SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 jenama barangan kecantikan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: jenama barangan kecantikan   Sun Jun 15, 2008 2:18 pm

hot_mama, puan tukul, berry dan siapa lagi yg biasa gunakan produk kecantikan, termasuk juga kaum lelaki....mari kita kongsi apa barangan / produk penjagaan diri yang biasa kita guna. Avon , Nutrimetics, Loreal, barangan Cosway...etc...

p/s Lelaki pun ada produk penjagaan diri. Muskati tiada..macam minyak rambut kah, shampoo ka, pencuci muka...dll. Macam si Shalon tu, bersih kulit muka dia...nah, kongsi la di sini.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Mon Jun 16, 2008 4:01 am

Huhu .. aku ni bukan jenis yg jaga muka punya ... main hentam ja .. Tapi sia masih (from last time) pakai Koa Biore Man Facial Wash .. (ada cerita dia tu) .. Tapi sia mo tukar sudah ni ! So maybe sia mo try pakai Bio Essence or ZA ... Cuba gia yg sumandak2 kasi idea.. Ni mama ndak tau ni pasal mekup2 .. hehe , Nasib muka mama ndak ada jerawat .. masih halus macam baby-bottom... Laughing Laughing Laughing (perasan!) Razz :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Mon Jun 16, 2008 9:09 am

paling latest sia pkai pencuci muka loreal olay total effects (all skin type)..sia slalu tukar2 brand ba ..nasib kulit sia pun mcm hotmama inda sensitif..yg penting kasi bersih muka sblm tidur utk menggelakkan jerawat..hehe.. Razz alien
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Thu Jun 26, 2008 5:01 am

Bah jadi ko BB ... apa produk ko pakai..? MIsti SK2 ni kan... haaaii klu sudah jadi mama ni bb muka pun ndak ada time sudah mo jaga bah ... jagaaaa aaaaaaaaanak saja bah .. nah PC pun barabut sama anak .. tunggu anak tidur atau di opis saja buli pakai bah... heeiiiii .... kasian Mama :pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Thu Jul 03, 2008 8:36 am

Nahhh .. sia baru pi bili ni Olay punya cuci muka .. hehe sia tukar sudah loorr cuci muka sia .. Jadi tunggu dulu ni satu minggu.. arap2 ngam lah kan.. nanti jadi gerutuk mcm tu jln ndak kana tar .. hahahaha Razz :pig:
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Thu Jul 03, 2008 9:29 am

Apa gia nama badak yg parampuan pilipin pakai bikin puti muka tu nampak masam antu puti? Shocked bounce bounce
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Thu Jul 03, 2008 11:36 am

skII ? doii..inda lah mama..sia guna barangan avon ja..dulu sia pakai nutri metic...tapi mahal nya..jadi sia tukar p avon..lagipun di avon ni banyak minyak wangi..sia suka kumpul minyak wangi..sia paling suka bau Sunflower ( jenama elizabeth arden )..smpai malam masih lagi wangi tu baju..hehehe. tiada pakai make up inda apa yg penting ada minyak wangi n lipstik..hotmama suka lipstik warna apa? sia suka warna pink, peach atau coklat gitu. Wink
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Mon Jul 07, 2008 9:11 am

bongingtugarang wrote:
Apa gia nama badak yg parampuan pilipin pakai bikin puti muka tu nampak masam antu puti? Shocked bounce bounce

Itu badak sajuk ka BB? Razz :pig:

Atau itu badak amoi?
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Tue Jul 08, 2008 5:09 am

badak sajuk ba tu hotmama..salalu tu prmpuan pakai waktu malam psal waktu siang terdedah sma matahari panas..jd malam msti kana kasi sajuk balik tongue alien
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Tue Jul 08, 2008 7:22 am

buleh buat sendiri bah tu...ko rendam beras satu malam..lepas tu blender kasi hancur ( kalau main tutuk , lambat ), ko campur sama madu...sapu di muka, tunggu sampai kering...cuci muka bersih2 ( utk muka yg sensitif ,jangan cuba ) utk muka sensitif, blender kacang hijau..sapu di muka , biarkan kering..kemudian bersih kan...
hotmama, cara ni paling senang berbanding mo guna produk ygmain beli...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Tue Jul 08, 2008 9:01 am

BBmonkey wrote:
buleh buat sendiri bah tu...ko rendam beras satu malam..lepas tu blender kasi hancur ( kalau main tutuk , lambat ), ko campur sama madu...sapu di muka, tunggu sampai kering...cuci muka bersih2 ( utk muka yg sensitif ,jangan cuba ) utk muka sensitif, blender kacang hijau..sapu di muka , biarkan kering..kemudian bersih kan...
hotmama, cara ni paling senang berbanding mo guna produk ygmain beli...


Wah sanang pula tu BB .. bah nanti sia tarai lah di rumah ..jan saja laki sia kasi ketawa sia lah ... :pig: nanti muka sia jadi gini .. clown
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Tue Jul 08, 2008 10:41 am

hot_mama wrote:
BBmonkey wrote:
buleh buat sendiri bah tu...ko rendam beras satu malam..lepas tu blender kasi hancur ( kalau main tutuk , lambat ), ko campur sama madu...sapu di muka, tunggu sampai kering...cuci muka bersih2 ( utk muka yg sensitif ,jangan cuba ) utk muka sensitif, blender kacang hijau..sapu di muka , biarkan kering..kemudian bersih kan...
hotmama, cara ni paling senang berbanding mo guna produk ygmain beli...


Wah sanang pula tu BB .. bah nanti sia tarai lah di rumah ..jan saja laki sia kasi ketawa sia lah ... :pig: nanti muka sia jadi gini .. clown

tu kacang hijau pun mo rendam dulu baru blender...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Wed Jul 09, 2008 5:23 am

tiap2 malam ka mo pakai tu BB? sia blum prna pakai lagi ni..tp mcm siuk jgk mo try2 hehe..
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Wed Jul 09, 2008 3:45 pm

blueberry wrote:
tiap2 malam ka mo pakai tu BB? sia blum prna pakai lagi ni..tp mcm siuk jgk mo try2 hehe..

sia dapat tips ni dari member...dia ajar sains rumahtangga..dia kasi sia ni tips..sia ada pakai ni masker beras...memang putih muka kita woo..tapi jarang la sia pakai..kalau sia rajin mo blender sia pakai la..memang bagus bah..halus lagi tu kulit..tapi jangan pakai kalau muka kena sunburn...kalau kena sunburn...ko kasi taruh tu timun yg ko blender tapi jangan campur air kalau blender...ada kawan yg cuba pakai lidah buaya tapi kulit dia lambat mo pulih dari itu sunburn..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Thu Jul 10, 2008 11:40 am

uina..tq aa bb..siuk ni mo try.. alien clown
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Thu Jul 10, 2008 11:54 am

Alala BB ..sudah lah itu harga baras naik .. semalam sia mo ambil lah kunun tu baras mo bikin badak sajuk ..tapi si hot papa bilang ..uinahhh sayang baras sia mahal tu bukan untuk dibuat simpan di muka ..dia bilang ..untuk di makan .. Aduinahh hampanya aku BB , bagus klu dia kasi bili sia tu SKII punya mask kan ..hehehehehe Razz :pig:
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Fri Jul 11, 2008 11:14 am

hot_mama wrote:
Alala BB ..sudah lah itu harga baras naik .. semalam sia mo ambil lah kunun tu baras mo bikin badak sajuk ..tapi si hot papa bilang ..uinahhh sayang baras sia mahal tu bukan untuk dibuat simpan di muka ..dia bilang ..untuk di makan .. Aduinahh hampanya aku BB , bagus klu dia kasi bili sia tu SKII punya mask kan ..hehehehehe Razz :pig:

SKII di buat daripada beras juga bah kan..
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Fri Jul 11, 2008 12:03 pm

korrud wrote:
hot_mama wrote:
Alala BB ..sudah lah itu harga baras naik .. semalam sia mo ambil lah kunun tu baras mo bikin badak sajuk ..tapi si hot papa bilang ..uinahhh sayang baras sia mahal tu bukan untuk dibuat simpan di muka ..dia bilang ..untuk di makan .. Aduinahh hampanya aku BB , bagus klu dia kasi bili sia tu SKII punya mask kan ..hehehehehe Razz :pig:

SKII di buat daripada beras juga bah kan..

Tapi sudah di proses ..hihih bukan yg sia ambil dari tajau ... Razz :pig:
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Fri Aug 15, 2008 2:47 pm

baru baru ni sia ada tabaca di surat kabar..tu surat kabar cakap jangan beli produk kacantikan murah buatan cina pasal itu produk banyak kandungan raksa yang buli menyababkan kanser..walaupun sia lelaki tapi sia kana ambil tau juga pasal ni..pasal takut takut si mak belalang pigi beli itu produk murah buatan cina..nanti manggurutu pula muka si mak belalang..kalau suda manggurutu siapa yang susa..siaaa juga yang susa...hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Mon Aug 18, 2008 3:42 am

BBmonkey wrote:
buleh buat sendiri bah tu...ko rendam beras satu malam..lepas tu blender kasi hancur ( kalau main tutuk , lambat ), ko campur sama madu...sapu di muka, tunggu sampai kering...cuci muka bersih2 ( utk muka yg sensitif ,jangan cuba ) utk muka sensitif, blender kacang hijau..sapu di muka , biarkan kering..kemudian bersih kan...
hotmama, cara ni paling senang berbanding mo guna produk ygmain beli...

hehe.. bgs jg ini tips.... ntilah sa bt sekali sekala.. sa ni pemalas ni kalo bab2 mcm ni.. kalo ngantuk sdh, lupa trus mo sapu2 d muka....
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Mon Aug 18, 2008 6:07 pm

uuiiii yutung, ppuan mesti kena jaga segala gala..mula dari awal lagi..kasi biasa diri..sa ni pun pemalas juga..tapi bila nampak hasil kalau keep on the body maintainance, syiok pulaa.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
MaHaRaJa_GaNaZ_GiLeR
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 27
Age : 85
Location : Istana Ganaz Giler
Job/hobbies : bermain-main dengan para gundik
Points : 0
Registration date : 2008-08-18

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Mon Aug 18, 2008 6:38 pm

rendam saja bah dalam clorox. gerenti cantik putih berseri
Back to top Go down
http://www.maharajaganazgiler.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Mon Aug 18, 2008 6:40 pm

MaHaRaJa_GaNaZ_GiLeR wrote:
rendam saja bah dalam clorox. gerenti cantik putih berseri

uhuhuuuuu..ganaz ganazzzz.. Shocked
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Tue Aug 19, 2008 3:25 am

Monkey wrote:
uuiiii yutung, ppuan mesti kena jaga segala gala..mula dari awal lagi..kasi biasa diri..sa ni pun pemalas juga..tapi bila nampak hasil kalau keep on the body maintainance, syiok pulaa.

heee.. kulit muka sa jenis yg tia bermasalah.. mgkn sbb tu sa jd mls mo jaga.. hehe... bah, sa cuba2 lah mo bt cara tradisional..jimat lg... Razz Razz
ihh.. scary lah randam muka dlm clorox.. nti jd muka mcm avatar MGG.. palisss No
Back to top Go down
MaHaRaJa^SaMsEnG^BruTaL
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 14
Age : 28
Location : SuL-SeL
Job/hobbies : Mejeng-mejeng
Points : 0
Registration date : 2008-08-15

PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Tue Aug 19, 2008 4:05 am

TonduYutung wrote:
Monkey wrote:
uuiiii yutung, ppuan mesti kena jaga segala gala..mula dari awal lagi..kasi biasa diri..sa ni pun pemalas juga..tapi bila nampak hasil kalau keep on the body maintainance, syiok pulaa.

heee.. kulit muka sa jenis yg tia bermasalah.. mgkn sbb tu sa jd mls mo jaga.. hehe... bah, sa cuba2 lah mo bt cara tradisional..jimat lg... Razz Razz
ihh.. scary lah randam muka dlm clorox.. nti jd muka mcm avatar MGG.. palisss No
ok tu tunduyutung, dulu sy macm indak sekarang putih sudah, mcm org cina..kalu ko indak percaya ko try test dulu tangan ko satu malam...hahaha
Back to top Go down
http://www.sportstoto.com.my
Sponsored content




PostSubject: Re: jenama barangan kecantikan   Today at 6:54 am

Back to top Go down
 
jenama barangan kecantikan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: