SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Header SABAHBORNEOFORUM

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Header SABAHBORNEOFORUM   Wed Jun 11, 2008 4:29 am

Terima kasih terlebih dahulu diucapkan kepada semua ahli yang aktif berforum di SBF ini. Setelah mendengar pandangan ahli dan berusaha membuat header forum, maka pagi ini bersyukur kita telah dapat siapkan dan upload perkara ini yang menunjukkan identiti SBF. Pihak pengurusan SBF juga sentiasa mengalu-alukan cadangan dan kritikan yang membina daripada semua ahli utnuk kebaikan dan kesempurnaan kita semua bertukar dan berkongsi fikiran ke arah kesempurnaan hidup. Selamat berforum!

SABAHBORNEOFORUM
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Wed Jun 11, 2008 1:20 pm

Syabas kepada Krew SabahBorneoForum.


SABAHBORNEOFORUM
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Wed Jun 11, 2008 5:23 pm

bagus tu...cantik... Very Happy
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Mon Jun 23, 2008 9:41 am




test 123....own....itu macam pulak...
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Mon Jun 23, 2008 4:34 pm

Header oleh obl ni bagus, melambangkan masyarakat majmuk dan ada ciri-ciri Sabahan. Boleh obl jelaskan makna header tersebut, manalah tahu saya tersilap. Macam mana kawan-kawan, boleh terima header ini sebagai identiti SBF? Silakan berikan pandangan kawan-kawan. Laughing
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Tue Jun 24, 2008 3:10 am

sya suka ini masam header. sya kasi sadang, suba gia kasi santik santik lagi itu tulisan ensi osmang, bule kaitu sabab sia suka gia tulisan masam header sikarang ini, santik ada umph, bule bah kan ensi osmang. cyclops bounce
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Tue Jun 24, 2008 7:08 am

akinabalu wrote:
Header oleh obl ni bagus, melambangkan masyarakat majmuk dan ada ciri-ciri Sabahan. Boleh obl jelaskan makna header tersebut, manalah tahu saya tersilap. Macam mana kawan-kawan, boleh terima header ini sebagai identiti SBF? Silakan berikan pandangan kawan-kawan. Laughing
bah butul lah bah ko sakap tu buss...hehehehe masyarakat majmuk...bah nanti sy kasih lagi proposed lain lagi..nanti kita undi lorrr...
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Tue Jun 24, 2008 7:20 am

bongingtugarang wrote:
sya suka ini masam header. sya kasi sadang, suba gia kasi santik santik lagi itu tulisan ensi osmang, bule kaitu sabab sia suka gia tulisan masam header sikarang ini, santik ada umph, bule bah kan ensi osmang. cyclops bounce

ni macam bleh ka buss
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Tue Jun 24, 2008 8:06 am



sapa bleh teka dari kana pi kiri apa tu bangsa.....
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Wed Jun 25, 2008 6:21 pm

header sudah ada perkembangan yg bagus...tinggal lagi bekgraun ni sbf...macamana? buleh ka kita kasi tukar tu warna biru melulu kepada pemandangan di kampung2 mcm di tabasan kah, kaki bukit kah..suasana di tamu besar kah, tamu biasa kah.urang p memutung gatahkah, p memukat ikan kah...sesuatu yg ada mnonjolkan ciri2 masyarakat di sabah ni..tidak kira dari mana2 suku kaum di sabah.satu bulan, satu kali tukar dia punya bekgraun..header nda payah lah. gambar2 kita buleh minta member sbf yg ada simpan koleksi gambar pemandangan utk di kongsi kan di sini.( bukan gmbar kawin )

daann......kalau lah dapat , cuba kasi masuk lagu tempatan sebagai algu tema utk sbf ni..sia pcaya..urang yg pertama kali masuk site ni, mesti mo datang balik punya...kita guna pengaruh deria .deria pglihatan dn pndengaran..amacam?

ni pendapat ja ah...sorry tuan admin, kalau melebih-lebih..wah!.. Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Thu Jun 26, 2008 3:06 am

Bagus! Terima kasih kerana memberikan pandangan dan header obl akan digunakan dan kita akan tukar tukar mengikut ciptaan terbaik ahli SBF supaya tidak bosan dan cadangan BB tu memang baik. Sebenarnya kita mempunyai ahli yang pakar tentang musik latar iaitu bighorn dan saya tengok di forum Mari Belajar ada ciri ini. Gambar latarbelakang memerlukan pixel sekurangnya 600x800 atau hampir dengannya dan boleh diubahsuai. Ahli sbf boleh sama ada link atau upload gambar di thread yang disediakan. Terima kasih sekali lagi. Wink
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Thu Jun 26, 2008 3:12 am

Oh ya, saya terlupa pula...header sekarang ini melambangkan pada latarbelakangnya tentang Borneo yang kebanyakan kawasannya diliputi pemandangan dan kaya dengan hasil hutan yang boleh dimonopoli. Setakat ini, hanya obl sahaja yang telah menyumbangkan idea yang boleh diterima pakai. Macam mana ahli lain?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Thu Jun 26, 2008 3:14 am

Kita juga mengharapkan warga Sarawak, Brunei dan Kalimantan menyertai forum ini.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Penghargaan semua ahli SBF drp pengurusan SBF.   Sat Jun 28, 2008 2:47 am

Sebagai penghargaan kepada semua ahli SBF drp pihak pengurusan SBF, hari ini jam 07.43 pagi saya telah upload header baru SBF yang dicipta oleh obl. Pihak pengurusan SBF sangat mengalu-alukan sumbangan idea dan apa-apa yang boleh menaikkan nama baik SBF ini. Sekali lagi, saya mengucapkan terima kasih kepada obl dan semua ahli yang aktif berforum. Maju Sabah! Wink
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Sat Jun 28, 2008 8:13 am

BBmonkey wrote:
header sudah ada perkembangan yg bagus...tinggal lagi bekgraun ni sbf...macamana? buleh ka kita kasi tukar tu warna biru melulu kepada pemandangan di kampung2 mcm di tabasan kah, kaki bukit kah..suasana di tamu besar kah, tamu biasa kah.urang p memutung gatahkah, p memukat ikan kah...sesuatu yg ada mnonjolkan ciri2 masyarakat di sabah ni..tidak kira dari mana2 suku kaum di sabah.satu bulan, satu kali tukar dia punya bekgraun..header nda payah lah. gambar2 kita buleh minta member sbf yg ada simpan koleksi gambar pemandangan utk di kongsi kan di sini.( bukan gmbar kawin )

daann......kalau lah dapat , cuba kasi masuk lagu tempatan sebagai algu tema utk sbf ni..sia pcaya..urang yg pertama kali masuk site ni, mesti mo datang balik punya...kita guna pengaruh deria .deria pglihatan dn pndengaran..amacam?

ni pendapat ja ah...sorry tuan admin, kalau melebih-lebih..wah!.. Razz

Terima kasih BB kerana memberi pandangan dan kita akan usahakan supaya SBF lebih menarik untuk dilawati.
Back to top Go down
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Sat Jun 28, 2008 8:22 am

Syabas SBF kerana kerana bersungguh-sungguh memperbaiki forum ini dan diharap sentiasa update laman ini terutama sertakan berita terkini di portal. Thumbs up!
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: saya ucapkan tahniah kepada staff sbf   Sat Jun 28, 2008 11:36 am

yeaahhhhhhhh.... lawa lah...... cheers


Hutan di lembah danum kah tu? wahhhh..nda payah lagi pi hutan amazon....sini punya hutan pun abis lagi kena teroka...

bagaimana harus ku nyatakan,
rasa bangga yang menggunung di dada..
pada angin
pada bayu
pada mentari
atau bulan yang tersenyum ....

........................................
,................................





p/s nanti lah sia sambung admin...sia mo pi bcinta dulu..hehehhehe.hujung minggu la katakan..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Sat Jun 28, 2008 1:20 pm

Lawalah. Lebih umphhh lagi kalau ditambah musik macam yg BB cadangkan tu, yalah, ada umphh, mana sudah mr bighorn ni? Bah, mr bighorn, tolonglah berikan pandangan. Laughing
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Sat Jun 28, 2008 4:18 pm

kalau nda dapat tambah muzik..apakata ikon yg bentuk bulat warna kuing tu kita ganti dengan gambar yg sesuai. contohnya kalau thread utk ladies talk, kita ganti dengan ikon gambar ppuan sedang bercakap. pada saya, paparan yg ada skarang ni macam formal...buleh kah kita ganti dengan warna yg ceria....buat poll la...mana tau ada yg minat warna purple ka, kuning ka, merah kah., hitam kah...atau kita ganti dengan motif sulaman atau anyaman masyarakat sabah.. Wink
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Sun Jun 29, 2008 10:37 am

BBmonkey wrote:
kalau nda dapat tambah muzik..apakata ikon yg bentuk bulat warna kuing tu kita ganti dengan gambar yg sesuai. contohnya kalau thread utk ladies talk, kita ganti dengan ikon gambar ppuan sedang bercakap. pada saya, paparan yg ada skarang ni macam formal...buleh kah kita ganti dengan warna yg ceria....buat poll la...mana tau ada yg minat warna purple ka, kuning ka, merah kah., hitam kah...atau kita ganti dengan motif sulaman atau anyaman masyarakat sabah.. Wink

Jangan risau BB, kalau admin tak sibuk, akan dilaksanakan juga tu. Terima kasih BB kerana memberikan cadangan yg berguna untuk kita aplikasikan semua. Jangan risau, berbeza dgn laman web yg lain yg lambat bertindak dan mendengar cdgn ahli, SBF akan berusaha dgn cepat dan drastik mengambil langkah positif atas cadangan ahli semua. Mana yg terlepas pandang, harap ahli-ahli dapat ingatkan selalu. Cdgn BB tentang Bahasa KD dan topik lain oleh ahli lain juga kita akan usahakan secepat mungkin. TQ everybody!
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Sun Jun 29, 2008 2:49 pm

Cool Cool
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Wed Jul 02, 2008 12:58 pm

wow, santiknya sudah.... lama nda lawat sini, byk projek bah hihihi! What a Face
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Wed Jul 02, 2008 5:07 pm

Becky84 wrote:
wow, santiknya sudah.... lama nda lawat sini, byk projek bah hihihi! What a Face

Projek apa yg dibuat tu becky? Sharelah sama kami di sini bah. Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Thu Jul 03, 2008 3:06 am

Borneo wrote:
Becky84 wrote:
wow, santiknya sudah.... lama nda lawat sini, byk projek bah hihihi! What a Face

Projek apa yg dibuat tu becky? Sharelah sama kami di sini bah. Laughing

Hi Borneo,

Busy buat karatas karaja untuk publish buku ulang tahun garija bah.... anyway, sa akan cuba bg masa carita2 cni ahh.... byk perubahan sudah ini sbf kan... santik3x... I love you
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Thu Jul 03, 2008 9:41 am

Becky84 wrote:
Borneo wrote:
Becky84 wrote:
wow, santiknya sudah.... lama nda lawat sini, byk projek bah hihihi! What a Face

Projek apa yg dibuat tu becky? Sharelah sama kami di sini bah. Laughing

Hi Borneo,

Busy buat karatas karaja untuk publish buku ulang tahun garija bah.... anyway, sa akan cuba bg masa carita2 cni ahh.... byk perubahan sudah ini sbf kan... santik3x... I love you


becky pun santik bah itu hihihi ( sia pakai katawa angkol pukutarap ).
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Header SABAHBORNEOFORUM   Today at 1:08 am

Back to top Go down
 
Header SABAHBORNEOFORUM
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 2011 Bransom Advent Calendar - December 16 - Double Header
» How to change header text
» 400 Bad Request - Request Header Or Cookie Too Large
» Header Size Problem
» [Help] HTML Page: Space between Header and top of page.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Pengumuman & Informasi Forum Terkini-
Jump to: