SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 ikan.......

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: ikan.......   Fri Jul 11, 2008 5:18 pm

ikan
Back to top Go down
http://chedet.com
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 11, 2008 5:25 pm

Nah..Datang sudah encik ikan..lama endak kenampakan ini saudara ikan..
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 11, 2008 5:59 pm

korrud wrote:
Nah..Datang sudah encik ikan..lama endak kenampakan ini saudara ikan..
uiii sapa kunu ni encik ikan kurrud ko kinal kah...
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 12, 2008 2:28 am

Encik_Ikan wrote:
ikan

Selamat datang ke SBF ikan. Ringkas sangatlah intronya tu. Wink
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 12, 2008 7:07 am

tahan.tukul wrote:
Encik_Ikan wrote:
ikan

Selamat datang ke SBF ikan. Ringkas sangatlah intronya tu. Wink


ya bah..ringkas betul. Ikan apa? ikan jawas? ikan paus?ikan kayu? ikan badus?ikan patin?ikan pari..? atau ikan bilis?

bah, selamat datang mr.fishy..berforum kita nah. Cool
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 12, 2008 7:30 am

BBmonkey wrote:
tahan.tukul wrote:
Encik_Ikan wrote:
ikan

Selamat datang ke SBF ikan. Ringkas sangatlah intronya tu. Wink


ya bah..ringkas betul. Ikan apa? ikan jawas? ikan paus?ikan kayu? ikan badus?ikan patin?ikan pari..? atau ikan bilis?

bah, selamat datang mr.fishy..berforum kita nah. Cool
nahhh jatuh cinta lagi ni c BB sama si ikan nie....
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 12, 2008 7:34 am

Hai Ikan ...welcome ..
BB aku rasa lah kan Ikan yg kepala dia ada binjol tu ..apa sudah gia nama tu ikan :pig: tu.. yg mahal tu .. hehee
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 12, 2008 9:25 am

hot_mama wrote:
Hai Ikan ...welcome ..
BB aku rasa lah kan Ikan yg kepala dia ada binjol tu ..apa sudah gia nama tu ikan :pig: tu.. yg mahal tu .. hehee

flowerhorn, kalau sia nda silap..hari tu ada kena jual rm10 satu ekor, besar mcm tapak tangan saja.ada 3 jenis warna lagi tu.sia nda minat la ini ikan mama...kalau yg kecil sia minat la..kiut.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 12, 2008 1:44 pm

osmangbinladeng wrote:
korrud wrote:
Nah..Datang sudah encik ikan..lama endak kenampakan ini saudara ikan..
uiii sapa kunu ni encik ikan kurrud ko kinal kah...
Kalau aku endah silap..dia ini salah seorang pembahas asal usul dan sejarah suluk, dan agak pakar juga sama sejarah sabah..

Selamat datang Encik_ikan.. Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 12, 2008 2:27 pm

osmangbinladeng wrote:
BBmonkey wrote:
tahan.tukul wrote:
Encik_Ikan wrote:
ikan

Selamat datang ke SBF ikan. Ringkas sangatlah intronya tu. Wink


ya bah..ringkas betul. Ikan apa? ikan jawas? ikan paus?ikan kayu? ikan badus?ikan patin?ikan pari..? atau ikan bilis?

bah, selamat datang mr.fishy..berforum kita nah. Cool
nahhh jatuh cinta lagi ni c BB sama si ikan nie....

ko jangan la jeles osamang..kalau sia jatuh cinta pun, cinta yg biasa-biasa saja..dulu sama si pukutarap, lepas sama kau. datang si fishy, jatuh lagi..tapi cinta yng luarbiasa..suda lama ada.tinggal saja menunggu masa. macamlah ko nda tau..kan kita suda pigi jumpa di resort kemarin tu? ko lupa suda gia tu bangku?
msn lagi kita, ah.?jangan saja blackout, hujan tmpat sia ni.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: ikan.......   Sun Jul 13, 2008 3:06 am

Selamat datang encik ikan.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: ikan.......   Mon Jul 14, 2008 7:07 am

welcome ikan.. alien
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: ikan.......   Mon Jul 14, 2008 1:20 pm

Encik_Ikan wrote:
ikan

Bah mari kita tangkap ikan.. Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: ikan.......   Mon Jul 14, 2008 4:44 pm

alphawaves wrote:
Encik_Ikan wrote:
ikan

Bah mari kita tangkap ikan.. Very Happy

Jangan main-main alpha, jiran Dr M tu encik Ikan. Laughing ( Gurau ja encik Ikan ).
( Wah, encik alpha dah jadi SBF Supersenior pula tu... ).
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: ikan.......   Mon Jul 14, 2008 4:49 pm

BBmonkey wrote:
hot_mama wrote:
Hai Ikan ...welcome ..
BB aku rasa lah kan Ikan yg kepala dia ada binjol tu ..apa sudah gia nama tu ikan :pig: tu.. yg mahal tu .. hehee

flowerhorn, kalau sia nda silap..hari tu ada kena jual rm10 satu ekor, besar mcm tapak tangan saja.ada 3 jenis warna lagi tu.sia nda minat la ini ikan mama...kalau yg kecil sia minat la..kiut.

Memang confirm ikan tu flowerhorn. Ada satu cerita tentang kawan saya apabila dia mula-mula melihat flowerhorn ni, apabila dia balik rumah dan berkata kepada husband dia, "Gila, adakah ikan karuk pun kena jual mahal-mahal sampai berpuluh-puluh rm seekor, adakah patut!" Pada masa itu beliau tidak tahu yang species ikan ni bukan ikan karuk atau tilapia. Kami semua ketawa apabila mendengar cerita beliau. Very Happy
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: ikan.......   Tue Jul 15, 2008 4:09 am

tahan.tukul wrote:
BBmonkey wrote:
hot_mama wrote:
Hai Ikan ...welcome ..
BB aku rasa lah kan Ikan yg kepala dia ada binjol tu ..apa sudah gia nama tu ikan :pig: tu.. yg mahal tu .. hehee

flowerhorn, kalau sia nda silap..hari tu ada kena jual rm10 satu ekor, besar mcm tapak tangan saja.ada 3 jenis warna lagi tu.sia nda minat la ini ikan mama...kalau yg kecil sia minat la..kiut.

Memang confirm ikan tu flowerhorn. Ada satu cerita tentang kawan saya apabila dia mula-mula melihat flowerhorn ni, apabila dia balik rumah dan berkata kepada husband dia, "Gila, adakah ikan karuk pun kena jual mahal-mahal sampai berpuluh-puluh rm seekor, adakah patut!" Pada masa itu beliau tidak tahu yang species ikan ni bukan ikan karuk atau tilapia. Kami semua ketawa apabila mendengar cerita beliau. Very Happy


Kita guring saja ini ikannnnnn ...hahahahahhaha .... :pig:
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 18, 2008 2:14 pm

hai ikan, salam kenal. Very Happy
Back to top Go down
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 18, 2008 5:25 pm

tahan.tukul wrote:
Encik_Ikan wrote:
ikan

Selamat datang ke SBF ikan. Ringkas sangatlah intronya tu. Wink

hehe..sori tuan! oklah, nama saya encik ikan, org panggil encik ikan.. so, panggil saja encik ikan.

hobi, seperti biasa tgk ikan tidak kira ia ikan jaws, kerapu, killer whale mahupun ikan bilis..semuanya jadi satu pemandangan indah dan memberi kepuasan yg amat sangat.

kerja, ternak ikan dan jual ikan dari rumah ke rumah. setakat ini ada 3 saja kapal deep-fishing saya...

pengajian, setakat darjah lima saja disebabkan selalu ponteng sekolah gara2 melihat ikan (minat yg terlampau dalam kepada ikan).

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ***jgn percaya satupun di atas..hahaha*** Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

terima kasih pada semua..harap dapat minta tunjuk ajar drpd forumers sbf tidak kira apa topik sekalipun kecuali politik & agama..
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 18, 2008 5:33 pm

Encik_Ikan wrote:
tahan.tukul wrote:
Encik_Ikan wrote:
ikan

Selamat datang ke SBF ikan. Ringkas sangatlah intronya tu. Wink

hehe..sori tuan! oklah, nama saya encik ikan, org panggil encik ikan.. so, panggil saja encik ikan.

hobi, seperti biasa tgk ikan tidak kira ia ikan jaws, kerapu, killer whale mahupun ikan bilis..semuanya jadi satu pemandangan indah dan memberi kepuasan yg amat sangat.

kerja, ternak ikan dan jual ikan dari rumah ke rumah. setakat ini ada 3 saja kapal deep-fishing saya...

pengajian, setakat darjah lima saja disebabkan selalu ponteng sekolah gara2 melihat ikan (minat yg terlampau dalam kepada ikan).

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ***jgn percaya satupun di atas..hahaha*** Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

terima kasih pada semua..harap dapat minta tunjuk ajar drpd forumers sbf tidak kira apa topik sekalipun kecuali politik & agama..

dari ko saja tu...buleh bah kalau kao.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 18, 2008 5:35 pm

cheers
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 18, 2008 5:40 pm

Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 18, 2008 9:15 pm

Encik_Ikan wrote:
tahan.tukul wrote:
Encik_Ikan wrote:
ikan

Selamat datang ke SBF ikan. Ringkas sangatlah intronya tu. Wink

hehe..sori tuan! oklah, nama saya encik ikan, org panggil encik ikan.. so, panggil saja encik ikan.

hobi, seperti biasa tgk ikan tidak kira ia ikan jaws, kerapu, killer whale mahupun ikan bilis..semuanya jadi satu pemandangan indah dan memberi kepuasan yg amat sangat.

kerja, ternak ikan dan jual ikan dari rumah ke rumah. setakat ini ada 3 saja kapal deep-fishing saya...

pengajian, setakat darjah lima saja disebabkan selalu ponteng sekolah gara2 melihat ikan (minat yg terlampau dalam kepada ikan).

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ***jgn percaya satupun di atas..hahaha*** Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

terima kasih pada semua..harap dapat minta tunjuk ajar drpd forumers sbf tidak kira apa topik sekalipun kecuali politik & agama..

Selamat menyertai SBF encik Ikan.
Back to top Go down
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: ikan.......   Fri Jul 18, 2008 9:16 pm

shalon6095 wrote:
hai ikan, salam kenal. Very Happy

Hai...lama enda nampak shalon...sudah kaya kah shalon? Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 19, 2008 2:50 am

skyjetj wrote:
shalon6095 wrote:
hai ikan, salam kenal. Very Happy

Hai...lama enda nampak shalon...sudah kaya kah shalon? Very Happy

sudah tu..tu lah dia jarang masuk sini kan Lon? hehehe...tan skyjet...kita punya forum hebat kan? sampai ikan pun mo join kita di darat..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: ikan.......   Sat Jul 19, 2008 5:24 am

Ya bah BB. Macam-macam ada bah sini.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: ikan.......   Today at 6:53 am

Back to top Go down
 
ikan.......
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: