SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Soups Recipe

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Soups Recipe   Tue Jul 15, 2008 10:36 am

NON HALAL (for Non-Muslim Only ...)


Ingredients :-
Pork Bones, pork meat,meat balls & vege (Spring Onion, carrot, cauliflower & watever sayur lah u want 2 put...) Maggie enhancer (perasa bah ..kasi tambah sadap...), vegetable cube,red dates, "kei chee (itu bah herbs cina yg warna merah kicik2 tu...), dried longans,chinese mushroom & taufoo ..

simmer dlm slow cooker overnite ..kasi lo-heat betul .. bisuk kasi biar saja ..before dinner ka lunch ka kasi masak lagi few hours .. wah sadap ni ....

oh ya lupa air ... heheheh ndak jadi nanti soup .. kakakakak 4 liter of water! the most important ingredients ..kakakakaka
tongue :pig:
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Soups Recipe   Wed Jul 16, 2008 1:46 pm

Ini resepi buat saya rasa laparlah hot_mama. Ini mesti hot_mama suka makan makanan bersup ni. Bagus juga untuk mereka yang suka makanan bersup terutama mereka yang kurus-kering supaya bertambah berisi badan.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Soups Recipe   Tue Jul 22, 2008 7:20 am

Ya ..pasal sia ni terbiasa sudah makan sup bah ..mama sia kan everyday misti ada masak sup ..jadi sampai kahwin pun terbiasa lah ..hehe
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Soups Recipe   Tue Jul 22, 2008 7:53 am

hot_mama tinggal dengan emak ke? Baguslah macam begini. Teringat saya masa kecil dulu.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Soups Recipe   Today at 9:37 pm

Back to top Go down
 
Soups Recipe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Looking for Apple Crisp Recipe
» Curry & Rice Recipe anyone??
» Glaze Recipe
» Coffee Caramel Cake! recipe needed!
» Weight Loss Recipe's

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Food & Cooking-
Jump to: