SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Gelaran dan pangkat ahli SBF

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Mon Jul 14, 2008 9:20 am

Berikut ialah gelaran dan pangkat ahli SBF mengikut jumlah post yang dihantar:

Newbie = 50 post
Regular Mmember = 150 post
Senior SBF = 300 post
SBF Supersenior = 500 post

Semua ahli digalakkan memberikan cadangan mengenai gelaran dan jumlah post yang sesuai. Perlu diingatkan bahawa gelaran ini adalah mengikut jumlah post yang rajin dihantar oleh ahli. Pangkat moderator dinyatakan dalam topik besar yang disediakan walaupun dibawah avatar terdapat pangkat yang bukan menunjukkan moderator.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Mon Jul 14, 2008 11:15 am

Admin wrote:
Berikut ialah gelaran dan pangkat ahli SBF mengikut jumlah post yang dihantar:

Newbie = 50 post
Regular Mmember = 150 post
Senior SBF = 300 post
SBF Supersenior = 500 post

Semua ahli digalakkan memberikan cadangan mengenai gelaran dan jumlah post yang sesuai. Perlu diingatkan bahawa gelaran ini adalah mengikut jumlah post yang rajin dihantar oleh ahli. Pangkat moderator dinyatakan dalam topik besar yang disediakan walaupun dibawah avatar terdapat pangkat yang bukan menunjukkan moderator.
indak best bah pakai beitu buss...kita ikut sabah punya bah, kalu melayu pakai laksanana kah, bendahari kah heheheh...so kalu kita sabahan apa mau pakai yaa.....

cadangan 1
orang kampung = 50 post
orang lama = 150 post
orang tua = 300 post
katua kampung = 500 post

cadagan 2
PTI = 50 post
PS = 150 post
PT = 300 post
warganegara = 500 post

cadagan 3
Petani = 50 post
Pemborong = 150 post
Peruncit = 300 post
Tuan Tanah = 500 post

cadagan 4
orang awam = 50 post
kundaktor = 150 post
drebar bas = 300 post
LPKP = 500 post

tongue tongue tongue
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Mon Jul 14, 2008 3:58 pm

semua nda buleh pakai kalau macam ni...pakai cadangan asal. Evil or Very Mad
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Mon Jul 14, 2008 4:18 pm

Alamak! Masih newbie pula saya ni. Kalau macam ni, rajinlah saya hantar post sini supaya tidak ketara masih newbie. Very Happy
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Mon Jul 14, 2008 4:20 pm

osmangbinladeng wrote:
Admin wrote:
Berikut ialah gelaran dan pangkat ahli SBF mengikut jumlah post yang dihantar:

Newbie = 50 post
Regular Mmember = 150 post
Senior SBF = 300 post
SBF Supersenior = 500 post

Semua ahli digalakkan memberikan cadangan mengenai gelaran dan jumlah post yang sesuai. Perlu diingatkan bahawa gelaran ini adalah mengikut jumlah post yang rajin dihantar oleh ahli. Pangkat moderator dinyatakan dalam topik besar yang disediakan walaupun dibawah avatar terdapat pangkat yang bukan menunjukkan moderator.
indak best bah pakai beitu buss...kita ikut sabah punya bah, kalu melayu pakai laksanana kah, bendahari kah heheheh...so kalu kita sabahan apa mau pakai yaa.....

cadangan 1
orang kampung = 50 post
orang lama = 150 post
orang tua = 300 post
katua kampung = 500 post

cadagan 2
PTI = 50 post
PS = 150 post
PT = 300 post
warganegara = 500 post

cadagan 3
Petani = 50 post
Pemborong = 150 post
Peruncit = 300 post
Tuan Tanah = 500 post

cadagan 4
orang awam = 50 post
kundaktor = 150 post
drebar bas = 300 post
LPKP = 500 post

tongue tongue tongue

Cadangan pertama dan ketiga kira masih boleh pakai, tapi cadangan kedua ni...eeiiii...enda maulah saya kena gelar PTI ni. Lain kali sajalah. Very Happy
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Mon Jul 14, 2008 4:22 pm

Apa LPKP tu osmang?
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Tue Jul 15, 2008 4:18 am

Inda bagus tu cadangan no 2 tu insik osmang ..adakah patut PTI??? Iskkk Tapi yg cadangan no 4 tu lusu ... LPKP ? kakakakaka .. banyak rasuah ...
Tahan Tukul ..klu ndak silap kan Lembaga Perlesenan Kenderaan baitu ..hehe , ya kah osmang?
:pig:
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Tue Jul 15, 2008 6:40 am

pakai lah yg bagus bagus supaya urang pun ada motivasi mo kasi sumbang idea dan pandangan...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Tue Jul 15, 2008 2:21 pm

tahan.tukul wrote:
Alamak! Masih newbie pula saya ni. Kalau macam ni, rajinlah saya hantar post sini supaya tidak ketara masih newbie. Very Happy

itu lah tuan mod..selalu saja tapuk2..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Tue Jul 15, 2008 2:23 pm

Saya puji butul si osmang ini. utak kreatif.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Tue Jul 15, 2008 3:23 pm

hot_mama wrote:
Inda bagus tu cadangan no 2 tu insik osmang ..adakah patut PTI??? Iskkk Tapi yg cadangan no 4 tu lusu ... LPKP ? kakakakaka .. banyak rasuah ...
Tahan Tukul ..klu ndak silap kan Lembaga Perlesenan Kenderaan baitu ..hehe , ya kah osmang?
:pig:
yabah kuat makan rasuah bah durang tu....permit beliau sy kana tarik..minta bayar kunu kalu mau ambil balik...bah jan lah bah sarita sini pasal rasuah ni...
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Tue Jul 15, 2008 4:04 pm

ahli = 50 post
ketua cawangan = 150 post
ketua bahagia = 300 post
Dun = 500 post

raja di hilir = 50 post
raja bendahara = 150 post
raja muda = 300 post
sultan = 500 post

sperma/ovam = 50 post
zigot = 150 post
fetus = 300 post
bbmonkey..eh silap baby = 500 post

paleolitik = 50 post
mesolitik = 150 post
neolitik = 300 post
logamtik = 500 post
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Wed Jul 16, 2008 5:37 pm

tidak komersial.lebih baik guna saja yg sedia ada..entah apa pa la.. scratch
urang minta yg bagus bagus..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Thu Jul 17, 2008 2:56 pm

Ada cadangan ke di atas 500 post? Lets say:

1000 = ?

1300 = ?

1500 = ?

1700 = ?

2000 = ?
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Thu Jul 17, 2008 6:04 pm

[quote="tahan.tukul"]Ada cadangan ke di atas 500 post? Lets say:

1000 = gaban

1300 = doremon

1500 = chinchan

1700 = dragon ball

2000 = otoromen
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Thu Jul 17, 2008 6:15 pm

[quote="osmangbinladeng"]
tahan.tukul wrote:
Ada cadangan ke di atas 500 post? Lets say:

1000 = gaban

1300 = doremon

1500 = chinchan

1700 = dragon ball

2000 = otoromen



ni lagi lahh..ada ada saja..
adeiiii....baik para moderator sndiri buat mesyuarat maya.
kalau tidak mcam macam la idea si osamang ni keluar..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Fri Jul 18, 2008 9:08 am

Admin wrote:
Berikut ialah gelaran dan pangkat ahli SBF mengikut jumlah post yang dihantar:

Newbie = 50 post
Regular Mmember = 150 post
Senior SBF = 300 post
SBF Supersenior = 500 post

Semua ahli digalakkan memberikan cadangan mengenai gelaran dan jumlah post yang sesuai. Perlu diingatkan bahawa gelaran ini adalah mengikut jumlah post yang rajin dihantar oleh ahli. Pangkat moderator dinyatakan dalam topik besar yang disediakan walaupun dibawah avatar terdapat pangkat yang bukan menunjukkan moderator.

50 ke bawah apa gelaran dia bos? Laughing
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Fri Jul 18, 2008 1:20 pm

osmangbinladeng wrote:

sperma/ovam = 50 post
zigot = 150 post
fetus = 300 post
bbmonkey..eh silap baby = 500 post


Yang ini lucu betul woorr ..bah jan lah kamu bergaduh selalu aahh ...pasal urg tua bilang siapa yg ko paling binci itu yg ko kawin ..LOL :pig:
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Fri Jul 18, 2008 2:23 pm

ada pangkat2 sudah pula. Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Fri Jul 18, 2008 3:45 pm

hot_mama wrote:
osmangbinladeng wrote:

sperma/ovam = 50 post
zigot = 150 post
fetus = 300 post
bbmonkey..eh silap baby = 500 post


Yang ini lucu betul woorr ..bah jan lah kamu bergaduh selalu aahh ...pasal urg tua bilang siapa yg ko paling binci itu yg ko kawin ..LOL :pig:

uiii..nda ada benci antara kami bah mama...malah bsayang bah kami ni...tenguklah senyuman manis si osamang tu..cantik bah dia ni yg sebenarnya..kamu saja nda tau..kami suda bjumpa sana kadai kaling, duduk2 minum teh tarik sama roti canai...
makanya,,mana buleh cakap kami kawin..itu cara kami bgurau bah tu.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 1:00 pm

Bagus gelaran ni. Cuma saya cadangkan post mula 1=?

Ini pula yang tertinggal dan terlimpas di sini. Betul tak? Kawan-kawan tak perasan ke?

Mungkin: 1=Newbie juga bah.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 1:07 pm

mamat53 wrote:
Bagus gelaran ni. Cuma saya cadangkan post mula 1=?

Ini pula yang tertinggal dan terlimpas di sini. Betul tak? Kawan-kawan tak perasan ke?

Mungkin: 1=Newbie juga bah.

apa maksud ko tu, yg tetinggal dn tlimpas?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 1:12 pm

BBmonkey wrote:
mamat53 wrote:
Bagus gelaran ni. Cuma saya cadangkan post mula 1=?

Ini pula yang tertinggal dan terlimpas di sini. Betul tak? Kawan-kawan tak perasan ke?

Mungkin: 1=Newbie juga bah.

apa maksud ko tu, yg tetinggal dn tlimpas?

Cuba BB tengok, ( post saya sekarang ni belum sampai 50, lepas ni 50lah ) tak ada gelaran kan? sepatutnya saya sekarang ni boleh dikatakan Newbie ( Orang baru ).
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 1:20 pm

mamat53 wrote:
BBmonkey wrote:
mamat53 wrote:
Bagus gelaran ni. Cuma saya cadangkan post mula 1=?

Ini pula yang tertinggal dan terlimpas di sini. Betul tak? Kawan-kawan tak perasan ke?

Mungkin: 1=Newbie juga bah.

apa maksud ko tu, yg tetinggal dn tlimpas?

Cuba BB tengok, ( post saya sekarang ni belum sampai 50, lepas ni 50lah ) tak ada gelaran kan? sepatutnya saya sekarang ni boleh dikatakan Newbie ( Orang baru ).

bukan dia otomatik detect kah tu , berapa post ygko suda hantar..? atau ada urang tidur sanaaaaaaaa ranau..mungkin durang mo ko kasi genap 50 post bah tu..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Sat Jul 19, 2008 5:02 pm

mungkin sbf buleh kasi buka untuk cadangan, lpas tu pilih bbrapa yg difikirkan sesuai..kemudian buat poll..mcm mana admin
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Sponsored content




PostSubject: Re: Gelaran dan pangkat ahli SBF   Today at 1:08 am

Back to top Go down
 
Gelaran dan pangkat ahli SBF
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Pengumuman & Informasi Forum Terkini-
Jump to: