Ranau and I want to stay in this resort. I'm also looking a good hotel or resort in Ranau for a single day.
Back to top Go down
http://www.wingshinterlandretreat.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Sun Feb 10, 2013 2:38 am

alonso65 wrote:
Hi all,
I think this is a good resort in Ranau and I want to stay in this resort. I'm also looking a good hotel or resort in Ranau for a single day.
Ok. Good luck to you alonso65. Very Happy

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Sun Feb 10, 2013 2:40 am

Lady_Evarna wrote:
hey guys......sa rasa lah kan..ranau masih teda 5 star hotel oh kan...y not buat 5 star hotel d ranau.......can attract more tourist to come sbb ada good facilities.....

Bagus juga idea mu tu Lady_Evarna. Pada masa tertentu, memang resort-resort di Ranau penuh dan keperluan hotel 5 bintang memang ada tu. Persoalannya, siapa yang mau buat?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Today at 9:27 pm

Back to top Go down
 
Resort-Resort Di Ranau
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Estrela da Luz Resort Hotel
» Maddie Cops To Start Digging Up Resort - Daily Mirror
» American sisters found dead in island paradise resort - Annie Korkki, 37, and Robin Korkki, 42, were vacationing in Seychelles
» Amy Fitzpatrick
» Mark Warner/Ocean Club Staff Statements

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Travel & living-
Jump to: