SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 hi... sa bh ni c TonduYutung:)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Thu Aug 07, 2008 3:13 am

BBmonkey wrote:
hot_mama wrote:
BB, si Yutung pun buli jadi ahli Alpha's Angel bah ... kita 4 urang baru lah best ..nah bulat trus mata si alpha bah ... hehehehe

Bah Alpha recruit lagi satu angel ..apa test ko mau bagi dia supaya lulus jadi angel's ni? hehe ..jan yg susah2 kio gaman... :pig:

test pertama kami yutung ialah,...menimbak jatuh semua buah tarap si pukutarap tanpa diketahui oleh si pukutarap ( dia selalu jaga kabun dia pakai double barrel)

kedua, mencari di mana titik pusat sensor si tuan alpha ( guna = supaya senang cari si tuan alpa bila dia panggil kita utk misi baru )

yg seterusnya, akan diterangkan oleh si berry atau mama ( anyway, mana suda si berry ni)

wahaha..... menimbak sa inda sampin, melastik buli lah.... penjahat melastik ni...
Misi? misi apa 2 ar? hehe.. mcm 2 charlie's angel pnya misi ka? wahhh best oo kamu kan.. msti kamu pernah pinjam jet c sky...
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Thu Aug 07, 2008 3:15 am

alphawaves wrote:
hot_mama wrote:
BB, si Yutung pun buli jadi ahli Alpha's Angel bah ... kita 4 urang baru lah best ..nah bulat trus mata si alpha bah ... hehehehe

Bah Alpha recruit lagi satu angel ..apa test ko mau bagi dia supaya lulus jadi angel's ni? hehe ..jan yg susah2 kio gaman... :pig:

Oh pasal tu ya? nanti saya kontek dulu bos saya si pukutarap. misti dia ada ujian tu kalo mau..

aikk.. c pukuktarap ka plk bos of the bos ni.. hebat c gaman ni.. Very Happy
Back to top Go down
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Thu Aug 07, 2008 4:58 am

TonduYutung wrote:
BBmonkey wrote:
hot_mama wrote:
BB, si Yutung pun buli jadi ahli Alpha's Angel bah ... kita 4 urang baru lah best ..nah bulat trus mata si alpha bah ... hehehehe

Bah Alpha recruit lagi satu angel ..apa test ko mau bagi dia supaya lulus jadi angel's ni? hehe ..jan yg susah2 kio gaman... :pig:

test pertama kami yutung ialah,...menimbak jatuh semua buah tarap si pukutarap tanpa diketahui oleh si pukutarap ( dia selalu jaga kabun dia pakai double barrel)

kedua, mencari di mana titik pusat sensor si tuan alpha ( guna = supaya senang cari si tuan alpa bila dia panggil kita utk misi baru )

yg seterusnya, akan diterangkan oleh si berry atau mama ( anyway, mana suda si berry ni)

wahaha..... menimbak sa inda sampin, melastik buli lah.... penjahat melastik ni...
Misi? misi apa 2 ar? hehe.. mcm 2 charlie's angel pnya misi ka? wahhh best oo kamu kan.. msti kamu pernah pinjam jet c sky...

Patutlah saya terbatuk-batuk tadi pagi.
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Thu Aug 07, 2008 8:31 am

TonduYutung wrote:
eya.. sa npk jg e2 nama2 pelik tapi benar urg2 dlm SBF ni... kalo ada tesalah sakap sa time beforum 2, sa minta mahaf lah awal2 kio.. cz kdg2 sa ni kalo ckp teda tapis2 hehhe...mentang2 inda guna nama sebenar kan hehehehe...

Naaaahh...ada pula Yutung minta maaf awal-awal ni. Kawan-kawan jan ambil hati kalau Yutung tasalah sakap kio. Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Thu Aug 07, 2008 11:06 am

BBmonkey wrote:
hot_mama wrote:
BB, si Yutung pun buli jadi ahli Alpha's Angel bah ... kita 4 urang baru lah best ..nah bulat trus mata si alpha bah ... hehehehe

Bah Alpha recruit lagi satu angel ..apa test ko mau bagi dia supaya lulus jadi angel's ni? hehe ..jan yg susah2 kio gaman... :pig:

test pertama kami yutung ialah,...menimbak jatuh semua buah tarap si pukutarap tanpa diketahui oleh si pukutarap ( dia selalu jaga kabun dia pakai double barrel)

kedua, mencari di mana titik pusat sensor si tuan alpha ( guna = supaya senang cari si tuan alpa bila dia panggil kita utk misi baru )

yg seterusnya, akan diterangkan oleh si berry atau mama ( anyway, mana suda si berry ni)

ba yutung all the best.. harap2 ko lulus tu ujian mo jadi alpha's angel hehe..tmbah lagi ging angel cni...inda buli kasi bucur sualan bilang bigboss..nanti sinang2 dia mo pass tu test.. Laughing ..hotmama mgkali berani kasi terang tu next test hehehe...
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Mon Aug 11, 2008 3:27 am

wahh mcm serius sja ada test2 ni.... hahaha........
Back to top Go down
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Tue Aug 12, 2008 7:38 am

( Mata Yutung kah tu? ) Laughing
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Tue Aug 12, 2008 9:53 am

skyjetj wrote:
( Mata Yutung kah tu? ) Laughing

hehehe..... separuh ja..xble ambk semua... Very Happy Smile
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Tue Aug 12, 2008 10:30 am

TonduYutung wrote:
skyjetj wrote:
( Mata Yutung kah tu? ) Laughing

hehehe..... separuh ja..xble ambk semua... Very Happy Smile

Tajam sungguh renungan Yutung ni... Cool

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Tue Aug 12, 2008 12:06 pm

Borneo wrote:
TonduYutung wrote:
skyjetj wrote:
( Mata Yutung kah tu? ) Laughing

hehehe..... separuh ja..xble ambk semua... Very Happy Smile

Tajam sungguh renungan Yutung ni... Cool

tatap...2lah sbbnya sa takut renung org..... confirmm.. aiseh....
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Tue Aug 12, 2008 4:27 pm

kanapa mata ko tia bulat macam tonduyutung juga?sia pun mau juga upload mata sia tapi talampau banyak jadi sia tia tau yang mana satu mau kasih upload...hihihihi
Back to top Go down
http://www.google.com
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 4:12 am

Pakbelalang wrote:
kanapa mata ko tia bulat macam tonduyutung juga?sia pun mau juga upload mata sia tapi talampau banyak jadi sia tia tau yang mana satu mau kasih upload...hihihihi

hehe.... sa ni Tonduyutung kacukan sdh bah, mama mata bulat Shocked , bapa mata kecil tajam2 hehe Razz .... 2lah tak bulat sgt mcm mata mama sa Very Happy
lahh apa ssh ko uplod ja kpla belalang 2... kiut apa..
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 4:20 am

hehe biarpun mata mu ndak bulat tondu tapa kudou mu cantek lah ..sepa yg bikin tu tondu? hehe di salon ka?
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 5:36 am

hot_mama wrote:
hehe biarpun mata mu ndak bulat tondu tapa kudou mu cantek lah ..sepa yg bikin tu tondu? hehe di salon ka?

Kudou 2 kening ka plk? hehe... bkn d salun ni mama.. sa bt sndri hehe...
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 5:49 am

TonduYutung wrote:
hot_mama wrote:
hehe biarpun mata mu ndak bulat tondu tapa kudou mu cantek lah ..sepa yg bikin tu tondu? hehe di salon ka?

Kudou 2 kening ka plk? hehe... bkn d salun ni mama.. sa bt sndri hehe...


Buli lah mama minta tulung bikin kudou sama ko kan nak ... bah baguslah tu jimat duit lagipun sekarang kita cinta penjimatan ..... lol!
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 6:51 am

hot_mama wrote:
TonduYutung wrote:
hot_mama wrote:
hehe biarpun mata mu ndak bulat tondu tapa kudou mu cantek lah ..sepa yg bikin tu tondu? hehe di salon ka?

Kudou 2 kening ka plk? hehe... bkn d salun ni mama.. sa bt sndri hehe...


Buli lah mama minta tulung bikin kudou sama ko kan nak ... bah baguslah tu jimat duit lagipun sekarang kita cinta penjimatan ..... lol!

hehe.. buli bah kalo kauu mama.... no hal Very Happy ....
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 10:45 am

napa gambar ko nampak mata dan kening sebelah saja? Very Happy
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 12:15 pm

shalon6095 wrote:
napa gambar ko nampak mata dan kening sebelah saja? Very Happy

cz e2 ja gbr yg sa ada Very Happy .... inda pyh lah bah tingu suma...... nti kmu knl.. Cool ..aiseh
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Wed Aug 13, 2008 1:03 pm

saya ada gambar betul sini ni. hehehe Very Happy
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Thu Aug 14, 2008 3:25 am

shalon6095 wrote:
saya ada gambar betul sini ni. hehehe Very Happy

eyakah?... d mana ko latak? Very Happy
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Thu Aug 14, 2008 3:57 am

ooo sdh sa npk pic ko... hehhe.. shalon da asamboy kaitu Razz ... hensomboy jg ko 2... n yg sa ska sama ko kn, besamangat btl mencapai impian, mo cpi cita2 msti kena rajin berusaha kan.. Good Job pren.. all the best 2 u k Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Sun Aug 24, 2008 8:36 pm

Yutung..rajin ko masuk sbf kan...wokey sudah ni...bah..suda ko tanya si tuam alpa apa ujian saringan mo masuk team alpha's angel?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Sun Aug 24, 2008 8:38 pm

nah si tondu macam mo megurat sudah dia sama si shalon tu. bagus lah. dua2 pun sama cantik.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Sun Aug 24, 2008 8:43 pm

alphawaves wrote:
nah si tondu macam mo megurat sudah dia sama si shalon tu. bagus lah. dua2 pun sama cantik.

apa yg baik, sa sukung saja....hehehe..ko jangan lupa tuan alpa..ada si pukutarap..suda jadi tagline dia tu 'orang tua yg bengong2, nah ambikmu'...mana kita mo simpan ni gaman saturang ni?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Sun Aug 24, 2008 8:50 pm

Monkey wrote:
alphawaves wrote:
nah si tondu macam mo megurat sudah dia sama si shalon tu. bagus lah. dua2 pun sama cantik.

apa yg baik, sa sukung saja....hehehe..ko jangan lupa tuan alpa..ada si pukutarap..suda jadi tagline dia tu 'orang tua yg bengong2, nah ambikmu'...mana kita mo simpan ni gaman saturang ni?

Iya bah kan.. setiap kali saya baca pos2 dia..saya tersenyum2 juga tinguk signature dia tu..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: hi... sa bh ni c TonduYutung:)   Today at 6:55 am

Back to top Go down
 
hi... sa bh ni c TonduYutung:)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: