SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?   Thu Jun 05, 2008 10:00 am

Sa punya kawan bah kan, dia ada kirim sa surat bah... Ini sebenarnya dicipta oleh org2 bijak pandai d negara2 asia barat terutama mau cari dana untuk gereja atau persatuan. Mula2 kwn sa kirim sa, tapi nda kunun sa peduli bah... baru2 dia email sa, dia dapat RM300.00 sudah oh... tadi sa baca balik itu surat (sebenarnya sebelum ni pun belum baca...), memang bagus bah cara ni lagipun macam itu tarik - tarikan juga cara dia. Mungkin kamu sdh dapat ini surat kan? Ohya pla, ada keluar juga d rancangan SELAMAT PAGI MALAYSIA pada 31 Ogos 1999 jam 8.50pagi menurut dalam surat ni.

Cara dia senang ja, muka surat kedua akhir dan terakhir dalam surat ni ada BORANG PENYERTAAN kosong dan yg sdh diisi.

Cara2 mau isi itu borang kosong?

Ruang pertama adalah PESERTA GILIRAN 1 (tulis Nama pengirim surat kpd kita), ruang kedua adalah PESERTA GILIRAN DUA (kasi tulis nama kita) dan ruang akhir PESERTA TERDAHULU (nama org yg kirim surat pada kwn kita tue). Jadi, kita kena bank - in RM30.00 kepada penama di bahagian PESERTA TERDAHULU. Ohya, setiap ruangan ni kena isi no.akaun bank. Jadi, pas kita sdh bank - in tu duit, kita kena fotostat itu surat dan dalamnya ada borang kosong utk kita isi mcm yg di atas. Itu salinan bank - in pla, kita kasi lekat d bhgn bawah borang tu utk fotostat 1 kali jg sebagai bukti. Suka hati lah berapa2 mau fotostat, pastu kasi edar la sebanyak yg mungkin sampai lah giliran nama kita d bhgn PESERTA TERDAHULU, nah manatau ada org yg ambil serius dan mau kasi teruskan surat ni kan.... Jgn risau ada juga bah arahan2 dalam surat ni utk panduan kita. Ada 5 keping ni surat, jadi palan2 la kamu study.

Bah, kamu kasi tau sa la kalau kamu mau cuba. Minggu depan sa mau kirim n edar sdh ni surat, terasa sdh sa pasal kwn sa pun sdh dapat RM300 oh, dia sudah edar 300 set.... Email sa : bbsyg_becky@yahoo.com, atau YM sa : Becky84 Philip
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?   Thu Jun 05, 2008 4:33 pm

aik bagus ni becky, ba sia mahu try la... jadi mcm mana sia mau join becky? Very Happy
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?   Fri Jun 06, 2008 2:05 am

shalon6095 wrote:
aik bagus ni becky, ba sia mahu try la... jadi mcm mana sia mau join becky? Very Happy

Bah, kamu kasi tau sa la kalau kamu mau cuba. Minggu depan sa mau kirim
n edar sdh ni surat, terasa sdh sa pasal kwn sa pun sdh dapat RM300 oh,
dia sudah edar 300 set.... Email sa : bbsyg_becky@yahoo.com, atau YM sa : Becky84 Philip
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?   Tue Sep 02, 2008 8:07 pm

Lama sudah si becky tidak bersama kita di SBF ni.
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?   Wed Sep 03, 2008 3:04 am

skyjetj wrote:
Lama sudah si becky tidak bersama kita di SBF ni.

hi skyjetj Very Happy cherry

aiks, mencari jg ko sama sa kan... makasih.... nanti sa aktif2kan diri la ahhh...
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
Sponsored content




PostSubject: Re: Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?   Today at 1:29 pm

Back to top Go down
 
Kamu tau ka tu pasal yg edar@kirim surat sama org, boleh dpt duit?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Roundtable Discussions :: Job Vacancies-
Jump to: