SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Apa pc game yang siuk dimain?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jun 06, 2008 10:22 am

Apa pc game yang siuk kamurang main? Kasi kongsi sini sama siurang bah.
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sat Jun 07, 2008 4:57 pm

Hehehe, dulu waktu muda-muda sia suka main Championship Manager bah. Siuk butul main game ni sampai talupa karaja. Tapi, bagus juga kasi jalan otak kita supaya tidak bakarat tidak exercise otak. Balik-balik dapat jadi Manager of The Month. Bagus game ni untuk 'keeping alert' otak kita. Very Happy
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Wed Jun 11, 2008 6:56 am

Sia suka main Diner dash .. sekarang mcm hometown hero sudah ...
yeyeehhh yehhh nanti pulang main game lagi tongue :pig:
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Wed Jun 11, 2008 6:22 pm

hot_mama wrote:
Sia suka main Diner dash .. sekarang mcm hometown hero sudah ...
yeyeehhh yehhh nanti pulang main game lagi tongue :pig:

atuuukkooi hot_mama, kalu hot_mama main game, apa masam anak hot_mama main gem? taliur liur lah diurang meningu hot_mama main gem.

Sia suka main turup ja. bounce
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jun 13, 2008 6:28 am

bongingtugarang wrote:
hot_mama wrote:
Sia suka main Diner dash .. sekarang mcm hometown hero sudah ...
yeyeehhh yehhh nanti pulang main game lagi tongue :pig:

atuuukkooi hot_mama, kalu hot_mama main game, apa masam anak hot_mama main gem? taliur liur lah diurang meningu hot_mama main gem.

Sia suka main turup ja.
bounce


Hehe .. kami bergilir2 ooh main ... Hot_papa dulu baru hot_mama trus Hot_baby ... huhuhu ... Itulah keluarga bahagia (mcm iklan singer pula ...) :pig:
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jun 13, 2008 7:42 am

Saya pun suka main game. Klik sini:

Start>Programs>Games>Solitaire

Ringkas bah ini game tapi boleh kasi jalan otak kita. Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 5:21 pm

sepa sepa yg bminat dlm racing car, buleh cuba tu Speed Underground.'
buleh tukar2 jenama kereta, buleh kasi upgrade kereta kalau dpat point( duit), dpat beli parts kereta lagi...tpi dlm game saja..bukan butul2. kalau mo main, guna sound system yg bagus , baru syiuk dengar tu auman bunyi kereta mo racing..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 5:29 pm

bagi saya, speed underground nda syok...

paling syok, red alert 2 (ra2)

kalau online.. starkingdoms..
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 5:31 pm

Encik_Ikan wrote:
bagi saya, speed underground nda syok...

paling syok, red alert 2 (ra2)

kalau online.. starkingdoms..

Sad ..kalau yg memang suda kira 'taiko' dlm game ( gamer ) memang durang cakap macam tu...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 5:32 pm

noob ni..
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 5:43 pm

[quote="Encik_Ikan"]noob ni..[/quote]


?????? scratch
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 5:52 pm

noob = sejenis makanan.. Rolling Eyes cuba cari d google
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 5:54 pm

Encik_Ikan wrote:
noob = sejenis makanan.. Rolling Eyes cuba cari d google


wokey bosss..akan dicari..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Fri Jul 18, 2008 9:04 pm

Encik_Ikan wrote:
bagi saya, speed underground nda syok...

paling syok, red alert 2 (ra2)

kalau online.. starkingdoms..

Saya pun suka main red alert 2. Cuma yang kena petir tu yang enda siuk, balik-balik ambush camp kita, teruk lagi tu dia hentam kita. Ada cara kah mengelakkan tu petir encik Ikan?
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sat Jul 19, 2008 3:09 am

skyjetj wrote:
Encik_Ikan wrote:
bagi saya, speed underground nda syok...

paling syok, red alert 2 (ra2)

kalau online.. starkingdoms..

Saya pun suka main red alert 2. Cuma yang kena petir tu yang enda siuk, balik-balik ambush camp kita, teruk lagi tu dia hentam kita. Ada cara kah mengelakkan tu petir encik Ikan?

affraid kena petir ? adeiiiii...enda mo lah..kalau sia main game, sia betul2 konsentrate mcm butul sedang berlaku..bayangkan kalau kna timbak kilat?.....
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sat Jul 19, 2008 5:13 am

BBmonkey wrote:
skyjetj wrote:
Encik_Ikan wrote:
bagi saya, speed underground nda syok...

paling syok, red alert 2 (ra2)

kalau online.. starkingdoms..

Saya pun suka main red alert 2. Cuma yang kena petir tu yang enda siuk, balik-balik ambush camp kita, teruk lagi tu dia hentam kita. Ada cara kah mengelakkan tu petir encik Ikan?

affraid kena petir ? adeiiiii...enda mo lah..kalau sia main game, sia betul2 konsentrate mcm butul sedang berlaku..bayangkan kalau kna timbak kilat?.....

Ya bah BB. Itu yang enda siuk tu kalau time kita siuk mahu menang sudah kan tiba-tiba datang petir ambush camp kita dan 2/3 camp kita musnah. Yang teruknya tu jika tinggal beberapa saja structure yang survived. Inilah bah masalah kalau main strategy game ni, sudahlah lama mau menang, senang-senang saja kena serang oleh petir.
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sat Jul 19, 2008 7:21 am

tuan skyjet...selalu main game sapa sepa?. ..nda berabut game sama anak2 kah? Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 6:13 pm

skyjetj wrote:
Saya pun suka main red alert 2. Cuma yang kena petir tu yang enda siuk, balik-balik ambush camp kita, teruk lagi tu dia hentam kita. Ada cara kah mengelakkan tu petir encik Ikan?

ada tiga cara mcmana mo hadapi tu "petir2"

1) buat naval, sure sana2 saja tu dia aim
2) buat awan2 (opponent akan buat random aim, bahaya kpd perahu2 kecil)
3) buat 2 war factory, atleast tdk slow production ko..pastikan power plant sentiasa hijau (min: kuning)

saya paling suka pakai america & russia.. da 3kali katam mission dia.. Twisted Evil
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 6:47 pm

kalau game jenis ni, memang nda la sia buleh menang....sya lebih suka main game yg relax ja..mcm puzzle kah, apa2 ja lah yg inda bikin terkejut2..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 6:49 pm

itu mcm ka.. ok juga tu mcm itu sudoku..
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 6:52 pm

Encik_Ikan wrote:
itu mcm ka.. ok juga tu mcm itu sudoku..

ya.tapi tu sudoku kan..kalau sia nda buleh kasi abis..sia ampai saja..atau buang..print yg baru.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 6:54 pm

syok ba tu... ko try la newsabahtimes punya sudoku..5min ja tu.. kalau dailyexpress punya ada susah skit.. mo 15min juga kasi solve..
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 6:57 pm

sia baca news secara online..hehehe
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Encik_Ikan
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 137
Age : 105
Location : Jiran Tun Dr Mahathir
Job/hobbies : Tengok Ikan
Points : -25
Registration date : 2008-07-11

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 6:59 pm

wic 1? daily? newsabah? tdk updated tu..
Back to top Go down
http://chedet.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Sun Jul 20, 2008 7:01 pm

utusan, berita harian, metro harian, the times, harakah..dll
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Sponsored content




PostSubject: Re: Apa pc game yang siuk dimain?   Today at 1:09 am

Back to top Go down
 
Apa pc game yang siuk dimain?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» 8 M?I TH? V? GAME POKEMON
» Yang Pei-An (???)
» iOS Game: Star Wars Force Collection
» Shogi Flash game
» Roleplay Game

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Permainan Komputer & Konsol :: Bincang Permainan Komputer-
Jump to: