SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF
Share | 
 

 Resort-Resort Di Ranau

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:30 pm

Hehehe...masam pernah dengar...

Bah, mari gia kita kasi sambung di sini... Very Happy kasi ramai-ramai bogia kio...ada ikan pandai urut kaki, ada resort di hutan dikelilingi kayu balak, ada resort murah, ada resort santik, tiba-tiba pigi Lahad Datu pula...hehehe...

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:33 pm

berry tanya,
blueberry wrote:
ada satu tpt yg sia btul2 mo pigi ba sana ranau..tpt yg ada ikan pndai mengurut tu..ada sepa tau cmana mo p sana?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm


Last edited by Borneo on Wed Jul 30, 2008 1:37 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:36 pm

Saya jawab:
Borneo wrote:
Ya blueberry...sya parna ga dangar ini ikan pandai mengurut...sya pun
mau tau di mana...ikan ini sabanarnia, mengigit luar kulit kita yg
merangsang peredaran darah. Adakah kawan-kawan tau ini tampat...ada
resort kah?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:38 pm

Kena jawab lagi:

Quote :
Haluuuuu all



hahaha first time pla sa dingar ada tampat yg ada ikan bulih mengurut...di mana tu ar???



ooh ya sapa2 yg mau rest atau melancong di cni ranau,dun wori be
happy ja kamurang...banyakkkk betul tampat2 yg siuk2 ni cni
ranau...disamping tempatnya yg sajuk sampai ke tulang sum-sum ada juga
pemandangan dan bunga-bungaan yg santik2 utk dilihat dan sa syorkan kamurang pigi di 4 tampat yg lawa ni (National park,Pine resort,Poring Hot Springs dan Perkasa Hotel resort Kundasang)mimang puas ati kalau jalan2 bersama family dan kawan2 tu sana sambil menghirup udara yg segar hehe



Welcome to Ranau

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:40 pm

Saya jawab lagi:

Borneo wrote:
Inilahba xxxxx...sya pun pandangaran tia tarang...ada diuga sya
dangar-dangar itu orang pengusaha ikan bilang itu ikan pandai
gigit-gigit hujung kaki...ini terapi juga diorang bilang...masam di
nagara apa itu...sya lupa sudah... ada diuga...kalau ada kawan -kawan
yg tahu jgn malu-malu kasi tau siorang hah...ada resort kah itu tampat?



Itu 4 tampat yg XXXXX sakap itu ada diuga sya pigi libih-libih lagi itu Pine Resort. Siok sana tu...



Ada bah...di simpang Bundu Tuhan tu ( Tinompok )...sya dingar-dingar mau buka resort kah apakah itu...siok sana tu...

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm


Last edited by Borneo on Wed Jul 30, 2008 2:56 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:42 pm

Kana jawab lagi:

Quote :
Ranau mimang tampat paling sasuai untuk barehat-rehat, tapi masalahnya
kurang tampat untuk makan-makan. Kadang-kadang bimbang tidak halal
untuk sia.


Tapi di Kundasang bila limpas disana sia mesti makan itu sayap ayam, sadap bah.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:43 pm

Sia jawab lagi:

Borneo wrote:
Ehhh yakah xx xxxxx...bah apalagi...inilah piluang baniaga bagi
mereka yg ingin membuka restoran halal...yalah, kasian diuga kalau
susa-susa ga mansari makanan halal...

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:45 pm

Sia sual lagi:

Borneo wrote:
Adakah kawan-kawan pernah menginap di sana Celyn Resort? Apamasam hah...siok kah itu tampat? Sia bulum parnah bah pigi sana.

Atuuukkkooii...

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:47 pm

Kana jawab lagi sia:


Quote :
Borneo wrote:Adakah kawan-kawan pernah menginap di sana Celyn Resort? Apamasam hah...siok kah itu tampat? Sia bulum parnah bah pigi sana.


pernah p sana bln 12 ari tu...


dari simpang jalan besar 3km g masuk p celyn resort tu..

tp jalanraya masuk celyn x tar..ikut jalan kampung

pastu bukit tinggi..jd bagus pakai kereta besar la baru senang


tmpt tggl

tmpt tggl pn ok. lawa jgk laa.. (tgk gmbr d bawah ni)

selain kemudahan asas (yg biasa d hotel) ada vcd palyer n ada kemudahan intenet di loby (bukan dalam bilik ar)

tp blh guna bila2 masa..


lau x silap, aku p ari tu RM130 + 2 bkfst (gov. rate)

kawasan tu sunyi sikit..

memang sesuai betulla untuk bercuti, jauh dari bising2..

service?? OK!


pemandangan??

xsure, cz aku pg ari tu penuh dgn kabus jak..








gmbr lain ada tp malu mau kasi tgk cz ada muka buruk aku huhu[/img]

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm


Last edited by Borneo on Wed Jul 30, 2008 2:59 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:52 pm

Sia takajut:

Borneo wrote:
Atuuuuuk oooiii...punyalah santik itu tampat...kanapalah sia bulum parnah pigi itu tampat hah...
punialah sya gambira nampak itu gambar yang xxxxx kasi post, santiiiik
butul...inilah tampat yang sya mahu pigi bersuti-suti @ berehat-rehat,
ada internet lagi tu...di bilik ada internet kah xxxxx? Apa lagi yang
istimewa salain yang xxxxx sakap itu?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:54 pm

Kana jawab lagi:


Quote :
lbh kurang itu jak la yg aku dpt bg info skit2 ..

intenet d lobi jak, BILIK TEDA... tp yg bestnya blh pakai
bila2..lau x ramai org lg senang ko pakaila 24 jam hehehehe..tp ms p
sana ari tu mmg xramai org..


selain tv (astro) dalam bilik ada vcd player..

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:56 pm

Kana jawab lagi:

Quote :
xxxxx..sa parnah tdr sana Rose cabin..time tu sa pi hani mun ba...sa
fkr bgs itu tampat....pamandangan lawa la..ada kabun sayur lgi di
balakang...santik btl...tpi sa inda puas hati dgn dia pya bilik
la...itu heater dlm bilik mandi inda berfungsi ba...itu pintu pun inda
buli dikunci ba...sdh rusak..nasip kami laki bini ...jdi inda parlu
kunci itu bilik la.


Dia pya tilam pun inda tabal ba....nipis sija...dan dia pya tuala
karas hpr masam itu karung guni...nasip kmi ada bawa tuala baru.


Byk lgi resort yg lawa ba sana area Kundasang....Fairy Garden
Resort, Zen Garden Resort, Fern Leaf Resort n sana Kundasang dakat itu
War Memorial pun ada...sa lupa dia pya nama la...

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:57 pm

Kana jawab lagi:

Quote :
adddui mati la lau gitu...

terpksa bawa peralatan sndri...


tp lau heater x idup, susahla! cnfrm xmandi la tu hehehehe


nway, tQ info ko ni xxxxxxx..RM bilik dia brapa ar?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 1:59 pm

Kana kasi nasihat lagi sia:

Quote :
ba apa lagi suti2 mesia la ko

amik gmbr byk2 blh simpan sini

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts: 950
Location: North Borneo
Points: 266
Registration date: 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort Di Ranau   Wed Jul 30, 2008 2:00 pm

Sia jawab lagi kunun...hihihi:

Quote :
K...nanti suti sya pigi sana tu...skarang sya karja bah...enda
siuk...kalau ada saudara karja sana Celyn bule dapat rate diurang dlm
rm90 gitu-gitu...siok kan?

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
 

Resort-Resort Di Ranau

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

 Similar topics

-
» Jamaican resort accessories
» Estrela da Luz Resort Hotel
» BRIT LAD: MADELEINE MCCANN WALKED PAST ME IN COSTA RESORT
» Grand Palladium Lady Hamilton Resort JAMAICA
» Brit Paedo Was Living Next to Maddie Resort - Daily Mirror

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH ::  :: -