SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Bayau from Semenanjung!

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Bayau from Semenanjung!   Sun May 04, 2008 8:12 pm

Sia bayau...asal mimang urang sabah...di utara! sia duduk sini semananjung dan berkahwin dengan orang sini...sia ada bukak satu forum...dalam forum sia, urang-urang sabah tidak ramai...urang semenanjung banyak...kalau kamu urang register di sini..., saya mengusapkan berbanyak-banyak terima kasih! Very Happy
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 5:55 am

Bah buli bah kalau ko bayau ..... hehe Welcome ! Very Happy :pig:
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 7:55 am

Bayau wrote:
Sia bayau...asal mimang urang sabah...di utara! sia duduk sini semananjung dan berkahwin dengan orang sini...sia ada bukak satu forum...dalam forum sia, urang-urang sabah tidak ramai...urang semenanjung banyak...kalau kamu urang register di sini..., saya mengusapkan berbanyak-banyak terima kasih! Very Happy

Sekali lagi, selamat datang ke SBf Bayau. Saya dah melawat forum saudara Bayau dan tertarik dengan 'background' forum Bayau tu. Macam mana Bayau buat begitu? Saya juga lihat saudara Bayau memerlukan moderator? Apa macam kawan-kawan, ada minat ke?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 3:04 pm

Admin wrote:
Bayau wrote:
Sia bayau...asal mimang urang sabah...di utara! sia duduk sini semananjung dan berkahwin dengan orang sini...sia ada bukak satu forum...dalam forum sia, urang-urang sabah tidak ramai...urang semenanjung banyak...kalau kamu urang register di sini..., saya mengusapkan berbanyak-banyak terima kasih! Very Happy

Sekali lagi, selamat datang ke SBf Bayau. Saya dah melawat forum saudara Bayau dan tertarik dengan 'background' forum Bayau tu. Macam mana Bayau buat begitu? Saya juga lihat saudara Bayau memerlukan moderator? Apa macam kawan-kawan, ada minat ke?

uploadlah mana-mana wallpaper...gantikan background forum ini...sinang saja bah itu mr admin...kau sek lah dalam ap... Very Happy kalau kawan-kawan di sini mau jadi moderator forum saya, kena register dululah..lepas tu, sia intibiu lah sikit-sikit..kalau admin e-minda setuju, bulihlah...bulih runding bah itu...apa pun torima kasih banyak˛ karana sudi malawat sia punya porum... Laughing

mr admin indak ada mod kah di forum ini? Rolling Eyes


Last edited by Bayau on Mon May 05, 2008 3:06 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 3:05 pm

hot_mama wrote:
Bah buli bah kalau ko bayau ..... hehe Welcome ! Very Happy :pig:

bah saya sudah masuk di sini..kau bila mau join sia punya porum? Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 3:45 pm

Bayau wrote:
Admin wrote:
Bayau wrote:
Sia bayau...asal mimang urang sabah...di utara! sia duduk sini semananjung dan berkahwin dengan orang sini...sia ada bukak satu forum...dalam forum sia, urang-urang sabah tidak ramai...urang semenanjung banyak...kalau kamu urang register di sini..., saya mengusapkan berbanyak-banyak terima kasih! Very Happy

Sekali lagi, selamat datang ke SBf Bayau. Saya dah melawat forum saudara Bayau dan tertarik dengan 'background' forum Bayau tu. Macam mana Bayau buat begitu? Saya juga lihat saudara Bayau memerlukan moderator? Apa macam kawan-kawan, ada minat ke?

uploadlah mana-mana wallpaper...gantikan background forum ini...sinang saja bah itu mr admin...kau sek lah dalam ap... Very Happy kalau kawan-kawan di sini mau jadi moderator forum saya, kena register dululah..lepas tu, sia intibiu lah sikit-sikit..kalau admin e-minda setuju, bulihlah...bulih runding bah itu...apa pun torima kasih banyak˛ karana sudi malawat sia punya porum... Laughing

mr admin indak ada mod kah di forum ini? Rolling Eyes

Inilabah Bayau. Terima kasih atas tips mu tu tentang background. Buat masa ini belum terlalu sibuk lagi SBF ini. Walaupun baru hampir tiga bulan usianya, keahlian kini 43 orang berbanding Bayau punya yang dah lebih 73 orang. Saya mungkin mempertimbangkan mengambil mod bila mencapai keahlian macam forum Bayau.

Inilah kebaikan SBF, admin boleh berhubung dgn admin lain dan memberi peluang kepada forum lain promosi forum mereka. Betul kata mu Bayau, 'Fair & Square'.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 4:29 pm

Bayau wrote:
Sia bayau...asal mimang urang sabah...di utara! sia duduk sini semananjung dan berkahwin dengan orang sini...sia ada bukak satu forum...dalam forum sia, urang-urang sabah tidak ramai...urang semenanjung banyak...kalau kamu urang register di sini..., saya mengusapkan berbanyak-banyak terima kasih! Very Happy

hai bayau, sia suka ruang minda ekonomi d forum ko... tapi sia tingu mcm yg alim2 ja tu sana dalam soal kewangan... Very Happy
Back to top Go down
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 6:11 pm

Admin wrote:
Bayau wrote:
Admin wrote:
Bayau wrote:
Sia bayau...asal mimang urang sabah...di utara! sia duduk sini semananjung dan berkahwin dengan orang sini...sia ada bukak satu forum...dalam forum sia, urang-urang sabah tidak ramai...urang semenanjung banyak...kalau kamu urang register di sini..., saya mengusapkan berbanyak-banyak terima kasih! Very Happy

Sekali lagi, selamat datang ke SBf Bayau. Saya dah melawat forum saudara Bayau dan tertarik dengan 'background' forum Bayau tu. Macam mana Bayau buat begitu? Saya juga lihat saudara Bayau memerlukan moderator? Apa macam kawan-kawan, ada minat ke?

uploadlah mana-mana wallpaper...gantikan background forum ini...sinang saja bah itu mr admin...kau sek lah dalam ap... Very Happy kalau kawan-kawan di sini mau jadi moderator forum saya, kena register dululah..lepas tu, sia intibiu lah sikit-sikit..kalau admin e-minda setuju, bulihlah...bulih runding bah itu...apa pun torima kasih banyak˛ karana sudi malawat sia punya porum... Laughing

mr admin indak ada mod kah di forum ini? Rolling Eyes

Inilabah Bayau. Terima kasih atas tips mu tu tentang background. Buat masa ini belum terlalu sibuk lagi SBF ini. Walaupun baru hampir tiga bulan usianya, keahlian kini 43 orang berbanding Bayau punya yang dah lebih 73 orang. Saya mungkin mempertimbangkan mengambil mod bila mencapai keahlian macam forum Bayau.

Inilah kebaikan SBF, admin boleh berhubung dgn admin lain dan memberi peluang kepada forum lain promosi forum mereka. Betul kata mu Bayau, 'Fair & Square'.

bah...sebagai admin kita kenalah rancang mau ambik mod walaupun ahli belum ramai...ini senang supaya forum kita bulih urang tulung pantau kalau kita sibuk...lagi satu cari kau punya urang kanan sebagai administrator...barulah forum kau berjalan lancar! adalah urang tulung kau sikit-sikit...sbg wb juga kita kena upgrade forum dari semasa ke semasa dan buat promosi sikit supaya keahlian bertambah... Cool
Back to top Go down
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Mon May 05, 2008 6:15 pm

shalon6095 wrote:
Bayau wrote:
Sia bayau...asal mimang urang sabah...di utara! sia duduk sini semananjung dan berkahwin dengan orang sini...sia ada bukak satu forum...dalam forum sia, urang-urang sabah tidak ramai...urang semenanjung banyak...kalau kamu urang register di sini..., saya mengusapkan berbanyak-banyak terima kasih! Very Happy

hai bayau, sia suka ruang minda ekonomi d forum ko... tapi sia tingu mcm yg alim2 ja tu sana dalam soal kewangan... Very Happy

yang alim-alim tu yang bagus shalon...sinang kau mau diskas kalau ada masalah...jan kau susah bah shalon...urang-urang di forum saya berfikiran terbuka...kita bulih binsang! ilmu ini kena sari dan kita jan segan-segan bergaul sama urang lain...baru minda kita berkembang... Cool
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Tue May 06, 2008 4:34 pm

Wah, inilah Bayau kawan saya berborak sukan di SF. Apa khabar Bayau?
Back to top Go down
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Wed May 07, 2008 7:50 pm

Borneo wrote:
Wah, inilah Bayau kawan saya berborak sukan di SF. Apa khabar Bayau?

hehehe...alhamdulillah...sia sihat-sihat saja bah borneo...ko apa masam? kalau kau sudi, jenguk-jenguk lah bah sia punya porum... lol!

http://e-mindakita.forumotion.com/index.htm
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Thu May 08, 2008 5:14 am

Bayau wrote:
hot_mama wrote:
Bah buli bah kalau ko bayau ..... hehe Welcome ! Very Happy :pig:

bah saya sudah masuk di sini..kau bila mau join sia punya porum? Very Happy


sia kana invite ka .. ? bah .. kijap sia pi jalan2 sana aahh .. Laughing :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Thu May 08, 2008 5:46 am

lol! sia pun mo join jln2 tpt porum ko bayau..bulih ka? ko ni urg yg sma kasi tu teka teki knapa katak hodoh ba kan Basketball Basketball ba ada lagi teka teki ko lain ka hehe..
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Thu May 08, 2008 12:58 pm

Bayau wrote:
Borneo wrote:
Wah, inilah Bayau kawan saya berborak sukan di SF. Apa khabar Bayau?

hehehe...alhamdulillah...sia sihat-sihat saja bah borneo...ko apa masam? kalau kau sudi, jenguk-jenguk lah bah sia punya porum... lol!

[url=http://e-mindakita.forumotion.com/index.htm
http://e-mindakita.forumotion.com/index.htm[/quote[/url]]


Saya pun begitu juga, sihat-sihat. Saya telah lawati forum Bayau dan tertarik dengan design yang bayau lakukan. Wah, kreatif sungguh Bayau ni. Saya pun mahu belajar daripada Bayau ni macam mana nak buat forum. Jangan risau, saya akan daftar juga sana. Very Happy
Back to top Go down
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Thu May 08, 2008 2:48 pm

[quote="Borneo"]
Bayau wrote:
Borneo wrote:
Wah, inilah Bayau kawan saya berborak sukan di SF. Apa khabar Bayau?

hehehe...alhamdulillah...sia sihat-sihat saja bah borneo...ko apa masam? kalau kau sudi, jenguk-jenguk lah bah sia punya porum... lol!

http://e-mindakita.forumotion.com/index.htm[/quote]


Saya pun begitu juga, sihat-sihat. Saya telah lawati forum Bayau dan tertarik dengan design yang bayau lakukan. Wah, kreatif sungguh Bayau ni. Saya pun mahu belajar daripada Bayau ni macam mana nak buat forum. Jangan risau, saya akan daftar juga sana. Very Happy

bulih lah bah sikit-sikit..sia pun bukannya pandai sangat...ko lagi teror dari aku... Very Happy
Back to top Go down
Bayau
Newbie
Newbie


Number of posts : 17
Points : 0
Registration date : 2008-04-06

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Thu May 08, 2008 2:50 pm

blueberry wrote:
lol! sia pun mo join jln2 tpt porum ko bayau..bulih ka? ko ni urg yg sma kasi tu teka teki knapa katak hodoh ba kan Basketball Basketball ba ada lagi teka teki ko lain ka hehe..

sia lah bah itu urangnya...bah, kalau ko mau teka-teki lagi banyak di eminda...pigilah daptar kalau berani... Laughing
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Thu May 15, 2008 5:12 am

hai bayau, apa kbr? Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Bayau from Semenanjung!   Today at 9:32 pm

Back to top Go down
 
Bayau from Semenanjung!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: