SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Dulu Lain Sekarang Lain

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 6:46 pm

gladiator wrote:
Monkey wrote:
gladiator wrote:
Monkey wrote:
gladiator wrote:
saya bermula dgn quoting osmanladeng, tanpa menyebut pun nama bbmonkey, yg kau bersungguh2 spt 'pejuang' mengapa? apa kedudukan anda dlm hal ini? cuba beritahu mengapa anda melatah?

sa nda mo komen di sini..ko buka thread ko yg baru...ni thread utk cerita lain..dipersilakan..
dan kalau nda juga ko puas hati, sa inda mo komen panjang2..

sa suda kasi klu..jangan kasi 'OFF TOPIC"..harap faham.
minta maaflah jika keseronokan anda terganggu. Cuma saya hairan, mengapa anda melatah sdgkan komen pertama saya bukanlah ditujukan utk anda. Boleh nyatakan mengapa? tdk mau thread off topic?

Iyah...ni topik pasal perbezaan ppuan punya posture body masa bujang dan sesuda kawin..bukan pasal yg lain lain...kalau ko buat hal lagi mcm yg dulu, dan kalau ni topik si shalon kena lock...sa sumpah ko jadi ferrari..kalau ko mo kutuk orang, masuk dlm topik lain ahh..jangan sini..sudah fahammmm?
taupun... bila org berckp lucah, boleh pula walaupun keluar topic. Bila ada org lain menegur, tdk boleh pula. Cakap tdk mahu topic kena lock, tp tindakan tdk serupa bikin. Siapa yg mengutuk? Adakah? Sumpah jd ferrari? anda bercakap seolah2 anda masih budak2 remaja.


ohooooo..budak remaja? mana ko tau? begini kah bahasa budak remaja?
Quote :
Siapa yg mengutuk? Adakah?

Quote :
Sumpah jd ferrari?
kalau ko nda mau jadi ferari, jadi perodua kancil la..wahahaha Razz
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 6:52 pm

Monkey wrote:
gladiator wrote:
Monkey wrote:
gladiator wrote:
Monkey wrote:
gladiator wrote:
saya bermula dgn quoting osmanladeng, tanpa menyebut pun nama bbmonkey, yg kau bersungguh2 spt 'pejuang' mengapa? apa kedudukan anda dlm hal ini? cuba beritahu mengapa anda melatah?

sa nda mo komen di sini..ko buka thread ko yg baru...ni thread utk cerita lain..dipersilakan..
dan kalau nda juga ko puas hati, sa inda mo komen panjang2..

sa suda kasi klu..jangan kasi 'OFF TOPIC"..harap faham.
minta maaflah jika keseronokan anda terganggu. Cuma saya hairan, mengapa anda melatah sdgkan komen pertama saya bukanlah ditujukan utk anda. Boleh nyatakan mengapa? tdk mau thread off topic?

Iyah...ni topik pasal perbezaan ppuan punya posture body masa bujang dan sesuda kawin..bukan pasal yg lain lain...kalau ko buat hal lagi mcm yg dulu, dan kalau ni topik si shalon kena lock...sa sumpah ko jadi ferrari..kalau ko mo kutuk orang, masuk dlm topik lain ahh..jangan sini..sudah fahammmm?
taupun... bila org berckp lucah, boleh pula walaupun keluar topic. Bila ada org lain menegur, tdk boleh pula. Cakap tdk mahu topic kena lock, tp tindakan tdk serupa bikin. Siapa yg mengutuk? Adakah? Sumpah jd ferrari? anda bercakap seolah2 anda masih budak2 remaja.


ohooooo..budak remaja? mana ko tau? begini kah bahasa budak remaja?
Quote :
Siapa yg mengutuk? Adakah?

Quote :
Sumpah jd ferrari?
kalau ko nda mau jadi ferari, jadi perodua kancil la..wahahaha Razz

Hebat bah si gladiator ni, masuk sini terus hentam orang.
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:08 pm

Terima kasih gladiator kerana mengingatkan perkara ini. Semua ahli terutama osmang diingatkan supaya tidak menggunakan perkataan lucah. Walaupun pekataan tersebut bukan BM tetapi kurang selesa dibaca oleh mereka yang memahami. SBF sentiasa mengalu-alukan teguran dan pandangan yang membina daripada mana-mana pihak untuk kebaikan semua dan kekalkan hormat-menghormati antara satu dengan lain.
Back to top Go down
gladiator
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 45
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Director
Points : -33
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:16 pm

Monkey wrote:
sa nda mo komen di sini..ko buka thread ko yg baru...ni thread utk cerita lain..dipersilakan..
dan kalau nda juga ko puas hati, sa inda mo komen panjang2..

sa suda kasi klu..jangan kasi 'OFF TOPIC"..harap faham.
minta maaflah jika keseronokan anda terganggu. Cuma saya hairan, mengapa anda melatah sdgkan komen pertama saya bukanlah ditujukan utk anda. Boleh nyatakan mengapa? tdk mau thread off topic?[/quote]

Iyah...ni topik pasal perbezaan ppuan punya posture body masa bujang dan sesuda kawin..bukan pasal yg lain lain...kalau ko buat hal lagi mcm yg dulu, dan kalau ni topik si shalon kena lock...sa sumpah ko jadi ferrari..kalau ko mo kutuk orang, masuk dlm topik lain ahh..jangan sini..sudah fahammmm?[/quote]
taupun... bila org berckp lucah, boleh pula walaupun keluar topic. Bila ada org lain menegur, tdk boleh pula. Cakap tdk mahu topic kena lock, tp tindakan tdk serupa bikin. Siapa yg mengutuk? Adakah? Sumpah jd ferrari? anda bercakap seolah2 anda masih budak2 remaja.[/quote]

ohooooo..budak remaja? mana ko tau? begini kah bahasa budak remaja?
[quote="bbmonkey"] Siapa yg mengutuk? Adakah?[/quote]

Quote :
Sumpah jd ferrari?
kalau ko nda mau jadi ferari, jadi perodua kancil la..wahahaha [/quote]
boleh tahu dari penulisan, memang masih budak remaja. Laughing Laughing Laughing


Last edited by gladiator on Sun Aug 24, 2008 7:17 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:17 pm

Bah, sudah kena sensor bah itu perkataan gladiator.
Back to top Go down
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:18 pm

tahan.tukul wrote:
Terima kasih gladiator kerana mengingatkan perkara ini. Semua ahli terutama osmang diingatkan supaya tidak menggunakan perkataan lucah. Walaupun pekataan tersebut bukan BM tetapi kurang selesa dibaca oleh mereka yang memahami. SBF sentiasa mengalu-alukan teguran dan pandangan yang membina daripada mana-mana pihak untuk kebaikan semua dan kekalkan hormat-menghormati antara satu dengan lain.

Jangan kata mod dan admin tidak buat kerja mereka.
Back to top Go down
gladiator
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 45
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Director
Points : -33
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:19 pm

tahan.tukul wrote:
Terima kasih gladiator kerana mengingatkan perkara ini. Semua ahli terutama osmang diingatkan supaya tidak menggunakan perkataan lucah. Walaupun pekataan tersebut bukan BM tetapi kurang selesa dibaca oleh mereka yang memahami. SBF sentiasa mengalu-alukan teguran dan pandangan yang membina daripada mana-mana pihak untuk kebaikan semua dan kekalkan hormat-menghormati antara satu dengan lain.
thanks tahantukul...
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:20 pm

Kalau kau nda berapa suka..kau pigi main jauh2 sana bah..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
gladiator
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 45
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Director
Points : -33
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:22 pm

mamat53 wrote:
Bah, sudah kena sensor bah itu perkataan gladiator.
so, habis ceritalah... minta maaf semua.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:22 pm

mamat53 wrote:
tahan.tukul wrote:
Terima kasih gladiator kerana mengingatkan perkara ini. Semua ahli terutama osmang diingatkan supaya tidak menggunakan perkataan lucah. Walaupun pekataan tersebut bukan BM tetapi kurang selesa dibaca oleh mereka yang memahami. SBF sentiasa mengalu-alukan teguran dan pandangan yang membina daripada mana-mana pihak untuk kebaikan semua dan kekalkan hormat-menghormati antara satu dengan lain.

Jangan kata mod dan admin tidak buat kerja mereka.

Tulah....ada bah mods kita sini sini sahaja..tenguk dia tesium sium suda bau bau mulut si gladiator sini SBF..terus dia datang..Tahan Tukul....tabik springggggg....siou kalau ko rasa ni malam sa pun jajal juga ahh..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:22 pm

Masalah kau ini bila kau antam SBF secara keseluruhannya saya rasa nda adil. sepatutnya kau ntam terus org yg bercakap lucah itu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:26 pm

alphawaves wrote:
Masalah kau ini bila kau antam SBF secara keseluruhannya saya rasa nda adil. sepatutnya kau ntam terus org yg bercakap lucah itu.

sama si osamang dia nda berani.tulah dia berabis mo main pusing pusing sama sa tadi ...smpai cakap sa budak remaja..koto lah kena pusing balik..dia mo kurik napa kunu sa mcm backing si osamang..dia tnampak sa tulis 'laling osamang' kali...mulaauuu..itu pun mo picaya..heyyaaaa..nda pernah bforum kah? eehmmmmm..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:28 pm

ada2 saja dia ini.. bikin hilang mengantuk saja.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
gladiator
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 45
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Director
Points : -33
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:30 pm

alphawaves wrote:
Masalah kau ini bila kau antam SBF secara keseluruhannya saya rasa nda adil. sepatutnya kau ntam terus org yg bercakap lucah itu.
saudara alphawaves, baca dulu semua post dlm thread ini sebelum memberi komen.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:31 pm

Monkey wrote:
alphawaves wrote:
Masalah kau ini bila kau antam SBF secara keseluruhannya saya rasa nda adil. sepatutnya kau ntam terus org yg bercakap lucah itu.

sama si osamang dia nda berani.tulah dia berabis mo main pusing pusing sama sa tadi ...smpai cakap sa budak remaja..koto lah kena pusing balik..dia mo kurik napa kunu sa mcm backing si osamang..dia tnampak sa tulis 'laling osamang' kali...mulaauuu..itu pun mo picaya..heyyaaaa..nda pernah bforum kah? eehmmmmm..

asal dia datang saja..misti adalah yg di komplen..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
gladiator
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 45
Age : 31
Location : Sabah
Job/hobbies : Director
Points : -33
Registration date : 2008-07-19

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:31 pm

Monkey wrote:
alphawaves wrote:
Masalah kau ini bila kau antam SBF secara keseluruhannya saya rasa nda adil. sepatutnya kau ntam terus org yg bercakap lucah itu.

sama si osamang dia nda berani.tulah dia berabis mo main pusing pusing sama sa tadi ...smpai cakap sa budak remaja..koto lah kena pusing balik..dia mo kurik napa kunu sa mcm backing si osamang..dia tnampak sa tulis 'laling osamang' kali...mulaauuu..itu pun mo picaya..heyyaaaa..nda pernah bforum kah? eehmmmmm..
hei budak remaja, kau lupakah post pertama saya di thread ini, saya quote si osmang? budak remaja mudah lupa.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com/
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:32 pm

alphawaves wrote:
ada2 saja dia ini.. bikin hilang mengantuk saja.


alalah tuan alpa, cuba ko minum satu gelas susu panas, mesti cepat rasa ngantuk tu..pcaya lah..tomolow is monday, monday is a boring day...huhuuuu
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:35 pm

gladiator wrote:
Monkey wrote:
alphawaves wrote:
Masalah kau ini bila kau antam SBF secara keseluruhannya saya rasa nda adil. sepatutnya kau ntam terus org yg bercakap lucah itu.

sama si osamang dia nda berani.tulah dia berabis mo main pusing pusing sama sa tadi ...smpai cakap sa budak remaja..koto lah kena pusing balik..dia mo kurik napa kunu sa mcm backing si osamang..dia tnampak sa tulis 'laling osamang' kali...mulaauuu..itu pun mo picaya..heyyaaaa..nda pernah bforum kah? eehmmmmm..
hei budak remaja, kau lupakah post pertama saya di thread ini, saya quote si osmang? budak remaja mudah lupa.

macam ini bah kabunalann, kalau kau mau tegur. tegur saja nda payah lah sampai berpanjang2 cerita.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:37 pm

Monkey wrote:
alphawaves wrote:
ada2 saja dia ini.. bikin hilang mengantuk saja.


alalah tuan alpa, cuba ko minum satu gelas susu panas, mesti cepat rasa ngantuk tu..pcaya lah..tomolow is monday, monday is a boring day...huhuuuu

Susu Ais nda bulih kah..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:38 pm

alphawaves wrote:
gladiator wrote:
Monkey wrote:
alphawaves wrote:
Masalah kau ini bila kau antam SBF secara keseluruhannya saya rasa nda adil. sepatutnya kau ntam terus org yg bercakap lucah itu.

sama si osamang dia nda berani.tulah dia berabis mo main pusing pusing sama sa tadi ...smpai cakap sa budak remaja..koto lah kena pusing balik..dia mo kurik napa kunu sa mcm backing si osamang..dia tnampak sa tulis 'laling osamang' kali...mulaauuu..itu pun mo picaya..heyyaaaa..nda pernah bforum kah? eehmmmmm..
hei budak remaja, kau lupakah post pertama saya di thread ini, saya quote si osmang? budak remaja mudah lupa.

macam ini bah kabunalann, kalau kau mau tegur. tegur saja nda payah lah sampai berpanjang2 cerita.


saja bah tu tuan alpaa....urang tua yg taboo mo cakap pasal seks...wahahahaha..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:39 pm

lemah tenaga batin kot?? uppsss..nah lucah juga kaini??
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:41 pm

alphawaves wrote:
Monkey wrote:
alphawaves wrote:
ada2 saja dia ini.. bikin hilang mengantuk saja.


alalah tuan alpa, cuba ko minum satu gelas susu panas, mesti cepat rasa ngantuk tu..pcaya lah..tomolow is monday, monday is a boring day...huhuuuu

Susu Ais nda bulih kah..

tu sejuk..nanti sakit perut pula..lagipun nda bagus utk kesihatan..sa belajar ni dari member chat from US..memang berkesan la...sedap ja mata mo tidur..jangan minum yg terlapau panas..agak yg suam2..mula mula rasa kenyang, pas tu sebut perkataan menguap..cuba tuan sebut "MENGUAP" sekarang...........tuan akan mula rasa mo menguap tu...pastu mngantuk..n mo tidur laaaa..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:43 pm

heeeeee..mari kita balik ke pangkal jalan..jauh suda kita mnyimpang...marah si shalon nanti...kita masuk dlm thread keluar topik..lama sa nda masuk sini...mo membalas la ni..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:43 pm

hihi.. itu sudah ada unsur2 NLP sudah tu..online hipnosis kah BB? Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Sun Aug 24, 2008 7:45 pm

saya hari2 ada bah sini. saya tinguk si tonduyutung saja yg rajin bagi pos. kemudian di ikuti oleh bangkahak.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Today at 1:10 am

Back to top Go down
 
Dulu Lain Sekarang Lain
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: