SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Salam Persahabatan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: Salam Persahabatan   Sat Jun 14, 2008 3:22 pm

Waa!!!..c pinsan yg telah membawa aku ke mari. Tahniah kpd webmaster atas usaha besar mengangkat Sabah ke era IT. Saya ni org Pitas mau bekawan2 ba sm kamurang...hrp2 diterimalah.
Back to top Go down
http://utarasabah.net
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Selamat datang rumputt!   Sat Jun 14, 2008 3:34 pm

rumputt wrote:
Waa!!!..c pinsan yg telah membawa aku ke mari. Tahniah kpd webmaster atas usaha besar mengangkat Sabah ke era IT. Saya ni org Pitas mau bekawan2 ba sm kamurang...hrp2 diterimalah.

Selamat datang rumputt!

Wah, talabih sudah! Datang sudah admin Pitas Online ke SBF. Apa khabar mr rumputt? Kedatangan anda ke SBF memang kami tunggu tunggu. Adalah kawan babual tentang website ni. Very Happy

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jun 14, 2008 3:39 pm

hai hai rumputt...nama ko mengingatkan sa sama saturang member dri blog sitef..
bah...rumput mana satu, rumput kerbau ka rumput malaysia...
selamat datang..sa pun baru join ni sabahan blog..siok juga la lepaks di sini. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jun 14, 2008 3:55 pm

rumputt wrote:
Waa!!!..c pinsan yg telah membawa aku ke mari. Tahniah kpd webmaster atas usaha besar mengangkat Sabah ke era IT. Saya ni org Pitas mau bekawan2 ba sm kamurang...hrp2 diterimalah.
Selamat datang rumputt. kedatangan mu di alu2kan. bha mana bah si pinsan ini??
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jun 14, 2008 4:36 pm

Selamat datang ke SBF rumputt. Anda dialu-alukan di sini dan kami berharap anda dapat berkongsi ilmu dengan kami di sini terutama di ruangan website dan begitu juga yang lain-lain.
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jun 14, 2008 7:59 pm

Saya juga mengucapkan selamat datang kepada rumputt dan harap rumputt dapat berkongsi pendapat dengan warga SBF.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Sat Jun 14, 2008 9:05 pm

Sia kasi welcome ko juga rumputt ... haiiiii! stylo oooh nama ko Very Happy :pig:
Back to top Go down
frOst_und3rgrOuNd
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 105
Age : 29
Location : Somewhere I Belong !!
Job/hobbies : Nda tahu
Points : 15
Registration date : 2008-05-16

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jun 16, 2008 6:01 am

Selamat datang Rumput ... hm rumput ? Razz

lol! <- Macam Son Goku Kah ?
Back to top Go down
http://www.sabahforumer.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jun 16, 2008 6:24 am

Sia tabas lah si rumputt ni ... aiiiieeehhhh
Jan marah ahh rumputt ... saja baitu Razz :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jun 16, 2008 8:47 am

hai rumputt..welcome on board..gambar ko butul kaitu hehe.. alien
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jun 16, 2008 5:11 pm

blueberry wrote:
hai rumputt..welcome on board..gambar ko butul kaitu hehe.. alien

jangan ko tenung lama lama berry....gmbar si rumput ni bukan setakat 3D,....pandai jadi 4D tau...nanti ko inda pandai tidur malam.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jun 16, 2008 5:31 pm

hai rumput......... salamat datang...bejiran ba kita ni ..ko di pitas saya di marudu ja...hehehe kali kenal ni kita kalau jumpa... Very Happy
Back to top Go down
bugsbunnysabah
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 21
Age : 28
Location : api api
Job/hobbies : karaja sandirih
Points : 1
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jun 16, 2008 5:40 pm

Hai rumputt.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Tue Jun 17, 2008 4:01 am

Nahh nahhh nahhh banyak sudah urg kasi welkom ko ni rumputt .. tapi ko saja yg ndak timbul2 ni kawan .. hehe :pig:
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Tue Jun 17, 2008 6:32 pm

kali rumput blm tumbuh, kena mkn kerbau.heheheh gurau ja ba,.. jgn marah ya rumput. ba masuk sini http://sabah.forumotion.com/kopitiam-talk-f37/letak-gambar-kamu-yang-sebenar-t329.htm
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Wed Jun 18, 2008 6:47 pm

rumputt wrote:
Waa!!!..c pinsan yg telah membawa aku ke mari. Tahniah kpd webmaster atas usaha besar mengangkat Sabah ke era IT. Saya ni org Pitas mau bekawan2 ba sm kamurang...hrp2 diterimalah.

Selamat datang ke SBF rumputt. Terima kasih kerana sudi menjadi ahli SBF. Memang hebat saudara ni mempunyai Pitas Online yang berinformasi dan berintegrasi dengan forum. Semoga persahabatan ini berkekalan hendaknya. Apa lagi, bukalah thread tentang Joomla.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: tq   Wed Jun 18, 2008 7:15 pm

waaa...tq bnyk2 atas layanan kamurang sm aku d SBF ni..bestlaa kamurang.... Very Happy
Back to top Go down
http://utarasabah.net
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Fri Jun 27, 2008 8:01 pm

sia pun kasi salamt datang sama ensi rumputt, santik bah web ensi rumputt, sia suka oh. Laughing
Back to top Go down
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Jul 07, 2008 8:49 am

Selamat bersama kami di sini rumputt. Kami sedia mendengar perkongsian ilmu dari encik rumputt.
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Fri Jul 18, 2008 2:20 pm

hi rumput. lama nda dgr kbr? Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Mon Dec 15, 2008 4:57 pm

Baru saya perasan hari ni encik rumputt telah upload gambar sebenar.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Tue Dec 16, 2008 3:47 pm

hehhe..betul tuan admin..sekarang dia baru pulihkan forumnya dari kejatuhan sebelum ini. kita semua bersimpati..dan kepada mereka2 yg suka sangat menyusahkan orang lain ini..saya nasihatkan..buat lah perkara yg mendatangkan faedah kepada diri sendiri dan org lain khususnya.
Back to top Go down
http://pitasonline.net
kepongguy
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 8
Age : 28
Location : Malaysia
Job/hobbies : Self Employed
Points : -3
Registration date : 2008-12-15

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Wed Dec 17, 2008 4:38 am

Admin wrote:
Baru saya perasan hari ni encik rumputt telah upload gambar sebenar.

Saya orang baru dan saya cadangkan kita upload gambar kita sebenar di sini macam encik rumputt dan saya nampak encik shalon juga ada upload gambrnya.
Back to top Go down
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: ..   Tue Dec 23, 2008 9:12 pm

adeeehhh..lama sdh aku nda masuk sini ooo...minta maaf bnyk2 tuan admin..bukan nda menyinggah tp bz aku kasi bediri balik kami punya web ala kadar tu....tengam2 lg intenet pun nda buli pakai..hehehee skrg ni ada streamyx..bah buli sdh merayau2 jauh ckit...Smile
Back to top Go down
http://utarasabah.net
pinsan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 68
Age : 45
Location : Sabah
Job/hobbies : Reading.
Points : 12
Registration date : 2008-11-22

PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Wed Dec 24, 2008 6:43 am

Saya pun lama juga enda kemari ohh.

Kadang2 tiap2 hari saya ada sini tapi bila tiada kawan..mcm tiada idea pula mau sakap apa..
Back to top Go down
http://pitasonline.net
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam Persahabatan   Today at 9:26 pm

Back to top Go down
 
Salam Persahabatan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: