SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Salam Persahabatan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Wed Dec 24, 2008 6:46 am

kepongguy wrote:
Admin wrote:
Baru saya perasan hari ni encik rumputt telah upload gambar sebenar.

Saya orang baru dan saya cadangkan kita upload gambar kita sebenar di sini macam encik rumputt dan saya nampak encik shalon juga ada upload gambrnya.

bah kasih mula dulu gambar kau. Very Happy
Back to top Go down
http://pitasonline.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Dec 27, 2008 7:10 pm

rumputt wrote:
adeeehhh..lama sdh aku nda masuk sini ooo...minta maaf bnyk2 tuan admin..bukan nda menyinggah tp bz aku kasi bediri balik kami punya web ala kadar tu....tengam2 lg intenet pun nda buli pakai..hehehee skrg ni ada streamyx..bah buli sdh merayau2 jauh ckit...Smile

Ngamlah tu encik rumputt...

Bak kata pepatah, jauh perjalanan luas pengetahuan...hehehe...

Sering-seringlah berkunjung ke sini. Tahniah kerana telah berjaya memulihkan ponet.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sun Dec 28, 2008 6:10 am

rumputt wrote:
adeeehhh..lama sdh aku nda masuk sini ooo...minta maaf bnyk2 tuan admin..bukan nda menyinggah tp bz aku kasi bediri balik kami punya web ala kadar tu....tengam2 lg intenet pun nda buli pakai..hehehee skrg ni ada streamyx..bah buli sdh merayau2 jauh ckit...Smile

Hehehe...ngapain ngak bisa log in ponet encik rumputt tu? Mungkin sia kena daptar balik lagi kali kan... scratch
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sun Dec 28, 2008 12:55 pm

Rasany sebab2 tidak dapat log in itu kerana maklum lah forum tersebut baru sj di pulihkan. so segala databasenya kemungkinan hilang..saya juga telah pun mendaftar selama 3x..

Anyway kita puji usaha tuan rumputt utk terus berjuang mempertahankan forumnya walaupun usahanya di patahkan oleh pihak2 tidak bertanggung jawap.

Dan saya juga telah meminta seorang Master Reiki utk membuat serangan psikik kepada sesiapa saja yg cuba2, atau ada hati utk mengkhianati POnet sekali lagi.
Back to top Go down
http://pitasonline.net
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Dec 29, 2008 4:13 am

Borneo wrote:
rumputt wrote:
adeeehhh..lama sdh aku nda masuk sini ooo...minta maaf bnyk2 tuan admin..bukan nda menyinggah tp bz aku kasi bediri balik kami punya web ala kadar tu....tengam2 lg intenet pun nda buli pakai..hehehee skrg ni ada streamyx..bah buli sdh merayau2 jauh ckit...Smile

Hehehe...ngapain ngak bisa log in ponet encik rumputt tu? Mungkin sia kena daptar balik lagi kali kan... scratch
adeee minta maaf tuan borneo sbb tlampau lmbt reply....mmng kena reg balik sbb database dulu sudah angkang...skrg develop baru...kami sdg cari yg dulu kasi rosak dbase POnet bah....Smile
Back to top Go down
http://utarasabah.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Dec 29, 2008 4:44 pm

Selamat kembali membangunkan ponet encik rumputt. Harap persahabatan SBF dengan ponet berkekalan hendaknya.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: ...   Mon Dec 29, 2008 5:06 pm

akinabalu wrote:
Selamat kembali membangunkan ponet encik rumputt. Harap persahabatan SBF dengan ponet berkekalan hendaknya.
thanks tuan akinabalu Smile
Back to top Go down
http://utarasabah.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Dec 29, 2008 5:11 pm

Saya pun terkilan juga memikirkan mengapa ada juga orang yang berusaha merosakkan usaha baik orang lain walhal usaha seperti yang encik rumputt buat itu memang bertujuan baik dan dapat meningkatkan lagi info dsb orang-orang Pitas dan Sabah amnya.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Dec 29, 2008 5:13 pm

ndataulaa tuan..mangkali diorg saja2 mau try2 bah tu....ndapalah bh tuan yg penting lps ni jgn lg dorg buat bukan sj sm PONet tp mana2 jgk web yg brtujuan baik of coz mcm forum2 kt d Sabah ni....
Back to top Go down
http://utarasabah.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Dec 29, 2008 5:29 pm

Yalah, betul kata encik rumputt tu. Kalau semua orang berfikikran macam apa yang kita fikirkan ni, sudah tentu tempat kita ni cepat membangun bukan sahaja dari segi pembangunan infrastruktur tetapi juga cepat membangun dari segi pemikiran yang positif.

Harap mereka yang bertujuan negatif merosakkan usaha orang lain tu diberi petunjuk oleh yang maha esa adanya.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Fri Jan 02, 2009 2:40 pm

Saya selalu cuba masuk ke laman web encik rumputt tu tetapi memang susah tembus. Mengapa begini encik rumputt?
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jan 03, 2009 7:08 pm

Sekarang ini semenjak penaiktarapan ke joomla versi terkini (wohnaiki) nampaknya webforum tersebut amat senang sekali di tembusi puan.

Pada masa lalu..sekiranya tembus pun kita akan di tendang keluar banyak kali asal saja kita klik mana menu..

Sekarang ni sudah ok. nanti puan try lah.

dan kalau sudah tembus..ehemm..mangkali sudah bulih register laitu.. Very Happy
Back to top Go down
http://pitasonline.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jan 03, 2009 8:55 pm

Ya, betullah. Saya baru saja melayari ponet encik rumputt tu. Nampaknya ada pembaharuan dan menarik muka baru laman ini. Syabas saya ucapkan kepada encik rumputt.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: ..   Sat Jan 03, 2009 9:12 pm

akinabalu wrote:
Ya, betullah. Saya baru saja melayari ponet encik rumputt tu. Nampaknya ada pembaharuan dan menarik muka baru laman ini. Syabas saya ucapkan kepada encik rumputt.
Terima kasih bnyk2 tuan akinabalu atas penghargaan itu n sgt2 brterima kasih sbb sudi singgah2 jgk d PONet...
Back to top Go down
http://utarasabah.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jan 03, 2009 9:21 pm

Saya dapat masuk tadi pun kerana link yang encik rumputt berikan tu.

Oh ya, saya perasan yang ponet.fm ni ada beberapa malam yang tidak boleh dimasuki misalnya malam semalam ( Jumaat ). Mungkin host tidak online?

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jan 03, 2009 9:24 pm

ha jawap tuan rumputt...
Back to top Go down
http://pitasonline.net
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: ..   Sat Jan 03, 2009 9:32 pm

akinabalu wrote:
Saya dapat masuk tadi pun kerana link yang encik rumputt berikan tu.

Oh ya, saya perasan yang ponet.fm ni ada beberapa malam yang tidak boleh dimasuki misalnya malam semalam ( Jumaat ). Mungkin host tidak online?
Smile mungkin tuan akinabalu lps ni buli lah bah singgah2 d POnet...klu nda register pun ndapa bah tuan. Klu mau join chat sembang2 psl Sabah ni pun buli jgk d http://chat.pitasonline.net Psl radio..adeee dlm bbrp hari ni aku konsentrat bikin itu PONet bah tuan ndada masa mau mendeejay Smile lgpun klu buat kerja penting n pd masa yg sm streaming radio mcm slow ckit.....mmndgkn PONet sdh siap dlm 90% n tinggal yg kecil2 punya mslah lg mau kasi setel so mungkin PONet.FM : Macam biasa juga bah.. akan stat mulai bisuk lebih kurang jm 8.00-10.00 mlm ( klu ndada aral melintang laa....)
Back to top Go down
http://utarasabah.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sun Jan 04, 2009 6:34 pm

Baguslah tu encik rumputt. Kerja yang kita lakukan dengan bersungguh-sungguh kalau diteruskan akan berhasil juga dan saya tengok kawan kita yang telah berjaya mendahului kita ialah encik Bayau dengan e-minda kitanya tu padahal lamannya tu terkemudian dicipta daripada SBF ini. Kita ucapkan tahniah kepada encik Bayau yang berjaya menerajui e-minda kita.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jan 05, 2009 11:16 am

Yaa stuju tuan aki...n sy turut mengucapkan tahniah kpd sdr Bayau...Smile
Back to top Go down
http://utarasabah.net
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Tue Jan 06, 2009 1:11 pm

Harap saudara Bayau membaca post ini dan dapat respond kepada perbualan kita ini. Dalam erti kata lain perbualan antara moderator forum ini dengan admin forum ponet dan e-minda.

_________________
To know Sabah is to love Sabah
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Tue Jan 06, 2009 2:49 pm

Ya mana sudah saudara bayau kita..lama enda kenampakan..semoga beliau sehat hendaknya..


Opppsss..perbualan para admin dan mod rupanya ini..nah suri banyak2 aah..tersampuk pula saya..heheh
Back to top Go down
http://pitasonline.net
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Tue Jan 06, 2009 4:16 pm

pinsan wrote:
Ya mana sudah saudara bayau kita..lama enda kenampakan..semoga beliau sehat hendaknya..


Opppsss..perbualan para admin dan mod rupanya ini..nah suri banyak2 aah..tersampuk pula saya..heheh

pinsan pun admin bah. Wink
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
walaitokou
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 71
Age : 36
Location : KK-Ranau-Telupid-Sandakan-LDatu-Tawau
Job/hobbies : Internet
Points : 27
Registration date : 2008-09-07

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sun Mar 15, 2009 2:05 pm

Hai rumputt...lama enda masuk sini. Sibukkah? Kenapa pitasonline susah mahu masuk tu?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Wed Apr 01, 2009 8:01 am

Tahniah tuan rumputt kerana berjaya memperkenalkan dan berusaha meningkatkan pengunjung ke pitasonline.net dengan ponet.fm.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Apr 04, 2009 7:52 am

Kalau tuan rumputt ada disini, saya mau ingin mengetahui kenapa sudah dengan pitas online net? pada 03-04-09 saya ada melayari site tu, tapi nampaknya seperti kena suspend. dan pada hari ni 04-04-09 masalah yang sama berlaku lagi.
Back to top Go down
http://pitasonline.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Today at 9:23 pm

Back to top Go down
 
Salam Persahabatan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: