SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Hiasan Taman

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Hiasan Taman   Thu Feb 28, 2008 10:42 am

Saya minat dengan hiasan taman ( kawasan rumah ). Adakah sesiapa yg offer perkhidmatan ini?
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Fri Feb 29, 2008 8:12 am

Saya juga meminati hiasan taman seperti yang anda suka tu bonging. Keindahan halamn rumah sangat dipengaruhi oleh kebijaksanaan dan kreativiti kita mengadakan kepelbagaian tarikan misalnyaa bunga-bungaan, taman burung dsb untuk sedap mata memandang.
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Fri Feb 29, 2008 9:57 pm

Adakah kau tahu tampat kasi santik ( sia tia pandai sakap malayu bah ) taman di rumah Borneo?
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Sun Mar 02, 2008 1:56 pm

bongingtugarang wrote:
Adakah kau tahu tampat kasi santik ( sia tia pandai sakap malayu bah ) taman di rumah Borneo?


Terdapat beberapa syarikat yang menawarkan perkhidmatan lanscaping di negeri Sabah ini bonging. Saya yakin dengan bertambahnya ahli SBF ini akan terdapat ahli yang akan promosi tentang lanscaping ini. Hari ini saya telah pergi ke satu nursery di Kapayan berhampiran dengan Eden Height ( kalau tidak silap saya namanya Nursery Green ) dan banyak bunga dari jenis kecil hingga besar. Kebaikan tempat ini ialah dekat jika mereka mmenetap area Kapayan dan Kota Kinabalu.


Saya juga berharap terdapat forumer SBF ini yang akan memperkenalkan tempat nursery yang boleh kita lawati semasa kelapangan kita betul tak? Tak salah kalau kita bertukar pendapat dan pengalaman. tq
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Sun Mar 02, 2008 5:30 pm

OOOOoooooo....jauh gia tu Borneo. Sia tinggal sini ranau tapi enda apa sia ambil suti pigi tingu itu tampat. Sini ranau pun ada bah nursery dan ada juga di Kundasang.
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Tue Mar 04, 2008 3:58 pm

Apa nama nursery di Ranau tu bongingtugarang?
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Wed Apr 23, 2008 9:24 am

tahan.tukul wrote:
Apa nama nursery di Ranau tu bongingtugarang?

sia ada limpas2 sana ranau juga... ada juga sia nampak... mcm nama nursery tu... rose cabin ka? kalau sia nda silap la... Very Happy
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Tue Apr 29, 2008 9:29 am

Rose Cabin tu tempat orang menginap shalon.
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Wed Apr 30, 2008 2:55 pm

Borneo wrote:
Rose Cabin tu tempat orang menginap shalon.

hahaha...terima kasih borneo...kalau ko nda kasi tau sia sampai sakarang sia nda tau... ni la kebaikan berforum... boleh membetulkan yg salah... Very Happy
Back to top Go down
toriposkici
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 100
Age : 44
Location : Seremban
Job/hobbies : Engineer
Points : 121
Registration date : 2009-08-11

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Sun Aug 23, 2009 9:49 am

Sia inda suka duduk rumah. Selalu bajalan. Anyway, ko bikin sindiri saja. Sinang.
Back to top Go down
http://www.kliks.my/rose78
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Sun Aug 30, 2009 3:03 pm

Bah..
pro ada satu cadangan mengenai perhiasan taman ni bah ini caranyn..BUAT PASU BUNGA

Apa yang perlu anda sediakan ialah pasir ,semen,dawai halus yang mudah di bengkokkan dan 3 jenis cat
iaitu hitam,merah dan putih.Ini cuma asas sajalah

Seterusnya bentukkan dawai seperti pasu
Bancuh semen dengan pasir kemudian buat pasu bunga mengikut bentuk pokok kayu.

Lapas tu cuba cat mengikut citarasa anda.Anda boleh mencuba.
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Mon Aug 31, 2009 7:22 am

Tq nath. Bagus cadangan you ni.

Selain daripada yang nath cadangkan tu, terdapat beberapa pasu bunga yang menarik yang saya tengok ok:

1.

2.

3.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
nath
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 54
Age : 45
Location : Kota Belud
Job/hobbies : Car and material painter
Points : 66
Registration date : 2009-06-03

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Mon Aug 31, 2009 10:53 pm

Wah cantik to bro...

Cuma satu saja masalahnya ni...ekonomi merosot.Sayang juga PC tu
jadi pasu bunga..kah..kah Very Happy
Back to top Go down
http://pakarcat-myblog.blogspot.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Hiasan Taman   Mon Aug 31, 2009 11:18 pm

nath wrote:
Wah cantik to bro...

Cuma satu saja masalahnya ni...ekonomi merosot.Sayang juga PC tu
jadi pasu bunga..kah..kah Very Happy

Kalau kita tengok baik-baik, pc tu sebenarnya jenis yang lama yang compatible dengan Apple dan Windows 3.1 yang tidak serasi dengan teknologi sekarang. Apa lagi, jika kedai komputer tu buang, ambil sajalah untuk dijadikan pasu...

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Hiasan Taman   Today at 9:37 pm

Back to top Go down
 
Hiasan Taman
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Landscaping-
Jump to: