SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Gelaran dan pangkat ahli SBF

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
gladiator
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 45
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Director
Points : -33
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 10:01 pm

jd saya belum newbie lagilah ni kan
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 10:03 pm

tau tak pe. Suspect
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
gladiator
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 45
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Director
Points : -33
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 10:04 pm

BBmonkey wrote:
tau tak pe. Suspect
?????
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 10:08 pm

Razz ?????
kanapa tidak.. scratch
hehehehehehehehe lol!
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 10:21 pm

...............belum ada idea..cari di forum lain dulu


Last edited by BBmonkey on Sun Jul 20, 2008 9:23 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sun Jul 20, 2008 8:55 am

mamat53 wrote:
BBmonkey wrote:
mamat53 wrote:
Bagus gelaran ni. Cuma saya cadangkan post mula 1=?

Ini pula yang tertinggal dan terlimpas di sini. Betul tak? Kawan-kawan tak perasan ke?

Mungkin: 1=Newbie juga bah.

apa maksud ko tu, yg tetinggal dn tlimpas?

Cuba BB tengok, ( post saya sekarang ni belum sampai 50, lepas ni 50lah ) tak ada gelaran kan? sepatutnya saya sekarang ni boleh dikatakan Newbie ( Orang baru ).

Terima kasih mamat53. Saya sudah ubah:

1=Newbie

Cadangan 1000 ke atas tu masih lagi dibuka.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jun 06, 2009 5:19 am

Update gelaran untuk post ahli terkini:

2500 ke atas = SBF Professor
3500 ke atas = Vce Chancellor
5000 ke atas = Chancellor

Semoga semua ahli komuniti SBF akan lebih bermotivasi lagi dengan gelaran ini.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jun 06, 2009 11:43 am

Saya boleh katakan mengenai dengan gelaran dan pangkat SBF yang baru ini,adalah satu tindakan
yang amat baik..

Pro sokong sepenuhnya hal ini kerana fungsinya kepada SBF..Bagi pro..sebenarnyalah..itu bukanlah
penting sangat bagi pro tapi..take care for SBF and everybody..

Move SBF..
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Today at 1:08 am

Back to top Go down
 
Gelaran dan pangkat ahli SBF
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Pengumuman & Informasi Forum Terkini-
Jump to: