SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Feedbacks & Suggestions

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Tue Apr 01, 2008 4:13 am

Semua ahli SBF dinasihatkan supaya berhati-hati ketika berbincang dalam forum ini terutama dalam topik Politik untuk mengelakkan forum ini diharamkan oleh pihak kerajaan seperti yang berlaku kepada SF. Komen yang membina dinasihatkan diikuti oleh cadangan dan pemikiran serta idea yang boleh menjana minda individu atau organisasi supaya dapat memperkembangkan minda secara positif dan bukannya bertujuan negatif tanpa halatuju. Terima kasih atas sokongan anda semua.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Tue Apr 01, 2008 10:56 am

jan2 durang kna 'aprilfool' ba tu hehe.. (jan marah aa admin, sia gurau je.. Smile )
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Wed Apr 02, 2008 4:59 am

blueberry wrote:
jan2 durang kna 'aprilfool' ba tu hehe.. (jan marah aa admin, sia gurau je.. Smile )

Yes, its April Fool for them but I don.t think its funny. Imagine if it really happens, where will all thier members go to?.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Wed Apr 02, 2008 5:56 am

yalor..btul pulak aprilfool.. Rolling Eyes Rolling Eyes alien
Back to top Go down
sikukmungit
Newbie
Newbie


Number of posts : 97
Points : 0
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Wed Apr 02, 2008 6:14 am

hihihihi.....sia pun takajut oh. nasib baik ada ini SBF. sia lama sudah bah register sini SBF tapi baru kana kasi pas. Kanapa gia lambat aplikisin sia kana kasi pas? masam aplikisin tanah karajaan buat prodik kabunkah? hihihihi tingkiyu tingkiyu kio ensi admin. lol!
Back to top Go down
sikukmungit
Newbie
Newbie


Number of posts : 97
Points : 0
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Wed Apr 02, 2008 6:15 am

bah berry, ada pula si bonging sini. mati mati sia tolong sibonging jawap taka taki dia pasal air tarajun tu tapi di sini pula dia batapuk. Very Happy
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Wed Apr 02, 2008 6:20 am

ya ba sikukmngt, tp suda dia explain tu..ko yg wakil dia jwp tu soalan hahaha.. Laughing Very Happy
Back to top Go down
sikukmungit
Newbie
Newbie


Number of posts : 97
Points : 0
Registration date : 2008-04-01

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Wed Apr 02, 2008 6:26 am

blueberry wrote:
ya ba sikukmngt, tp suda dia explain tu..ko yg wakil dia jwp tu soalan hahaha.. Laughing Very Happy

hihihihi....mari kita dingar sibonging eksipilin sama kita kio. nanti kita eksipilin sama kawan kawan kita kio. Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Wed Apr 02, 2008 3:13 pm

yang saya hiran sama kamu ini (bonging & sikuk). bila sikuk ada si bonging tiada, bila bonging ada sikuk pula tiada. kamu ini main tapuk2 kah? bulih kah kami juin sama kamu?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Fri Apr 04, 2008 2:22 pm

Bapakat mengkali diurang tu alpha. Very Happy
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Tue Apr 15, 2008 11:39 am

blueberry wrote:
jan2 durang kna 'aprilfool' ba tu hehe.. (jan marah aa admin, sia gurau je.. Smile )

Bukan april pool bah itu berry.. tapi mimang betul2 terjadi. cuma mungkin dia urang ada lah cepat2 merayu supaya ban itu kena tarik cepat2. ada cara saya tau memang hal (kena ban) itu betul2 terjadi.

pertama sekali klu setakat joke, saya rasa para admin dia tidak lah berulang2 kali kasih tau hal itu. ini tidak apa yang saya perhati si para admin ini pun macam kelam kabut juga. hehe..

Ps: hari ini kita ban org, lain masa org ban kita pula... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Tue Apr 15, 2008 11:56 am

sikukmungit wrote:
hihihihi.....sia pun takajut oh. nasib baik ada ini SBF. sia lama sudah bah register sini SBF tapi baru kana kasi pas. Kanapa gia lambat aplikisin sia kana kasi pas? masam aplikisin tanah karajaan buat prodik kabunkah? hihihihi tingkiyu tingkiyu kio ensi admin. lol!
hehe biar saya kasih taka dulu bah...emmmhh mungkin ko pakai email yg sama juga mo ragistar bah ini mungkin., hehe kita gurau2 saja bah ya bonging..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Tue Apr 15, 2008 11:59 am

Admin wrote:
Semua ahli SBF dinasihatkan supaya berhati-hati ketika berbincang dalam forum ini terutama dalam topik Politik untuk mengelakkan forum ini diharamkan oleh pihak kerajaan seperti yang berlaku kepada SF. Komen yang membina dinasihatkan diikuti oleh cadangan dan pemikiran serta idea yang boleh menjana minda individu atau organisasi supaya dapat memperkembangkan minda secara positif dan bukannya bertujuan negatif tanpa halatuju. Terima kasih atas sokongan anda semua.
tq. mod atas peringatan ini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Tue Apr 15, 2008 12:54 pm

alphawaves wrote:
blueberry wrote:
jan2 durang kna 'aprilfool' ba tu hehe.. (jan marah aa admin, sia gurau je.. Smile )

Bukan april pool bah itu berry.. tapi mimang betul2 terjadi. cuma mungkin dia urang ada lah cepat2 merayu supaya ban itu kena tarik cepat2. ada cara saya tau memang hal (kena ban) itu betul2 terjadi.

pertama sekali klu setakat joke, saya rasa para admin dia tidak lah berulang2 kali kasih tau hal itu. ini tidak apa yang saya perhati si para admin ini pun macam kelam kabut juga. hehe..

Ps: hari ini kita ban org, lain masa org ban kita pula... Very Happy Very Happy

Betulke tu kena ban alpha? Tapi, diorang macam relax saja tu, macam April Fool tu dibuat sengaja. Mungkin juga, siapa tahu kan.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Thu Apr 17, 2008 5:54 pm

mr admin, bulih kah klu kami kasih pos gambar2 ganas (bukan18sx) di ruangan paranormal? salah satunya ialah jangkitan akibat merokok.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Thu Apr 17, 2008 5:59 pm

alphawaves wrote:
mr admin, bulih kah klu kami kasih pos gambar2 ganas (bukan18sx) di ruangan paranormal? salah satunya ialah jangkitan akibat merokok.

Saya fikir kalau gambar yang tidak lucah mungkin boleh tu alphawaves. Kalau lucu memang digalakkan kan?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Thu Apr 17, 2008 6:04 pm

akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
mr admin, bulih kah klu kami kasih pos gambar2 ganas (bukan18sx) di ruangan paranormal? salah satunya ialah jangkitan akibat merokok.

Saya fikir kalau gambar yang tidak lucah mungkin boleh tu alphawaves. Kalau lucu memang digalakkan kan?

tapi gambar2 ini memang saya pun tidak sanggup mo tinguk. takut tidak kana bagi warning dulu ada pula kawan2 kita tidak makan sampai dua tiga hari.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Thu Apr 17, 2008 6:12 pm

Gambar paru-paru bertar hitam ke tu alphawaves? Kalau yang itu saya fikir mungkin boleh kerana ada maksud dan nasihat. Tapi, kalau tak sesuai, admin akan delete saja kerana kau pun sudah maklumkan kan?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Thu Apr 17, 2008 6:26 pm

akinabalu wrote:
Gambar paru-paru bertar hitam ke tu alphawaves? Kalau yang itu saya fikir mungkin boleh kerana ada maksud dan nasihat. Tapi, kalau tak sesuai, admin akan delete saja kerana kau pun sudah maklumkan kan?
cuba ki tinguk di kopitiam, ada satu gambar saya kasih upload sana.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Thu Apr 17, 2008 7:15 pm

Saya ada cadangkan di sana supaya link sahaja gambar tersebut supaya pembaca ada pilihan mau tengok lagi atau tidak. Betul juga mungkin ada pembaca yang tak lalu makan selepas melihat gambar tersebut.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Fri Apr 18, 2008 8:11 am

akinabalu wrote:
Saya ada cadangkan di sana supaya link sahaja gambar tersebut supaya pembaca ada pilihan mau tengok lagi atau tidak. Betul juga mungkin ada pembaca yang tak lalu makan selepas melihat gambar tersebut.

sori aki, saya sudah kasih delete lah gambar tu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Fri Apr 18, 2008 10:04 am

Betul kata akinabalu tu. Gambar tu boleh link saja dan members lain boleh membuat pilihan sama ada mahu tengok atau tidak.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Sun Apr 20, 2008 12:21 pm

gambar apa tu? sia tia nampak bah. kasi tarang sama sia gia.
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Sun Jul 13, 2008 12:57 pm

Pihak pengurusan SBF berharap semua ahli dapat meneruskan menyertai perbincangan dalam lamanweb SBf walaupun berlaku sedikit masalah berkaitan portal SBF dan pihak pengurusan berusaha menangani masalah tersebut.

Terima kasih atas sokongan anda semua.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Mon Jul 14, 2008 4:38 pm

Ya, sama-samalah kita semua beri sokongan kepada SBF dengan cara menghantar post yang berkualiti dan membuka fikiran kita semua.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Feedbacks & Suggestions   Today at 1:09 am

Back to top Go down
 
Feedbacks & Suggestions
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Suggestions about New Chatbox
» Any suggestions for a stinking head cold???!!!
» Suggestions for torn muscles under rotator cuff?
» McCann Related Libel Actions
» Pill suggestions?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: