SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Welcome to Pitas (Bengkoka)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Thu May 29, 2008 5:47 pm

http://pitasonline.net
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Junkers 109
Newbie
Newbie


Number of posts : 48
Points : 15
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Fri May 30, 2008 8:59 am

adui na Alphawaves ko pastkan gambar juga ba... baru bagi link .. jangan link sja bah
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Fri May 30, 2008 4:28 pm

Junkers 109 wrote:
adui na Alphawaves ko pastkan gambar juga ba... baru bagi link .. jangan link sja bah
Ya betul. nanti saya pastekan. website tu sekejap on dan off. susah mau copy gambar2 dia.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Sat May 31, 2008 4:54 am

Saya pun sudah lawati laman web tersebut. Rumputt kan admin dia? Kalau tidak silap saya, beliau ialah pemenang mencipta laman web di Sabah tahun lalu. Cepat juga alphawaves mendaftar di sana. Tapi saya tengok laman web ini masih baru mempunyai lebihkurang 20 orang ahli. Laughing
Back to top Go down
rumputt
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 26
Age : 35
Location : Komuniti Utara Sabah
Job/hobbies : Macam biasa juga bah..
Points : 1
Registration date : 2008-06-14

PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Wed Jun 24, 2009 11:57 am

Salam semua,

Sblm tu mo minta maaf sm tuan admin sbb lama sdh nda ke ladang SBF ni ats kebzan yg nda jg sbrapa tp buli2 jgkalaa..

Ni mo buat pengumuman bhw PONET Community yg menggunakan url http://pitasonline.net kini telah dinaik taraf menjadi Komuniti Utara Sabah dan boleh diakses menggunakan url http://utarasabah.net Portal ini juga kini dikenali sebagai Komuniti Utara Sabah atau KUS.

Kami dalam pencarian mod dari daerah Ranau, Kota Marudu, Kota Belud dan Kudat. Oleh itu siapa2 yg berminat, buli hubungi sy secara terus melalui email di info@utarasabah.net

Terima Kasih
Back to top Go down
http://utarasabah.net
karasumbang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 243
Age : 28
Location : kiki
Job/hobbies : tiakaraja
Points : 40
Registration date : 2008-07-07

PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Sat Jul 25, 2009 6:41 am

Wah...hebatlah laman tuan rumputt ni...walaubagaimanapun janganlah lupa sering-seringlah singgah sini walaupun bzi.
Back to top Go down
generation.X
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 6
Age : 34
Location : USA
Job/hobbies : Business
Points : 6
Registration date : 2013-05-10

PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Sun May 19, 2013 7:56 pm

Yes,you are right that admin has won the web site creating contet last year. I agree with you that traffic has to be expanded more on this. So in this way a more active discussion could be generated here.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Mon May 20, 2013 6:18 am

Yes generation.X. It depends on how many users and what topic they discuss but I found out lately that Facebook and Twitter are more popular medium of communicating rather than foruming. What a pity. Further more, forums user are mostly not using genuine identity and its difficult to recognise each other.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Welcome to Pitas (Bengkoka)   Today at 9:28 pm

Back to top Go down
 
Welcome to Pitas (Bengkoka)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Travel & living-
Jump to: