SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Apa yg dibenci oleh suami......

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Apa yg dibenci oleh suami......   Wed Jul 16, 2008 6:14 pm

C1. CABAR
Lelaki
mempunyai ego mereka tersendiri. Jadi mereka tidak suka dicabar
terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka
agar lelaki tidak rasa tercabar.Isteri kalau bergaduh dengan suami
mulalah kata "Kalau awak berani cubalah cari perempuan lain! JGN CABAR
SUAMI... nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata...

C2. CABUL
Cabul
ni bermaksud keji dari segi perangai sehingga seseorang wanita itu
langsung tidak malu. Misalnya bergaul bebas dgn lelaki yang bukan
muhrim tanpa menghirau batas pergaulan.Juga perbuatan & kata2
isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu)seperti keluarkan kata2
yg tidak baik pada mertua...

C3. CELUPAR
Wanita
yg cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar.Celupar lebih
kurang cabul juga. Isteri selalu cakap yang tidak manis, selalu
terlepas cakap pada suami sehingga membuat suami jauh hati.

C4. COMOT
Terdapat
wanita yg cantik tetapi comot. Comot ini samada melibatkan wajah wanita
itu, penampilannya yg selekeh,kerja yg dilakukan serta
tindak-tanduknya. Contohnya, isteri bila nak keluar rumah baru nak
bersolek dan comel tapi kat rumah comot. Suami pula di tempat kerja
asyik pulak nampak yg comel2 aje... Ada isteri kata - mekap untuk
suami,tapi kat rumah tak praktik pun.

C5. CEMBURU
Cemburu
perlu dalam sesuatu hubungan.Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga
pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan
mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai.
Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan... sikit2 dok telefon
suami kat tempat kerja. Suami baru balik kerja dah kita tanya
macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2...

C6. CEREWET
Kata
ulama hati wanita terletak pada mulutnya.Oleh itu wanita perlu mengawal
percakapannya. Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat.
Contohnya kalau suami bawa makan luar, isteri nak tempat yang class2
aje. Restoran nak ada air-cond aje.

C7. CINCAI Buat kerja
rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai.Dr
Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak...anak
dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi....

C8. CUAI
Kebiasaan
lelaki tidak suka jika pasangannya cuai terutama apabila ia melibatkan
masa. Misalnya apabila suami menetapkan keluar jam 3 tetapi pada masa
yg ditetapkan isteri masih sibuk bersiap,bersolek, mengemas.Ini akan
membuatkan mereka benci kerana situasi sebegini.

8C ini
lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya.Berpelajaran tinggi
belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita insan yg mudah lupa &
lalai... ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami &
keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 8C
tu.Renungkanlah.....



by : Dr.Fadzilah Kamsah
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Thu Jul 17, 2008 2:28 pm

Baguslah tips ini.
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Thu Jul 17, 2008 6:17 pm

teda air
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Thu Jul 17, 2008 6:49 pm

masak air, bikin kopi...minum sendiri..teda mo hidang
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Tue Aug 12, 2008 7:45 pm

mimang ada 1001 macam perkara yang dibenci oleh suami terhadap isteri tapi sabanarnya benci tapi sayang bah itu..benci tapi rindu..macam pakBelalang ni kadang kadang benci sama si mak belalang tapi satu kali makbelalang senyum turus hilang sia punya benci tukar sayang pula...hihihihi Laughing
Back to top Go down
http://www.google.com
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:08 am

hehe......mana bule suami jak buat begini.....
well mmg ada suami yg benci isteri dia buat mcm tu
but try to think deeply siapa yg slalu menyakit kan hati siapa?
mcm mana pulak dgn c isteri ...x kan c isteri mau diam jak kalau mmg suami dia buat salah...kan..

mcm mana plak dgn apa yg di benci oleh isteri?........
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:11 am

Nampak sangat kau ini anti lelaki, itukan sudah hukum alam. dalam apa keadaan pun si lelaki pasti ada kelebihannya. sesuai dgn fitrah asal muasal perempuan itu dijadikan dari seorang lelaki.
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:23 am

im not anti lelaki atau sepa sepa but mmg tdk adil kan klu buat mcm tue..
so ertinya lelaki jak lah yg betul .....perempuan semua salh ..macam tue ka?
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:31 am

tapi bila sdr mengatakan "but try to think deeply siapa yg slalu menyakit kan hati siapa?"

Itu sudah kelihatan macam satu prejudice punya soalan, kita sedia maklum tiada makhluk yg sempurna..lelaki atau perempuan tidak akan terkecuali.
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:32 am

Lelaki buat jahat, perempuan pun sama. ada lelaki jahat ada juga perempuan pelacur.
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:39 am

lelaki ada yg gigolo..perempuan ada yg jahat.....samalh tue 2 kali lima 10 jugak..ngam lah sama pasangan yg perangai sama....hehe
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:42 am

Gigolo ndak rugi..untung adalah, pelacur? hancur masa depan..
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:51 am

ohh..tp dosa dia sama jak...dpt penyakit pun sama2 apa yg untg?...
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 10:56 am

Pakai kondom pilihan lelaki. klu dia jadi gigolo dia bulih kasih tau sama itu datin dia mo pakai kondom, tapi klu pelacur perempuan dia tiada hak melarang lelaki pakai kondom atau tidak. so siapa yg kana dulu??
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 11:13 am

well..im not so sure bout this sbb i dun have any experience on this...but since u tau...so i guess..hmm...........................u lebih tau & arif lah......
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 11:19 am

teori tidak sama dgn praktikal.ok Wink, itu sudah satu tuduhan tu. kita adalah masyarakat bertamadun yg percaya kepada konsep..sehingga di buktikan bersalah oleh mahkamah.
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 11:22 am

Lady_Evarna wrote:
well..im not so sure bout this sbb i dun have any experience on this...but since u tau...so i guess..hmm...........................u lebih tau & arif lah......

suddenly u said u r not sure, in the first place why dont u said this words at the beginning conversation? so sekarang klu mengikut cara u ni, i gigolo, u perempuan jahat..hihihihi.
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 11:26 am

ish...where got im baik..ok........it just i really dunnow.....apa la ko ni korrud..oh ko suka ya kena panggil gigolo...hehhee
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 11:31 am

ndak juga. Very Happy, lagipun i bukan gig.


Last edited by korrud on Fri Sep 12, 2008 3:24 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 11:44 am

hehe...apalah ko nie........ko nie kerja d mana ?
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Fri Sep 12, 2008 3:26 pm

sebelum itu kau balajar dimana? lepas itu baru saya bg tau dimana saya kerja..serius!!!

Oh ya apa2 pun belajar rajin2 klu sudah tamat nanti baru saya pinang ko. ok. Razz
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Sat Sep 13, 2008 5:57 am

korrud wrote:
sebelum itu kau balajar dimana? lepas itu baru saya bg tau dimana saya kerja..serius!!!

Oh ya apa2 pun belajar rajin2 klu sudah tamat nanti baru saya pinang ko. ok. Razz


sa sukung ko bro....ini suda ada perkembangan yang bagus..jangan lupa jemput warga SBF aahh... sa mau tempat duduk yg special...dekat sama DJ...buleh request song...ngeheheheheeee
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Tue Sep 16, 2008 9:14 pm

kau ini kan korrud......sia kasi tau dady sia baru ko tau...
dia jumpa ko sama pedang samurai dia p tatak ko...
hehehe...

sia blajar d taylors university college-ambik bachelor degree..
ko kerja d mana...?
jgn salah sangka ah...i just want to know.........
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Tue Sep 16, 2008 10:29 pm

Bah..back to topic please...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Thu Sep 18, 2008 10:24 am

alrite......im back....
well mmg lah lelaki ketua keluarga tp tdk semestinya.......diorang always betul...kan?
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa yg dibenci oleh suami......   Today at 9:37 pm

Back to top Go down
 
Apa yg dibenci oleh suami......
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: